Hej!
Jag är nykter sedan i fredags, alltså dag 4 idag. I fredags tog jag mod till mig och berättade för min läkare på VC att jag dricker för mycket och behöver hjälp.
Han nämnde att det finns läkemedel som ska minska suget. Är det någon som har erfarenhet av det?
Jag trodde inte jag hade sug eftersom jag inte dricker varje dag men nu efter ett par dagars nykterhet känner jag av det.
Jag känner själv att samtalsstöd vore ett bra alternativ för motivationen men kanske behövs läkemedel också?
Är det någon som vill dela med sig av sina erfarenheter vore jag tacksam.

@Edda4 Grattis till 4 dagar! Det är ju så otroligt individuellt vad man behöver och vill ha. Här får du lite kort om min erfarenhet. Jag för min del kontaktade beroendeklinik för att ha hängslen och livrem. Behövde aldrig någon medicin men en sköterska ringde mig en gång i månaden och hon och läkaren följde också upp mig med blodprov. Som den ögontjänare jag är så taggade både samtal och blodprov mig att hålla mig nykter. Men jag skulle säga att forumet har varit näst intill avgörande för att jag har kunnat bibehålla min nykterhet.

Nu har jag varit nykter i ett år och 10 månader!

@Charlie70
Tack för svar! Jag tror att en hjälp skulle vara provtagning regelbundet för att få ”bevis” på att värdena blir bättre med tiden.
Grattis till din långa nykterhet!

@Charlie70 Känner igen mig i det där med blodproverna. Jag lämnar blodprov 1 gång i månaden slumpmässigt, jag gillar känslan av att inte veta när det ska hända men känna mig trygg i att det spelar faktiskt ingen roll, för de proverna kommer inte visa något..