Har druckit mer eller mindre dagligen i över 20 år. Från att ha haft skaplig kontroll över mitt drickande har det eskalerat det senaste halvåret. Varför vet jag egentligen inte. Förra veckan drack jag så mycket att min man kallade på ambulans. Nu är jag så rädd och skamsen. Hur kan jag reparera mitt liv?

Det går, många har lyckats. Kämpar själv med att få ordning på drickandet. Men många behöver hjälp, det kan vara svårt ensam. Testa AA? Testa vården (antabus med mera). Bra första steg att skriva här i alla fall.

Rädd ska du kanske vara. Kan ge kraft till att förändra. Men känn ingen skam. Du är en av miljoner som dricker och lever i samhället där alkohol ses som normalt och normen. Och det är en lögn vi lever i allihopa. Att ta ett steg ut från alkoholbubblan och se att det finns bättre sätt att leva än att livet hänger på att dricka ett steg på väg till friare liv utan alkohol. Och du har levt den lögnen. Och lögn ör: Att dricka dagligen är inte ha skaplig kontroll. Att dricka sällan är att ha skaplig kontroll. Att dricka aldrig är att ha bra kontroll och det krävs egentligen inte så mycket för många. Rensa bort alkoholen helt ut ditt hem, din man ör medberoende och din medalkholist och måste också sluta, undvik systemet, gå inte förbi när det ör öppet, vägra träffa ”vänner” på bar och restaurang. Finns faktiskt alternativ, fika, fika, promenader, bio etc. Etc