pebles

Min syster är alkoholist vilket vi I familjen precis fått reda på. Hennes liv har kollapsat helt och hon riskerar att förlora sin sambo och barn.
Kan vi hjälpa henne? Tycker att överallt man läser står det att dem själv måste inse och ta hjälp.
Ska man bara stå bredvid och se på när någons liv förstörs?

Känns som vi famlar I mörker och inte vet hur vi ska gå tillväga och bemöta detta.

Alla tips tas tacksamt emot.
Dels hur vi ska bemöta henne och dels var vi kan vända oss för hjälp till henne och även till oss så vi kan förstå mer.

Hur går det för din syster?
Ja det är oerhört svårt att stå på sidan av och se hur någon man älskar går under.
Det är ju tyvärr så att hon själv måste ta steget men mycket tror jsg ändå man kan göra. Man kan finnas där, försöka lyfta sin oro över hur de skadar sig själv. Berätta att msn önskar dem något bättre. Ett friskt och stsrkt liv. Man kan visa all hjälp som finns att få. Den jobbiga saken man jan göra som ändå är en hjälp är ju tyvärr att orosanmäla. Det ska mycket till för att socialen ska ta barnen från en för evigt. Det hon kommer få är en officiell bekräftelse på att detta är alvarligt. Jag gav mitt ex en drös med raporter om hur barn påverkas när föräldrarna är onyktra. Efter att hsn läst dem erkände han faktiskt att han haft fel. Sen dess har han inte druckigt när han haft barnen. Dock söp han då pass att han höll på ramla ner på tågspåret när han skulle hem. Polisen kom och körde honom till psykakuten. De gjorde en orosanmälan då de såg att han har barn. De fick honom att börja gå till beroendecentrum och nu får han bra hjälp där. Detta erkände han för mig idag då socialen tydligen kommer ringa mig imorgon och informera mig.
Så denna händelsen blev ändå något som skakade om honom och tvingade honom att ta hjälp. Det kommer gynna nåde honom och barnen.
Ofta krävs det nog tyvärr att ”något” går för långt för att en förändring ska kunna ske.
Jag hoppas verkligen att din syster tar sig ur det.
Det här forumet är ju också helt fantastiskt flr både anhöriga och den med beroendet.