Saknar dig @Varafrisk men förstår dig. Kan du inte ge ifrån dig ett livstecken en gång i veckan i alla fall 😊
Jag tror att skrivandet är bra för ens egen reflektion, men du behöver inte skriva här. Skriv i en dagbok, på papper eller i datorn. Skriv vad du tänker och känner. Ingen annan behöver läsa det. Hoppas du mår ok och att du kommer framåt i din process.
Kram 🥰

Tittar också efter dig varje gång. Funderar på om att lämna är det bästa, fast det är det ju om det tar för mycket energi. Tänker att forumets stora styrka är egentligen när man tar tag i det och blir en grupp som kämpar tillsammans. Kanske har det varit lite dåligt med sådana grupper ett tag. Vi ”gamlingar” dödar kanske din tråd också med våra synpunkter gång på gång. Önskar dig ett nytt engagerat tåg där ni lyfter varandra till oanade höjder. Du missade ditt tåg lite grann tidigare, men du kanske kan bli lokförare i ett nytt, när motivationen och styrkan kommer. Svårigheter att släppa saker är kanske också bidragande till att det är svårt att släppa alkoholen. Närvaropodden är bra i det sammanhanget. Tankar och alkohol blir en ond cirkel för mig i alla fall som jag inte gillar. Ältande, ifrågasättande å så känslan av litenhet. Så jag önskar verkligen att du snart hittar motivationen att släppa alkoholen. Den tillför inget gott för dig längre tror jag. Och jag tror att du har tröttnat på den. Men det är så svårt att se det när man har den som sitt livselexir. Eller inte att se kanske, för det gör du ju, men att inse eller nåt. Att välja bort. Att välja annat.
Allt gott och mycket styrka till dig VaraFrisk!

@varafrisk jag tänker också på dig, och att det är något bra med paus från allt möjligt. Forumet. Tankar som snurrar. Ja, vad det nu kan vara. Så småningom landar man i det lugn som behövs för att ta nästa steg- vilket det nu kan vara. Kram! 💕

@Se klart Trodde att jag hade skickat mitt förra inlägg tidigare men så såg jag att jag inte hade gjort det. Så när jag skickade iväg det så såg jag att du hade skrivit. Det värmde❤️❤️

@Mrx Och om du, utifrån djudpet av ditt hjärta, ställer dig själv samma fråga, vad blir svaret?
@Varafrisk, jag hoppas att det går bra för dig i din kamp mot alkoholen. 💕 Vi gör alla vad vi kan, på vårt eget vis.

@Mrx tack för din fråga. Har ingen lust att börja en diskussion igen. Men visst har jag gjort konkreta saker att jag inte har lyckats är en annan sak.

@Onkel F Jag har gått min egen väg och är rätt bra kompis med alkoholen nuförtiden. Det handlar om att välja och vilja. Gå från ord till handling och ha tydliga mål.

Hej vänner💗

Jag följer Stina Wollter på Instagram. Idag kom hennes låt ”Leave my shame” till mig. Jag lyssnade på låten…sökte texten på Google. Låten/texten ”knockade” mig. Tårarna rann. Lyssnade nu igen. Tårarna rann. Underbar text underbar inlevelse i sången. Jag ska ta med mig texten som en ledstjärna🙏🏻❤️Lyssna gärna!

Lånade igår Olle Carlssons bok ”12 steg för hopplösa…Livsförändring på djupet”. Han är ju en fd alkoholist som han kallar sig. Har några böcker sedan tidigare av honom. Den här är jag ganska säker på att jag kommer att läsa. Är den bra kommer jag köpa den.

Jag vill bli nykter behöver bli nykter men jag är inte där ännu.

Till sist ….så dök dessa rader upp på Instagram
”Det största kommunikationsproblemet är att vi inte lyssnar för att förstå, vi lyssnar för att svara”.

Vi ses🍁

Kram❤️

@Varafrisk vi lyssnar för att svara det är så sant. Upplever ofta att människor inte vill förstå och då blir jag tyst istället.

Blir glad när jag får läsa från dig 💖.
Kram