Godmorgon Varafrisk 🌻

Håller med ovanstående inlägg👍🤗
Kloka ord!
Jag tänkte på dig igår när jag började läsa en bok av Kerstin Thorvall,
"Nödvändigheten i att dansa".
Den verkar jätteintressant, hon berättar hur hon blev av med både ångest och depressioner genom dansen.💃👯‍♂️🕺😊

Håller med dig om Stina Wollter, hon kan verkligen röra en till tårar på alla möjliga sätt! 🤗
Önskar dig en skön fredag! 🧡🍂🧡
Kram😘

Mindfulness och meditation har funkat bra för mig i många år. Det ger mig kraft och styrka. Hjälper mig att hitta vägen jag vill vandra i mitt liv. Jag kan styra över mitt liv och själv göra mina val om jag finner ro inom mig. Finns väldigt många appar man kan använda för att utöva mindfulness.

@Mrx skrev:"Mindfulness och meditation har funkat bra för mig i många år. Det ger mig kraft och styrka" I hear you!" Delar din uppfattning fullt ut!

Godmorgon🍁

Känner för att skriva några rader…

Som jag skrivit tidigare har jag blivit för beroende av forumet. Känner att även om jag inte har blivit nykter så behöver jag forumet. Jag har ju alltid varit förespråkare för möjligheten att skriva även om man inte är nykter (men att man för stunden är nykter när man skriver). Det blir väldigt ensamt annars. Jag har ett par vänner som känner till mitt beroende men inte frågar de mig så ofta om hur det går och kanske jag inte heller förväntar mig det. En av de vännerna har en syster som har ätit antabus i sju år varje gång hon slutar får hon återfall. Och jag kan förstå att det blir så….

Nu när jag inte har varit så aktiv, skrivit så mycket har jag funderat över att när jag fortsätter att skriva hur ska jag hantera de där inläggen som kanske kommer …de där som gör ont som känns förminskande för mig som går rakt in i hjärtat ..när jag inte känner mig förstådd. Jag tänker att på något vis är de inläggen bra att öva sig på …läsa dem begrunda dem ta till mig det som är ngt att växa vidare på och därefter bara låta det segla förbi. Kanske inte heller skriva som jag har gjort ”vissa inlägg” utan jag behöver inte nämna dessa inlägg alls. Jag har ju själv förstått när man skrivit inte så positivt om mig i någon annan tråd och det kändes inte bra. Enkelt i teorin men något annat i praktiken.
Jag tänker att vi alla har ett beroende men vi är ändå olika individer därför kan man ju känna mer förståelse/samhörighet med vissa personer precis som det är för andra när det gäller mig själv. Vi är ju en heterogen grupp fast med en gemensam nämnare…beroendet.
Ja, jag får se hur jag fixar det men ska i alla fall försöka.

Om jag nu ännu inte fixar vara nykter har jag ändå alldeles strax fixat den plan som jag satte upp för snart fyra veckor sedan. Under fyra veckor skulle jag gå en 30 minuters promenad fyra gånger, en fem kilometers promenad fyra gånger dessutom simma/träna på gym fyra gånger. Har en gång kvar. Har inte tagit fyra 30 minuters promenader men istället simmat tre gånger och varit på gymet två gånger. Ville göra en enkel plan som jag skulle klara av. Nästa fyra veckor blir samma antal gånger men att få träningen lite mer utspridd.

Snart blir det dusch och fixa mig för att åka t närmaste stad för att träffa två vänner. En fd skolkuratorskollega och en kuratorskollega som jobbar på en annan habilitering med vuxna patienter. Vi ska luncha och därefter åka hem t en bekants galleri för att titta på hennes konst. Ska bli kul!

@FinaLisa tror att Kerstin Thorvalls metod att dansa mot ångest mm är toppen! Jag skulle önska att det fanns en plats i min stad dit man kunde komma för att bara dansa ..helt fritt..en måndagskväll eller en söndagseftermiddag eller en onsdagsförmiddag..dvs när som helst💃🏾🕺🏻
Stina Wollter brukar ju också dansa.

Önskar er alla en fin lördag🍁

Kram💗

@Varafrisk 💚

Jag tycker du ska fortsätta skriva och inse att du faktiskt håller på och vill förändra ditt intag. Det är ju något positivt, eller hur?
Du sätter även upp mål för att förbättra din hälsa 😊 det är också bra!👍

Vi har alla olika vägar till våra mål, själv har jag velat hit och dit i fyra år och först nu har jag fått funnit någon slags ro. Vill inte ha alkohol just nu, vare sig jag är ledsen eller glad.

Jag kan också berätta att jag loggat in mig på Soberappen Cairy och räknar nyktra dagar på så vis. Där får man också omedelbar positiv bekräftelse av andra människor väldigt snabbt om man vill skriva inlägg.
Den kanske är bra att ha som en annan livlina?
Önskar dig en fin träff med vännerna idag!🤗
Kram 💗

Hej.
Jag tänkte bara titta in och skriva att jag saknar att läsa dina inlägg, din tråd är faktiskt den enda jag har läst från början till slut.

Jag förstår att du behöver en paus, men jag håller tummarna för att du kommer tillbaka och skriver mer igen. Bra jobbat med att du har fixat din plan, jag tänker att alla planer kan justeras så det passas bättre.

Ha en riktigt fin dag.

@Varafrisk Jättebra att du satte upp en realistisk plan med träningen som du sen har lyckats fullfölja. Så resonerade jag också. Inte överdriva, utan lägga sig på en uppnåbar nivå. Lite tufft ska det vara, men inte överjävligt. Framgång föder framgång. Lyckas man med något är man mer motiverad att testa något annat - och chansen är stor att det också går bra. Jag tror på positiv förstärkning, att boosta det som faktiskt är bra istället för att klanka ner på det som är dåligt.

Kram 🐘

Då fint @Varafrisk att du tar din plats här på Forumet, på dina villkor. Du har lika stor rätt att skriva här som alla andra. Du har ett mål och du väljer din väg, det räcker gott! Kram
❤️🥰

@FinaLisa Kanske vore den appen något för mig🤔 Så gott att du kan vila i att känna dig trygg med att välja ett gott liv istället för alkoholen👌🏼Hade några mysiga timmar med mina vänner.

@starten på det nya Åh tack för att du har läst min tråd🙏🏻Började att läsa din tråd och ska fortsätta. Så modigt att prata m chefen! Å grattis till dina dagar❤️

@Andrahalvlek Tack❤️ Tänker att om jag fixar träningen så kanske det påverkar mig positivt till att verkligen komma igång med tillnyktringen💪🏻

@Tofu En sak är säker …jag tänker inte i gå förlorad i någon brand…men det börjar bränna ordentligt så jag behöver göra förändring🔥

@knickan Tack❤️ Så många gånger jag tänker…sluta nu Varafrisk…ta din plats stå upp för dig själv …det är ditt liv…främst tänker jag då på mitt vardagliga liv…på jobbet…ja var jag än befinner mig💪🏻

Min längtan är stark…till ett nyktert liv…å när jag läser era inlägg ni som fixar det…det glädjer mig för er skull …men det inspirerar även mig🙏🏻❤️

Kram❤️🍁

Låter som en trevlig dag VaraFrisk!
Jag tänker att du gör klokt i att förändra på ett sätt som känns som att du kan bocka av det och lyckas. Man måste börja någonstans där det känns överkomligt.
Kul att ha dig här igen.

God morgon @varafrisk
Så härligt att läsa om din träning, bra där, så himla viktigt för oss att känna att vi lyckas. Kram 🥰

@Annabell Skriver på datorn nu...men kram till dig:) @Sisyfos Tack:) Ja, jag börjar så smått med träningen så kanske det kan ge ringar på vattnet. @Se klart Ja..det är så viktigt att få lyckas. Kram till dig:)

Ska snart gå ut på en promenad i det vackra soliga vädret. Älskar hösten med dess vackra färger! Blåsten har nog stannat av tycker jag mig se genom köksfönstret. Efter denna promenad har jag fullföljt min plan gällande träning/motion som jag la upp för fyra veckor sedan. Ska göra en ny plan när jag har skrivit färdigt detta inlägg.

En sak som gör mig rädd är att jag kan vara 100% övertygad på morgonen att jag ska inte dricka alkohol när kvällen kommer men likväl så gör jag det. Där kommer maktlösheten in men jag måste börja styra mer där Jag tänker att det finns olika grader av negativa konsekvenser. De konsekvenser som skulle vara värst för min del är ju att förlora min familj och vår hund, mitt jobb. Men det skulle vara fruktansvärt om jag skulle vara skyldig till en olycka pga rattonykterhet. I min värld tänker jag att jag inte skulle sätta mig bakom ratten när jag inte är nykter men dagen efter....och visst skulle jag kunna göra saker onykter som jag aldrig skulle kunna tro att jag kan göra. Men så finns de där andra negativa konsekvenserna...som gör att livet inte blir lika levande som det skulle kunna vara...det är den konstanta tröttheten...oron....att det tar fysiskt på mig...magen som inte tål alkohol. Det är då jag tänker att om jag fullföljer min träningsplan och ska få bästa möjliga glädje av träningen/påverka min hälsa då krymper jag utrymmet för alkohol. För om jag tränar och fyller på med alkohol så bryter jag ner vad jag uppkommer med träningen ganska snabbt. Träningen har ju funnits kontinuerligt i mitt liv tidigare innan jag började studera efter studierna har träningen mest förekommit lite sporadiskt då och då.

Har även lite andra planer men vill se om det fungerar innan jag berättar om dem.

Ha en fin söndag:)

Har gjort en ny träningsplan för de fyra kommande veckorna som jag tänker att jag ska klara av. Det känns väldigt positivt! Var ute och gick ca 5,5 km tidigare idag bla längs vattnet. Det brukar vara ganska många som är ute och går på denna sträcka och i synnerhet idag när solen sken. Jag ser en lös hund komma springande, springer ut i vattnet och jagar fåglar, kommer upp ur vattnet och springer längs med vattnet igen. Ca 50 m efter kommer det en ensam kvinna gående. Jag frågar henne om det är hennes hund vilket det är. Jag frågar varför hon har hunden lös när det är många människor som promenerar här och som även kan vara rädda för hunden.. Hon svarar mig att hunden behöver springa av sig och att det är inte hennes ansvar om folk är rädda, det är ju folk som är rädda för att flyga osv. Jag förstår att hon vill att hennes hund ska få springa fritt men jag tycker faktiskt att det är onödigt att släppa hunden där människor promenerar. Jag brukar dock väldigt sällan säga något till hundägaren. Vad jag vill säga med denna berättelse är att mitt alkoholberoende gör att jag kan störa mig på onödiga saker. När det gäller lösa hundar så hade jag nog stört mig även om jag inte hade haft ett beroende men det tar onödig energi ifrån mig att störa mig över saker som jag inte kan påverka så mycket. Jag sänker mig själv helt enkelt. Kuratorn på rådgivningscentrum och jag har pratat om detta, och att det är ofta något som händer med människor med beroende.

Har läst i @Sattvas tråd ang att hennes arbete tar mycket energi ifrån henne (om jag har fattat det hela rätt). Jag själv arbetar ju också med människor inom landstinget. Det är så tydligt att verksamheten är politiskt styrd. Man pratar om produktion. Varje fredag ska jag fylla i ett program hur många besök jag har haft under veckan, hur många timmar det har tagit, om jag har haft uteblivna besök och jag kan även skriva en kommentar tex om jag har varit ledig. Det har hela tiden funnits ex antal besök/vecka man ska klara av att ha under veckan nu har detta antal för kuratorer ökats med fyra besök/vecka. Man pratar aldrig om kvalitet...är våra patienter/föräldrar nöjda? Känner de sig lyssnade på osv. Det är något med mitt jobb som dränerar....vad jag har berättat är väl en del...men är jag på rätt arbetsplats? Jag måste lyssna inåt till mig själv...inte försöka bara passa in....utan jag behöver mer gå min egen väg. Åter igen vad behöver jag?? Vad kan få mig att känna mer glädje? Faktum är att jag är alldeles övertygad om att jag kan känna mer glädje om jag väljer bort alkoholen.

Mannen är på spinning och nu ska jag sätta mig i soffa för att kolla på en serie som jag följer.

Kram:)

Den där jäkla hjärnan… jag jobbade en del med att tänka positivt i våras. Försökte se och reflektera över de små glädjeämnena i vardagen och det gick ganska bra, tills en morgon på vårvintern när jag verkligen börjar morgonpromenaden med att irritera mig på grannarna, det fortsatte med små noteringar över annat som inte var bra och i slutet av promenaden stod en väldigt smutsig snögubbe. Jag hade sett den tidigare och glatts över en snögubbe, nu var den rätt ful. Då först noterade jag att hela promenaden hade gått i en negativ ton. Det blir lätt en ond spiral de där negativa och gnälliga tänkarna, särskilt om jag dricker (men även annars uppenbarligen).
Det är roligare att notera att det fortfarande finns fantastiskt mycket som blommar trots att det är oktober, att vissa hundar ser väldigt glada ut, barn som upptäcker roliga saker. Men jag måste öva och öva på det här märker jag. Fast det finns där, rätt var det är, de där främlingarna som ler och pratar en stund, håller upp dörrar, som bryr sig om andra. Tvärt emot kvinnan du träffade med hunden. Trist typ!
Så roligt att du känner dig motiverad med träningen.
Ha en fin måndag nu och se allt fint som finns.

@Sisyfos I AA-sammanhang brukar man kalla det harm tror jag, känslan då man irriterar sig på allt och alla. Skitsaker. Typiskt symtom på att man bäddar för ett återfall tydligen, och då behöver man komma ”närmare programmet” för att återfå balansen.

Och i det ingår att delta på möten oftare, dela med sig, hjälpa nykomlingar, påminna sig om hur illa det faktiskt var, känna ödmjukhet inför hur svårt det är att bibehålla sin nykterhet - och känna tacksamhet över det man har uppnått. Jag tillhör inte AA alls, men allt det där ger forumet mig. Forumet är mitt ”program” och jag behöver närheten till forumet dagligen.

Kram 🐘

Hej fina du!
Det var länge sen jag läste din tråd men ser att du kämpar på tappert. har iaf läst dina senaste inlägg.

Å så jag har försökt att rätta till folk som inte gör "rätt". Det har också handlat om lösa hundar under perioder när det är koppeltvång och skogens djur behöver sitt lungn för att ta hand om sina avkommor. Folk som kastar skräp, trycker på för grön gubbe men går innan det slagit om, kollegor som inte sköter sitt jobb och låter andra ta hand om det, folk som pratar skit, yada yada.
Till slut kom jag fram till att priset var för högt för mig. Numera har jag som mantra, inte mitt ansvar, inte mitt...
Det låter som att du kommit igång med träningen på ett sätt som passar dig, kul. Kör på och när det tar emot så får pannbenet kicka in, så är det nog för oss flesta. I alla fall för mig. Jag blir så peppad när andra skriver om sin träning, så fortsätt gärna att skriva om det.
Kram