Har varit borta härifrån i över 1 år, lyckades förändra mitt drickande men har gradvis fallit tillbaks till gamla synder. Dock inte lika illa på långa vägar. Helst skulle jag vilja dra ner på alkoholen till nästintill noll. Men det är svårt, förbaskat svårt. Nu är jag här igen och tar en dag i sänder

Tjena! Jag minns dig. Har för mig att vi skrev nått mess i varandras trådar här inne. Jag vet hur hur lätt det är att falla in i gamla mönster med alkoholen. Jag har hängt här inne sedan 2018. Jag hade ett slentrianmässigt bruk av alkohol som innebar att jag drack varje onsdag, fredag och lördag. Varken mer eller mindre. Jag tog tag i min konsumtion och lyckades bryta detta invanda mönster. Det har gått relativt bra för mig men det är fortfarande lite problem med mängderna jag häller i mig när jag dricker. Jag har någon form av hatkärlek till alkoholen. Jag har aldrig haft som mål att bli nykterist. Strävar efter att ha en sund relation till alkoholen dvs max 14 enheter per vecka. För mig har en dag i taget strategin funkat bra. Jag tar även hjälp av mindfulness och meditation.

Peter på landet

@Mrx Ja, det är bara att kavla upp ärmarna, har min löpning men just nu stoppar en skada det hela. Har inte heller haft som mål att bli nykterist. Precis som du säger så är det mängderna när man väl börjat. Dock är det långt ifrån alltid, de flesta gånger blir det lagom.

Peter på landet

Dag 2
Som sagt, ambitionen har aldrig varit att bli helnykterist. Däremot vill jag förändra drickandet. Sen jag skrev härinne senast 1.5 år sen ungefär, så har det blivit bättre. Men det finns fortfarande tillfällen när det går för långt. Ffa vill jag bryta helgdrickandet, det slentrianmässiga helgdrickandet 2 pavor vin o 8-10 starköl

Förra meddelandet bara försvann och det går inte att redigera. Skit samma! Jag var på väg att skriva att det är jävligt jobbigt att gå omkring seg och sliten under helgerna pga alkoholen. Det är ju bra mycket skönare att vakna utan herr Ågren som bankar på i skallen. Hur det än är så har vi själva ansvar för valen vi gör i våra liv. Jag vet av erfarenhet att det är lätt att skriva men ibland gör vi fel val. Du vet precis som jag vilket val som du mår bäst av. Kämpa på och försök att stå emot när hjärnan vill åka till bolaget. Du har ju viljan till förändring och den kommer man långt med. En dag i taget strategin funkar väldigt bra för mig. Ibland faller vi men reser oss snabbt och går vidare.
/Mrx

Peter på landet

@Mrx Du har så rätt, det gäller att inte sjunka när man trampar igenom, utan att kravla sig upp igen. Min hjärna går på autopilot när det handlar om att åka till glasbanken för att bunkra. Ja sen hatar jag sega slitna helgdagar pga bakfylla. Min strategi att inte börja dricka förrän 20, och sen vara i säng 23 har fungerat alldeles utmärkt i det hänseendet. Men det gäller att hålla sig till det och max 3-4 dagar i mån för min del.
Mitt bekymmer har alltid varit ”att unna sig”
Men att vara tillbaka här är till stor hjälp

Jo, man vill ju gärna unna sig en bira när man typ har varit duktig och tvättat bilen, klippt gräset, städat huset, osv. Jag vet att det går att grilla utan bira men på nåttvis hänger det ihop. Alltså belöningsdricka, vilket kan leda till att jag dricker lite extra för det är så gott med ett glas rött. Jag försöker att tillåta mig rusdrycker 0-4 gånger per månad. Den konumtionen mår jag bra av har jag märkt. Jag lyckas si så där med mina mål. Vissa månader har det blivit 6-7 dryckesdagar. Inte bra men helt ok för jag har kollen kvar och försöker göra bättre varje månad. Alternativet helvitt känns inte som min grej. Jag vill kunna sköta drickat som de flesta andra klarar av att göra.

Peter på landet

@Mrx Ja jag funderar och tänker ungefär som du gör. Jag kommer aldrig att bli nykterist, inget som lockar, i rätta mängder och med rätt handhavande så är alkohol gott.

@ Peter på Landet och @Mrx Ni verkar båda ha landat i att fortsätta att dricka. Jag har landat i det flera gånger själv. Varje gång med mindre och mindre alkohol. Kanske slutar helt tillsist. Nu är det väldigt sparsamt.
Så nu ställer jag en fråga till er: Tillför alkoholen något för er? Vad är det egentligen som lockar så mycket? Jag har landat i att idén om vad alkoholen tillför för guldkant är så mycket större än alkoholen i sig. Belöningen finns liksom inte i alkoholen för mig längre. Det är säkert olika men det PPL skriver om sega helgdagar det är så mycket tråkigare än att vara pigg och sanningen är för mig att drickandet kvällen innan hade jag mått bättre utan. Jag menar inte att ifrågasätta era beslut, utan jag är mer genuint nyfiken på våra skillnader. Jag kan känna mig lite lurad av min egen glorifiering av alkohol. Den bleknar bort nu.

Jag och frun käkade middag på stan igår kväll och gick sedan på teater. Jag drack rödvin till maten och även i pausen. När vi kom hem drack jag lite mer vin medans vi pratade om kvällens äventyr och framtida event. Jag tyckte vinet var gott och stämningen trevlig. Jag drack lagom mycket. Vaknade 06.30 idag och känner mig pigg och fräsch. Självklart hade jag kunnat avstå vinet igår och sparat pengar. Det ville jag inte göra eftersom det var första gången vi var på teater sedan pandemin bröt ut. Sisyfos, Jag förstår hur du tänker har själv rundat dessa tankebanor. En dag i taget 😉
/Mrx