Har varit nykter lite över en månad och jag är stolt över mig själv. Självklart har jag haft grymt alkoholsug även fast det går en tid. Jag har försökt att boka upp mig på så mycket som möjligt på kvällarna för att tiden ska gå.

Känner mig gladare. Fått mer livsnenergi, och livslusten tillbaka. Sover bättre och är inte lika arg på omvärlden längre.

Det funkar.

Ja jag tänker fortsätta med uppehållet. Kommer boka upp mig varje kväll vidare så jag har nåt att göra. Funderar på självhjälps programmet här på sidan. Men hur pass anonym är man egentligen, är det tvättsäkert?

@Donfrye Jag vet inte hur säkert självhjälpen här är, men jag tänker att det är så sjukt strikt med GDPR i alla sammanhang numer att det borde vara säkert. Jag har gått igenom självhjälpen. Den gav ett väldigt bra helikopterperspektiv. Man blir medveten om vilka val man gör och varför. Jag började med 100 dagar helvitt enligt rekommendation, och kände sedan att jag lika gärna kunde fortsätta. Nu har det enligt appen gått 2 år, 4 månader och 21 dagar… Välkommen hit!

@Donfrye min app laddade jag ner från appstore. Den heter ”I am sober”. De första 100 dagarna hjälpte det mycket att få visdomsord, läsa andras berättelser osv där. Den håller koll på hur mycket tid och pengar man sparar på att inte dricka. Det kändes också sporrande. Och varje gång man når en ”milsestone” i sin nykterhet får man fylla i ändringar i sitt mående. Det var också bra.

@Donfrye I början skrev jag upp varenda dag i väggalmanackan. Varje dag var en seger för mig! Sen övergick jag till att räkna veckor, sen månader. Efter ett år har det blivit allt svårare att hålla räkningen, och då gillar jag att appen när som helst kan ge mig svaret. Nykterheten är fundamentet i mitt nya friskare, piggare, gladare, lugnare liv. Det är grunden till allt. Idag har jag varit nykter i 623 dagar.

Kram 🐘

Jag blir så glad av att läsa det du skriver, plus inspirerad. Idag hade varit en sån typiskt dag jag hade kunnat dricka. Sket sig på jobbet, dålig relation till en överordnad. Man känner sig ledsen och sliten samt missförstådd. Så enkelt att ta till snabba lösningar just då. Men med gods vänner och omtanke från partnern lyckades jag faktiskt hejda mig. Blir själaglad @Andrahalvlek

@Donfrye Härligt att du kunde vända på det. Det är så enkelt annars att intala sig själv att ta till den enkla lösningen, som inte är en lösning egentligen mer än för stunden. Snyggt jobbat!

@Donfrye Verkligen bra gjort! Ett tips är att tänka ”jag får dricka men första ska jag…” Och sen hittar du på något fysiskt, tex springa tre varv runt huset, springa upp och ner i trappan tre gånger, eller gå ut och springa lyktstolpsintervaller. Något fysiskt som distraherar dig. Då försvinner suget. Äta något och vila är två andra tips när suget anfallet.

Kram 🐘

Så sant! Vi åt god pizza igår kväll, min favorit! Det hjälpte faktiskt, även fysisk träning som du säger. Du verkar ha kommit långt, är mäkta imponerad. Kram @Andrahalvlek