Det blev tre glas vin i kväll, hade tänkt mig ett eller två............är ändå nöjd och måttligheten fortsätter. Har resonerat med mig själv i kväll och nykterheten och mitt mående blev valet. Ska ta en cykeltur i morgon och då funkar det inte att dricka i kväll!

Det blev tre glas även ikväll, hade tänkt mig två och kände sug efter mer men har resonerat med mig själv och vill ju vara måttlig och inte bli berusad............vilket jag kände en stund. Har ändå klarat måttligheten i tre månader snart. Känns bra att jag inte drack ett glas till .........och har beställt boken av Hammarberg och Romberg om måttlighet.

Bra jobbat!
Jag har kämpat med a och periodvis varit måttlig i många och långa perioder. Eftersom jag har haft en tendens att medicinera med alkohol så har det varit svårt. Jag tycker inte att vin på veckosluten är viktigt längre. Idén om vinet är mycket bättre än vinet i sig och om jag inte dricker alls har jag mycket mer energi. Vi är alla olika och du verkar ha landat i din modell. Ville bara skriva det eftersom den där idén om avkoppling med helgvin är så stark (och för mig helt galen nu för tiden). Du behöver inte försvara ditt val av måttlighet. Jag respekterar att vi är olika med olika problematik. Ville bara skriva om att det är skönt att ha kapat den där illusionen om vinet och att jag mer och mer landar i att det är bättre utan i nästan alla sammanhang.

Hej, jag vet ju inte var min resa slutar om ett år, tror att jag kan lära mig måttlighet genom reflektioner och alkoholkandern. Jag vet att det är svårare att bli måttlig än att sluta helt med vin. Men har klarat WW måttlighetsprogram, ta kontrollen och begränsa! @Sisyfos

Jag har klarat måttligheten i tre månader och nu behöver jag fortsätta reflektera över mina fallgropar. Det finns flera och behöver nog hitta fler nya vanor...........lagom träning, mer kultur, mer musik och umgås mer med vänner.

Kände en fallgrop i går och kände en jättelust att ta ett glas vin............det var nog problemen med dottern som bara har förvärrats som utlöste situationen. Jag tänkte efter en stund och kom att tänka på ett av råden från programmet om måttlighetsdrickande...................att aldrig dricka alkohol på grund av att man har andra problem!
Ett viktigt råd som jag läst och nu tar till mig och fortsätter begrunda.
Det kommer regna i dag och jag har bestämt mig för att börja läsa boken om måttlighet av Hammarberg och Romberg

majken_r

@Milady vilket bra råd. Tänker också att det är viktigt att identifiera fallgropar och beteende som går av gammal vana. Ha en fin dag i regnet med boken🥰

Det är fredag och jag har funderat på om jag ska dricka två eller tre glas vin, inser att jag blivit en kontrollfreak med ursprung hos WW............ganska roligt.
Njuter av tillvaron och att vågen fortsätter neråt, kommer nog i min fina kappa med sidenvadd om ett kilo!
Ska ta itu med boken om måttlighet i helgen och lära mig mera om vinets inverkan............

Det hände något med min lust att ta ett glas vin på helgerna i fredags. Jag funderade i olika banor och bestämde mig för att jag inte ville dricka vin på lördagen........ märkligt att min lust att dricka vin var helt bortblåst på lördagen. Tyckte att det bara kändes helt onödigt att ta ett glas ensam hemma.
Tog en långpromenad med jycken och stötte i hop med en av väninnorna och det blev en fika på bageriet. Det är relationerna som är viktigast i livet.

Jag har läst fyra första kapitel i boken För mycket och för ofta. Det har varit givande och positivt för mig, hög igenkänningsfaktor och många reflektioner hos mig. Rekommenderas, läs och känn igen dig.

Nu har jag läst kapitel fem och sex vilket var riktigt bra för mig. Jag hade tänkt att dricka två glas vin i går men det blev tre. Inser jag att det krävs och behövs träning för att lära mig nya vanor, lägger om strategin och delar den lilla flaskan på två dagar, tror att jag faktiskt kommer känna mig nöjd med ett och ett halvt glas vin, sätter korken i flaskan och ställer in flaskan i skafferiet..............

Nu har jag läst klart, för mycket och för ofta. Det var ett väldigt bra upplägg på egna övningar och mycket tips. Trevlig att läsa och skulle ha varit till hjälp att läsa innan jag började här. Nu fortsätter jag med utvärderingar och nya strategier om det inte blir som jag vill..........ska vara med på vinprovning i morgon och tänker då nöja mig med ett glas vin!

En hektisk vecka med mycket aktiviteter, nya aktiviteter var ett av tipsen jag läste om. Det känns periodvis som jag vaknat till livet igen och fungerar normalt. Inte loj och håglös som jag var under de perioder när vinet flödade från min bag-in-box och när jag inte iddes gå till Coop för att handla grädden som jag glömt.........
Vinet var gott och gav mersmak men väljer en bra sömn och sparar vinet till fredagens gäst.