Märklig natt med obehagliga drömmar. Inte mardrömmar, men tillräckligt märkligt och obehagligt för att väcka mig i ottan. Regnet piskar mot fönstren. I morse en djup känsla av ensamhet. En existentiell ensamhet. Den där som drabbar en även om man har människor runt om en som man älskar och som älskar tillbaka. Den där sanningen att vi alla är ensamma i varandet om man skalar bort allt annat. Ingen stress utöver det vanliga. Ingen oro utöver det vanliga (förutom den konstanta oron för ekonomin). Neutralt. Men den där ensamheten är en trigger för mig. Den är svår att möta. Vill fly från det tillståndet. Brukar hjälpa att sysselsätta sig. Idag har det där lugnet jag känt de senaste dagarna bytts ut mot en vibration av osäkerhet. Osäkerheten är dock abstrakt. Kan inte riktigt peka på var den kommer ifrån och vad den består i. Läge att andas. Nästan läge att ta en minut i taget just nu med förhoppningen att det klingar av, byts till ett annat tillstånd. Jag hoppas. Kram till alla!

God morgon @torpet o @Andrahalvlek!
@torpet Känner igen känslorna du har, skulle gärna vilja slippa dom...Min morgon började i o för sig lugnt men vartefter börjar det kännas dystert o ensamt. Kanske är det nått liknande som för dig?
@Andrahalvlek! Har du tips på meditation mot psykisk abstinens? Skulle nog vara hjälpsamt även för mig!
I alla fall önskar jag oss o alla här på forumet en så fin dag som vi faktiskt är värda!
Kram 🤗

@majsan_nu Det finns en app som heter MFC (Mindfulnesscenter) och de har något gratis- och något köpeprogram. Funkade bra för mig när jag lärde mig mindfulness. Mindfulness och meditation är typ samma sak.

Numera har jag en låtlista på Spotify med olika sångmantra som hjälper mig att meditera. Jag lyssnar på musiken - andas i takt till musiken och ”sjunger med” (ofta tyst i skallen) i olika sångmantran. Musik och sång går rätt in i mitt undermedvetna har jag märkt. Jag ät så van vid just den musiken att jag går ner i varv så fort jag sätter på den låtlistan.

Här är några av låtarna: ”Sat nam” (Renato Motha), ”Ong namo” (Taran Kaur), ”Ap Sahai Hoa” (Sat Nishan Kaur). Jag har totalt 12 låtar på min mindfulness-lista. Har spelat dem i flera år. Sångmantra funkar som återhämtning på hjärnan, det har till och med gått att bevisa vetenskapligt har jag läst. Hjärnhalvorna kommunicerar bättre, och förbättringen hjälper oss hela tiden i det vardagliga också.

Kram 🐘

Förmiddags notering. Läser runt om här om vanor och risken att vilja för mycket på en gång. Igenkänning såklart. Det är svårt att bromsa de där "göra om" ambitionerna. Men som någon skrev är det ju egentligen mer än väl att ordentligt göra en (1) ny vana stadig. Idag städas det här. Försöker göra det utan stress och utan att samtidigt tänka på alla andra intentioner jag har med allt. En sak i taget. Det är svårt. I iallafall för mig och min psykologiska konstruktion. Det är en sorts övergripande livsstress jag ständigt känner. Men jag vet ju att det inte är möjligt att omfamna allt på en gång, samtidigt. Jag vet det. Kan inte låta bli att tänka att det här mönstret inte BARA kommer från en dålig plats. Det finns också (iallafall hos mig) också en livs entusiasm och livs energi som är orsaken till det här mönstret att vilja göra allt på en och samma gång. Ett bejakande av alla livets möjligheter och öppningar. Tror också att jag druckit på den överväldigande känslan. För att stilla och lugna ner entusiasmen. Det blir helt enkelt för mycket att ta in. Sen har jag såklart också druckit på motsatta känslan. Den som är ett svart hål. Men det är en annan historia. Eller så är det samma historia... som handlar om oförmågan att härbärgera starka känslor? Längtar redan till ikväll när jag slänger mig i soffan för att kolla på skit-tv :) Då är alla måsten som bortblåsta! Men först ta mig igenom den här dagen. Kram till alla!

Morgonnotering. Ok, ute på jobbresa nu. Känns som lugnet före stormen. Men stormen ska pareras. Tar det lugnt. Efter en tid med rutiner och daglig enkel njutning av nykterhet i stillhet ska nu allt sättas på prov. Försöker att både inte dramatisera min situation och samtidigt ödmjukt inse att denna kontext är betydligt mer problematisk än den när jag befinner mig i stillhet mitt i naturen. En dag, eller en timme i taget, är det som gäller nu. Har ju trots allt varit nykter i 6 veckor kommande vecka. Utan vita knogar. Kommer att skriva här varje dag. Det är en av de nya vanorna jag kommer att hålla på. Jag ska inte tänka för långt framåt. Tar varje dag som ett kapitel. Sen lägger jag kapitel till kapitel. Men jag ska erkänna att jag inte närmelsevis känner mig lika trygg i detta jämfört med när jag är hemmavid. Lika bra att säga det högt. Så jag har det att förhålla mig till. Kram till alla!

@torpet Glöm inte - du bestämmer! Aldrig ta första glaset. ”Ett enda glas kan nog kvitta”. Big no no. Ett enda glas kan vara skillnaden mellan himmel och helvete. Ett enda glas väcker mersug. Du har ett val - första glaset. Sen bestämmer alkoholen. Så har jag lärt mig av min husgud Craig Beck (finns på youtube) och jag väljer att tro på honom. Och därför låter jag bli att ens testa på egen hand. Jag har inte haft ett enda återfall sen jag slutade för 629 dagar sen.

Kram 🐘

@torpet Det kommer att gå bra! Spännande resa du gör - på flera sätt. Ta @Andrahalvleks råd så kommer det att gå bra... Du fixar detta, det känner jag mig säker på!
Spännande uppdrag du är på !!! Heja, Heja! 🤗 kram

Förmiddagsnotering. Nu borta från välkänd mark. Jobbresa. Även om jag också känner till där jag nu är. Men annorlunda från den nyktra bubblan jag befunnit mig de senaste ca 6 veckorna i naturens stillhet. Nu storstad utomlands. Den nyktra bubblan ska förflyttas till var jag än befinner mig. Nu tar vi en dag i taget. Får återgå till de grundläggande metoderna för att öka möjligheterna för det här att fungera. Solen skiner! Kram alla!

Morgonnotering från utlandet. Somnade igår gott efter avslappningsövning. Mår mycket bra nu på morgonen. Så ofta jag vaknat rejält bakfull och full av ångest i de här europeiska städerna. Inte idag! Känns fantastiskt. Verkligen. Ska som sagt skriva här varje dag. Det hjälper att ha som vana och ramverk. Jag tar ödmjukt en dag i taget dock. Vet att de här jobbresorna är betydligt mer snårig terräng än mitt lugna liv i naturen. Tänker inte ta ut något i förskott. Tänker på alla här och önskar er fortsatt styrka!