@Sisyfos @Lillek @Ase tack för meddelanden! 🧡
Ja, jag har mycket ont. Startade för drygt 1 år sen när jag var ute och vandrade med ett tjejgäng. Vi tog ett iskallt havsbad och tog sen nästan direkt på den tunga ryggsäcken. Det hände nåt då med min nacke. Nu går den stort sett alltid i baklås när jag jobbar för mkt fysiskt. I helgen har jag hjälpt till med att flytta möbler, rensat och krypt i trånga vindsutrymmen.. visste att söndagen skulle bjuda på värk och huvudvärk (& även idag 🙁)
Borde söka för det, göra en röntgen och få en utredning. Det står på att-göra-listan.
Nackontet har jag definitivt druckit på tidigare & även på ilskan och ledsamheten jag får av att jag har ont. Huvudvärken har ibland hållt mig undan flaskan, men bara om jag haft tillräckligt ont. 🙄
Det som gör mig lite ledsen är att jag förknippat mitt mående till att jag dricker för mycket. Men nu när jag ser & märker att jag mår lika skit även nykter så gör det mig rätt nedstämd. Har tänkt att slutar jag bara dricka så kommer jag må bra, men så är tyvärr inte fallet.
Jaja, det är en puck att ta tag i det med.
Idag är jag nykter och det är 14:onde dagen! Stolt.

@Rehacer hej! Vad jobbigt att du har så ont. Pratade med en bekant i helgen som pratade om kroppsångest och mental ångest. Han menade att när han har kroppsångest, tunga drömmar, så behövs det inte reda ut vad som orsakar det mentalt då det sitter i kroppen. Då kan han lämna det. Om det är mentalt och ångest så finns det oro mm bakom det och behöver redas ut. Tänker att om man dricker alkohol så får man både kropps- och mentalt ångest, men när man slutar blir den mentala ångesten inte lika påtaglig men kroppsångesten kan finnas kvar. Tänker att såklart hör kropp och psyke ihop men om man utesluter alkohol kan man få syn på saker klarare. Detta sätt att tänka hjälper mig, jag tungdrömmer och känner mig bakis varje morgon och då tänker jag att kroppen och hjärnan behöver sin tid för att återhämta sig efter varje dags drickande i år. Då känns allt lättare och jag är så glad över att vara nykter och snäll mot min kropp.
Kämpa på💕

@vår2022 Det där lät ju riktigt klokt faktiskt! Glad att du delar tankar och de du hör!
Idag ska jag ha dejt nr 2 med mannen jag tog en promenad med förra veckan. Skulle gärna vilja stärka upp mig med ett eller två glas vin, men det gör jag inte såklart. Det blir som det blir och jag är mera jag nykter. Blir spännande oavsett! 😬

Ja, kolla upp smärtan och gör nåt åt det. Jag är inne på tredje året med svår smärta och jag tänker att jag inte ska ha ont om de inte hittar någon orsak. Det borde inte du heller ha. Man ska inte kunna ha sönder sin kropp bara av att vara i den, då borde den också gå att läka. Så iväg nu till läkare, naprapat, kiropraktor, sjukgymnast etc.
Jag har börjat med mediyoga och jag undrar om inte gårdagens pass gjorde underverk, man kan ju hoppas. Men man går ju in i en avslappning, andas och töjer och fokuserar på kroppen. Tror att jag faktiskt lyckades slappna av hyfsat i kroppen för första gången på tre år (eller ännu längre). Man spänner sig så hemskt av smärtan och av oro för smärta. Tror att det förvärrar smärtan och kanske också förhindrar blodflöde och syresättning av hjärnan. Nu kanske du har testat en massa lösningar redan? Men jag har helt klart druckit på smärtan för att alkoholen också har en lindrande och avslappnande effekt. Hade jag varit nykter när det kom hade jag kanske stått på mig mer i vårdkontakterna, och varit mer medveten i ett tidigt skede. Hoppas du (och jag) hittar ut ur både det och alkoholen. Jag är förresten ute ur alkoholen sen drygt ett år, så men har haft några återfall och vid ett par av dem har det nog varit rent smärtrelaterat. Man blir oerhört trött av att ha ont.
Hoppas daten gick bra. Spännande.
Jag tror att jag fick vänta lite löngre än 2 veckor på fördelarna med alkoholfrihet. Typ ett par månader innan lugnet infann sig och känslorna blev mer tydliga och mådde bra. Men första gången jag slutade hade jag heller inte ont och just smärta tär ju på ork och humör. Dock älskar jag att jag inte dricker nu eftersom känslor, ork, initiativförmåga är bättre. Tycker jag är mer levande.

@Sisyfos Jag vet att jag mår bra av yoga, måste ta upp det igen. När pandemin kom så blev det andra bokningsregler där jag tränade så jag kom helt av mig. Men nu är snart allt tillbaka till det normala och jag ska köpa kort där igen. Förhoppningsvis tackar kroppen mig för det.
Jag går på djupgående massage varannan vecka och det hjälper en del. Borde börja träna upp rygg- & nackmuskler, men det är mycket man borde…

Jag har vaknat lättare i huvudet och kroppen de två senaste mornarna, helt underbart. Har inte ens tänkt tanken ”är jag bakis” direkt jag vaknat som jag gjort tidigare. 😊 Så det går åt rätt håll!

@vår2022 Dejten var trevlig, fick lite pirr. 😍
Men tyvärr är jag övertänkandets övertänkare, kan inte bara njuta av att det känns bra och att han verkar vettig. Men det har att göra med tidigare dåliga erfarenheter att göra. Tänker ta det lugnt, inte kasta mig in i nåt och känna efter ordentligt.
Men att han fick det att pirra, är snäll och dessutom snygg är ju plus! ☺️

Idag bockar jag av dag nr 16. Suget är mindre än jag trodde det skulle vara. Kommer någongång ibland, men går lätt att avleda.
Nästa vecka ska jag på konferens torsdag-fredag och kommer då ta ett litet break på torsdagen och dricka lite vin. Jag är fast besluten över att det bara kommer vara den kvällen. (Jag köper inte hem A, jag dricker inte ensam så på det sättet följer jag mina regler. Men bryter mot regeln att inte dricka på en vardag).
När jag kommer hem är mina föräldrar här hela helgen och de dricker inte A, så det blir bara en kväll. Kanske är det superdumt och enormt korkat av mig, men vi har inte träffats på 2 år så det vill jag fira med ett glas vin.. eller är det att utmana ödet?

@Rehacer vad mysigt med pirr🥰. Du frågar om det är att utmana ödet att dricka vin på torsdag nästa vecka. Du säger också att du bryter mot din uppsatta regel, att inte dricka på en vardag. Hur har det gått förut när du gjort avsteg från att vara alkoholfri? Prata med dig själv och minns hur det varit och vad du kände då? Skulle det inte vara häftigt att prova vara nykter och sedan efteråt känna efter om beslutet var rätt, annars finns inget att jämföra med, sedan om det var värt det? Jag ska ut och äta med jobbet nästa vecka och jag kommer inte att våga dricka, då måste jag hela tiden dividera med mig själv att inte ta mer och det orkar jag inte längre. Livrädd att trilla dit igen som jag gjort så många gånger. Alkoholdjävulen är lömsk och det gäller att lära sig identifiera den i sina olika skepnader. Det var mina tankar.
Ha det gott💕

@vår2022 Godmorgon!
Jag är en person som alltid druckit betydligt mindre i stora samlingar & på fester. Jag har aldrig blivit för full eller gjort bort mig inför andra (mer än när man var ung och inte hade problem med A). Tillåter mig bara att bli glad i hatten och salongs liksom. Jag har väldigt stora krav på mig själv, att alltid vara duktig. Så jag är inte alls rädd för att tappa kontrollen på torsdag, jag kommer inte dricka för mycket och skämma ut mig inför kollegorna - det vet jag. Jag är för präktig för det. 😁
Hemma bakom stängda dörrar har det däremot varit precis tvärtom. Där finns inga granskande ögon och där har jag inga stopp på hur mycket som är lagom att dricka. Jag tar ut svängarna där men gör det aldrig bland andra.
Patetiskt, sorgligt och bedrövligt är det. Jag har inte tillåtit mig att festa rejält med vänner för rädslan finns att de ska se att jag har problem med alkoholen. Det är min hemlighet, jag vill inte att andra ska ana eller förstå. 😣

Men jag ska ta en andra fundering på hur jag ska göra. Tack för att du skriver om hur du tänker & resonerar. 🤗

@Rehacer jag har via egen erfarenhet och via forumet förstått att alkoholmonstret är lömsk. Jag har ännu inte stött på det värst mycket då jag inte prövats ordentligt ännu. Visst kommer situationer då jag automatiskt druckit för att koppla av och jag är på min vakt och inser min tidigare dåliga vana, bort! Jag kan inte dricka måttligt så på så vis har jag inget alternativ och funderar bara på att vara alkoholfri. Tänker också på att jag har makten att välja vad som är rätt för mig och du har makten att välja vad som är rätt för dig, bra va😁
Du kommer att hitta rätt väg för dig💕

majken_r

@Rehacer känner verkligen igen mig i det du beskriver, kunde varit jag😅 Mitt problem har blivit att om jag tex går ut och tar ett glas eller två, utan svårigheter, så har det blivit en signal till att då kan jag lika gärna ta ett glas till hemma sen. Ensam. Vilket aldrig blivit bara ett glas. Kram!🥰

@Rehacer hur är det med din smärta? Kom att tänka på att jag för säkert 10 år sedan hade mycket problem med smärta i nacke och rygg och då gick jag på akupunktur, det hjälpte mycket mot smärtan, då var det lättare att träna också.
Ha det gott🌺

@vår2022 Tack för frågan. 😊
Min smärta är inte konstant. Den kommer när jag har jobbat för hårt eller i konstiga ställningar fysiskt. Då låser sig nacken och huvudvärken kommer som ett brev på posten.
Just nu mår jag bra, har inte haft ont på tre dagar. 😊
Går på akupunktur när det blir riktigt illa, men försöker hålla det i schack främst med massage.
Ha en fin fredag!

@Rehacer vad bra att det inte är konstant! Jag får också ont typ i slutet av ryggen så och i ischiasnerven när jag tar i för hårt och överanstränger. Brukar gå över. Det är ju så svårt att ta i lagom bara🤪.
Ha det gott🌺

Dag 20 ✅
Har haft en fin nykter helg med både gudbarn och min yngsta dotter + hennes pojkvän hemma på Sleep-over. Mysigt!! ❤️
Idag en skitdag dock med värk i kropp & huvud. Fick ställa in dejten jag skulle haft och kände mig som en tråkig, gammal trög människa. Hatar att känna mig tråkig & att inte orka vara trevlig för att värken helt tar bort mitt fokus. Mycket nedklankande på mig själv som resulterade i att jag toksomnade mitt på eftermiddagen.
Suget efter A kom aldrig även om jag nästan väntade på det. Alltid något att vara glad för. 😁
Imorgon är en ny dag!
Kram

Heja dig @Rehacer ❤️
Du kämpar på bra! Själv har jag aldrig kommit så långt som till 20 dagar, men efter senaste dippet tror jag att strör dags för en längre vit period. Jag följer och inspireras av dig.
Kram