Brucebayne

Hej på er allihopa.
För att göra en lång historia kort, jag vill sluta dricka.
Efter att en kollega och vän till mig valde att avsluta sitt liv för några år sedan så gick jag in i en kraftig deppression och började att konsumera stora mängder alkohol.
2019 var jag onykter 50 av 52 helger. Inte salongsberusad eller lite påverkad. Jag var PACKAD.
Efter kontakt med sjukvården så blev jag satt på antidepp och sattes i kontakt med öppenvården för min alkoholkonsumtion.
Det resulterade i att jag var alkoholfri i nästan 19 månader, men i samband med att jag bytte jobb och har börjat må bättre så har jag även börjat om med att konsumera alkhol.
Jag har ramlat rätt in i gamla spår och ovanor och nu känner jag att det räcker. Jag är färdig.
Jag vill inte längre vakna bakfull och med den ångesten som det innebär, jag vill inte längre kasta bort dagar med att vara bakfull.
Jag har sjukskrivit mig från mitt arbete Mån-Tis den här veckan för att jag inte har klarat av att hantera ångesten efter helgens drickande.
Så bra som jag mådde under min senaste nyktra period vill jag gärna må igen.
Hur har ni andra gjort för att klara av att hålla er nyktra?

@Brucebayne Hej o välkommen! Jag har varit här på forumet en tid. Tycker det är hjälpsamt att läsa runt i andras trådar, kommentera o få svar. Under rubriken "stöd" hittar du just stöd på olika vis, också hjälpsamt tycker jag.
Du har ju också egen erfarenhet av att vara alkholfri, det kan kanske vara hjälpsamt att få ner det på pränt...
Hoppas du ska tycka det är hjälpsamt att vara med här!!! 🤗

Gör som jag och många andra gjort, klipp bandet med alkoholen, i våra fall så skapar den bara problem. jag slutade den 13/8 i år och har inte haft ett endaste sug efter alkohol sedan dess, jag blev så äcklad av hur jag betedde mig den kvällen, så jag beslutade för att aldrig mer dricka!
Hittills har jag bara sett fördelarna med att inte dricka, aldrig mera bakis, det går inte halvdagar eller dagar till att ligga bort i soffan, för att man är bakis, man orkar faktiskt hitta på något att göra.
Man kan ta bilen dit man skall, när helst på dygnet och året, ingen risk att alkoholen inte hunnit gå ur, man behöver inte oroa sig.
Jag kan då inte se annat än fördelar. Ha kortare delmål, året ut är en bra start, men varför förstöra något bra, det kan bara bli bättre, kämpa på.