@Charlie70 Åh vad kul att du tittade in😃som jag saknar dig! Men jag respekterar dig för hur du vill använda forumet.

Tänker att klippa korten var ingen supersmart idé! Eftersom jag ändå kunnat ta ut pengar har det inte hjälpt mig så mycket dessutom kunnat be maken om pengar🙄 Det är många gånger som man behöver köpa ngt mer än alkohol eller mat. Imorgon ska min dotter åka t ett köpcenter annan stad då jag ska bjuda på mat samt betala några inköp i form av present. Många affärer tar inte kontanter…Nja…det här var en tokig idé…

@Charlie70…när du säger att jag tänker att min man ska vara livlina tänker du då att det blir lättare för mig att inhandla alkohol om även han dricker? Om det är så du menar så är svaret nej, jag köper ändå. Ibland köper jag så att det kan räcka t min man men många gånger endast t mig. Vill inte så gärna skriva om min man här delvis med tanke på Tofus inlägg. Om jag aldrig köpte alkohol så skulle nog min man vilja köpa några öl på en fredag och en lördag samt i festliga sammanhang. Han har egentligen inga problem att hålla sig nykter. När jag åt antabus drack han i princip ingenting.

Så jag hittar genvägar att dricka alkohol oavsett vad och får jag sällskap kanske det blir lite mer legitimt. Så åter igen…det enda som gäller för mig är handling. Dessutom tror jag på att fylla tillvaron med träning…

🍁🍁🍁🍁🍁

Ja, du är lösningsfokuserad vad gäller inköp VaraFrisk. Tänker att det egentligen är en jättedum idé att be om tillåtelse från nära och kära om man får köpa eller får dricka. Det försätter dem i en situation som inte är ok. Nu är din man vuxen i alla fall, men just ansvaret för att man dricker tycker jag att man ska ta själv och så verkar du och din man ändå leva. Han nekar dig inte och det är kanske ändå är det bästa. Det är inte hans ansvar att hålla fig ifrån alkohol.
Det verkar inte lösa ditt problem heller för du är väldigt kreativ i dina lösningar. Sjukt jobbigt att inte ha kort att betala med även i andra situationer.
Ja, jag tror på att fylla tillvaron med annat. Träning är en sak. Men gärna med sånt du mår bra och blir glad av. Dans, körsång, träffa vänner eller vad det nu är. Du kanske också borde prova yoga. Jag går på mediyoga och det är en jätteskön känsla i kroppen efteråt. Jag har stängt in en hel del stress i kroppen tror jag. Tänker att du med din oro för dottern också har stängt in en del känslor.
Ha en fin nykter dag!

@Varafrisk jo. jag menade bara rätt och slätt det du själv konstaterar i ditt inlägg. @Varafrisk skrev:"Så jag hittar genvägar att dricka alkohol oavsett vad" Du klipper kortet men då ser du ändå till att du får kontanter från din man. Att han då blir din livlina.
När det gäller motion/träning håller jag helt med dig. Har alltid hållit i gång på olika sätt men de senaste åren i utmattningen har varit en katastrof. Energinivån är ofta låg och situationen med flickan gör det dessutom svårt att komma ifrån. Utifrån det har jag faktiskt anammat de små rundorna. Man kan gå snabbt eller springa. Har mätt ut en sträcka om 850 m enkel, alltså 1,7 km ToR som jag går/springer. Rundan tar15-20 min. Jag har ingen ambition om att öka sträckan eller gå/springa fortare. Den enda ambitionen är att GÖRA rundan de dagar jag inte kommer iväg på ett jympapass. Jag vet ju att du har hund och gör flera sådana är rundor per dag, men jag tänker att detta skulle i så fall vara din hundfria runda där du kan fokusera på dig och din motion. Att rundan inte tar så mycket tid i anspråk och att det är enkelt (utgår hemifrån, inge packande av väska och transport i väg) är en framgångsfaktor för mig.
Jahapp, det blev ju mkt nu om ett motionstips från mig... Var inte meningen. Du tar som vanligt till dig det som känns hjälpsamt och lämnar resten därhän.

Stor kram på dig Varafrisk och hoppas du får en fin dag!

Jag tror att du är på väg att finna en lösning @Varafrisk som passar dig. Med träning och simning. Och att vara trivselvärd på F&S som du skrev om tidigare, kanske körsång och dans. Roliga saker som tar tid och plats så att det blir mindre utrymme för alkohol. Det får ta den tid det tar, du har ändå en riktning, en rörelse framåt, du har inte gett upp. Kram ❤️

@Sisyfos @Charlie70 @knickan Stor kram t er❤️

Ja, tänk vad kreativ man/jag kan vara att hitta vägar för att köpa alkohol…det är helt sjukt! Jag har ju själv varit och tagit ut kontanter….jag som aldrig har kontanter på mig annars. Det enda positiva med att jag har haft kontanter är att kvinnan som sitter vid systemet har fått lite pengar av mig. Jag tillhör sorten som har så svårt att säga nej annars…

Har varit och simmat 1000m nu på morgonen🏊‍♀️ Om man har 12-kort(kassan är stängd) så kan man komma redan kl 6 på onsdagar för att simma. Så jag var redan i bassängen kl 8.10. Tänkte simma 500 men sedan tänkte jag 600 som blev 700 .. och ja till sist blev det 1000. Känner mig nöjd! Det var en man och jag som motionssimmade plus skolbarn/ungdomar.

Trivselvärd har jag lagt lite på is pga att man skulle börja som gymvärd. Detta innebär att plocka och hålla ordning i gymet. Tvätta/vika tyglappar, de där som man torkar av redskapen med. Denna sysselsättning lockade inte så mycket , jag vill hellre vara i receptionen.

Nu dricker jag kaffe därefter blir det lite smink på för att sedan hämta min dotter❤️

Ha en fin onsdag🍁💥

Åh vad jag gillar dina uppdateringar. Älskar att du inte ville vara nån gammal gym-värd utan gå mer direkt på den mer glamourösa receptionen 💄
Och heja dig som tusan med simningen. Sådär ungefär är det att bli nykter. 500 meter, nej 6, 700, oj 1000 meter.
Samma princip. Nöta. Sen kan man välja och vraka vad livet ska innehålla, nyduschad och redo. Ta med dig alla erfarenheter du gör nu. Lägg dem på en åtkomlig hylla i skallen. Ta fram vid behov. Kram fina kompis! 🌟

Åh tack för ett så fint uppmuntrande inlägg @Se klart ❤️❤️

Nej…jag är inte sugen på att städa, plocka mm i gymet på min fritid. Det handlar inte om att jag nedvärderar sysslan utan att jag ville ha lite mer social kontakt. Får kolla efter annan social syssla.

Har haft en superfin dag med min dotter idag❤️Har kört ett jympapass i kväll 👍🏻 Fick garn, stickor plus beskrivning hur man stickar sockor på posten idag. Är så glad över detta! Har börjat sticka lite grann🤩

Godnatt

Vad många bra saker du har kommit igång med nu VaraFrisk! Förstår helt och fullt att du inte vill städa och plocka på din fritid. Finns säkert någon förening som kanske passar dig bättre.
Ha en fin dag! 💜

Tack @Sisyfos också för ett uppmuntrande inlägg❤️

Jag funderar på att börja någon målarkurs igen på det nya året eller ev ngt annat. Men jag tänker att jag ska gå en kvällskurs och lära mig ngt/göra ngt helt annat än ngt som har anknytning till min utbildning/profession.

Jag vet att jag behöver vara aktiv för att kunna bli nykter..tex AA , läsa böcker, se klipp osv. Jag vet inte men jag tänker att jag vill läsa men just nu känns det som om jag endast vill läsa ngt enkelt..,skönlitteratur.

Min tanke är att fylla vardagen med positiva saker som ska kunna strypa alkoholintaget. Men…jag behöver göra det nu…därför behöver jag påminna mig om alla fysiska risker…risker som bidrar till allvarliga sjukdomar..,samtidigt som jag fyller på med positivt👌🏼💗så behöver jag lite skrämseltaktik☠️

Kram till er alla 🍁🤗

Hej @varafrisk! Har du läst boken ”Drunkna inte i dina känslor”? Mycket bra!
Just nu läs-lyssnar jag på Åsa Larssons senaste bok, jättefin och tankeväckande. En annan väldigt bra bok som inte är ny är Allt jag fått lära mig, av Tara Westover (om jag minns namnet rätt). Tre helt olika böcker, någon kanske kan passa dig? Kram 💕

Jag tänker att du ska göra det du vill VaraFrisk. Jag har inte använt Faktametoden, som AndraHalvlek kallar den. Det är liksom inte kunskaper som saknas. Men jag har testat olika saker och lagt av med det som inte passar mig. Det finns en oändlig mängd bra material och tips härinne, men du har också blivit fullkomligt överöst med länkar, böcker tips och idéer. Ta det i din egen takt. Tänker att du verkligen, verkligen behöver lyssna på dig själv och vad du mår bra av.
Var på en föreläsning där de verkligen betonade att många har en tendens att ”gå igång” och vilja förändra allt på en gång och då orkar man inte med. Att nöta in goda vanor är bra. Att ”nöta in” de mål du har nu, det kanske räcker så just nu. Träningen. Och att läsa böcker. ”En oväntad semester” av Marian Keyes, minns jag som en ganska underhållande beskrivning av en kvinna som hamnar på ett behandlingshem. Två flugor i en smäll.

@Se klart @Sisyfos Tack för lästips! "Drukna i dina känslor" är nog verkligen något för mig har laddat ner den på Storytel..har även laddat ner "En oväntad semester" fast det såg lite knepigt ut...för det man kunde inte klicka på någon "lyssnaknapp". Har varit lite motståndare till att lyssna till böcker. Precis som jag var motståndare att lyssna till musik när jag var ute och gick. Jag har inte lurar i öronen varje gång jag är ute och går men nästan. Förmodligen var det så att jag inte tyckte att "Skål ta mig fan" var så bra för när jag lyssnade på den boken och var ute och gick så kunde jag absolut inte koncentrera mig. Men..när jag lyssnade till "Jag som var så kul att dricka vin tillsammans med" eller hur nu titeln är..så gick det jättebra! Tänker därför att jag kan sticka sockor och lyssna på bok samtidigt men kanske även läsa en bok...en lättläst.

Jag tänker väl att så är det...att jag har mycket kunskap...faktametoden hjälper mig inte, tyvärr så har det inte heller hjälpt mig så mycket kurator på rådgivningscentrum heller eller programmet här på forumet. Får jag tips på böcker för att kunna sluta dricka alkohol är jag snabb att köpa dem...liksom nu jäklar nu kommer det hända...nu kommer det här hjälpa mig. Tyvärr...det har inte hjälpt mig...har två exemplar av "Se klart" i bokhyllan. Jag tänker på vad Charlie70 skrev till mig en gång att jag önskar att jag vill sluta dricka alkohol. Jag har aldrig haft den här känslan att Nu är det nog...Nu har jag bestämt mig! Jo, jag kan väl tänka att det är så dvs nu är det nog...men orden blir ingen känsla inom mig utan just bara..ord. Samtidigt känner jag även en stor trötthet över att dricka alkohol, att jag har ledsnat på den. Min stora förhoppning är att hitta positiva sysselsättningar som jag tycker om så mycket att jag vill fortsätta och därmed inse att de kommer inte bli lika positiva om jag inte slutar dricka. Jag fattar att det kommer vara, tufft mm men jag tror om det inte ska gå så långt att jag blir fysiskt sjuk skrumplever, cancer etc måste jag samla på mig dagar för att kunna känna hur njutningsfullt det är att vara nykter. Jag tvivlar inte en sekund på att det är ett mycket mer rofyllt, behagligt liv att vara nykter än där jag är nu. Eftersom jag har en grundoro inom mig så tänker jag att den troligtvis kommer fortsätta att finnas men jag tänker att livet kommer att bli så mycket bättre än vad det är nu! Och, jag har egentligen inte tid att invänta känslan att nu har jag bestämt mig!

Och jag instämmer så i orden att jag måste verkligen verkligen lyssna på mig själv och vad jag mår bra av. Idag har jag inte gjort det. Jag har funnits för andra. Jag har en längtan som jag inte berättat ännu för min man. Vi har tre rum som är lite sisådär i ordning beroende på att barnen har flyttat hemifrån. Det minsta av de rummen skulle jag vilja göra till ett avslappningsrum för meditation, bön, läsning, måla, sticka, lyssna på musik. Vid middagen nu ikväll ska jag dela mitt förslag med min man...få se om han nappar.

Önskar er alla en fin lördagskväll var du än befinner sig:)

Kram:)

God kväll!
Jag har ett eget rum och det är underbart😊. Det är ett litet rum som är bara mitt. Jag rekomenderar det verkligen.
Det är inte möblerat som resten av huset utan ganska färgstarkt med prydnadssaker och lite lantligt.
När jag fick det rummet var det det bästa som hänt mig på länge.
Klart du ska ha ett eget rum Varafrisk😊.
Kram

Klart att du ska ha ett eget rum @Varafrisk!
Där du kan vara dig själv, vara för dig själv och finnas till bara för dig själv. Ta ett rum i anspråk och gör det till ditt! Det är kanske det viktigaste du kan göra just nu. Kram ❤️

@Ase @knickan @Lavendelblomman Min man var med mig i mina tankar🙏🏻 Grejen är den att jag är nog den stora klossen som är i vägen för att komma igång med projekt här i vårt hem. Vill gärna ha nytt eller förändring men har inte energin till att sätta igång🙄

Idag skulle jag mest av allt bara få gå omkring i min morgonrock hela dagen. Läsa, sticka eller se på en serie. Men om ett par timmar kommer våra barn och svärdotter för att fira sin pappa på Fars dag. Vår son m sambo ska ha inhandlat korv, hamburgare mm så att vi kan grilla. Sonen tar med sin bärbara grill och vi åker till någon av Vänerns stränder. Och jag vet det blir mysigt, jag kommer tycka om det❤️men jag känner mig jättetrött idag.

Så tänker jag…jag stannar hemma imorgon.. för att nästa stund tänka nej det går inte…jag måste ringa Försäkringskassan åt en förälder 15:e var sista datumet. Så tänker jag …men på tisdag då…nej det går inte..då har vi teamkonferens…då vi tar upp patienter…och då måste jag vara med…nej…jag får se till att vila efter jobbet. Det är då det är så lätt att ta till alkoholen..men alkoholen är absolut den största orsaken till att jag är så trött nu. Jag är inte överbelastad på jobbet men det är ngt med jobbet som stjäl energi. Fast nu kom jag på…jag har en tid inbokad på tisdag eftermiddag för taktil massage. Något jag får gratis av anhörigstödet i min kommun. En gåva till trötta anhöriga🙏🏻

Nej nu blir det dusch och lite stickning 🚿🧶

Ha en fin söndag🍁🥰

Godmorgon!

Skulle hemskt gärna bara stannat kvar i sängen. Känner mig inte alls på topp☹️Behöver energi t förändring ..var ska jag få energin ifrån? Jag fattar att det inte är från alkoholen….Jag är i skriande behov av påfyllning. Å denna vecka har jag ingen ledig dag…Kan sakna vänner som ringer bara för att fråga hur det är. I lördags var jag hemma hos en kollega som är sjuk, har en godartad tumör på hypofysen. Hon är psykolog, timanställd hos oss…75 år. Jag hade med mig en Amaryllis och sushi. Vi har bara jobbat ihop lite grann. Hon blev glad vilket var det viktigaste…jag blev ganska tömnd.

Ha en fin måndag🍁🍁

Ja men då skriver jag väl lite igen…en fråga till er som mediterar…kan ni tipsa om ngt kort litet klipp på youtube, ngt på Facebook el Instagram. Något som inledningsvis inte tar mer än fem, tio minuter för då kan jag hinna med det på morgonen.

Kram🍁