Panik

Profile picture for user Höstlövet1974

Ny här.. vet inte var jag ska börja. Varje gång jag dricker bara häller jag i mig vin. Blir oftast full. Igår hände det igen, pinsamt, ångest och mår så jäkla dåligt över mitt beteende. Dricker nästa varje helg, vill inte bli full men har jag väl börjat dricka så bara fortsätter jag. Livrädd för att bli alkolist. Varje gång säger jag det är sista gången men så händer det igen. Mår så sjukt dåligt över detta för har ju allt i livet med fin familj och underbara barn, vänner jobb mm. Vill ta mig ur detta. Hur börjar jag?

Profile picture for user TappadIgen

@Höstlövet1974 Välkommen hit! Du har väl redan börjat i och med att du har funderat på dina alkoholvanor, tagit dig hit och skrivit här. Men hur ska du lyckas att få en förbättring på dina alkoholvanor? Om du läser här i forumet så finns det många som har gjort på väldigt många olika sätt. Kanske du hittar någon som du känner igen dig i och kan ta rygg på? Vi har alla olika bakgrunder och olika lösningar på våra problem så du får på något sätt ta till dig det som kanske fungerar på dig. Förvänta dig ingen spikrak väg framåt utan lite får du lära dig av erfarenhet och anpassa längs vägen. Många är ju ganska öppna här om sina resor och skriver även när det har gått på ett sätt som de inte tänkte och det kan man ju lära sig av.

Ett sätt är ju att du skriver här själv dina tankar och känslor och så vidare och bara att sätta ord på det kan få dig att förstå bättre varför det är som det är och hjälpa dig i din väg framåt. Det finns även ett program här på sidan, förutom forumet, som du kan prova på som kan hjälpa dig att reda ut dina tankar.

Annars kan jag väl ge dig som ett råd att åtminstone börja med en period av helnykterhet medan du försöker bena ut din resa framåt. Du bestämmer såklart själv hur du vill göra, men t.ex. 90 dagar kan vara ett bra mål. Det låter som att du inte dricker något på vardagar och inte har ett problem att hålla dig ifrån att dricka då och det är ju bra. Då kanske en dag i taget-strategin inte riktigt behövs för dig. Om nästa tillfälle att dricka naturligt skulle bli nästa helg så har du ju den kommande veckan på dig att hitta lite strategier.

Profile picture for user Tombor

@Höstlövet1974 Hej! Bara att du skriver här är en bra början. Du är absolut ingen dålig människa vilket är lätt att känna när det blir för mycket. Sedan måste man komma ihåg att när man mår som bäst och alkoholen har som bäst verkan det är då man ska sluta, det blir inte bättre vilket man tror även jag. Det här med varannan vatten kan vara något. Kan också vara bra att uppskatta ungefär hur många glas det blir. För mig har det alltid varit så att jag dricker fort i början vilket ofta resulterar i att det är svårt att känna när det blivit för mycket. Hoppa över en helg och se hur det känns? Så gör jag, men först minskade jag stegvis tills jag lika gärna kunde vara utan alkohol.
Lycka till,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

Profile picture for user Mirre1

@Höstlövet1974 Halloj!
Allas förhållande till A är ju så olika. Du har nu aktivt sökt dig hit, så något känns ”knas”. Här kan man läsa om olika människors kämpade med/mot A och du kan med säkerhet känna igen dig i mycket och hitta vägar som passar dig. Ett stort steg är att sätta ord på sin oro…och det steget har du tagit. Heja!

Profile picture for user turbo@

@Höstlövet1974 känner så igen mig, ja dricker sällan men när jag häller upp ett glas vin så finns det sen inget stopp,jag blir avslappnad av vin och känner inga måsten,allt känns toppen och jag är så rädd att bli av med den känslan så ja bara fortsätter hälla upp vin. Sen dagen efter så har man ångest,minnesluckor osv. Eftersom jag inte dricker så ofta och inte har direkt sug till alkohol så tänkte jag att jag bara ska strunta i att dricka. För när jag tagit vin så tänker jag inte alls på att ja ska dricka vatten eller dricka max 3 glas osv så jag tror inte att jag kan dricka måttligt