Hej alla starka o svaga människor som kämpar på olika sätt!

Själv blev jag nykter för 11 år sedan. Men nu har det hänt igen. Och jag vill verkligen inte dricka. Just nu vet jag bara inte hur jag ska komma ur den är onda cirkeln. "Smyger" för min man, men så fort han går ner i sin "vinkällare" så lär han ju se att den är ganska tom! 1-2 flaskor per dag har det varit senaste dagarna (nej han hade inget jättestort förråd men ändå ;-) Det kommer hända i dag eller i morgon. Jag bara väntar på det stora bråket, hans besvikelse, min ångest och all annan jävlighet. Jag vill bara sluta och att allt ska vara som vanligt igen men så fort abstinensen sätter in blir det ett nytt glas. Känns bara för j-vligt just nu.
Kram på er! Kämpa på!!

@Annie1961 hej och välkommen hit!
Hur gjorde du när du blev nykter för 11 år sedan? Tänker att du måste ha massa strategier hur du gjorde då.
Det är verkligen en kronisk sjukdom det här. Tänker att du snabbt måste upp på banan igen.
Det är inte så många här inne som har så lång nykterhet bakom sig som du har.
Jag hoppas att någon av veteranerna här hoppar in för att stötta dig.
Åh, vad jag önskar att du lyckas vända detta 💖.
Kram

Det är så konstigt att man efter ett långt uppehåll kan hamna på ruta ett igen.
Man hamnar precis där man var när man slutade. Inget har blivit bättre och man har inte lärt dig någonting.
Imponerande att du haft 11 års nykterhet bakom dig men synd att du är tillbaka igen. Är ju samma sits. Det spelar nog ingen roll hur länge man varit nykter, man går ständigt på tunn is verkar det som. Jag skulle vilja ta hjälp av AA för att få hjälp med att hålla mig nykter men är rädd för att ta steget. Hur lyckades du när du började din långa nykterhet? Tog du någon hjälp?

Annie1961

@Ase Hej! Jo när jag slutade (jag har slutat igen nu förresten :-)) så var det ett lätt beslut. Jag hade börjat dricka på jobbet och det gick snabbt utför. Det blev droppen och andra märkte vad som pågick. Chefen kom störtande in från semestern och hade ett allvarligt samtal med mig. Det var så fruktansvärt skämmigt och jag var helt tillintetgjord så jag fick gå hem. Sen var det bara att ta hjälp av företagshälsan och ett behandlingsprogram. Jag slutade tvärt och det gick bra. Det har varit jobbiga år efter det för min man har cancer som återkommit i omgångar och det har varit väldigt tufft. Det har blivit värre med stress och oro plus att jag känt att jag kanske "kan ta lite jag med". Det har jag gjort några gånger utan att det hänt något men så händer något och jag kan inte sluta. Nu var jag nära botten igen kände jag när jag skrev här men jag lyckades sluta i alla fall. Jobbet är inte inblandad längre vilket är skönt! Den resan tar jag inga fler gånger, det räcker med en gång (även om behandlingen var jättebra). Hur är det för dig?

@Annie1961 Välkommen hit! Så bra att du tar tag i detta, du vet ju förstås att inget blir bättre med alkohol...men livet ställer till det för oss! Så tråkigt med din man, hoppas det blir bättring för hans del! Och för dig betyder a-fri ett bättre liv men det vet du ju redan... Jag önskar dig stort lycka till!!!
🤗

@Annie1961 jag blir jätte glad att läsa att du lyckats bryta.
Man vill ju så gärna vara som alla andra och kunna ta ett glas. Men många av oss klarar ju inte det. Det går ett tag men plötsligt så spårar det.

Förstår verkligen att du har haft tuffa år💖

Jag börjar närma mig tre månader a-fri nu. Det går upp och ned men motivationen är fortfarande hög.