14 månader nu av nykterhet. Lyckades förra veckan 6/8 springa min första halvmarathon (21km) det är jag ju grymt nöjd med med tanke på att jag väger 104kg som en mindre koloss (jag har ju vägt 150kg) efter dryga 2h var jag riktigt trött i benen. Om en vecka börjar jobbet... Ser jag inte fram emot men jag ska inte klaga jag har ett jobb och en bra lön.

Dålig på att skriva här i min tråd och i andras trådar. Livet knallar på. Ingen alkohol här inte. Min antabus-medicinering är över för denna gång och för alltid. På jobbet är det fullt upp. Söker utbildningar för att kunna utbilda mig ur mitt lärarjobb. Går dit mest för lönen och det känns inte bra. Vi har problem med narkotika nu på skolan. hemskt att se elever deala och komma påtända till skolan. Vi anmäler till soc men inget händer. Maktlösheten är stor. Föräldrar verkar inte bry sig. En dag i taget. Vår son ska åter göra en stor ryggoperation. Han är förkrossad. Vi är förkrossade men det kommer ju gå bra men vår son har fått utstå så mycket. En full odräglig pappa (jag ibland) mobbing så grov att man är rädd men kommunen klarade sig. Operation efter operation. Rasad bil. Vad händer näst. Hade lust att supa ner mig... Det hjälper ju inte, problemet finns ju kvar så det är inget alternativ. ALKOHOL LÖSER INGA PROBLEM, DET SKAPAS OFTAST NYA. Tänka på det ni som dricker. Bara ett gott råd.

När garden sänks, man börjar slappna av då slår sjukdomen till med full kraft. Återfall igen. Varför kan jag aldrig lyckas fullt ut? Saboterade självaste julafton.... Hatar mig själv. Jag är så jävla kass på detta.

Åh, känner med dig!
Att sabba julafton är inte bra. Men enda sättet att gottgöra är att göra bättre idag - vara nykter och närvarande för familjen och inte minst för dig själv.
Det klarar du!
Varm kram 🤗

Fast du är nog bäst på att komma igen i alla fall AeroMagnus. Slå inte på dig själv. Titta utifrån om du kan. Hur har han det, hur har han haft det? Om du läser det du skriver har du haft en jobbig höst. Mad mycket maktlöshet (mobbning, operationer etc). Det är svåra situationer att hantera och nu blev det julledigt och lite vila. Och ett tillfälle. Det är inte så lätt att vara människa. Väldigt trist att hamna i, men se det som en lärdom och du slutade ju på en gång.

Tack Sisyfos för de uppmuntrande orden. Jo jag eller vi har haft en jävla höst men då måsre man steppa upp och vara en förebild och inte svika den jag älskar mest. Jag kan inre spola tillbaka tiden men jag ska se till att framtiden blir lysande.

Ja, men det räcker att framtiden blir okej, även om vi gärna siktar mot lysande.. . Jag ser många av oss här gå in i nykterheten med samma all in-attityd som man hade med drickandet. Det behövs så klart beslutsamhet, men vi behöver inte vara perfekta på alla plan, då är risken stor att vi bränner ut oss och kraschar. Så tänk på att du duger, du vill dina nära väl och du kämpar, det är värt att vara stolt över.

@aeromagnus Jag lider verkligen med dig och dina nära, men inget blir bättre för att du slår på dig själv ❤️ Du är fast bestämd att återgå till att vara nykter direkt, det är huvudsaken 🙏🏻 Skriv gärna mer här på forumet, du behöver kanske sätta ord på tankar och känslor. För mig funkar det som självterapi. Att sen få andras syn på saker och ting är en extra bonus.

Kram 🐘

4e dagen utan alkohol nu. Mår lite bättre men är sliten, trött. Sover dåligt. Vaknar vid kanske 4.00 och kan inte somna om. Tar vitaminer, även B12. Ska 29e köra mitt första träningspass igen får vi se hur kroppen fungerar. Känner mig dock lite bättre varje dag. Jag borde känt, jag såg ju varningssignalerna komma. Borde hinkat i mig antabus. Man borde så mycket som man inte gjorde. Ni som funderar på att ta ett glas eller två. Jag gör det men håller er till cola eller julmust. Det är mindre onyttigt, billigare och bättre för alla.

Måste bara fråga, bestämde du dig för att testa eller bestämde du dig för att dricka, eller hur gick tankegångarna? Jag frågar inte för att vara dum, jag vill förstå mekanismerna bakom återfall lite bättre.
Det är ju det där med att se varningssignalerna som känns viktigt och att se till att det inte funkar att hälla i sig. Men det är inte så lätt alla gånger tror jag. När det som i ditt fall har varit en jobbig tid. När reptilhjärnan fattar besluten. Jag har ju varit där själv där reptilhjärnan fattar beslut och det är så hemskt. Det går ju inte att logiskt förklara varför man tar kassa beslut. Jag tänker att det är därför det är så viktigt att jobba förebyggande. Bromsa i tid, känna efter, analysera. Det som verkar bra nu AeroMagnus är att du tvärnitade. Du är verkligen förankrad i att du vill leva nykter. Det tycker jag du ska ta fasta på. Så dela gärna med dig av hur tankegångarna gick om du orkar eller kan för den delen. Det går ibland inte att förklara.

@Sisyfos jag testade att dricka. Ville bara komma bort från allt någon dag. Blev ju två och tre dagar av trötthet, orolighet mm. Så nästa gång jag känner detta ska jag läsa detta innan och hinna i mig medicin. Det var reptilhjärnan som slog till.

Tack för svaret! Jag kan verkligen förstå önskan att komma bort från allt, men vi har väl fattat båda två att alkohol inte funkar. Starkt gjort att sluta direkt i alla fall tycker jag. Det finns så många fördelar med att vara nykter. Hoppas du kan reparera hemma. Jag tycker att du gör det bra. Du blir lite klokare och du har en stark vilja att inte lämna allt och supa ner dig.

@Sisyfos tack nä detta håller ju inte, och speciellt inte en julafton. Den dagen är ju extra dålig om man nu ska välja dagar. Jaja det blir nog bra. Känner frustrationen komma över mitt riktigt usla val men jag kan ju bara jobba med framtiden.

Idag 30/12 var första träningspasset på en vecka. Hoppade på crosstrainern. Känner att benen svarar på ok. Känner en pirrande känsla i kroppen, adrenalinet tar sig ut och jag får en endorfin-kick. Efter ca 30min halvlugn körning (puls145) så tänkte jag att nu testar jag. Drog upp motståndet och ökade takten. Låg i röd zon (ca 170 i puls) i över 8m30s kunde nog kört några minuter till men det fick räcka