Nykter livet ut

Profile picture for user Pilla

Se klart
Får börja med att säga varma grattis🍁
Tack för dina rader I min tråd.
Ibland behöver man skriva av sig och få några tänkvärda ord som inte innehåller ,du ska ,du borde,det finns de som har det värre....
Det värmer att en forum vän ger ljus i mörkret.
För mig är det så att jag känner mer nu förtiden och ibland så gör det ont och nu tar vi inte till vinet utan är kvar utan att fly.
Här är det full fart i din tråd,va härligt!🌼
Ha en fin söndag från Pilla

Profile picture for user Se klart

Tack för alla fina hälsningar och grattis! Jag känner mig mest att jag gratulerar mig till ett livsavgörande och BRA beslut. Jag gratulerar mig till att jag slipper dricka. Att mitt liv har blivit så rikt på allt annat.
@sisyfos jag ser aldrig att någon kapar tråd utan är glad för allas tankar! Jag är inte heller en bästa vän av AW. Hennes tvärsäkerhet känns nästan ”gubbig”. Hon avfärdade klimakteriebesvär som ingenting- dvs fanns ingen vederhäftig forskning. Då skulle jag säga att forskningen kommit beklämmande kort…
@pilla jag tänker som du. Inte behöver vi mer av vad vi borde? De flesta av oss ha guldmedalj i den sporten, alla år med alkohol har ju varit ett enda gatlopp av borden. Nu är vi här. Det vi bör är att vara lyhörda för våra egna behov och vad vi orkar. Alkoholen gjorde sitt för att nöta ner våra små känselspröt. De måste få växa till sig! Görs bäst utan pekpinnar. 🤗
Jag har min varannandag- tröttma. Då är det lugna gatan här. Vilar allt jag kan istället för Treo och köra på.
Några småskruttar sover middag och spelar Ipad. Storisarna vilar och snickrar. Vi helgar söndagen helt enkelt.
Tänker på er alla, och vilken tur vi har, som har varandra. Aldrig ensam på forumet.
Varm kram till den som behöver en! ❤️

Profile picture for user Se klart

Pigg idag. Var hos frisören klockan 08, så himla lycklig att orka upp och ha energi! solen skiner, mamma kom förbi för att hjälpa mig med några grejer (hon pular på med sitt, vi dricker kaffe och pratar lite när jag tar paus)
Från imorgon har jag tänkt börja gå till kontoret men inte hela dagen utan 4-6 timmar får räcka. Jag hoppas det blir bra, en stund i taget. Kram 🥰

Profile picture for user Torn

@Se klart Det låter bra att du är pigg!🤗 Och nog smart att trappa upp jobbandet lite lugnt. Jag blev lite nyfiken på vem vår vän @NiPa är 🧐 Men det verkar vara en snäll person. 😀

Ha en bra kväll! Kram

Profile picture for user Andrahalvlek

@Se klart Klokt att ta det långsamt! Hur jobbigt det än var måste det vara skönt att veta att du har haft covid. Åtminstone nu efteråt. Nu tar det fart rejält igen tror jag. Höstlovet 21 blir lika stor källa till smittspridning som sportlovet 20. Tror jag. Lite trött på att mitt företag envisas med att vi ska tillbaka till kontoret nu - mitt i denna brytningstid.

Profile picture for user Se klart

Tack fina vänner @torn och @andrahalvlek och tack för grattis @NiPa.
@andrahalvlek- har själv fått signaler från medarbetare likt din. Först tänkte jag ”ånej kan inte bara folk komma tillbaka och jobba” men nu med nya uppdateringar så har jag förståelse och ska ta det vidare med HR faktiskt. Oro är viktig att lyssna på, du stärker mig i den tron.
Jag har känt mig nästan salig idag. Wow- såhär känns det att orka och ha LUST att göra. Jag är så beroende av den där lusten (gäller väl alla!) men inser när den dippar att det jag vanligen gör på en kvart, liksom blir såå jobbigt.
Men jag är ödmjuk. Varannan dag har det varit såhär långt. Håller tummarna för två dagar i rad.
Mamma var här på middag. Vanliga tillfällen hade det varit ett tillfället för mig att dricka ett par glas vin och den ett par till. Slog mig först nu. Så lätt livet är med den här ryggsäcken av nyktra dagar- snart år. Livet är mycket fint att få vara med om.
Kram alla fina! 💕

Profile picture for user Sisyfos

@Se klart skrev:"Jag har känt mig nästan salig idag. Wow- såhär känns det att orka och ha LUST att göra. "
Ja, den känslan är så oerhört skön. Lusten, driver och viljan. Hoppas du får ha den länge.

Profile picture for user Charlie70

När jag läste här sist var fokus covid. Nu läser jag om ett sprudlande energiknippe. Ja, kanske inte just precis här men i andra trådar. Känner du dig liksom EXTRA pigg nu efter covid eller? Det är inte ofta jag är riktigt sjuk men den där känslan när febern går ned från riktigt hög till mer hälsosam där man upplever att livet återvänder, den känslan är ju obetalbar. Något sådant du upplever kanske? Härligt att läsa i vilket fall!
Kram!

Profile picture for user Se klart

Hej @charlie så glad för dina rader men är långt från ett energiknippe, däremot är det precis som du beskriver- känslan av att livet återvänder. Påminner faktiskt om den resan vi gjort ihop. Kram till dig 😍

Profile picture for user Se klart

Heldag på kontoret idag, eller 9-16 iallafall. Det var på gränsen, huvudvärk nu. Imorgon går jag hem vid lunch.
Skjuter massa grejer framför mig som en snöplog. Men det får jag ta när jag orkar och hinner.
Att komma hem från jobbet är verkligen lyxigt och en av de saker som är härligt med att jobba ”på jobbet”. Jag trivs så himla bra i vår lägenhet, nästan knasigt att jag kan få ha det så. Väntar på att min man ska komma hem från jobbet, blir hämtmat idag- minus väntvin- känns sunkigare än någonsin.
Har budat hem amaryllis-påse precis som förra året. Minns att min pappa just hade blivit sjuk då. Att jag ville göra något för mig. Numera känner jag inte så ofta att jag måste ”unna mig” - ett ord jag faktiskt inte är så förtjust i. Men däremot glädjs jag väldigt åt allt fint jag har. Saknar vinet mindre än jag saknar jordgubbar på vintern som @torn skrev så roligt i @charlies tråd. 😂. Saknar ALDRIG att bli full. Stressar ju inte på samma sätt som tidigare så jag saknar inte heller att ”varva ner” med hjälpmedel, lugna kvällar brukar räcka för att tanka energi till nästa dag.
Idag regnar det, mörkt och blåsigt.
Vilken tur vi har, vi som får vara inne där det är varmt. Som har någon att ringa som gillar oss. Som är påväg istället för i baksug. Friska. Pengar på något litet konto. En hjärna som inte är marinerad i alkohol. Känslor som går att se, liksom som tågspår istället för en bilolycka. Ingen skam som ligger millimeter under huden och river.
Tisdag i november, jamen det gick att skrapa ihop lite tacksamhet idag med!
Kram 🥰

Profile picture for user Se klart

Jobbat hela dagen- förmiddag hemma och em på kontoret. Roligt och energigivande att träffa kollegor. Lite dränerande att sitta i möten till klockan 17… men så mycket som händer nu, turligt nog är energin påväg uppåt och jag kan anlägga min vanliga ”en sak i taget”- hållning, då brukar det mesta lösa sig. Just nu är mycket i mitt arbete även nytt för mig. Kräver massor, behöver förstå och liksom införliva kunskapen så att jag kan leda min flock med nån sorts trygghet. Men lika ofta hör jag mig själv säga; jag vet inte, det får vi ta reda på, som svar på frågor.
Jag hade aldrig klarat att vara en så osäker chef när jag var ung, haha. Ju äldre desto mer känner jag riktigt genuint att vi behöver vara många kloka som tar gemensamt ansvar. Ingen chef är ett geni. Däremot har jag blivit bra på att sätta ramar. Ingen ska jobba över. Om vi jobbar rätt så fixar vi både utveckling och arbetstoppar inom ramen för vår tid.
Nu ska jag titta på tv (Knutby) och ta ett återfall i mitt glassätande. Ensam hemma, mysigt det med! Kram alla höstrusk-stretare. Mina amaryllisar står på balkongen och bidar sin tid! 🎅🏻

Profile picture for user Sisyfos

Tänker att du är en klok chef SeKlart. För om man svarar att @jag vet inte, det får vi ta reda på”, så är chefen ytterst ansvarig. Jag har en chef som ofta svarar så och när vi (jag) har tagit reda på så behövs nån typ av beslut och det är i det läget chefen måste visa vad hen går för. Ja eller nej, spelar inte så stor roll ofta, bara man bestämmer riktning så att vi jobbar åt samma håll. Knutby intresserar mig. Hoppas det var bra. Har sett och läst mycket om Knutby och det är intressant den där känslan av att vara ”för ner” och religös samtidigt. Alltså helt på tvärsemot på hur jag läser bibeln. Vet inte om det är Knutbyswrien du ser, men där är frånvaron av självrannsakelse stor. Jag menar inte att man ska kräla i skuld och skam, men likväl som vi behöver ta ansvar för våra val, likväl behöver dem och det saknas till viss del i Knutbyswrien. Alltså hur ursäktar man att man fryser ut andra personer? Nu skyller de ifrån sig konstant i serien tycker jag.
Tänk att börja på nytt med nya fönster etc. Jag blir gräsligt avundsjuk ibland på andra lägenheter med stora fönster. Så njut av att börja på nytt med stjärnor och annat, SeKlart. Jag fixade julgardiner förra året. Blev ombonat och mysigt.

Profile picture for user Se klart

Åh @sisyfos julgardiner står på min lista i livet 😍 så mysigt. Jag tittar på serien som bygger på Jonas Bonniers roman. Väldigt bra måste jag säga. Min man tyckte han hade hört allt om Knutby men denna tillför perspektiv, nä kräla i skuld och skam tror jag inte det minsta på. Men att vara ärlig. Och att stå för det man gör. Människor på jorden har ju inte nån guds tillåtelse att bete oss, tvärtom ställer livet ändå krav på anständighet. Vänlighet mot andra människor. Ungefär som här! Kram 🥰

Profile picture for user Se klart

Sitter på tåget och bakom mig sitter en kvinna 60+ som är plakatfull.
Så sällan jag ser de där alkisarna utom på parkbänken då, och det gör mig sorgsen.
Ett utspillt liv på plats 48 vagn 3.
Jag mitt lilla präkto pratar en stund med henne men inser att hon nog inte riktigt är här.
Idag hade jag ett bra möte med min chef, som jag gillar mycket. Jag har mycket just nu, så jag har i samråd med HR skjutit fram vissa processer. Sånt har jag stor frihet kring. Känner mig aldrig bunden eller att någon bestämmer över mig.
Nu påväg till landet där jag ska leva ut min skrotiga sida till max i helgen och på lördag ihop med vänner. Ibland tänker jag att jag är Mrs Jekyll och Hyde. Folk skulle knappt känna igen mig i mina mjukisbrallor och förkläde..
Nu pratar den stackars tanten så högt i telefonen att jag måste sluta.
Njut av kvällen kära ni! 😍

Profile picture for user Andrahalvlek

@Se klart Så sorgligt 😢

Ha det bäst på landet! Är det Jekyll eller Hyde du är på landet? Jekyll är en rätt dryg typ va? Har nog aldrig sett filmen i fråga, bara hört uttrycket. För det är väl en film från början? Eller bok?

Kram 🐘

Profile picture for user Se klart

Åh jag kan vara många saker men nog inte dryg 👵🏻 Har inte sett filmen på många år!
På landet är jag; i rörelse, gör, för det mesta. All min energi sitter då i händerna- förutom när det kommer till smink, hår och snygga gångkläder …
På jobbet går jag iofs snabbt men sitter otroligt mycket och allt som händer händer i huvud eller prat.
På landet kan jag vara tyst en hel dag!
På jobbet är jag väldigt mycket i kontakt med många! Tusen tankar och system- som du har det tror jag. Människor som vill, och pockar på.
Helt olika sidor av mig. Båda ryms. Har blivit mer av allt på något vis! Kram 🤗

Profile picture for user Andrahalvlek

@Se klart Ja, Annie Grace har rätt! Vår personlighet förändras inte i och med nykterheten - den förädlas snarare och tar mer plats!

Jag menade absolut inte att du någonsin är dryg 🙏🏻 Men varken Jekyll eller Hyde är väl speciellt sympatiska? Som pest eller kolera typ? Men jag kan minnas fel, svart-vit film var det om jag minns rätt.

Kram 🐘

Profile picture for user Varafrisk

@Se klart Tänker på kvinnan son du beskriver…,

I förrgår körde en ung kvinna på en kvinna i medelåldern. Kvinnan som blev påkörd, dog. Gick mitt i vägen, inga reflexer…och alkoholist.
Så oerhört sorgligt😢

Sorgligt att hon dog…att en ung kvinna som kört ihjäl kvinnan måste leva med detta…sorgligt att skitalkoholen kanske gjord e att hon tappade allt omdöme… och kanske….dömer man den alkoholiserade kvinnan …

Kram t er alla❤️❤️

Profile picture for user Se klart

@andeahalvlek nej jag tog inte åt mig, det vore väl det värsta om vi nyktra sen ett par år- började bli lättkränkta, vi som känner varandra så bra 😊
@ varafrisk ja vad deppigt. Livet livet som ändå är så ömtåligt. Det vet ju vi som har varit med ett tag.
Kram och godnatt från kamin-värmen. 🥰

Profile picture for user Se klart

Jag kikar in bara och säger hej!
Har haft en superbra helg. Lagat massor av god mat ihop med fina vänner. Vanligen mycket alkohol- mindre nu- fler som tänker på att det inte ska bli för mycket. Räknade ändå till 10 tomma flaskor vin i morse… så viss åtgång var det på 6 personer. Om än under många timmar. Då kan jag tänka mig hur det var ”förr”. Dock räknade jag inte några tomflaskor då..
Promenerat och pratat, sovit middag och till sist när alla åkt hem kokade jag tomatsås på ALLA resterande tomater som nu hade mognat, 6-7 veckor i svalt rum. Konserverat enligt konstens regler, vilsamt för mig detta som jag ibland tjatar om- att göra med händerna istället för att tänka så det ömmar i hjärnan. Känner mig rik med dessa glasburkar i mitt skafferi. Och tänk- sånt kunde jag inte förr, orkade inte.
Veckan som gått har jag varit väldigt glad, i takt med att jag blivit frisk och återställd. Kommit ikapp med jobb, ja ny energi som jag ska försöka hushålla med = lärdom som kommer långsamt. Liksom inte bränna lönen första veckan.
Men apropå det har jag nu dykt in i aktievärlden - inspirerad av @torn, läser och försöker förstå lite mer än baskursen. Köper minimalistiska poster för att följa, lära mig. En gång i tiden sparade jag ihop till insats till ett landställe genom att gå och sätta in mellan 20 och 350 kronor på banken varje fredag, så - ja ungefär på den nivån 😊
Stannar på landet tills imorrn, sån frihet. Mannen tittar på fotboll, jag läser lite här och vill skicka mega-styrka till alla som har det tufft. Och kram allihop’ 🍂💕

Profile picture for user Torn

@Se klart Vad kul att du har börjat köpa lite aktier! 😍 Jag tycker att det ger en extra krydda till vardagen. Sedan lär man sig en massa nya saker. Extra kul är det om det går bra för en aktie som man har rotat upp helt själv. Med ett ISK- konto är det dessutom plättlätt. Inget som behöver deklareras och så. Jag klev faktiskt över en ” milstolpe” förra veckan.😅 Men det är inga jättepengar det handlar om. Det är mer som ett lite mer aktivt sparande.

Kram

Profile picture for user Se klart

Ja @torn, samma här- inte någon förmögenhet för det har jag ingen, men skojigt att använda sin egen omvärldsspaning och applicera på företagsvärlden. Omvärldsspaning 2 är att när man går upp tidigt tidigt för att åka hem från landet blir man trött-trött redan vid lunch… Kram 🤗

Profile picture for user Sisyfos

Spännande med aktier. Har några stycken men inget ISK-konto. Måste nog skaffa det. Jag är inte aktiv med mina aktier, men de säljer ibland sig själva. Splitar och håller på. Är sjukt jobbigt att deklarera. Ovh inga pengar att tala om, oftast bara tvåsiffrigt.

10 flaskor vin på 6 personer. Det är faktiskt galet mycket. Även om det är många timmar. Usch, det dricks verkligen alldeles för mycket helt oreflekterat. Minns första gången när en kompis berättade att de druckit ca 1 flaska var under en kväll. Jag fattade inte då hur hon pallade, men sen blev det vanligare och vanligare med de mängderna i de olika kretsar som jag umgicks i. En gradvis ökning hos alla kändes det som under de senaste 15 åren. Å till slut är det ”normalt” med drygt 1 flaska per person. Eftersom jag ibland har varit tvungen att googla typ ”nykter nog att köra” så kan jag berätta att med den mängden (10 flaskor på 6 personer) har man petar i sig en dryg kvarting sprit per person. Det tar ca 20 timmar att förbränna alkoholen. Några drack kanske mer och några mindre, så häller man på lite till dagen efter och dagen efter det… å så tänker jag på de alkoholmarkörer som signalerar även när man formellt sett är nykter, undrar hur de påverkar. Ibland är det så galet skönt att ha slutat med alkohol. Det var så jobbigt att räkna på när man kunde köra igen när man var uppe i mycket hög konsumtion.

Profile picture for user Se klart

Hej @sisyfos
Skaffa ett isk-konto vetja! hur enkelt som helst och inget krångel vid deklarationen. Du betalar en schablonskatt (om jag fattat rätt). Jag har små små framgångar med mitt sparande, mest försöker jag förstå och läsa på, det är kul att lära sig nytt. Kram!

Profile picture for user Se klart

Har en väldigt utmanade tid på jobbet, inte minst ur HR-synpunkt. Tufft för mig som chef (på intet sätt ofelbar men heller inte så dålig som det känns just nu)
Usch jag känner mig väldigt ledsen.
Ska försöka ta det lite lugnt och inte ha för bråttom. Känna efter vad som är vad. Agera utifrån det.
Ibland är chefslivet svintufft, och så är det just nu.
Kram på er. Nykter- en helt och hållet icke-fråga. Vem skulle ORKA dricka en sån här jobbig period, behöver all energi till mig.

Profile picture for user Andrahalvlek

@Se klart Åh, jag lider verkligen med dig 😢 Det är som jag brukar säga: ”Chefer är också människor”. En del medarbetare tycks tro att bara för att man är chef så har man svar på allt och är rejält hårdhudad och kan gå fram som en bulldozer. Det funkar ju inte så. Vi är mammor och pappor och har bra och dåliga dagar som alla andra. Men vi har ett uppdrag - och ibland ingår det att ta obekväma beslut som rör upp starka känslor, för alla. Och är vi dessutom chefer på den nivån att vi måste titta folk i ögonen och kanske behöva trösta andra mitt uppe i allt, så blir varje arbetsdag oerhört dränerande.

Kram 🐘

Profile picture for user Sattva

@Se klart Tänker på dig😍 Trygg och stabil är min uppfattning om dig, och jag vet att du kommer klara detta. Så skönt att alkoholen är en ickefråga i sammanhanget! Brukar också känna så, att hur skulle jag ha klarat saker o ting som är tunga o samtidigt vara trött o bakfull???
Nu är det fredag, ta dig igenom dagen eller ta dig an dagen. Och njut sedan av ledighet😍🥰🌷🌼

Profile picture for user Se klart

Tack fina @andrahalvlek och @sattva för tröstande ord som stärker.
Ja vi är ju också människor. Men vissa medarbetare tar lååång tid på sig för att förstå förändring. Och jag kämpar som tusan för att ”alla ska med” och har förståelse för att det tar tid.
Men när det landar i att jag skulle vara dålig - liksom som idé om chef- det kan jag inte gå med på. Det sätter sig som en blodigel i mig tills jag zoomar ut och ser att det gäller NÅGRA medan andra klarar detta med förändring galant. Glada och peppade, nöjda med jobbliv och ledarskap.
Jag tror den där känslan av att bli beskylld för att vara exkluderande och inte på människans sida- den känns oerhört svår för mig. Men nu är det en ny dag och inte vilken dag som helst utan fredag.
Ta hand om er! Kram och tack igen @ah och @sattva 😍🌸🙏🏻

Profile picture for user Andrahalvlek

@Se klart Exakt så! De allra flesta är glada, peppade och nöjda med arbetsliv och ledarskap ❤️ Fokusera på det som funkar och ha tålamod med resten. En del hoppar aldrig på tåget, då får man hjälpa dem vidare till ett annat transportmedel. Låt inte dem diktera tonen i gruppen, fokusera på det positiva.

Chill helgkram 🐘

Profile picture for user Se klart

Så sant @andrahalvlek men du vet som jag hur mycket utrymme en missnöjd minoritet kan ta. Nåväl- möte inbokat, actionplan nedplitad- min chef briefad (för info). Så nu har jag en plan. Tack för pepp! Kram 🥰

Profile picture for user Sisyfos

@Se klart skrev:"Men när det landar i att jag skulle vara dålig - liksom som idé om chef- det kan jag inte gå med på. "
Usch, du beskriver verkligen den jobbigaste jobbiga situationen i möte med människor. Jag tänker och tror att du verkligen har analyserat och jag är helt säker på att du nu måste leda. Visa vägen framåt och det kanske gör ont hos vissa, men det gör ont för andra att stanna och de är kanske viktigare i det här sammanhanget. Det gör väldigt ont när man kommer på kant med människor, särskilt när man är en ”alla ska med”-person, som jag tror att du är. Då stör det enormt om det gnisslar. Jag tror inte att alla ser och hör gnisslandet. Men jag tror att förmågan att se och höra också är en tillgång - i det ligger en reflektion som är viktig. Nu har du reflekterar, lyssnat in och analyserat. Du landar i att din bedömning är bra, du har beaktat deras synpunkter. Nu har du en plan. Du kan lägga upp problemet på bordet med en analys gjord. Du har landat i varför. Ibland får man bara acceptera att alla inte kommer med. Som inkluderande och empatisk person är det svårt. Skitsvårt. Men utifrån vad du beskriver här också så tänker jag att du har gjort din del i att lyssna. Lycka till nu, det är såna här typer av utmaningar som också kommer att göra dig starkare och klokare.

Profile picture for user Se klart

Haft en helg med upp och ner. Stressig som bara den- fredag, sen iväg på konsert med middag + vänner. Hann knappt kamma mig men trasslade på mig ett par skinnbyxor och vit skjorta och rött läppstift- vilket jag hört är det som hjälper mest mot svarta ringar under ögonen, haha.
Sen åkte vi till landet, lagade boeuf på älg och glass på hallon. Åt godis och somnade framför tvn.
Påväg hem från konserten passserade vi Riche Sturehof, ställen jag och min man hängt på genom åren, verkligen inte ofta men om vi varit ute och ofta liksom slunkit in bara han och jag, innan hem.
När vi promenerade sa han; att en enda sak som jag saknar med att du inte dricker är de där tillfällena när vi gick ut och tog en drink på stan.
Ja, jag kan nog också sakna det sa jag. Men fördelarna överväger.
Ja, det förstår han. Verkligen. Men han har liksom inte fattat vilken stor fråga det har varit för mig. Han har också sett mig INTE dricka så många tillfällen att det skulle vara svårt rent objektivt att slå fast att jag slutade dricka för att det gav mig problem. Med mig själv.
Jag tänkte på det i helgen. Att vissa saker går inte att kompensera. Men det är okej. Det är som det är. Livet blir annorlunda.
För min längtan att glida in på Riche klockan 23:30 och ta en cola. Är noll.
Han får traska hem med sin nyktra fru och jag med mig själv.
Idag har jag satt upp 8 adventsstjärnor/ 7 av glödlamporna hade klarat vintern.
Klippt ner och sagt godnatt till pelargonerna. Ställt in alla krukor, klappat om alla pallkragar. Blivit lite känslo-svag kring sommarlovet. Grävt upp en stor höstanemon som står så illa placerad men kan inte med att gräva upp sånt som börjat växa på våren.
Vi åkte hem, lämnade hund, åkte förbi mamma. Åt rester på rostat bröd, tog en lång dusch och såg en konstig serie.
Löftet om nya rutiner för att komma isäng har gått sådär. Jag är otroligt tacksam över att jag orkade igenom det första nyktra året, snart två.
Ska fundera lite över vad som varit lätt och svårt. Vad som blivit enklare. Vad som fortfarande är svårt- men det har inte med alkoholen utan själva livet att göra.
Saknar min pappa mycket mer än jag trodde. För ett år sedan hade han just klarar coviden. Den 26 december träffade jag honom på hans boende som vi hade fått ordna fram för han var för dålig för att flytta hem. Jag läste högt ur DN, och Vi. Jag tvekade i pressbyrån om jag skulle köpa engelska The Economist som han läst många år. Jag avstod.
Jag läste högt en artikel om. Karin Smirnoff? Han tittade ut över mörkret på parkeringsplatsen. Han var bra på att hålla mig hårt i handen.
Sen åkte han in ett par dagar senare och efter det kunde vi inte prata mer. Snart är det hans födelsedag. Jag kan fortfarande inte fatta att han inte finns för mig.
Han trodde på mig och allt jag gjorde. Han gav i princip aldrig beröm. Han bara var som en stark rauk i blåsten och höll sig alltid bakom mig som skydd för vinden. Jag tror att han, och min man är de enda människorna som skyddat mig från någonting, för det mesta har jag bara gått rätt ut i regnet utan paraply.
Kram och godnatt alla kämpar. Ni är faktiskt bäst. 🙏🏻🥰

Profile picture for user Sisyfos

”Eftersläckning” har aldrig varit riktigt min grej, så vid såna tillfällen när man gått vidare har jag ändå hållit mig till vatten, men i början av min nykterhet kunde jag känna saknaden just över att ta en sån där spontan drink eller öl på uteservering en eftermiddag, men det, det går verkligen alldeles utmärkt nykter. Det är ju inte alkoholen utan känslan av frihet, här och nu, fånga dagen jag vill åt. Funkar bra utan a.

Profile picture for user FinaLisa

@Se klart 💚 Tack, det är ett fint nöje att läsa dina inlägg. Du skriver så bra om både stort och smått, känslosamt om både sorg och glädje.
Så fin pappa du verkar ha haft, vilken lycka! 💕🤗🍀
Kram

Profile picture for user Se klart

Godkväll alla fina forum-kompisar,
Vilken vecka, och vilken dag- turbo i nyhetsflödet och seklets kortaste tid för vår nya statsminister- en så viktig dag som kom av sig. Försöker förstå men inte helt lätt att hänga med i svängarna.
Haft bra dagar. Hittat en bra ”lunk” där veckorna rusar på lite för fort men drar ner tempot totalt på helgen. Har haft mycket dåligt samvete att jag inte orkar med så mycket socialt jämfört med ”förr” men börjar komma till ro med att se på min ork som något som tar slut till kvällen…. Och att acceptera det, på riktigt.
Jobbet är ju för mig en stor källa till glädje, stress, kreativitet, roligt och jäkligt svårt.
Den här veckan har jag varit väldigt målmedveten kring några oros-härdar, det har ju inte blivit bra i ett trollslag men däremot känner jag mig handlingskraftig och orkar svåra saker. Jag tror att jag ofta drack på ångest eller oro som det är att vara i ”problem”. Att stå ut där det är jobbigt. Inte rusa i full fart mot ett glas och (dyrköpt) avkoppling. Den analysen är lite ny för mig och känns bra. Inte enkelt men bra att förstå. Och det hjälper mig. Det som är skitjobbigt går över. Ofta snabbare - om man är nykter.
Idag lagade jag middag till mig och min fina man. Inte ofta det sker till vardags, då han står för den mesta matlagningen.
Ska se ett avsnitt av Knutby, lägga mig tidigt. Mina försök att komma upp i tid OCH äta frukost- jag är inte där än 🙄
Ganska så lugnt inombords trots mycket utombords. Imorrrn ska jag hämta en 1,5 åring (undrar om nån minns att hon föddes här på forumet!)
Livet, vilken tur vi har som får finnas. Tacksamheten över det nyktra livet är, ja mycket stor. Kram på er. 💕

Profile picture for user Andrahalvlek

@Se klart This too shall pass. Tänker ofta på Björn Natthikos berättelse om munken som med ett stoiskt lugn överkom den ena katastrofen efter den andra. För egen del kostade mig statsministerkaoset 2,5 timme övertid, men Magda hade absolut en sämre dag på jobbet! Allt är relativt och det finns alltid någon som har det värre.

Att ha en 1,5-åring i sitt liv måste slå det mesta ❤️ Tänk att du har varit nykter längre än hon är gammal! Mäktigt 🙏🏻

Kram 🐘

Profile picture for user Sisyfos

@Se klart skrev:"Den här veckan har jag varit väldigt målmedveten kring några oros-härdar, det har ju inte blivit bra i ett trollslag men däremot känner jag mig handlingskraftig och orkar svåra saker. Jag tror att jag ofta drack på ångest eller oro som det är att vara i ”problem”. Att stå ut där det är jobbigt."
Jag känner igen mig i det och tänker att jag ibland drack på den där oron att inte ha någon klar plan, att inte ha hittat vägen framåt och inte blev den lättare att hitta när man drack. Ibland vet jag att jag hade kommit på en lösning där i fylledimman, men av någon anledning så var lösningarna aldrig så geniala, eller då mindes jag dem inte dagen efter. Grattis till att du känner dig handlingskraftig, en skön känsla. Hjärnan är rätt bra på att lösa problem om vi låter den jobba i lugn och ro.

Profile picture for user Se klart

@andrahalvlek jag som inte är så kontemplativ- jag älskade Björn Natthiko-boken. Jag tänker ofta på hans mantra ”jag kan ha fel” ändå måste man väldigt ofta agera som om man ändå vet att man har rätt.. men ja såklart passerar också detta- rätar ut sig!
@sisyfos jag tänker nästan dagligen på hur jag löste problem ”förr”. Om jag nu gjorde det. Jag kan idag inte förstå hur jag orkade, men jag gjorde väl inte det. Jag hade aldrig klarat av det jobbet/uppdraget som jag har idag om jag hade druckit. Aldrig. Jag vet inte om jag/vi kommer att lyckas med det här men däremot vet jag att jag gör mitt bästa- och kommer inte känna skuld eller skam om jag inte klarar det.
På så vis är jag numera transparent. Jag behöver inte låtsas nånting. Inte låtsas vara pigg eller orka mer än jag orkar.
Ultra-nyktert på nåt vis.
Ibland känns det skavigt, jobbigt, gör lite ont, känner att det inte finns något förmildrande. Det ÄR verkligheten varje dag.
Men verkligheten som nykter är också överraskande ofta väldigt väldigt bra.
Den är att orka med, att nöja sig. Att inte hela tiden begära mer av livet. Att inte vara så glupsk efter ”nåt annat”. Att bryta vanan att ständigt ”trösta sig” något som idag känns helt absurt, det är ju inte så att jag levt ett skitliv men det såg jäkligt grått ut ibland.
Fri sikt, så god sikt som det går att ha. Det är vad det är att vara nykter.
Kram på er allihop 💕

Profile picture for user Sattva

@Se klart Jag gillar verkligrn din beskrivning av nykterhetens vardag. Det är som det är, och det måste få vqra ok-för det är just inget annat än det det är. "Trösta sig", ja det och "döva sig". Inte orka med/stå ut med verkligheten o tro att den ser annorlunda ut sedan bara för att man flyr en stund...
Exakt, vilket trassel man än har att reda ut så vet man som nykter att man gjort sitt bästa. Och som Soffi säger, det räcker gott så😍

Profile picture for user Torn

@Se klart Halloj! Ser ut som om du har läget under kontroll, och är fullt sysselsatt. Det är nog lite mindre aktivitet i mitt liv, jämfört med ditt.😅 Men jag mår ypperligt bra av det. Jag gillar att ta det lite lugnt. Bra läge att köpa aktier i dag förresten! ( tror jag) Ha det bra! Kram 🤗

Profile picture for user Se klart

Hej gulliga @sattva och @torn, vad fint att se er här! jag har lagt ner arbetet för dagen och känner mig sprängfull av NÖJD idag.
Arbetsseger! Nu ska vi köpa räkor och åka till landet. Känner mig som en kämpe och är en kämpe faktiskt. Stolt.
Tack för tips @torn- måste genast kolla, inte hunnit idag- men jag är inne varje dag och övervakar mina ”investeringar”
Man kanske inte får vara daytrader på forumet, men är väldigt nyfiken på vartåt man ska spana en sån här dag 👀
Vi får starta ny tråd: nyktra börshajar!
Stor kram till er alla som läser 😍