@Se klart 💚 Tack, det är ett fint nöje att läsa dina inlägg. Du skriver så bra om både stort och smått, känslosamt om både sorg och glädje.
Så fin pappa du verkar ha haft, vilken lycka! 💕🤗🍀
Kram

Godkväll alla fina forum-kompisar,
Vilken vecka, och vilken dag- turbo i nyhetsflödet och seklets kortaste tid för vår nya statsminister- en så viktig dag som kom av sig. Försöker förstå men inte helt lätt att hänga med i svängarna.
Haft bra dagar. Hittat en bra ”lunk” där veckorna rusar på lite för fort men drar ner tempot totalt på helgen. Har haft mycket dåligt samvete att jag inte orkar med så mycket socialt jämfört med ”förr” men börjar komma till ro med att se på min ork som något som tar slut till kvällen…. Och att acceptera det, på riktigt.
Jobbet är ju för mig en stor källa till glädje, stress, kreativitet, roligt och jäkligt svårt.
Den här veckan har jag varit väldigt målmedveten kring några oros-härdar, det har ju inte blivit bra i ett trollslag men däremot känner jag mig handlingskraftig och orkar svåra saker. Jag tror att jag ofta drack på ångest eller oro som det är att vara i ”problem”. Att stå ut där det är jobbigt. Inte rusa i full fart mot ett glas och (dyrköpt) avkoppling. Den analysen är lite ny för mig och känns bra. Inte enkelt men bra att förstå. Och det hjälper mig. Det som är skitjobbigt går över. Ofta snabbare - om man är nykter.
Idag lagade jag middag till mig och min fina man. Inte ofta det sker till vardags, då han står för den mesta matlagningen.
Ska se ett avsnitt av Knutby, lägga mig tidigt. Mina försök att komma upp i tid OCH äta frukost- jag är inte där än 🙄
Ganska så lugnt inombords trots mycket utombords. Imorrrn ska jag hämta en 1,5 åring (undrar om nån minns att hon föddes här på forumet!)
Livet, vilken tur vi har som får finnas. Tacksamheten över det nyktra livet är, ja mycket stor. Kram på er. 💕

@Se klart This too shall pass. Tänker ofta på Björn Natthikos berättelse om munken som med ett stoiskt lugn överkom den ena katastrofen efter den andra. För egen del kostade mig statsministerkaoset 2,5 timme övertid, men Magda hade absolut en sämre dag på jobbet! Allt är relativt och det finns alltid någon som har det värre.

Att ha en 1,5-åring i sitt liv måste slå det mesta ❤️ Tänk att du har varit nykter längre än hon är gammal! Mäktigt 🙏🏻

Kram 🐘

@Se klart skrev:"Den här veckan har jag varit väldigt målmedveten kring några oros-härdar, det har ju inte blivit bra i ett trollslag men däremot känner jag mig handlingskraftig och orkar svåra saker. Jag tror att jag ofta drack på ångest eller oro som det är att vara i ”problem”. Att stå ut där det är jobbigt."
Jag känner igen mig i det och tänker att jag ibland drack på den där oron att inte ha någon klar plan, att inte ha hittat vägen framåt och inte blev den lättare att hitta när man drack. Ibland vet jag att jag hade kommit på en lösning där i fylledimman, men av någon anledning så var lösningarna aldrig så geniala, eller då mindes jag dem inte dagen efter. Grattis till att du känner dig handlingskraftig, en skön känsla. Hjärnan är rätt bra på att lösa problem om vi låter den jobba i lugn och ro.

@andrahalvlek jag som inte är så kontemplativ- jag älskade Björn Natthiko-boken. Jag tänker ofta på hans mantra ”jag kan ha fel” ändå måste man väldigt ofta agera som om man ändå vet att man har rätt.. men ja såklart passerar också detta- rätar ut sig!
@sisyfos jag tänker nästan dagligen på hur jag löste problem ”förr”. Om jag nu gjorde det. Jag kan idag inte förstå hur jag orkade, men jag gjorde väl inte det. Jag hade aldrig klarat av det jobbet/uppdraget som jag har idag om jag hade druckit. Aldrig. Jag vet inte om jag/vi kommer att lyckas med det här men däremot vet jag att jag gör mitt bästa- och kommer inte känna skuld eller skam om jag inte klarar det.
På så vis är jag numera transparent. Jag behöver inte låtsas nånting. Inte låtsas vara pigg eller orka mer än jag orkar.
Ultra-nyktert på nåt vis.
Ibland känns det skavigt, jobbigt, gör lite ont, känner att det inte finns något förmildrande. Det ÄR verkligheten varje dag.
Men verkligheten som nykter är också överraskande ofta väldigt väldigt bra.
Den är att orka med, att nöja sig. Att inte hela tiden begära mer av livet. Att inte vara så glupsk efter ”nåt annat”. Att bryta vanan att ständigt ”trösta sig” något som idag känns helt absurt, det är ju inte så att jag levt ett skitliv men det såg jäkligt grått ut ibland.
Fri sikt, så god sikt som det går att ha. Det är vad det är att vara nykter.
Kram på er allihop 💕

@Se klart Jag gillar verkligrn din beskrivning av nykterhetens vardag. Det är som det är, och det måste få vqra ok-för det är just inget annat än det det är. "Trösta sig", ja det och "döva sig". Inte orka med/stå ut med verkligheten o tro att den ser annorlunda ut sedan bara för att man flyr en stund...
Exakt, vilket trassel man än har att reda ut så vet man som nykter att man gjort sitt bästa. Och som Soffi säger, det räcker gott så😍

@Se klart Halloj! Ser ut som om du har läget under kontroll, och är fullt sysselsatt. Det är nog lite mindre aktivitet i mitt liv, jämfört med ditt.😅 Men jag mår ypperligt bra av det. Jag gillar att ta det lite lugnt. Bra läge att köpa aktier i dag förresten! ( tror jag) Ha det bra! Kram 🤗

Hej gulliga @sattva och @torn, vad fint att se er här! jag har lagt ner arbetet för dagen och känner mig sprängfull av NÖJD idag.
Arbetsseger! Nu ska vi köpa räkor och åka till landet. Känner mig som en kämpe och är en kämpe faktiskt. Stolt.
Tack för tips @torn- måste genast kolla, inte hunnit idag- men jag är inne varje dag och övervakar mina ”investeringar”
Man kanske inte får vara daytrader på forumet, men är väldigt nyfiken på vartåt man ska spana en sån här dag 👀
Vi får starta ny tråd: nyktra börshajar!
Stor kram till er alla som läser 😍

Igår hade jag konstigt nog ett sorts sug, vi hade just kommit till landet, packat upp lite mat- min man hällde upp ett glas vin. Där och då- var liksom som hela veckan ramlade över mig och jag ville snabbt-snabbt förflytta mig till lugnet.
Jag koncentrerade mig istället på varje sekund. Nu äter jag det här. Smakar si. Mörkret utanför ser ut så. Adventsstjärnan hänger där. Klassisk Mindful-övning- förskola… efter några minuter släppte det.
Var inte- är aldrig i närheten av att ta ett glas men det är himla bra med snabba tekniker och strategier att ta till.
Och bra att påminna sig om att helst inte hamna där. Går inte alltid i livet.
Men det går att häva- och det går snabbt över. Erfarenheterna från det nyktra livet är också en så tungt vägande, ja det är ju själva livet nu.
I morse fick jag kaffe och croissant på sängen. En fin brasa i kaminen som vi har i sovrummet- en nästan obegriplig lyx. Jag sa till min man; det HÄR är min GT. Det här är min veckans bästa stund.
Hoppas ni njuter av dagen, jag har köpt ett fågelbord för första gången i livet! Kram 🕊

Trötthetssuger… Jag tänker att vi är flera som har haft den där signalen på fredagar med ett glas vin. DÅ gör man helg, släpper allt. Och att suget kanske kommer nu just för att du haft en jobbig period med mycket tankar, beslut, postcovid och november. Perfekt med strategier och starkt jobbat. Den där ”rösten i huvudet” är inte att leka med. Tröttheten gör ju också att det lättare blir en besatt tanke. Så bra!!!
Jag älskar mina nyktra fredagar. Det tar längre tid att få fredagskänsla. Men när den infinner sig så är det så skönt att vara nykter. Jag gillar inte ens croissanter, men gud vad sugen jag blev på din lördagmorgon.

Ja @sisyfos fedsgssuget är jag ju väl bekant med- men skillnaden den här fredagen var ”vi skippar drink och äter direkt” ”drink” för mig är tonic med is, en gurkskiva på längden. Då varvar jag ner, en skön stund mellan veckan och helgen.
Inte haft något alkoholsug på minst ett år.
Mina lördagsmorgnar ja, man börjar gilla croisssanter om inte förr! Kram 💕

Fart på denna dag. Var på jobbet tidigt, mysigt att vara på plats. Vilade ett par timmar kring middag. Sedan mer jobb.
Vet att de här perioderna innebär risk för mig. Jag slår över och blir lite besatt. Imorgon är en dag med hemskt mycket möten. Men sedan ska det hämtas barn- då brukar perspektiven bli annorlunda. Bra. Min livlina. Och min man förstås. Han håller mig hyfsat på marken, lagar mat och fixar.
Igår ägnade jag hela dagen åt städning, min faboritsyssla. Lena rena golv. Inget damm i hörnen.
Jag läste just ett inlägg som handlade om oro kring det sociala här på forumet. Jag förstår det så väl. Mitt sociala liv har minskat. Dels har jag upptäckt att relationer och samspel tar mycket energi. Jag kan inte som förr- gå ut tre dagar i veckan. Jag orkade för att jag drack. Sen orkade jag inte och fortsatte dricka. Så deppigt var det. Och det ÄR lite deppigt att inte vara den fartiga. Men farten ligger numera på jobb, familj (socialt gäng!) och några vänner, lite middagar, sånt. Och så ska jag komma igång att springa igen.
I helgen ska jag på resa utomlands. Gå på julmarknad och roliga restauranger. Köpa några små julklappar. (I övrigt klar med inköpen).
Nu godnatt. Somnar nykter. Har somnat full, med kläder på, snus i munnen. Vaknat med ångesten. Tack till luckan i tiden, Narnia skåpet att få glida in i. En annan värld nu. Tack alla ni på forumets för att ni finns. Kram 💕

Idag bröt jag en sjukt mötesintensiv dag med att hämta barn. En tappad tand, torsk med pommes frites. Ja då placerar sig allt i rätt ordning.
Vad vill du ha att dricka till maten frågade min man
”En stor grog skrattade jag, så har jag sagt förr i tiden. Också då på skoj. Idag kände jag förstås inte att det var vad jag ville ha. Tanken flaxade bara förbi högt där uppe. Vidare!
Nu ska jag äta lite glass- var flera dagar sen. Tänker som sattva att man får passa på sitt beteende. Kram allihop! 🥰

Godmorgon,
Hälsar på barn i Helsingfors 🌟
Igår var en sån där dag som jag hade druckit på- vid lunch. Ledig och på resa.
Jag var trött! Sen blev det en väldigt mysig dag, avslutade med rätt tidig middag på underbar restaurang- som jag njuter av god mat! Alltså jag saknar inget! Känner mig nästan liksom berusad av stämningen, alla människor att titta på och roliga saker att prata om. Sen åkte vi hem. Klockan 22. Inte ens för att vara snäll mot min man kan jag förmå mig att sätta mig på en bar den tiden. ”Det här är jag nu, men kommer vara väldigt pigg och på gott humör imorgon bitti”. Nu ska jag äta frukost och sen blir det julmarknad 🤶🏻🤗

Jag läser ikapp på forumet och får nån sorts sten i bröstet av diskussioner som jag inte tror att jag ska ge mig in i. Tänker inte heller upprepa allt sånt jag sagt tidigare. Och jag tänker nog inte be om ursäkt för mig heller. Jag vet inte hur många/ jag tror tusentals/ inlägg jag skrivit hos många här. En del har varit till nytta, en del tror jag inte haft någon större betydelse. Ett ord här eller där kan vara viktigt, annat inte. Det är inte alltid lätt att veta på förhand. Någon gång har jag skrivit för att skaka om eller väcka reaktion. Det tror jag numera inte är något vidare att göra på forumet för det väcker känslor och kan upplevas hårt. Jag lever kanske själv i villfarelsen - eller tron- att det också går att bygga relationer och tillit här. Då menar jag inte att jag skulle skriva skärp dig - som jag skulle kunna SÄGA till min syster. Men kanske mer putta på. Den dialogen har jag med en vän som försöker dra ner på drickandet. ”Bit ihop och bara GÅ inte på fest” kan jag säga till henne. Eller; ”men nu måste du ändå se ett mönster här, komigen”.
Jag tror kanske det inte går att få till här. Även om jag verkligen har vänner och bekanta på forumets som är livsviktiga och där tillit och tolerans är stor. En sorts kärlek kan jag själv känna att vi knypplat ihop en liten trygg väv här utan att ha någon aning om vilka som döljer sig bakom våra namn. Ändå finns ett stort förtroende och vänskap.
I valet mellan det halvt fulla eller tomma glaset är mitt val att allt som kommer med forumet får ingå. Människor får vara som de är, min egen tolerans är hög (kan bero på att jag själv är nykter) och jag har hellre ett spretigt forum än ett där man vaktar varje ord.
Jag skriver som vanligt på i min tråd mest varje dag. Som vanligt är jag rörd och berörd av alla berättelser här. Som vanligt känner jag liksom våg av- hopp! Även när det kan verka lite hopplöst.
Som vanligt vill jag säga tack till alla som orkar läsa mina babbliga inlägg/ som jag precis som @andrahalvlek skrev/ ibland mest skriver för att formulera mig kring dagen och mitt lilla liv.
Kram!

@Se klart Hej! 🤗 Det blir väldigt lätt konflikter när personer som fortfarande dricker läser hos personer som har varit helt nyktra sedan länge. Och det är inte konstigt alls egentligen med tanke på vilken skillnad det är. Du minns säkert själv hur fullständigt otänkbart det kändes att man inte skulle dricka mer. Den tanken gick inte att ta in helt enkelt. 😱 De som har varit helt utan alkohol i säg 1 år är på en helt annan våglängd. Det är bara att konstatera. Sedan tycker jag att det är bra av dig att ruska om lite! Att bara linda in allt i bomull så att ingen ska ta illa upp är hopplöst och inte bra. De som väljer att lyssna på dem som har gått före, går det oftast bra för. De som väljer att köra sitt eget race går det oftast mindre bra för. Personligen ifrågasatte jag aldrig personer som hade kommit långt på sin resa, och som mådde bra. Tvärtom tog jag rygg på dem, och litade blint på det dom sa, Själv hade jag ju ingen aning eftersom jag aldrig hade varit helt nykter någon längre period. Om någon sa till på skarpen: Nej, nu gör du fel, så var jag tacksam för det. Detta berodde på en enda sak, jag VILLE verkligen lyckas. Det var ju därför jag sökte mig till forumet för sjutton.😅

I morgon har vi bara 1 månad kvar till 2 år förresten! Du vet den där frasen: Nä, alkohol, det slutade jag med för flera år sedan. 😍 Kram på dig kompis!