@Varafrisk det är nog många som känner igen sig i att överäta när det är buffé. Jag kan nästan känna mig lite illamående av allt överflöd.
Men trevligt att bli bjuden och komma iväg på restaurang.

Min första bekantskap med dig var att vi tog följe och hade många nyktra dagar både du och jag. Så det är min bild av dig. Att du kan! Den styrkan du hade då finns i dig. Det var inte antabusen som var nykter det var du.
Kram 💖

Tack @Ase💗 Tyvärr så känner jag så mycket att det var antabusen och inte jag som gjorde att jag var nykter. Fast det var ju jag som bad om medicinen och åkte tre dagar i veckan t Rådgivningscentrum för att ta medicinen, och när jag inte hade möjlighet ta den på RC så tog jag den hemma. Om jag inte hade haft viljan hade det inte gått. Nu finns inte antabusen utan jag får luta mig tillbaka mot mig själv. Det stora målet är att låta mig lyckas….men jag behöver lyckas med små korta mål. Så lite senare ska jag skriva en noggrann planering över morgondagen.

Kram💗

@Varafrisk Godmorgon ⭐💗❄️
Har tänkt på dig och saknat dig på forumet förra veckan. Hoppades att inget allvarligt hänt som var orsaken.
Men skönt att du uppdaterade🤗 en paus då och då behöver vi alla ibland.
Jag önskar så innerligt att du lyckas uppnå ditt mål att bli helt fri från beroendet av alkohol. Det förstör så mycket för en. Till exempel allt onödigt man blir sugen på när man dricker och dagen efter på bakfyllan.
Inte konstigt att man lägger på sig onödiga kilon om man håller på så år efter år.
För egen del går det ganska bra att hålla mig vad gäller maten. Värre är med sockret, är otroligt sugen på det titt som tätt. Och som du säger, nu går vi in i december och massa mat och godsaker väntar...🙄
Man är verkligen kluven till detta frosseri..
Önskar dig en fin vecka☃️
Kram💙💠💙

@FinaLisa Tack så innerligt för att du skrivit i min tråd❤️

Nej, inget hade hänt. Men att inte bli nykter…att inte kunna deklarera antal nyktra dagar …då kändes det så dumt att skriva…iaf när jag har skrivit under så lång tid på forumet. Och, vad skulle andra vilja skriva??

Så…det är bra för mig att skriva då och då för att medvetandegöra mitt problem…men att skriva om annat som inte tillhör alkoholberoendet då behöver jag nog gått vidare till Det vidare livet.

Kram❤️❤️

Behöver man få en riktig väckarklocka? Något som tar ordentligt? Går det att backa undan från stupet utan någon riktig genomkörare?

En sak är nog rätt säker. Det underlättar om man åkt på en riktig smäll. Den sitter nog kvar rätt färskt i minnet länge. Om allt bara rullar är det nog svårare att hitta den där benfasta motivationen.

Har du något eget exempel på när du gjort en större förändring du kan använda dig av? Går det att hitta någon parallell du kan ha nytta av? Alltså du behöver ju inte svara här.

Låg i badet och tittade på ett klipp från Björn Natthiko Lindeblads 60-årsfest/avskedsfest. Vilken människa❤️ Så fint och så sorgligt❤️
Han kan inte styra över sitt liv…ALS styr hans liv😔

Man kan väl säga att alkoholen styr mitt liv men jag kan inte vila i det utan jag har ett val…..vågar varken säga el skriva ngt…kanske lite fegt.,.

Citerar några ord från Tage Danielsson
”Det är ens skyldighet att hålla glädjen levande.
Det kan vara tungt, men man måste försöka.
Om man ger upp och drunknar i sorgen
ökar man världens elände”

För mig innebär dessa ord att det är min skyldighet att bli nykter . Det kan vara tungt men jag får inte ge upp. Om jag ger upp är risken att jag drunknar i mitt missbruk”

Jag har inte gett upp…..

Kram till er alla❤️❤️

majken_r

@Varafrisk så fint. Och tack igen för dina ord hos mig, betyder mycket. Att inte vara ensam. Kram🙏🏼

God sen kväll, blev en mycket lång arbetsdag här. Ville bara skicka en kram och säga att jag tänker på dig. Du äe en fin och god vän som betyder mycket. Jag önskar så att du hittar lite hjälp inom vården och får stöd som är bra. Minns mitt mantra ”ensamma klarar vi inre läkningen 💕

Nej, ge inte upp. Det kan vara lite som att vända en Finlandsfärja i ett badkar, men rätt var det är är den vänd.
Jag kan tänka mig att Tage Danielsson faktiskt också var en sån som hade kunnat fastna i ett beroende eller nåt annat. Det ligger mycket insikt i de orden och av att döma av hans andra texter så var han lite av en grubblare. Och då gäller det verkligen att inte fastna i eländestankarna. Särskilt inte i de tankar där man ifrågasätter sig själv. Det finns inte så stor anledning att tro att just du inte skulle klara det VaraFrisk. Men det är autopiloten som kanske styr för ofta. För att du är trött och utmattad. Autopiloten eller den primitiva delen av hjärnan som vill ha sin kick. Min autopilot är där och vill ta över ibland. Jag har hunnit sansa mig. Jag vill ju verkligen, verkligen inte ha när jag tänker igenom saken ordentligt. Mår rätt dåligt av a, men ändå finns de där. Just det där ”den här känslan brukade jag dricka på”. För mig handlar det om när jag har blockerat ”känna efter i kroppen” och när jag är extremt trött. Det är inte så jäkla enkelt att jobba förebyggande mot det och då är man i en ganska utsatt situation. Där den primitiva delen av hjärnan lätt tar över besluten. Men det är just det jag måste göra. Ligga steget före, se till att inte hamna där när jag går på autopilot. Jag förstår dig faktiskt VaraFrisk att det känns skitjobbigt att inte lyckas och jag tror att det handlar om din trötthet, gamla vanor och om alkoholens effekter. Men som Tage skrev "”Det är ens skyldighet att hålla glädjen levande.Det kan vara tungt, men man måste försöka.Om man ger upp och drunknar i sorgen ökar man världens elände”"
Det är ett väldigt bra citat och du har inte gett upp VaraFrisk. Jag tänker att 2022 kan bli din vändpunkt, eller varför inte nu? Fler vita än svarta prickar under december? Mål som du kan klara. För du hittar din väg tror jag. Du har viljan. Du har kanske inte hittat din förmåga ännu, men trägen vinner. Lycka till nu!

Jag är glad att du fortsätter skriva på forumet. Du är klok och ett stort stöd för mig.
Det gör ont att läsa hur du kämpar men inte riktigt når hela vägen.
Du har all kunskap så då är det att göra kvar.
Tänker att det är så olika. Jag gör först och lär efter hand.

Kram 💖

@Se klart @Sisyfos @Ase Tack så innerligt mycket för att ni tittar in hos mig, om ni visste vad det betyder mycket för mig! Nu låter det jag skriver som lite offerkofta...men det känns skönt att man inte tröttnat på mig pga att jag inte blivit nykter.
Jag känner ofta att man behöver vara nykter först för att få stöd vilket jag kan förstå på ett vis men det känns ändå svårt. Har inte haft kontakt med min kurator på Rådgivningscentrum på dryg 1,5 månad. Jag visste då att jag hade endast något samtal kvar, hade fått min ranson. Hon mailade mig ny tid då jag inte kunde, när hon hade mailat kanske fyra tider då jag inte kunde någon av tiderna pga mitt arbete hörde hon inte längre av sig. Jag skrev att det kändes pinsamt men det var verkligen så att jag hade annat inbokat. Tänkte att jag skulle ringa henne men kände att jag behöver bli nykter eller i alla fall ha ett antal nyktra dagar innan jag kontaktar henne igen. Nästa steg för att få hjälp är via socialtjänsten eller jobbet, och jag är inte där. Jag tänker att det skulle kanske vara det bästa men jag fixar inte det just nu.

När jag pratade med min läkare i början av september på telefon (då mina leverprover var bra) önskade jag att han skulle ringa upp mig igen. Han sa att han skulle boka in en ny tid men jag har inte hört något av honom, och eftersom det inte har gått i positiv riktning har inte heller jag hört av mig till honom. Jag var ju så himla positiv vid sista samtalet, sa att jag skulle ta kontakt med AA-online. Jag är en mästare på att tala om vad jag ska göra ....inte för att luras utan för att jag faktiskt vill eller kanske jag inte riktigt vill...eller att det inte är förankrat inom mig utan mer att jag gör det för någon annan säger det...och jag kan inte säga nej...för jag kan ju inte säga nej till förslag till att kunna bli nykter. Men jag lär mig mer och mer vad som kanske kan vara min väg för att bli nykter..

En anledning till att jag fortfarande dricker tror jag är att jag romantiserar alkoholen till viss del...dvs när det är fredag, lördag eller någon annan helg. Annars tänker jag mycket att det är som du skriver @Sisyfos...det är vana och det är autopilot och trötthet. Det är som om när det har varit mycket på jobbet under dagen så orkar jag inte att kämpa emot trötthet, autopilot och vana. Nu arbetar jag ju 80% vilket inte innebär att arbetsuppgifter har tagits ifrån mig utan jag har samma uppdrag som tidigare men verkligheten är ju att jag inte kan genomföra det. Fast...kanske att jag inte behöver ha lika många besök som om jag jobbar heltid men trycket är ju detsamma. Vid denna tidsperiod är det högt tryck hos oss så just nu känner jag mig ganska stressad.

Imorgon har jag ledig dag istället för igår. Min kuratorskollega på vuxenhabiliteringen och jag hade en föreläsning på tre timmar gällande samhällets stöd inför vuxenlivet. Det var på distans och deltagarna skulle varken ha kamera eller ljud på, frågor ställdes på chatten. Det är väldigt speciellt att ha en tre timmars föreläsning för deltagare som man inte ser...det tar energi vill jag lova.

Var hos diakonen som jag träffar då och då. Det är i Missionskyrkan. Jag är inte så troende men tycker om det andliga. Tycker om kyrkorummet. Varje onsdag serveras sopplunch och därefter ger man en sinnesrogudstjänst. Tänker att jag ska gå dit om två veckor när jag är ledig en onsdag samt fortsätta med detta på det nya året. Att få en tillhörighet, ett sammanhang...få ro...möjlighet till att be...att fylla livet med något annat än alkohol. Det skrämmer inte mig att det är inom kyrkan utan jag tycker om känslan av att bli omsluten.

Imorgon är jag ledig...hoppas att jag inte vaknar när min man går upp utan ska sova tills jag vaknar av mig själv. Ta det lugnt. Försöka meditera..på mitt vis. Ta en promenad med vår hund. Känner ofta en press att jag måste njuta av att vara ledig. Men jag övar. Ska luncha med min dotter. Vill vara nykter på kvällen vilket innebär ett stort tankearbete! Tänk om jag skulle lyckas!!

Nu är det alldeles strax dax för att sova...för jag är verkligen trött.

Varm innerlig kram:) Mitt nya ord är...innerlig...det ger lite styrka i vad man vill framföra:)

Godmorgon eller kanske Godförmiddag🌟
För mig är det fortfarande morgon eftersom jag sitter fortfarande i morgonrocken. Men har tagit hand om lite vanliga sysslor som plocka ur diskmaskinen, byta sängkläder, tvätta, vattna blommor…sysslor som inte kräver så mycket tankeverksamhet utan som bara görs. Ska ta på mig alldeles strax och gå en runda med vår hund. Ska bli så skönt! Snöflingor virvlade sakta ner tidigare men ser ut att ha slutat nu.

Ska verkligen försöka mig på en lugn dag. Lunch med dottern. Köpa lite bröd. Sticka vidare på mina raggsockor. Läsa vidare på ”Kring denna kropp” av Stina Wollter. Fast gör jag inget av dessa saker så gör det inget så länge jag inte dricker alkohol. Fast lunch blir det förstås🥰

Har alkoholfri dryck hemma. Både äppelmust och ginger beer tror även det finns någon cider som är torr. Vanan är en stor trigger till att dricka och fredag. Jag tänker att om jag äter något onyttigt eller lite för mycket så är mitt stora fokus att vara nykter idag. Jag måste bestämma över min hjärna idag! Jag behöver verkligen lyckas för att ta nästa steg. Att jag valde nykterheten inte att systembolaget valde den åt mig pga att det var stängt.

Jag har bett och mediterat🙏🏻 Å fastän jag är trött och sliten, torr och rödmosig i ansiktet…så ska jag göra allt vad jag kan för att plocka fram vackra tankar om mig själv och livet. De är så dränkta i alkohol och dålig självkänsla så det krävs fokus och ett jävlar anamma för att fram det vackra. Det är ju inte så att jag är på topp idag men jag försöker!

Kram r er alla 🌟❤️

Tack@Ase 💗🌟Känner att tankarna på alkohol vill börja smyga sig fram men jag motar tillbaka dem💪🏻

Önskar även dig en trevlig helg🤩

@Varafrisk Hej. Vad bra att du motar tillbaks känslorna. Bra gjort. Hoppas nu inte du tar detta fel men blir ändå nyfiken. Har du kollat eller funderat över AA? Tänker väl då framför allt på online-möte. Hoppas verkligen att allt går bra nu under helgen för dig.

@Kongo @TappadIgen Tack🙏🏻

Det är helt ok att ställa frågan👍🏻Har varit fysiskt på ett AA-möte för många år sedan samt deltog på ett AA-online för ett par månader sedan. Jag säger inte att detta inte är något för mig men just nu är det inte det.

Tankar har funnits under eftermiddagen på alkohol. Min dotter har varit med hemma efter vi lunchade. Kunde inte hitta på något bra svepskäl för att åka in till Systemet. Dessutom kände jag mig inte så sugen utan det skulle i så fall vara vanan och fredagskänslan samt att jag är så trött. Känns även som om jag börjar bli förkyld….

Men, jag kommer att somna nykter💪🏻😴