@9x19
Heja dig!
Jag känner som du (på min femte dag), och jag drack ungefär som du. Helst rött vin. Oftast en flaska, gärna liiite till.

Det går lätt.
Just nu.
Då ska vi njuta av det och bunkra av den där känslan att det är lätt och skönt att vara alkoholfri.
Och berätta för hjärnan att den inte alls har något förhandlingsläge, tvärtom.

Det svåra verkar för många se annorlunda ut mot vad man förväntat sig. Man tror att det ska vara kamp och darrningar, men istället är prövningen att stå emot den där lättade och glada känslan där man tänker att man ju inte verkar ha något problem. Beroende har listiga mekanismer och yttrar sig på sätt som vi inte direkt identifierar som beroendesymptom.

Dålig magkänsla? Är du rädd att hon vill att ni dricker vin? Eller att hon vill bryta?
Det är många som skriver att det är lätt att sluta, det svåra är att inte börja igen. Nu har du klarat 10 dagar. Det är ändå riktigt bra. Så se till att du har en klar plan i helgen också. Det är lätt att intala sig att det inte är/har varit så farligt när det går lätt att sluta. Men din inledning beskriver precis de där sakerna som många upplever negativt med att dricka och extremt positivt med att ha slutat. Energi, fri från ångest, motivation etc. Så håll ut nu. Förhoppningsvis tillhör du dem/oss och får väldigt positiva effekter av alkoholfrihet. Det kommer du inte att veta om du inte avstår helt lite till.