@vår2022 Tack! Ja, nu måste det snart kännas bättre! Det är ju både upp o ner men skulle gärna ha mer må bra känslor! Det kommer, det känner jag på mig. En del är också bara grå känslor, varken bu eller bä... Men som sagt så blir de i alla fall fler o fler!!!
Hejar på er alla här på forumet! En dag I taget blir många till slut... a-fria eller "lagom" som ni vill/önskar!
Kram 🤗

Dag 98 om jag räknat rätt... Det går ju framåt dag för dag! Mitt mående är väl som det brukar, skulle så gärna vilja må lite bättre... Men lite stolt över alla mina a-fria dagar är jag allt!!!
🤗 Kram till er alla!

@majsan_nu grattis!!
Tänk vad fort dagarna tickar på 😊.
Jag tycker iallafall att det har blivit lite lättare efter 100 dagar. Tror det är för att självförtroendet blivit bättre.

Kram 💖

Nejlika

@majsan_nu Wow, det är många dagar det, bra jobbat!! 🤗 Förstår ledsenheten i att inte må bättre, jag har hamnat i en dal som matchas av mörkret där ute men vi får försöka vara glada och nöjda med att vi kämpar på och gör vårt bästa ☺ Kram på dig

@Ase Ja, så är det - dagarna tickar på o kanske, kanske även mitt självförtroende kommer att öka. Hoppas på det!!!
Kram 🤗

Ja, jag tycker att du ska vara stolt över dina dagar. Det är en jätteprocess att bli nykter och många tankar som kommer. Tänker att det är bra att inte stressa fram något heller, utan att acceptera att allt kanske inte är toppen alltid, men jag tror att det stegvis blir bättre i grunden. Sen tycker jag såklart som jag alltid skriver att man ska optimera förutsättningarna. D-vitamin är en sån sak. Min sambo måste ta under årets mörka perioder för att må bra och jag märker att även jag behöver det numera. Det är i och för sig så många olika faktorer som kan påverka att man inte mår bra, så det är ju bra att kolla upp att det inte är något annat också för helt klart påverkar obalanser i kemin/hormonsystemet vårt mående.
Alla är kanske olika i sitt grundmålande, men man kan optimera sina förutsättningar i alla fall och sluta dricka är ju ett stort steg mot att må bra. Sen livsbalans: kost, motion och vila (och kul). Mår man inte bra sen kanske man ska söka hjälp för måendet om det blir för svårt.
Men jag tänker att du börjar skörda lite framgångar nu. Lugnet är nog det jag uppskattar mest med alkoholfrihet. Vara här och nu. Det är svårt för en planeringsfreak. Så hoppas du håller i, det går utmärkt att räkna både dagar, veckor och månader för att peppa dig själv. I morgon (om jag tänker rätt) är du uppe i tresiffrigt. Stort!

@Sisyfos Tack för uppmuntrande ord! Ja det är mycket med det fysiska o psykiska... Har kontakt med vc när det gäller det fysiska, lite svårare att få hjälp med det psykiska, där är dom tyvärr ganska snåla ☹
Försöker vara nyttig med mat, vitaminer o sömnen! Och Ja, imorgon tresiffrigt!!!
🤗 Kram o önskar dig o alla en fin dag!

Min dag 100 a-fri! Känns nästan overkligt, men jag kämpar på... Snart dags att byta namn på min tråd. Så himla ny o skräckslagen känner jag mig inte
längre. Men det är ingen lätt resa, ibland lättar det lite. Är så tacksam då!!!
Läser runt här på forumet, får många tankar o funderingar från er alla som skriver. Min plan är a-fri fortsättningsvis men tänker "En dag i taget" !!!
Kram till er alla 🤗

@majsan_nu Grattis till 100 dagar som nykter! 🥳🥳🥳 Starta en helt ny tråd under ”Det vidare livet” om du känner dig redo - du är så välkommen! Din gamla tråd kan ligga kvar, och där kan du skriva då och då vid månads- och årsdagar tex.

Att bli nykter är steg 1. Sen måste man ta itu med allt annat som man har dolt under alkoholen, och det är steg 2. Det kan man hålla på med ett tag. För alltid sannolikt. I grunden handlar det om att lyssna till sina egna behov, hantera sina känslor på ett hållbart sätt, vara självsnäll, stå upp för sina åsikter och gränser och generellt göra bra val i livet.

Kram 🐘

@majsan_nu Stort grattis till 100 dagar! 😍 Jag håller med Andrahalvlek, ingen idé att hålla på att laborera med en massa orsaker innan man har slutat att dricka. Det är alkoholen som är det i särklass största problemet. Kram

@andrahalvlek o @torn!
Fint att bli grattad av er "gamlingar" o dessutom inbjudan till er sida där ni skriver! Avvaktar lite med att byta sida, mycket kan hända även om jag känner mig beslutsam. Funderar lite till innan jag byter ut mitt "nick"...
Kramar till er o alla här på forumet 🤗

majken_r

@majsan_nu grattis! Så strongt av dig, verkligen glad för dig. Kramar!!🥰

@majken _r och @Nejlika!
Tack för uppmuntrande kommentarer, känns fint att få! Det är kämpigt men går en dag i taget...
Ha det fint o kram från mig 🤗