virrpannan

Jag är antagligen inte helt nykter därför så fattar jag inget av hur jag ska göra på den här sidan .
Livet suger verkligen idag mer än någon annan .Jag lyckades hälla i mig alldeles för mycket igår kväll och anledningen till det var att jag var ledsen över en sak som hände på dagen, ja så det utlöste ett hysteriskt drickande mitt på en onsdagskväll . Idag mår jag skit och har en ångest som skär i hela kroppen . Inte bara att jag sabbar för mig själv utan dessutom drog jag med min man in i dimman igår oxå , trots att jag visste att han skulle ha ett jätteviktigt möte, som han kom försent till och ja det är typ åt helvete allting nu .
Jag funderar helt seriöst om jag är helt störd , att det inte finns något förstånd överhuvudtaget i min skalle så nu hoppas jag att detta var sista gången jag korkade upp .
Jag ska verkligen försöka den här gången för det är inte den första heller , nä det finns tuuusen andra gånger till som jag spårat ur helt och hållet. Men den här gången har jag sabbat så mycket för min man så nu är det verkligen dags för mig att sluta helt .

@virrpannan Kämpa på! Jag vet precis hur du känner. Jag är inne på min andra dag idag utan alkohol, abstinens, ja,, men den är överkomlig.
Sällan klara man detta själv, man måste ha familj, vänner, jobbet som stöttar en.
Jag är ny på denna sida också och tycker att sitta och läsa här hjälper mig väldigt mycket.
Att sitta hemma på kvällarna är livsfarligt för mig,, jag måste göra nåt, annars sitter jag och pimplar öl varje dag.
Bara att åka på ett cafe och sitta med en kaffekopp fungerade igår kväll.
Jag har provat flera gånger att sluta, men jag vet inte om jag ljög för mig själv,, jag ville nog inte sluta, det var bara en fasad utåt. Men nu har jag bestämt mig.
Hade min fru druckit också hade det aldrig gått. Jag kan inte gå på en fest där det finns alkohol, då är det kört.
Jag ringde vårdcentralen igår och berättade mitt problem, fick ett fantastisk mottagande.
Sköterskan jag talade med sa "Men vad bra att du ringde och berättade detta, det är väldigt starkt gjort"
Det kändes bra att få höra.
Som sagt, Kämpa på virrpannan!

virrpannan

Det är så bra med den här tråden och alla är så kloka och snälla här.
Jag kämpar verkligen med livet just nu , familjen är ju det viktigaste man har och ja den är ju ganska sabbad nu känner jag .
Min man dricker också en hel del typ en vinare om dagen plus ngn öl men han sköter sitt jobb , eller nja ända tills idag då . Problemet är ju att jag då som borde stävja drickandet istället hurrar på och ställer till med ett ännu mer kaos i hemmet . Jag har barn också och de stackarna ser ju hur jag häller i mig var o varannan dag . Jag har också tänkt att gå till vården men jag skämms för mycket.
Starkt av dig och alla andra som tagit sig dit och bett om hjälp .
Jag inbillar mig att jag ska försöka klara det själv ..
Min pappa är nykterist nu efter att ha haft en lång kamp med alkoholen, det är 20 år sen han slutade helt , så det finns kanske hopp för mig också.

@virrpannan Ojoj, det blir inte lätt för dig om din man tippar i sig så mycket. Ni måste försöka hjälpas åt.
Och som du skriver så har din man stora problem också.
Prova kontakta vården, jag lovar att du inte skäms efteråt att prata om problemet. Det är jobbigt att ta steget att slå telefon numret. Men det känns bra efteråt,, ungefär som att prata av sig i detta forum.
Jag tycker detta forum är helt suveränt, man får se hur många det finns som har problem, det är inte bara jag.

virrpannan

Ja jag drack ramlösa hela kvällen igår så inget vin eller ngt annat elände :) känner mig på bättre humör idag och jag har pratat med min man att vi måste skärpa oss.
Tyvärr så är det bara jag som kommit till insikt med problemet, och han tycker bara att det ska lösa sig om man dricker med måtta.
Problemet är ju att det håller bara ett litet tag och sen händer det igen , ja en riktig pang fylla …
Jag har sagt tusen gånger att vi borde ha en vit månad åtminstone men det har aldrig hänt för intresset är noll .
Jag har försökt flera gånger tidigare att sluta eller trappa ner och ja det har ju funkat sådär.
Nu däremot känner jag annorlunda med mitt beslut dels för att jag vågat drenera ut mitt problem här och att jag inåsg igår att det kan fort gå åt helvete med allt . Jag var riktigt orolig igår och kände sån skuld till att jag förmodligen sabbat för företaget igår . Men jag hade tur och kunden var nöjd efter gårdagens stormöte. Jag känner att jag har fått en chans till att förstå allvaret med det jag håller på med.
Så nu har jag lagt upp en plan själv att om det spårar ur eller om jag ens tar en folköl så ska jag ringa till Vårdcentralen har jag lovat mig själv :) gud vad babblar ,men hur går det för dig , hoppas det har gått bra att hålla dig ifrån ölen .

Virrpannan ,Skönt att du mår bättre idag och lyckades hålla dig ifrån glaset igår. Själv så har jag haft en jobbig tredje dag som nykter, svettades floder i natt och har haft ont i hela kroppen, tuff abstinens idag,, B vitaminbrist (tiamin) säger dom som vet, gumman och jag åkte och köpte B vitamin med tiamin i, blev rekommenderad en stor burk med pulver för 599 kr!
Jag frågade varför burken var så stor, den räcker ju flera år sa jag medan jag stod och skakade...
Det är för hästar sa butiksinnehavaren😮
Köpte den ändå.
Jag förstår din mans reaktion också för han har säkert inte haft nån kaos fylla som du och jag, du kan ju vända på det, om du sippar på 2 glas rött en kväll och mannen ställer till med kaos, och vill sluta dricka dagen efter, så ser du säkert till dig själv, för du har inga problem att hantera det.
Men om han tycker som han gör så kommer det att bli en hård prövning för dig, tro mig.
Både du och jag är förmodligen i det stadiet att vi kommer aldrig att kunna ta ett glas mer utan att det blir kaos x 10.
Försök att hålla dig till din plan,, och bra att du gått så lågt som "inte ens en folköl"
Det är folkölet som sänkt mig dom senaste 3 åren,, slutade med varor från bolaget och tänkte folköl är väl inte så farligt,, jo, det borde inte få säljas på lokala affären.
Jag har druckit 8 folköl varje kväll hela veckorna + söndag och fredag, lördag, har det gått åt 12-18 per dag.
Räknade ut att jag lagt 3600 kr per månad på staketpisset.
Så känner du att "nu är det kört" ropa på hjälp här då först, så kan vi se om vi kan hjälpas åt.
Kl är nu 16:30, hoppas du är nykter än!
Kämpa!

virrpannan

Hej, läste precis din jobbighet med allt , men bra ,,du verkar verkligen kämpa på ordentligt , hejja hejja.
Känner så igen mig med folkisen herregud vad jag lurat mig själv att det bara är lite folkis så det är lungt.. jojo jag är ju nästan besatt av skiten , gott som tusan men jag har nu till slut fattat att det inte är så snällt som jag tidigare trott .
Jag brukar dricka minst en till 2 ibland tre om dagen inga problem . Sen lite vin också , det sjuka är att att då tyckte jag att jag var måttlig . Herregud ..
Ja min hjärna verkar ha klarnat lite efter att ha varit utan alkohol sedan i Onsdags ( yippi ) så pass klar att jag gick o tog vaccinet idag kors i taket , jag har varit värsta motståndaren innan men nu fick jag plötsligt ett ryck.
Jag tror faktiskt att jag framåt kan bli lite mer förnuftig och inte så jäkla mistänksam o jobbig.
Tänkte på vitaminerna du införskaffat , tänkte jag ska läsa på om dem kan va så att jag skulle behöva sådan också .
Kände av igår Fredags att det är inte jättelätt att avstå på helgen , det kändes tomt och menigslöst nästan , och jag tänkte herregud ska det va så här tråkigt nu resten av livet , det blir inte bättre av att mannen sitter med ett glas och är jätteglad, hmm aja men jag kämpar och jag känner mig lite stolt att jag klarade av fredagen också:)
Vi är ju jätteduktiga tycker jag varje dag är mkt värt ..

@virrpannan och @Tikka Härligt att ni är på gång här och stöttar varandra. Jag tänkte flika in lite på det där med vitaminer. Det stämmer att man när man konsumerar stora mängder alkohol inte kan tillgodogöra sig den näring som finns i kosten fullt ut. Ovanpå det är det ofta också ett problem att man kanske inte gör det mest näringsriktiga valen när man dricker. En sak som störs är upptaget av b-vitaminer.

Det finns en sjukdom som heter beriberi och är B1-vitamn brist. B1 finns i så mycket olika mat att det egentligen är svårt att få brist på den. I väst ser vi det nästan enbart hos alkoholister. Som ni kanske har hört så kan man om man går till en avgiftningsklinik till och med få en b-vitaminspruta som injektion.

Det allra viktigaste är att äta en varierad kost och därigenom ta igen de näringsbrister man har, men man kan också komplettera med olika näringstillskott. Det man tänker sig främst är ju då B-vitaminer samt Magnesium. Det enda problemet med en vanlig B-vitaminkomplex är att man fokuserar ofta på B3, B6. B12 och glömmer B1, som är allra viktigast, eftersom så få människor har brist på det. B-vitaminer är generellt inte toxiska, men ska ju inte överkonsumeras heller. B3 är ju undantaget när det kommer till toxicitet som över tid kan ha en leverpåverkan och det vill man ju gärna undvika också. En möjlighet är ju att köpa näringsjäst, eller bjäst som det ibland kallas. Det innehåller b-vitaminer och främst då Thiamin. Eller om man hittar en B-vitamin med mycket thiamin i sig. Magnesium kan också hjälpa, framförallt om man tar den på kvällen innan man ska sova.

@virrpannan vad bra att du är kvar på banan. Ja vi verkar vara riktigt duktiga. Idag åt jag till och med frukost och lunch, var lite si och så med det tidigare.
Fint att du klarade fredagen än fast gubben satt med ett glas, men du lever farligt där.
Eller hur, ska allt vara så här tråkigt nu, när allt man gjort har gjorts i berusat tillstånd. Annars lät man helt enkelt bli det.
Och det är precis som @TappadIgen säger, det ska vara B1 vitamin, jag fick veta av kvinnan jag köpte av att man inte kan överdosera den, man kissar ut överskottet tydligen.
Och mycket riktigt, jag fick med mig en burk magnesium tabletter också.
Hon anade nog varför jag ville köpa B vitamin B1 där jag stod och skakade.
Den burken jag fick (för hästar)
Innehöll tydligen bara b1.
En häst skulle tydligen ha som ett kaffemått om dagen,, jag skulle använda ett kryddmått.

virrpannan

Hallå jo jag finns kvar ,, har haft jobbigt med anhöriga som är sjuka ,så himla tråkigt nu nära Jul o allt .
Livet är ju rätt jäkla jobbigt ibland och det här året har tagit rekord på just det . Men jag håller mig nykter och det går faktiskt bättre än för några dagar sedan:)
B1 vitamin har jag i mitt Pillerskåp aja vitaminskåp , tror jag köpte dem efter ha sett något på tuben som matchade mina symtom som är halvskeva ibland .
Jag tar även magnesium och nu trycker jag i mig ngt konstigt som heter aswaghanda? typ så heter den Och den ska va bra mot sömn och oro sägs det , och jaa jag tror den funkar lite iallafall.
Sen borde man ju yoga o meditera som alla säger är så himla bra men det finns aldrig tid för sånt .
Snart har jag haft uppehåll i en vecka :)
Hur går det för dig och vitaminerna och allt ,

@virrpannan Hej, vad skönt att höra av dig, jag trodde att jag tappat dig🤔
Jobbigt när anhöriga är sjuka, och runt jul också... Ibland blir det så jobbigt, och när man tror man nått botten,, då går den jäkla botten ur, så man fortsätter nedåt😱
Jo, B1 vitaminen tror jag fungerar bra, jag var till vc igår och läkaren sa att jag skulle fortsätta med min överdos i 2 veckor till. Hon frågade var jag hade fått tag på B1 i pulverform, hon skrattade när jag sa att det var en burk för hästar.
Problemet är att när man svettas så luktar det ,typ syntetisk vitamin om hela kroppen.
Fick även nåt som gör att jag ska somna bättre och ha lättare att somna om på,, har dock inte provat det än.
Jag mår bra, 7 dagen som nykter nu, mår riktigt bra ska jag säga, hjärnan börjar bli snabbare än kroppen och det är jag inte riktigt van med, brukar vara tvärtom. Har märkt att när jag skriver, som typ här, så missar jag nåt ord i en mening, hjärnan är ett par ord före händerna.
Men det finns dalgångar också emellanåt.
Häng på och följ med i min tråd "Mitt nya liv börjar nu" där har du mina ups and downs.
Kolla även in "Andra dagen i mitt nya liv" hon har blivit lite av min "Partner in crime", vi stämplade in på denna sida ungefär samtidigt (som du), vi stöttar varandra och får mycket hjälp från övriga på denna sida, alla är så hjälpsamma här.
Kämpa på så hörs vi! Tillsammans är vi starka💖

@virrpannan så bra jobbat med nykterheten mitt i allt tuffa med sjuka anhöriga och stundande jul. Upplever att det ändå är mindre påfrestande med att handskas med jobbiga situationer när man är nykter. Det är så lätt att ta till vin för att dämpa och orka, men med på köpet kommer ångest, oro och stress trefaldigt värre.
Kämpa på 💕

@virrpannan så bra jobbat med nykterheten mitt i allt tuffa med sjuka anhöriga och stundande jul. Upplever att det ändå är mindre påfrestande med att handskas med jobbiga situationer när man är nykter. Det är så lätt att ta till vin för att dämpa och orka, men med på köpet kommer ångest, oro och stress trefaldigt värre.
Kämpa på 💕