@Sländan Ha ha! Har ett par bungy pumps, ska leta fram dem så jag vet vad jag ska göra nästa gång😁. Har hittat en bra strategi för imorgon så känner lugn igen.
Tack för tipset!
Kram💕

Dag 45. Fin siffra😁. Sov bra, hela natten. Var lite orolig över att jag inte skulle sova bra då jag satsar på att göra en sista bra presentation i mitt projekt som slutar. Ska komma med analys och slutsatser. Till saken hör att det finns två i styrgruppen som kör egen agenda och lätt kör över övriga. De har varit knepiga att samarbeta med sedan start. Hur som helst, presenterar min bedömning av resultatet så får vi se vad som händer. Kanske vill de se ett annat resultat som passar dem bättre.

Nu dusch och uppladdning, nykterheten gör att jag känner mig stark och kan ta allt vad som än händer. Det som är viktigaste projektet i mitt liv är att jag slutat med alkohol som givit resultatet att jag mår bra😁
Ha en fin onsdag💕

@vår2022 Ja, 45 är en jättefin siffra 😍 Vi kan fira varje nykter dag med rakare rygg och lättare steg. Att du har sovit bra i natt gör att du klarar av dagens utmaningar mycket bättre. Jag tänker ofta ”viktigast först - vara nykter” och det står inte bara för att det är grunden till allt jag gör. För det är precis som du säger, det är det allra viktigaste jag har gjort för mig själv. Den allra finaste gåva jag kunde ge mig själv. För min hälsa, mitt psyke, mina relationer - ja för allt. Det trumfar allt. Jag kan sitta overksam på en stol hela dagen och ändå vara malligt stolt över att jag faktiskt är nykter. Idag, imorgon, varje dag.

Kram 🐘

@Andrahalvlek Tack💕. Håller med om varenda ord du säger och framförallt andemeningen bakom dem. En sån fin gåva till sig själv💕. Nu blev jag än mer styrkt att klara av mitt utmanade möte galant. Känner mig stark och modig. Vederbörande kommer nog undra var jag fick luft ifrån😂.
Tack igen! 💕

Puh vilken pärs! Vi satt i möte på Skype pga en part som inte använder Teans. Inte van vid Skype. Presenterade och var i mitt esse och när dragningen var slut hördes inget. Jag blev utkastad från Skype utan att märka det! Haft en dragning för mig själv av 10 pers. Telefonen ringde återkommande och jag stängde av. Min kollega som försökte nå mig. Vi anslöt alla till Teams och jag hade en kvart på mig att dra allt igen. Gjorde det i snabb hastighet. Sånt som man absolut inte vill ska hända hände. Tog en lång promenad med hundarna och pulsen gick ner till normalt igen. Vad kan jag tänka om det här? Ja, lyckades presentera med hög puls och det gick bra. Vem bryr sig i längden att det inte blev perfekt? Inga tankar på alkohol kom så effekten av att vara nykter visade sig, shit happens! Än sen da?😁

@Andrahalvlek Ja nu fattar jag vad du menar med chill som du många gånger sagt samt this too shall pass. Är mer chill nu än jag någonsin varit men det är klart har ju druckit för mycket under lång tid och nästan dagligen i tiotals år. Så att vara nykter som här länge är ju helt klart en ny upplevelse med sköna effekter😁

@Nejlika Tack! Det är för att man blir mer chill samt this too shall pass som @Andrahalvlek säger och nu har jag fått prova på känslan på riktigt 😎. Så här många dagar har jag inte varit nykter på säkert 14 år. Hur cool blir man om ett halv år/år? 😂.

Nja grämde mig lite igår kväll över att jag det blev som det blev, men i vanliga fall skulle jag druckit vin och först tänkt shit happens, sedan efter en flaska tyckt att jag suger och förmodligen gråtit. Så effekten av att vara nykter gör mig mer chill och till slut blir det en rolig anekdot ang katastrofala digitala möten.

Så du kommer också att komma dit💪😎

Dag 46. Kunde inte riktigt somna i natt. Tankar som far. Skillnaden mot när jag drack att jag lyckades stressa upp mig och till slut få oro och svårt att sova. Nu är jag lugn och inte påtagligt orolig men kan inte somna. Lyssnade på podd, somnade och vaknade av ljudet i öronen. Lade bort dem. Då svårt att somna om. Lyckades till slut.

Ljudet i huvudet, tankarna, är rätt låga till sin volym och inte högljudda som förr, men det verkar ändå finnas någon form av stress så jag har svårt att somna. Det är klart, tankar på arbetslöshet och jobb finns alltid med i kulisserna och ev en möjlighet till jobb, alltså bara ev en möjlighet. Svar på det kommer att ta några månader.

Så tankarna är inte endast jobbiga utan även en ev ljusning, som uppehåller mig. Det gäller bara att stå ut och vänta på ev ljusning, men möjligheten finns ju😁. Sovit lite för lite men jag är ju nykter i alla fall😁.

Ha en fin torsdag🌺

Dag 47. Semester idag. Massor av snö har kommit och 0 grader. Det verkar bli allt varmare och då blir det var slaskens till slut. Skulle önskat det var typ 5 minus istället så snön ligger kvar. Slask och hundpromenader är inte kul. Ska även städa, tycker också att det kan vara roligt, när man väl kommit igång och att göra det i lugn takt utan stress. Tidigare skedde städningen ihop med pimplande av vin för att jag skulle orka. Dammsugit✔️tre munnar vin, skurat toa✔️tre munnar…slutstädning✔️en halv flaska och sedan njuta av att jag städat = en flaska.

Nya tider råder och här ska njutas av att städa nykter i lugn och ro😀.

Ha en fin fredag💕

Känner igen mig i att belöna sig med alkohol. Men idag är det helt annat. I början av min nykterhet, spelade jag musik högt, som jag gillar. Det gav mig den energin jag behövde. Sen lyssnade jag på kärlekslåtar och översatte dom åt mig själv😁😁..Alltså sög åt mig ord som ” Du är den finaste jag sett”, Ändrade till Jag är den finaste jag sett.😅👍🏽.. Dansade och sjung. Då gick städandet fort. Nykterheten gav mig glädje och stolthet, som jag kände att jag saknat länge. Ha en fin städdag, och tur att man har hundar, så man kommer ut i ur, och skur. 🐶🐕..

@vår2022 Det är en massa vanor som behöver tränas in till att utföras utan alkohol inblandat bara. Förr drack jag alkohol vid nästan alla aktiviteter. Snöskottning, renovering, gräsklippning, grillning, slappande i en solstol, fiske mm mm. Till slut trodde jag att det inte gick att göra dessa saker utan alkohol. 🥺Att det skulle vara skittråkigt. Men det visade sig vara helt fel, det går alldeles utmärkt! Det tog dock ett tag innan jag kopplade detta. Det var för bra för att vara sant liksom. 😂 Vid 6 månaders nykterhet började det kännas helt normalt. Sedan efter 1 år blev det helt naturligt. Det är därför jag tycker det är så synd när någon är nykter i bara 3 månader, och sedan börjar dricka igen. Enligt mig är det alldeles för kort tid för att avgöra om man tycker om att vara nykter. Man har då ingen aning om hur bra det blir längre fram helt enkelt.

Ha en bra dag! 🤗

@miss lyckad Ett bra tips att sjunga kärlekssånger till sig själv🥰 det ska jag prova. Började dagen med en lång hundpromenad, ingen slask än så länge, fick pulsa i ca 1 dm snö så det gå bra träning också. Ja, håller med egentligen spelar inte vädret någon roll, man kommer ut varje dag och jag har kläder för alla väder😀.

Ha en fin fredag 🌸

Nejlika

Både fantastiskt och skrämmande hur våra vanor inarbetas, men sakta men säkert jobbar vi in de nya hälsosamma vanorna. Snart dag 50 för dig, snyggt!!
Önskar dig en fin fredag i slaskens tid :) Kram!!

@Torn Ja, har man haft vanan att dricka 24/7 så måste de flesta vanor göras om och det tar väl lite tid att göra om dessa vanor till nya rutiner. Har en gång för många år sedan haft uppehåll i tre månader, eller min man hade det, men jag drack lite i smyg, något glas på AW, det hände typ en gång per vecka. Lyckades vara vit övriga dagar men lite sug fanns ju. Så helt ren blev jag aldrig. Jag var fast i tanken att kunna dricka måttligt och såg inte att jag var alkoholist. Jag hade ju haft uppehåll tre månader ju, ljög för mig själv, visat att jag kan avstå om jag vill. Dröjde inte länge innan överkonsumtionen startade igen. Senaste åren har jag många gånger tittat mig i spegeln och sagt tyst till mig själv att jag ÄR alkoholist och superberoende, men jag kan fan inte sluta! Har inte heller velat sluta. Tröstat mig med vin och fortsatt dricka.

Denna gång vet jag inte var jag fick kraft ifrån men sade högt, jag ÄR alkoholist och kommer att gå UNDER om jag inte slutar, jag kan INTE hantera eller DRICKA ALKOHOL, högt till min man. Drack mina sista flaskor för 48 dagar sedan. Vad jag menar är att om man är alkoholberoende, en alkoholist och inte inser/vill/kan/klarar av ta in att man inte kan dricka alkohol då räcker det nog inte med tre månaders uppehåll. För mig var det i alla fall så att denna gång kunde/vågade jag ta in och erkänna i djupet av mig själv att tyvärr är det så att jag inte kan dricka mer. Jag har visat det gång på gång och nästa gång kan det sluta riktigt illa. Jag är alkoholist.

Men, det bästa är att det finns en ljus framtid att gå tillmötes som jag inte visste existerade när jag var i min alkoholdimma. Ser fram emot att leva i den verkliga världen med äkta känslor och tankar.

Ha en fin fredag💕

@Nejlika ja skål (alkoholfritt) för nya vanor😀 och mindre slask😂

Ha en fin fredag💕

Dag 48. Snön vräker ned och plusgrader. Vackert. Tar dagen som den kommer och börjar med en lång härlig pulsa i snön promenad med hundarna. Sedan skotta, elda och bara vara.

Ha en fin lördag❄️

Haha Vår, det låter som mina sysslor..Jag eldar med ved. Blir en hel del gratismotion på det viset. Eller man tjänar ju pengar på sysslorna. Ikväll jobbar jag dock, men mina dagar brukar bestå av lite eldning, hundar, och ibland second hand. Det gillar jag. Tror det är avslappningen i att leta fynd. Och så är det miljövänligt. Kram. 🍃🌺

@miss lyckad Ha ha! ja visst är det härligt! Det blir bra motion, natur och idag grillade vi också korv till lunch i elden. Brukar också åka till sopsorteringen och då känner man sig också miljövänlig😁. Secondhand gillar jag också.

Ha en fin jobbkväll💕