Jag vet att det enklaste sättet vore att ringa min chef o berätta hur jag ljugit för hen senast förra veckan, men rädslan för ett totalt erkännande är stort. Kanske det enklaste sättet är precis som resonemanget med A-rösten att man faller för den enkla lösningen o missar den stora bilden?
Alla fungerar vi olika och läser man runt på det här forumet märker man rätt snart man är långt ifrån ensam iaf.
Det enda riktiga svaret man kan uttyda verkar vara total avhållsamhet men lösningarna dit verkar vara lika många som fjällbäckarna som till slut möter gemensamt hav.
Jag är alkoholist och nykter sen i söndags.
Så långt har jag kommit nu.

anonym35037

Ja idag vakna man utan den intensiva huvudvärken o pulserande ögonen, dom intensiva drömmarna har lyst med sin frånvaro inatt.
Det kändes skönt faktiskt, bestämt att idag blir det en bra nykter dag.

@Metmasken Kämpa på! Snart kommer du ur den värsta abstinensen. Skitjobbig men så värt! Ett tips är att gå med i alkoholprogrammet här på forumet. Det ger dig en plan på hur du ska hantera din resa på väg mot nykterheten.

Kämpa💕

anonym35037

Karma för allt man ställt till med under åren🤦🏻‍♂️ Det man trodde skulle bli en bra dag har varit en skitdag, huvudvärken yrseln o den ständigt tjatande rösten kom tillbaka vid lunch, lyckades trycka undan den iaf men vad händer sen då ?
Jo efter middagen kommer svägerskan förbi o nu är frun o hon inne på andra flaskan, försöker tänka att det är nån slags mardröm, men kan väl säga att det här behövde inte jag just nu!, skulle vilja gömma mig i ett mörkt tomt rum där nån kan sätta ett hänglås på utsidan dörren.

@Metmasken Kämpigt! Och alkoholdjävulen vill dra dig i fördärvet. Det är svårt när det finns alkohol i huset. Kan du prata med din fru om att stödja dig och inte ha det hemma nu i början av din kamp? Kan du dricka läsk eller något annat? Gå en promenad? Göra något i annat rum?
Kämpa på, det är extra jobbigt i början men det blir bättre!

@Metmasken Så sant det @vår2022 säger, det är för svårt när det finns alkohol i huset.
Jag kan inte ha en droppe hemma, det går bara inte.
Kämpa på och försök hitta på nåt att göra.

anonym35037

Hon är så medberoende att hon nog mest skulle skratta om jag sa jag slutat dricka.
Var hennes ord som fick mig att inse i söndags att så här självdestruktivt vill jag inte leva längre.
”Den lyckligaste tiden på riktigt länge var ändå semestern” ( jag lyckades då efter påtryckningar hålla upp i 28 dagar) 🥲.
Har haft det rent sinnesjukt sen september, precis som allt som missats skulle tas igen.
Förra veckan var det all in som gällde minns knappa timmar fram till söndag morgon då jag kom hem i bakrus och en hel ryggsäck med ångest.
Har ett jobb så jag reser o är borta mycket.
precis som du skriver både i din tråd o även här så klarar jag inte av det heller men har inte hunnit rensa mina gömmor.
@Tikka @vår2022, tack för visad omtanke är snart inne på två liter cola zero

@Metmasken Du skriver att din fru är medberoende, på vilket sätt? Har hon också ett beroende? Min man och jag har druckit vin tillsammans varje dag senaste åren. Han kan sluta i tid, inte jag, vill bara ha mer och jag vill bli full. Inte så att jag ska raggla, men efter som jag inte kan sluta dricka så slutar det ofta så. Jag fick nog och insåg att jag håller på att fördärva mitt liv. Orkade inte med all ångest, skuld och skam varje morgon. Sade till min man att jag inte orkar med detta liv mer och att vi måste sluta dricka. Att ingen alkohol får finnas i huset om jag ska lyckas. Även han överkonsumerade även om han kunde sluta och han blir inte bakis, men ändå ett beroende. Sagt och gjort inget vin finns hemma. Idag blir det dag 53 och jag mår så otroligt mycket bättre på alla sätt och vis😁. Är så mycket gladare, ingen ångest eller skam, min man och jag har det bättre, inga bråk, fina samtal. Även han mår så mycket bättre utan vinet. Jag skulle inte klara detta om vi inte gör detta tillsammans. Han var lite orolig i början att jag skulle misslyckas, då jag gjort det förut, men nu tror han på mig. Kanske var han egentligen rädd för att misslyckas själv, att inte få dricka vin som han tycker är så gott, en projicering helt enkelt. Jag har visat vägen och hjälpt även honom ur sitt beroende.

Det enda jag ångrar är att vi inte gjorde detta tidigare. Kämpa på och lycka till💕

anonym35037

Hej @vår2022 o tack för din delning.
Känner igen mig litegrann i det du beskriver särskilt det där på skillnaden mellan dom som kan stoppa och vi som inte kan. Vid otaliga tillfällen är det beprövat o varje gång måste jag se till så att gömmorna är påfyllda OM jag skulle få för mig att dricka lite extra än dom där 6st inköpta som står framme i kylen,vilket händer varje gång, blir minst det dubbla och då har man ju redan kört på tomgång ett par dagar 🤦🏻‍♂️
Min fru är medberoende på det sättet att hon alltid ställer upp, försöker lindra min ångest genom att hjälpa till med diverse för att underlätta min vardag, tar huvudansvaret och minskar mitt ansvar i dåliga perioder.
På ett sätt har hon väl underlättat mitt missbruk genom att sällan låta mig få ta konsekvenserna av mitt beetende.
Jag har inte valt att sluta på grund av henne, självklart ser jag fram emot en lyckligare relation då hon är min själsfrände och jag mår skit över hur jag behandlat henne.
Min anledning att sluta är att nu i min senaste period gick jag ner mig så djupt o då promillen sjönk ner över lördag natt/morgon insåg jag att jag vill inte dö såhär, jag vill inte lämna mina barn och mina nära på något så dumt som Alkohol.

anonym35037

Går och lägger mig nykter ikväll med 🎅🏻
Imorgon blir det stor rensning hemma o då det projektet är färdig blir det ett stort glas cola zero fredag till ära.
Just det ja, då jag vaknar imorrn har min räknare slagit över på 5 alkoholfria dygn.

anonym35037

Går och lägger mig nykter ikväll med 🎅🏻
Imorgon blir det stor rensning hemma o då det projektet är färdig blir det ett stort glas cola zero fredag till ära.
Just det ja, då jag vaknar imorrn har min räknare slagit över på 5 alkoholfria dygn.

anonym35037

Fredag morgon ❤️
Dagen började bra med min äldsta.
-pappa vad läser du?
-bara sånt som kanske hjälper mig va frisk
-det kan de inte
-nähä, hur blir jag frisk då?
-ta ett djupt andetag och drick vatten
-😂 jasså du tror det.

Känns bra med ett gott skratt som start på dagen innan det som komma skall.
Är lite orolig inför att röja upp all skit.
Dock väldigt bestämd att bagaget ska väck.
I övrigt mår jag okej idag lite trött då man sover lite sådär men funderar på om lite frisk luft råder bot o bättring på det.