Tack för ditt inlägg @Ase💗

När jag tog min promenad satte jag mig en liten stund på en bänk med Vänern framför mig. Blundade, sänkte axlarna ….bad sinnesrobönen….min kropp sa till mig…vila idag…var hemma🙏🏻

När jag kom hem tog jag kassen med glas och kassen med burkar ..kastade glaset på sopstationen och pantade burkarna..för panten köpte jag tidskriften M-magasin. Köpte m mig lunch hem. Åt och läste. Ligger nu i soffan…slumrar. Skönt att jag gjorde detta val.
Jag tänker att om jag inte tar hand om mig nu viket innebär ett slut med alkoholen då kommer detta leda till en utmattningsdepression. I januari kommer jag jobba 90% vilket innebär att jag har mer tid att genomföra mitt arbete på.

Kram💗🌟

Tack@Ase 💗

Det är ca 40 minuter kvar tills Systembolaget stänger. Jag kommer inte åka dit. Jag kommer inte dricka alkohol idag. Känner knappt något dag känner endast en stor trötthet. Två arbetsdagar kvar i denna veckan och två arbetsdagar i nästa vecka därefter ledighet 12 dagar i rad.

🌟🌟🌟🌟🌟

@Varafrisk vad glad jag blir för din skull 💖. Idag var du trött och valde att vila och då blev suget mindre?
Kram

@Ase Ja… det var nog tröttheten som bidrog till att suget näst intill försvann. Känns skönt att inte ha druckit …har bara vilat hela em. Slumrat men senare tittat på Adventskalendern och stickat. Lagade en för mig ny maträtt. Koreansk. Fick en burk med något som heter kimchi för mig var det nytt men någon annan kanske känner till det..syrade kryddade grönsaker. Använde det tillsammans med lite olika löksorter, stekt ris smaksatt med sesamolja och japansk soya och ovanpå detta lösstekt ägg. Blev riktigt gott😋

Kram🌟

@Varafrisk Som du skrev i Annabells tråd: Du vann! Ta vara på känslan!
Du själv avgör när du får känna den igen.
Jag, som du, har lite svårt att vara nykter permanent. Vi får ta vara på våra små framgångar och låta dem ackumuleras, till slut blir det något riktigt bra! Det gäller bara att inte ge upp, och du är ju inte av den sorten, eller hur?
Ta vara på din kommande ledighet på bästa sätt! Vi behöver lära oss att känna igen våra "triggers" för att undvika att göra "någonting dumt". Nya vanor och nya upplevelser är ett bra sätt att försöka styra bort från gamla vanor.
Vinn igen, Varafrisk, vinn igen.

Jag tror ju att tröttheten är den riktigt stora boven i dramat för många. Alloholdjävulen i all ära, men jag tror inte att han skulle ha en chans hos vissa om inte tröttheten fanns där. Och skuldkänslorna när man väljer sig själv fast det är det enda rätta att göra. Det vet jag inte hur man kommer tillrätta med, eller så bestämmer man bara att det var ett klokt val, för det var det ju. Det där med boxarna som jag använder underlättar lite. Din box -din ensamhet, dina känslor. Min box -min ensamhet - mina känslor. Man kan inte lösa problemen i någon annans box hur ont det än gör och hur gärna man än vill. Det är inte ens säkert alla gånger att mina tankar om andras behov stämmer. Och man måste värna sig själv, men det är så svårt att inte försöka lösa andras problem. Hjälpa ja, men det är ju heller ingen jättebra lösning på grundproblemet som du försöker lösa att slå Knut på sig själv. Så klokt val att förtydliga dina behov även om jag förstår att det gör ont.
Och du, allt det du räknar upp som guldkant funkar utmärkt med a-fritt. Och när man har kommit lite längre ändå så börjar i alla fall jag fundera över vilket behov jag egentligen vill fylla med godis etc eftersom alkohol inte är aktuellt. Och det är energin jag vill åt många gånger. Och just det behovet kan inte fyllas med alkohol. Så vila VaraFrisk. Vila och spar energi. Koncentrationssvårigheterna du har borde bli bättre med mer kvalitetssömn.
Som OnkelF skriver: räkna dina segrar!

Väljer att skriva i min egna tråd. Något jag lär mig här på forumet är att vi alla uppfattar inlägg, ord SÅ olika. När jag upplever att någon är mycket dömande så upplever någon annan helt tvärtom. Vad jag funderar över är tolkar vi sändarens budskap så olika beroende på om vi lyckas att vara nyktra/inte lyckas/vill dricka kontrollerat? Och jag tänker…men hur kan ni tolka detta på det viset? Och hur kan det som oftast handla om mottagaren och inte avsändaren? Jag har då märkt att det ofta beror på var man befinner sig på sin resa.

🌟🌟🌟🌟🌟

Har funderat en del ikväll! Funderar på om skillnaderna i hur man tolkar inlägg beror på om man är nykter/försöker vara nykter men inte fixar det/väljer dricka kontrollerat!

Visst kan jag se hur Sisyfos riktar pikar mot Torn . Precis som jag kan se hur Torn riktar sina pikar. Och var vi befinner oss på resans gång så tolkar vi pikarna olika…och hur tillåtna de är…å…ibland blir jag verkligen skogstokig på att man inte ser hur ont det kan göra…å jag tänker klarar man av att vara nykter så kanske man borde förstå.

Å då känner jag….nja…hur ska jag göra…ska jag fortsätta skriva här på forumet…öppna mig…låta andra läsa vad jag känner …..nåja jag får fundera en gång till…

När det gäller min egen filosofi så tänker jag att människor inte endast behöver uppmuntran då man lyckas utan när det blåser motvind…stå kvar kvar …finnas.

🌟🌟🌟🌟🌟

@Varafrisk 💗
Jag tror på din filosofi, för mig känns den rätt. Jag tycker om snällhet och att vilja varandras bästa.
Jag tror alltid gott om människor iallafall tills de bevisar något annat.
Om jag stör mig på någon går jag hellre undan om personen inte har någon större betydelse för mig.
Men blir jag orättvist påhoppad för något då försvarar jag mig såklart.
Det är inte lätt att veta vad som finns inuti en människa som man inte känner. Men alla vi som skriver härinne har ju vissa personer som vi gillar lite extra här på forumet.
Precis som vi har i det vanliga livet. Det är ju inget konstigt med det.
Och bara för att vi har ett beroende gemensamt behöver vi ju inte tycka lika mycket om alla. Vi är ju olika människor med olika bakgrunder.
Så med detta tänkt och skrivet säger jag: Godnatt och sov så gott!😴 🌝

Anonym26613

Hej @Varafrisk 🦋💚

Jag har läst ikapp. Känner igen den där känslan om att vara trött på A. Nu känns det så långt borta, men många år sedan innan jag slutade första gången så grät jag ensam i min säng och bad mig själv att bli nykter. Drack mer nästa dag, men något ändrades den natten. Det tog 5 år att komma därifrån dit jag är idag. Många återfall senare, står jag här och kan peppa andra.
Så min råd till dig är att bli trött på riktigt. Mata dig med tanken om att A är vidrit. Piffa inte till det när du dricker. Drick ur plastmugg.
Testa om det kan fungera. Vet inte så klart. Bara en tanke som dök upp efter att ha läst tråden. Tänker på dig ❤

Ps. Grattis på födelsedag (i efterskott) 💚🦋💚🦋💚

Men gulle dig för att du tittar in @Miss Mary Poppins🥰

Jag är väldigt nära nu….dvs …att bli riktigt trött på riktigt…🙏🏻

Kram t dig🥰

God kväll!

Idag har jag haft en känsla av ledsenhet hela dagen. Jag tänker att det beror på att jag bara var nykter i onsdags samt att det har varit en ganska turbulent diskussion i flera trådar på främst ” Det vidare livet”.

Jag ska försöka skriva det här inlägget endast utifrån mig själv….vad jag behöver..vad som gör mig ledsen…vad som ev kan vara hjälpsamt.

Om ca två månader har jag skrivit i forumet i två år. Så jag har läst många inlägg och följt många trådar. Jag tänker att jag är hyfsat klok, har ganska god kunskap trots detta har jag inte blivit nykter. Vad jag förstår och vill är att jag behöver bli nykter för min hälsas skull… men vill även bli nykter för att få ro..få ett lugn…,leva mitt liv. Mitt beteende med alkohol som jag har i mitt hem vill jag vara utan för det är destruktivt dvs..dricka i sin ensamhet…hur kul kan det vara?!?! Men mitt förhållande t alkohol bland vänner …där tappar jag aldrig kontrollen ..och kan nog tom njuta av ett glas rött. Det som är problemet är att ett sådant tillfälle triggar och jag vill dricka efter träffen m vänner eller dricka vidare dagen efter.

Många gånger skrivs det att man får skriva vad man vill här på forumet och i synnerhet om man skriver i sin egna tråd. Att det inte handlar om avsändaren utan mer om mottagaren. Jag tänker dock…visst har man som avsändare ett ansvar för vad man skriver oavsett var man skriver. Så ibland har det skrivits inlägg i min tråd som jag har blivit SÅ ledsen för….de finns där som en skavande lapp i tröjan.

För att vara ärlig så vet jag inte riktigt vad som är hjälpsamt för mig…jag vet dock att om jag misslyckas med vad jag än vill göra för förändring så är jag själv den som dömer mig hårdast. Det är i sådana stunder som jag behöver kärlek, värme och omtanke❤️❤️

Jag skrev igår att jag undrar om det är så att vi uppfattar ord olika om vi är nyktra/inte klarar av att vara nyktra/dricka kontrollerat. Och jo…jag tror det är så…det finns ord i min tråd som inte är snälla. Och jag tror att vi uppfattar orden olika beroende var vi befinner oss på resan. Men vad vi inte får glömma är att vi har något gemensamt…beroendet.

🌟🌟🌟🌟🌟

@Varafrisk vill bara bekräfta dina tankar att man läser inlägg olika som nykter eller inte. När jag var ny på forumet hittade jag inte min tråd, därför startade jag en ny. Sista inlägget i min andra tråd gjorde mig då väldigt illa. Jag kände mig provocerad och tyckte inte det tillförde någonting. När jag läser det inlägget nu, gör jag det på ett helt annorlunda sätt. Det var en reflektion från en person från anhörigsidorna som inte på något sätt var illa menat. Så, min upplevelse stämmer definitivt överens med dina tankar.

Jag skickar tre ton styrka till dig genom nätet för att klara nykterhet i morgon. Det är det du vill, det vet jag. Du behöver vila din kropp, själ och hjärna nu. Otroligt fina människa!

Kram!

@Varafrisk @Charlie70 Jodå, även jag kan bekräfta. Man tänker annorlunda beroende på var man befinner sig på resan.

Fast känner inte du att du har utvecklats under dessa år @Varafrisk? Du har ju fått en del "träning" i och med input från andra. Ganska mycket jämfört med många andras konton då det är mycket aktivitet på ditt. I veckan fick ju du ett inslag som du säkert skulle reagerat mycket starkare på för 1 år sedan (om man läser tillbaka i din tråd) än vad du gjorde under veckan.

Läser jag situationen fel om jag antar att du inte tar lika illa vid dig och att du faktiskt tror mer på dig själv idag än för ett år sedan? Det är väl inte så att du tystnat bara för att undvika konflikt? Jag tolkar det som du står stadigare idag och har hittat en fin balans i hur du känner och hur du i och med det uttrycker dig för att du ska må bra i det hela. Misstolkar jag? 🤗

@Charlie70 Tack bästa Charlie för fina ord och pepp!! Och tack för dina ord och pepp@007🙈 !!

Jag har under större delen av mitt liv jobbat med min självkänsla, självförtroende och självbild. Har sökt olika stöd i detta vilket var långt före tiden då alkoholen började bli ett problem för mig. När alkoholen började bli ett problem så använde jag den som medicinering, jag såg det inte då men det är väldigt tydligt nu att jag gjorde så. Det var otroligt turbulent omkring mig i mitt liv och självkänslan var inte den starkaste. Jag har övat mig på under lång tid att hantera/tackla ord som gör ont, som för mig bli förminskande. Jag har övat mig på att skaka av dem dels tänka att det var nog inte så illa menat dels tänka att det är inte värt att låta detta ta energi. Beroende på hur mitt stämningsläge är klarar jag av det olika.

Även om jag inte såg att jag använde alkohol som medicin fast i och för sig kanske jag gjorde det ändå men förnekade det. Hur som helst så har jag under väldigt lång tid vetat om att jag har haft ett problematiskt drickande. Så när jag började skriva här på forumet hade jag funderat mycket över mitt drickande, lyft det med vården och även gått på rådgivningscentrum. Även om jag inte har lyckats att bli nykter ännu så har jag väl utvecklats och jag ser och tänker på alkoholen på ett annat vis. Just nu är jag så väldig trött så jag har lite svårt att tänka klart....men snart kommer jag vara ledig och det blir lättare att sortera tankar.

Som jag har skrivit i flera tidigare inlägg så tänker jag att vi tolkar ord/inlägg olika beroende på om vi är nyktra/jobbar på att bli nyktra/väljer att dricka kontrollerat. Jag kan ibland bli både väldigt ledsen och skogstokig över vissa inlägg/ord både i min egen tråd och i andras. Jag vet att jag inte alltid har gjort rätt/gör rätt men jag försöker mer och mer skaka av mig det där som gör mig ledsen och upprörd. Det här forumet är ju till för oss människor som har ett alkoholberoende där vi befinner oss i olika faser dessutom finns det även utrymme för anhöriga. Vi är olika sköra var vi befinner oss under denna resa men resans gång kan göra oss tryggare. Adde som med sina nyktra år i ryggsäcken vittnar om hur skör man ändå är när livet känns ensamt. Han väljer inte att dricka men som han skrev ensamhet är farligt för en alkis. Jag tänker därför att man har ett stort ansvar som avsändare att tänka på vad man skriver oavsett om man skriver i sin egna i tråd eller andras pga skörheten. Och när jag är mottagaren försöker jag att låta det som skrivits landa lite mer innan jag skriver...ta det en vända till. Jag tänker att vissa kommentarer som skrivs skulle vara lättare att möta vid ett fysiskt möte. Man skulle kunna säga att jag känner så här när du säger så....då kan man avläsa kroppsspråk, mimik mm...det blir så mycket enklare. Som tex igår när jag träffade ett för mig nytt föräldrapar...jag såg att de egentligen inte ville vara hos mig...ord var nästan överflödiga för de utstrålade detta...så jag ställde lite frågor..lyssnade in...och efter en stund avslutade vi besöket. Ingen ny tid bokades in vilket de var nöjda över men om de vill ha kontakt har de sett mig och de vet att de kan ringa.

Och, med detta ska jag bege mig in i duschen och därefter ut på stan för julklappsinköp!

Varm kram:)

Hej @varafrisk
Jag funderar på när du skriver om vad du behöver för typ av pepp/eller stöd.
Såhär tänker jag kring forumet; jag kan inte riktigt efterfråga något specifikt med tanke på att forumet inte är en skattefinansierad tjänst (eller det är det väl iofs?j men alla som skriver här gör ju det på sin fritid.
Kan absolut förstå att en del inlägg inte är hjälpsamma, och att man givetvis kan säga det. Men jag har svårt att tänka att användare ska anpassa sig efter mina specifika behov? Vi är ju liksom vanliga människor allihop som i 99% av fallen försöker hjälpa till. Eller få hjälp av andra.
För mig är forumet lite ”ta vad man får” - självklart inre kränkningar osv.
Och så mycket jag får här. För just mig är detta det stora värdet! jag kan ju få kommentarer som jag inte vid första anblick upplever är hjälpsamma, men jag tänker att det kan få mig att tänka nytt. Aha- så kan man se det.
Att dricka, igen och igen- alltså det är ju så jäkla upprepande och tvångsmässigt och olyckligt. Vi har alla känt det. Då är det inte 100% säkert att man själv ens vet vad som är hjälpsamt.
Jag skriver det här för att jag vill säga att det finns olika sätt att ta till sig budskap, ta det man gillar, släppa det som inte passar. Eller som @charlie skrev- tiden kan förändra hur vi ses på saker.
Jag vet också användare som fått kritiska kommentarer- eller ärliga- som hen inte gillat då, men ett år senarw förhåller sig till på nytt sätt.
Vad som är hjälpsamt för mig? tack och lov vet jag inte- trots min ålder! Det är spännande. En gång började jag i en terapi med en terapeut som var tvärtom mot vad jag hade önskat. Jag ville byta men just då fanns ingen annan. Efter tre gånger hade jag fått ett TON aha-upplevelser. Och lärdomar. Hon gav mig ungefär inget av det jag efterfrågade. Det visade sig vara vad jag behövde. Livet överraskar, det är själva magin! Kram. 💕