Tussan123

Skapade precis ett konto här. Jag är ung, alldeles för ung för att leva ihop med en alkolist intalar jag mig själv. Ber honom att sluta och försöker få honom att förstå att jag måste lämna honom snart. Förra helgen gjorde han mig illa men kommer inte ihåg pga minnesluckor. Jag som lovat mig själv att aldrig låta någon skada mig och vara kvar i det förhållandet.
Men jag älskar ju honom. Jag vill ju leva med honom, men inte som han är nu. Men han tänker inte ändra sig för min skull, det vet jag innerst inne.

@Tussan123
Förstår att du är ledsen. Du har ju redan svaret, alltså att han inte tänker ändra sig ... Minnesluckor och så har han gjort dig illa. 😔 Inte lätt att ta sig ur, men för din trygghet är det ju nödvändigt som jag ser det. Det ger ju mycket att skriva här. Men undrar även om du känner någon du kan prata med om din situation mellan fyra ögon?
Låt inte hans destruktiva leverne dra ner ditt välmående.
Kram. 💕

Li-Lo

Hej Tussan123

Välkommen till oss på Alkoholhjälpen & Anhörigstödet. Jag gissar att det inte var helt lätt att skriva ditt inlägg. Insikten att den som ska var din närmsta också är den som gör dig illa. Du har lovat dig själv att aldrig låta någon skada dig. Ett klokt löfte. Att lämna någon behöver inte betyda att vi måste sluta att bry oss om personen. Att flytta eller separera behöver inte betyda att den gemensamma framtiden upphör. Samtidigt kan det vara det bästa valet. Nyanserna är många.

Du har redan fått två kloka svar här och jag skulle vilja bidra med att uppmuntra dig att ringa Kvinnofridslinjen, tel 0202 505050. Psykiskt och fysiskt våld, oavsett eventuell alkoholproblematik, skapar ofta processer som kan vara svåra att förstå och svåra att ta sig ur. Att få en professionell kontakt är för många bra. Berusning är inte en ursäkt för det våld, de hot och kränkningar som förekommer under rus. Ånger eller minnesluckor kan inte ta bort den oro, skada och det frö av anspänning som såtts. Precis som du är inne på påverkar det den nyktra relationen.

Du är klok som skriver om det som faktiskt sker. För många ett stort steg. Att säga det, skriva det gör det tydligt. Hur har det blivit för dig att få svar här? Fortsätt gärna att skriva, det kan hjälpa dig att reda i dina tankar.

Varma hälsningar
Li-Lo
Alkoholhjälpen & Anhörigstödet