Här kommer gruppens nyaste medlem, jag har läst på under dagen och hittade denna sida.
Jag vill så gärna hitta tillbaka till måttlighet, även om många säger att det är svårare än att bli helt nykter.
Mitt utgångsläge är att jag både dricker ofta (kontinentalt som man gärna vill romantisera det som) samt att jag även tappar kontrollen vid middagar, fester mm.

Nu har jag i alla fall bestämt mig för att ta tillbaka kontrollen över mitt liv och att ta hand om min kropp.
Det måste gå!
Så nu blir det till att läsa böcker, ta hjälp och hitta inspiration från andra.

Lycka till alla medkämpar!

Välkommen hit!
För mig funkar måttligheten bra, men jag tror att vägen dit behöver börja med en lång nykter period och att man verkligen ändrar sin inställning till alkohol. Att sedan dricka varje vecka tror jag är för ofta. Min variant är att dricka ett (1) glas med många veckors eller månaders mellanrum. Och att ha släppt idén om att njutning är lika med alkohol. Jag tänker också ofta på hur otroligt skönt det är att slippa minnesluckor och bakfylla, det motiverar mig att aldrig mer dricka mig full. För mig har det funkat bra med forumet och att läsa på mycket om alkohol. Lycka till med att hitta din väg!

@Kennie Tack för de orden. Det är som du skriver - man får hitta alla fördelar, och de är många.
Det blir både minnesluckor, bakfyllor och tjafs lite titt som tätt - och det skippar jag gärna!
Jag ska också följa detta forum, läsa på och ta hjälp.
Känns skönt att ha tagit första steget.

Idag har jag skaffat mig en överblick på hur mycket min normalkonsumtion varit senaste tiden - omräknat i antal enheter, Kcal och kronor. Därefter uppdelat vad det blir per dag, vecka, månad och år.

Tänkte ha den som en extra morot - jag har satt upp en kalender där jag dag för dag fyller i vad/om jag druckit något och då räknas det ut vad jag har sparat i Kcal och kronor - både per dag och totalt.
Det blir som en nykterhetssparbössa - man ser för varje dag vad man tjänar på att avstå och vill förstås att sparkontot ska öka.

Min bistra verklighet omräknat i SEK är (i snitt alltså)
Per dag - 50 kr
Per vecka - 350 kr
Per månad - 1400 kr
Per år - 17000 kr

Och då har jag bara räknat på priser som att jag konsumerat hemma.
Omvandlat det jag istället intar på restaurang så stiger summan drastiskt.

Det härliga är att jag sedan igår sparat 100 kr, och 6500 kcal.
:-)

Nu när jag inte druckit alkohol på 3 dagar svarar hjärnan med att gå på högvarv när jag försöker sova på natten.
Även om det är trist att inte få sova så blir jag ändå glad - nu inser jag vad bedövad hjärnan varit under lång tid, så nu släpper den loss, och det är den värd.
Jag har läst på om Dopamin, Endorfiner och Seratonin så jag förstår vad som sker och gläds åt att kroppen reagerar som den ska, det är ett bra tecken.

Välkommen Lady M, jag är också ny och det känns som att vi kanske har lite liknande problematik. Kan ta ett eller två glas hemma till middag med sambo men vid större sociala tillställningar (med nära vänner! Har ej gått över gränsen på tex jobbfester osv) tappar jag det och kan inte sluta vilket leder till minnesluckor och det är sååå vidrigt.

Ska försöka undvika dessa situationer och helt enkelt köra nyktert då. Vill så gärna kunna vara måttlig och njuta ett glas eller två men misslyckades nu i veckan.. skammen är olidlig. Får bra stöd i programmet här och att läsa om hur andra har det/kämpar.

Blir lite som en dagbok i ens egna tråd här vilket jag gillar.

Ha en fin helg!