Hej!

vad kom först, hönan eller ägget?

Jag började dricka som 14-15 åring, är idag 31. Har genom åren varit populär och haft många vänner, haft bra med pengar och spelat en del musik/sjungit i band.
Pga trasslig familjesituation med skillsmässa när jag var 15 så fick jag min första panikångestattack. Var hemma från skolan i flera veckor, skyllde på magont, men var helt livrädd och hjälplöst förundrad över vad detta var. Under denna period drack jag ej något. Dessa läskiga panikångestattacker och generell ångest har hängt med mig genom åren.

Har druckit väldiga mängder öl genom åren och det har eskalerat till att nu i år nästan bli 5 ggr i veckan, mestadels hemma vid datan, och ibland ute med kollegor eller vänner.
Jag har mått oerhört dåligt dagen efter, inte den vanliga baksmällan, utan mer ångest, hjärtklappning oro, rädsla med mera med mera, men alltid kunnat dölja den genom att tänka på att jag snart igen kan dricka.

ett par veckor sedan fick jag stark ångest efter 5 öl, jag fattade inte varför då ölen alltid varit en tillflyktsort för mig.

Jag har i skrivande stund varit nykter i exakt 8 dagar 22 timmar 57 minuter och 40 sekunder (enligt min mobilapp) min sambo är nöjd, men jag har en oerhörd ångest, lite bättre än första dagarna, men ändå sjukt jobbigt.

(gick medicinskt igenom hela kroppen 1,5 år sen då jag senast testade att vara nykter och måde som nu, . hjärta pulådror, blodprov,,blodsocker hb, avföringsprov, leverprov,sköldkörtel allergier mm mm. )

Så, frisk då och nu i kroppen, men ångesten är helt paralyserande när jag ej dricker längre.

Min stora fråga är om Ångesten alltid funnits där? eller om alkoholen startade den`? Kommer ångesten försvinna???

Är dock stolt och nöjd med första veckan utan alkohol :)

Det är ju verkligen gift. Hela kroppen är ju som förgiftad när man är full. Snubblig gång, yviga gester, svårt att koncentrera blicken, sluddrigt tal, och får man tillräckligt mycket så tuppar man av alltså svimmar. När giftet går ur kroppen och man är beroende blir det andra symtom som darrning, ångestkänslor, törst, social fobi, kräkning, illamående. Ändå dricker massor av människor världen över detta gift! Konstigt, men det är känslan av att inte behöva bry sig, ansvarslöshet, upprymdhet, som man vill åt. Men till vilket pris? Men som du skriver, vara sig själv på riktigt, det är i alla fall där jag vill vara. Äntligen äkta utan giftiga substanser. Ha de gott...

jocke198406

hey!
Idag har varit en bra dag!
Jag och sambon har kollat badkläder till vår (100% nyktra) Portugalresa om en vecka lite drygt. Min sambo dricker nästan aldrig och när hon gör det blir det sällan mer än ett par glas, vilket är riktigt bra.
Sen åkte vi en lång glidartur med bilen, vilket egentligen låter väldigt töntigt, men jag blir avslappnad av att ta turer med bilen, bara åka runt, ner till havet, runt i stan.
Jag har inte tänkt på alkohol alls idag. förutom nu :) Fan, hade suttit så jäkla fint med en öl... KÄMPA!!!

Vitmosssa

Härligt att du hållit dig nykter så långe! Bra jobbat!! Jag är bara på dag 3 men hoppas klara över sommaren iaf! Vet ej om jag ngnsin kommer kunna dricka "lagom"...

jocke198406

Hej!

Jag vågar inte hoppas på för mycket, men det känns som att min abstinens och ångestnivå dramatiskt har sänkts, jag har idag gått lång promenad med tjejen, samt bara tagit det lugnt (semester, och portugal snart)
Jag scrollar nyfiket uppåt, läser och minns de första 5 veckorna, kanske de värsta veckorna i mitt liv som nu har mynnat ut i någonting ganska vackert tror jag. Jag måste nu efter en långvarig destruktiv flykt från verkligheten lära mig att leva igen, lära mig att tackla problem helt nykter, lära känna mig själv och ta det lugnt utan giftet vi alla vill slippa; alkohol.
:)

jocke198406

Du klarar det!!! jag lovar!

Jag är egentligen ganska svag och stressad samt har mycket ångest i normala fall, och tom. jag klarade detta, åtminstone i 5 veckor. Men jag känner nu nästan en skam och förstår inte hur jag har kunnat dricka så mycket. Det känns läskigt att tänka på hur mycket man druckit faktiskt. Tänk på hur kroppen förstörs, hur mineraler vitaminer och andra saker bara rinner ur kroppen.

Lycka till!!!

jocke198406

Jag kan förklara mkt av min stress och utmattning tack vare/ pga ett tillstånd vid namn gerd reflux. Slapp magmun som släpper upp magsyra som retar i halsen och ger helt sjukt jobbiga symtom. Jag tror att alkoholen kan ha gett mig detta bland annat. Egentligen harmlöst tillstånd men väldigt handikappande och medicinering/livsförändringar krävs. Jag blev diagnostiserad med detta för 2 år sen, men har slarvat ganska mycket med mediciner och alkohol som ni alla vet :)
Astma liknande symtom uppträder efter måltid och vid träning, och halsmusklerna och bröstmusklerna krampar pga syran som läcker upp. Detta leder till att man andas mer än nödvändigt och på så sätt triggar igång ångest. Spända muskler i nacken kommer som ett brev på posten och ger en ostadighetskänsla och yrsel. Ofarligt om man sköter det men jävligt jobbigt.
Började idag ta nya medicinerna för det; esomeprazol samt rennie och upplever en ENORM skillnad.

Alkoholmässigt tuffar det på, känns helt ok. Ska ut till farsan och grilla idag och hade mer än gärna tagit mig pilsner, men inser att jag har för mycket att förlora på det.

Lycka till där ute!

jocke198406

Ja var fan ska man börja, fortfarande nykter. Känns väldigt bra.

Fortfarande ångest dock. Ruggigt sugen på alkohol, det känns som att alkoholen är en gammal barndomsvän som jag aldrig mer får träffa, men längtar efter så mycket att det pirrar i magen när jag tänker på den.

Jag har också antagligen en hjärtarrytmi, som jag hoppas få bukt med, kan ju förklara mina hjärtrusningar genom livet. Verkar inte vara något akut farligt enligt läkarna och bra hjälp finns. Då är det extra viktigt att inte dricka alkohol.

Semestern var grym, Portugal, flickvännen och polaren drack alkohol men jag sade NEJ :)

Jag har blivit ett kak-bull-choklad-socker monster. Allt med socker!!!!!!!

Startvikt 86 kg 3 månader sen, gick ner till 74 kg nu uppe på 81 igen. Sockret.

Nu finns verkligen ingen återvändo, se framåt på ett positivt sätt :) Det här blir bra!

Knight70

Är en man 51 med mycket ångest i mitt liv utan egentlig anledning. Har hus (stort) barn 2 i tonåren, sambo sen 20 år tillbaka. Alkoholen tog sitt fäste för länge sen. Jag sköter mitt jobb (än så länge) men har min störst kärlek i alkoholen. Som jag ständigt jobbar med att tygla/tackla. Panikångest (been there, trodde jag skulle dö). Tänkte nu efter nyår att ... nu ... dax att ta tag i det här ... 4 dagar sen ... sitter man här o drar pilsner igen. Ja börjat tro att ... ja man e som man är.

Nilja

Välkommen hit ?

Även om det inte blev som du tänkt så har du ändå tagit ett stort kliv av att skriva här. Vilket tyder på att du är medveten om din alkoholkonsumtion och det är bra. Här kan du få stöttning från många fina människor. Du kan välja att skapa en egen tråd där vi får följa dig eller välja att läsa och kommentera andras trådar. Man får bestämma själv. Vi finns här för att stötta dig ??

Ångest symtomerna som Jocke har/hade känner jag precis igen mig med.
Går igenom exakt samma sak.
Nykter i 20 dagar nu pga av att mitt hjärta började slå dubbelslag hela tiden.
Blev fruktansvärt rädd och efter 2 gånger på akuten med blodprover och EKG som visade mycket bra konstaterade man ångest, stress dålig kost.
Sedan pratade vi om diafragman som jag ska få röntgen till.
Men man skrev ut omeprazol som jag tycker hjälper mig men magen omvartannat blir tokspännd och då kommer dubbelslagen som ett brev på posten i alla fall.
Ångesten är hemsk.. de är magen, halsen, hjärtat som spökar men läkarna säger att allt är ok.
Undrar hur länge detta ska pågå?
Har inget sug efter alkohol mer men jag vet att det hjälper för stunden speciellt jäger 75cl / dag.
Men nu försöker jag kämpa utan alkohol. Fruktansvärt jobbigt när magen blir spänd o dubbelslagen kommer. Sen är det sömnen som spökar, svårt att sova och sen vakna väldigt tidigt… orken o glädjen är rätt segt…
Annars har jag allt i livet jag kan önska mig men ångesten sabbar allt… och jag tror att det kan vara någon slags abstinens tillsammans skapar ångest för jag sedan ska göra ett misstag och ta till alkohol för o bedöva mig.

Nu har jag varit nykter i 22 dagar och dubbelslagen och ångesten har dämpats lite. Jag började med omeprazol och även helazym så spänningarna i magen kommer och går. Suget är starkt att ta sig en flaska jäger men rädslan att dubbelslagen kommer tillbaka är för stor. Kämpar vidare

Anonym26613

Bra jobbat @Kasper1 !! Grattis till 22 dagar. 🥳🌸👏👏👏
Ett tips är att starta en egen tråd så vi kan följa dina framgångar lite lättare 😊👍