Hallå!
Nu blev det ett nytt år och man sitter där med sämsta bakfyllan och känner sig så eländig man kan bli. Slutade förra året med att bli osams med min fru ytterligare en gång som det ofta blir när hon ber mig minska eller sluta dricka. Och dum som man är så lyssnar man inte och jag vill inte erkänna att jag har ett problem. Jag kan hantera det tror jag. Och så går det någon dag och suget efter det där första ruset som en 7,5:a ger kommer tillbaks till dig. En känsla av upprymdhet och ruskänsla som man aldrig får uppleva i vardagen. Och så sitter man där med frun och ibland andra och drar lite halvdåliga skämt som bara man själv tycker är roliga. De andra suckar och vill bara att man slutar men de låter en hållas för att det ska vara lugnt. Och själv tar man en öl till och gärna lite whiskey eller annat gott med tron att det första ruset man kände ska behållas, vilket det inte gör utan den uppreymdheten man kände först går över i en ren fylla som man inte behärskar längre. Det brukar sluta i bråk, tjafs eller avdäckning i soffan och frun sover i sängen. Sen kommer dagen efter och man frågar sig själv om vad som hände och vad man sa och tom vad man drack eller inte. Och vi som skulle till stan och handla. Skit också, men men frugan kan köra för hon tar aldrig något. Och ändå skäms man när man frågar om hon kör, eller rättare sagt är det väl tur det.
Men just idag ska det vara sista gången för mig har jag bestämt.
Nu får det vara nog!
Jag ska ta hjälp!
Jag vill också vakna upp varje dag med en utvilad och glad kropp och själ som kan ta vara på vad dagen ger.
Nu djävlar får det räcka.

@Nallen Välkommen hit! Du har tagit ett första steg som är otroligt viktigt och du verkar redan ha kommit till flera insikter om hur alkoholen fungerar och hur den påverkar dig och du kan se igenom det rosa skimret som det ger. Nu gäller det bara att omsätta det i verkligheten också, vilket är lättare sagt än gjort. Alkoholen är ju märklig på det sättet att trots att vi är medvetna om hur den förstör kan den ibland göra oss i det närmaste handlingsförlamade när det kommer till att göra något åt det. Men du är redan på god väg i och med att du skriver här och formulerar dina tankar. Jag tror att det är viktigt för att det får oss att tänka ett varv till. Var inte orolig för att skriva ärligt här heller, för här är du bland vänner. Jag kan garantera att många av de som redan läst vad du skriver känner igen sig mycket i din beskrivning.

Testa att göra programmet här och fortsätt att skriva och lycka till. Du kommer att fixa detta!

Välkommen! Jag är bara knappt två veckor nykter men fast besluten. Det är nu. Det är slut med undanflykter. Jag har haft stor hjälp av att läsa runt här. Önskar dig lycka till!

Välkommen hit @Nallen Detta forum hjälper mig mycket till att hålla mig nykter. För mig var det också så att jag trodde hela tiden att jag kunde hantera alkoholen. Jag intalade mig själv det för egentligen ville jag inte sluta. Jag ville ju ha alkoholen men inte konsekvenserna som alltid blev. När jag till slut insåg att jag faktiskt har ett problem med missbruk så kunde jag också ta ett beslut att göra allt för att bli fri eländet. Det börjar där. Sen får man ta till all hjälp som man behöver. Du har nog kommit dit där du förstår att så här vill du inte fortsätta. Början av alkohol stopp kan vara kämpig, men det blir bättre om man står fast. Och framförallt är det värt allt.

Lycka till nu och Gott nytt år 🤗☀️

@TappadIgen tack för stöttning. Jag är klart besluten att fixa detta.. Idag är ju inga problem men det kommer dagar som blir jobbigare. Jag har lite whiskey kvar hemma, ska jag hälla ut den? Vad säger du?

@Nallen Välkommen hit! Bra beslut att sluta dricka då den ger så negativa konsekvenser för dig och din fru. Har alkoholen fått ett grepp om en så påverkar det hjärnan och den har slutat att fungera som den ska. Den signalera fel och vi fortsätter att dricka tills reptilhjärnan vaknar och tar över, vi får minnesluckor och vet inte vad som hände. Ångest, skuld och skam tar över. Genom att sluta dricka får hjärnan vila och återhämta sig för att efter en tid fungera bra igen. Jag själv kan inte hantera alkohol, tar jag ett glas slutar det med en hel flaska eller mer, bråk med maken och hopplösa känslor efteråt. Vi har ingen alkohol hemma då jag/vi beslutat oss för att inte dricka mer. Jag har nu varit nykter i 69 dagar och mår bättre än någonsin. Vi bråkar inte på samma sätt mer, vi pratar igenom saker på ett bra och konstruktivt sätt. Vi är mycket lyckligare tillsammans nu❤️.

Mitt råd är att hälla ut all alkohol då du bestämt dig för ta sluta dricka, vad ska du med en till?

Lycka till och vi finns här som ett stöd för dig. Kämpa💪💕

@vår2022
Tack för support. Jag var nykter i ca 3 månader för ett par år sedan. Mådde kanonbra och vi kunde leva ut på ett annat sätt än nu. Jag ska dit igen fast för alltid. Vad det gäller överbliven sprit så får det bli vasken i kväll för den. Tack för rådet. 🤗

@Nallen Hej o välkommen hit!
Du har ju varit här några dagar nu, det är mycket som dyker upp i tankarna som a-fri! Många har skrivit till dig o du får många tips...
Jag har varit här på forumet en tid o har ganska många a-fria dagar - det går ju inte helt av sig själv men det känns/blir bättre vartefter!
Önskar dig all lycka med a-fritt liv!
Kram 🤗

Nu är det så svårt, mår kass och vill bara ha en whiskey eller kanske ett par öl allra helst... Vad gör man då? Kan det funka att ta en alkoholfri öl eller är det bara dumt? Jag vet inte, har ni någon känsla om det.

@Nallen hej, när jag kände som du den här tiden på en lördag, då gick jag och la mig.
Har också funderat på a fri öl, men inte vågat prova.
Kämpa på och tänk vad bra du kommer att må imorgon.

@Nallen Jag brukade försöka tänka tvärtom och bli arg och prata högt ”jag vet att det är du, Alkoholdjävulen som som vill att jag ska dricka några öl! Du vill få mig i fördärvet igen! Du kan dra! Jag tänker fan inte dricka! Stick!” Det funkade för mig, det gav mig kraft. Drack bubbelvatten och suget försvann. Sug brukar försvinna efter ett tag. Att fokusera tvärtom, alltså inte på att man vill dricka utan på att man inte vill dricka och minnas hur jävligt man mår av det.

Hoppas suget gick över. Ny nykter dag idag och suget försvinner allt mer💪

Tack ska ni ha för råd och tips. Jag tog mig igenom elden. Vaknade upp stolt över det och fast beslutsam. Själva beslutet är tagit men jag kommer nog få motstånd med suget. Nu är denna helg gången och vi ser "fram emot" nästa.

@Nallen Så skönt att du tog dig igenom, det är enda sättet.. Förhoppningsvis kommer det att gå lättare vartefter. Men det tar sin tid o kraft vissa gånger o ibland lättare!
Önskar dig fortsatt lycka till o var så himla envis som du var denna gången!
Varje gång ger erfarenhet o hjälper dig nästa gång suget slår till!!!
Kram 🤗