@majken_r @majsan_nu @vår2022
Det är häftigt att se att de jag ville skulle svara är just nu tre! 😁 Era namn är de jag följt och de jag vill ha på min resa. Glad för att ni hejar!
Jag är rädd, osäker och förväntansfull. Vet att jag kan, men vet oxå vad jag som lockar på den mörka sidan. Har hällt ut allt ikväll, imorgon börjar livet. 😬😊

@Annabell Tack snälla för att du hejar på, jag behöver det!
Japp, nu ska det bli många ✅ i kalendern. Gillade när den låg med som de mest använda emojisarna, men det sista har jag fått leta upp den när jag haft en nykter dag. Säger väl allt..
Idag kör jag dag 1. ✨

Det låter som en bra plan. Ett ps från mig bara, att du är viktigare än alla andra. När det ”bara” är dig det drabbar så drabbas själva hjärt-lungsystemet i ditt liv. Sätt upp sig själv högst upp på listan, det kommer att hjälpa dig! Kram 🤗

@Rehacer Härligt! Håller med det @Se klart säger och att när du lever som du önskar så kommer du att om dig själv. Du kommer att vara snäll mot din kropp och knopp och vara mån om dig själv för du är den viktigaste personen i ditt liv❤️. Dina nära och kära kommer att känna effekterna av det.

Nu kör vi💪

@Se klart Tack för de raderna! Fick läsa flera ggr och ta in. Lätt att tycka man själv inte är så viktig som de man har runt sig och älskar. Men fungerar inte jag så blir ju inget bra tillslut. Jag får bara vara glad för att de sluppit se och vetat om att jag haft/har såna problem med A. Nu är det nya tag och jag känner mig hoppfull. Har lovat mig själv att ta bättre hand om mig själv och värdera mig högre än vad jag gjort.
✨ Gott nytt år!! ✨

@vår2022 Så sant! Tack!
Hoppas eran nyårsafton varit fin. Min var bra, firade med vänner som inte dricker A. Härlig kväll med god mat och spel.
Tog bilen hem, kändes moget & bra. 😁
✨Gott nytt år! ✨

@Rehacer Kul att du hade en fin afton igår. Vår nyårsafton var lugn och skön förutom att jag har fått covid. Det slog ut ordentligt igår kväll med ont i kroppen, hosta, snuva och tryck över bröstet. Kunde sova rätt bra ändå och mådde bättre imorse. Nu är Alvedon min bästa kompis😀. Vi får se hur allt artar sig, men det viktigaste är att jag är nykter.

God fortsättning! 2022 blir ett bra år❤️💪💫

@Rehacer Så skönt att du haft en fin nyårsafton! Att kunna fira a-fritt o ha det så bra är ju ett positivt minne inför kommande nyår o andra festtillfällen när det förväntas a-drycker, det kan funka utan också!
Önskar dig ett fint 2020 (lite ovant att skriva ännu så länge)
Vi håller I o håller ut 💪👍!
Gott nytt år kram från mig 🤗

@vår2022 Ja, jag läste i din tråd att du blivit sjuk. Trist!! Men hoppas att du/ni är vaccinerade och klarar er rätt okej ändå. 🥴
Jag har nyst och snörvlat från jag vaknade så jag har oxå nån bacill i kroppen, hoppas det är snabbt övergående och inte covid..
@majsan_nu Det är ju en klassiker att alltid skriva fel årtal i början på januari! 😁
Tycker 2022 både ser och känns mjukare och snällare än 2021, jag hoppas det stämmer! Flr 2021 var ett skitår på många sätt, måste bli ett bättre-friskare-gladare år i år! Och ett år med mindre alkohol! 🙌

@Rehacer Jag har tagit två vaccinsprutor och skulle ta den tredje i mitten av januari. Skyddsläkaren som ringde tyckte jag skulle skjuta på den tredje sprutan och ta den i februari istället. Det då jag har covid och det är som en tredje spruta. Sjukdomen är både lindrig och inte, inatt feberfrossa. Mornarna lite bättre och kvällen/natten jobbigare, men det går ju snart över. Maken går ur sin karantän idag, mår bra och kan handla åt oss.

Hur tänker du nu med allt, har du någon plan?

Ha det gott💕

@vår2022 Jag har ingen direkt plan, bara att jag ska hålla mig undan alkohol MINST 1 månad. Jag tror som du att den enda vägen egentligen är att avstå A helt för alltid, jag tror & vet det. Men det är lite av en sorg oxå, att sluta helt.
För Mr A och jag är ju kompisar, vi har ju en historia ihop. Han har hjälpt mig att inte sörja över saker, att inte övertänka, han har även hjälpt mig att gråta över situationer och relationer, han får mig alltid att somna och ibland kan han även få mig glad (hände oftare i början av vår relation). Jag tycker om honom men jag vet att han inte är bra för mig. Han är som en kärlek man inte kan leva med men heller inte utan.
2021 fick mig att inse att jag måste göra slut med Mr A. Jag försökte några gånger, höll mig ifrån honom. Men det är precis som en passionerad gammal kärlek, så fort han hör av sig fler än en gång så är man där i hans famn igen - man kastar sig in i flamman igen - man går all in mer kraftfullt efter varje separation och man sjunker djupare & djupare för varje gång fast man vet att det aldrig kan bli en livslång kärlek. Man njuter, man tar för sig men allt blir tillslut bara geggigt och luktar unket. Man blir påmind om alla hans dåliga sidor, om att han träffar andra och om att han egentligen inte alls vill mig väl.
Det håller jag på att bearbeta.. att inse att vi inte kan leva ihop för evigt. Planen byggs undan för undan, kanske har han inte gjort mig besviken nog än men jag vet att tillslut kommer jag kunna stå emot till 110%. Det är min plan..

@Rehacer Låter som en olycklig kärlek där Mr A ständigt är otrogen och inte vill dig väl, att han egentligen bara utnyttjar dig. Du tar trots det emot honom med öppna armar varje gång och du tror än en gång på att det bara är dig han vill ha och du är lycklig just den stunden, men innerst inne vet du att han snart kommer att svika och lämna dig igen. Du vill ge dig en betänketid på minst en månad på om du ska ta emot honom eller inte trots att din tillit till honom är borta.

Det är bra att du tar en nykter månad för att besluta hur du vill göra med MrA i fortsättningen.
Ha en fin söndag💕

Halloj Rehacer! Tack för meddelande i min tråd 🤗! Känner igen det du skriver om det svåra med att inte börja igen… Att inte hoppa obetänksamt rakt i armarna på den där vedervärdiga alkoholromantiserande tjatterfjanten när han dyker upp ett tag efter att man dumpat honom (som vanligt) ”föralltid” 🤦🏽‍♀️. Och då är han ju rätt svår att bli av med igen… Skönt att du bestämt att klippa med honom minst en månad 💪🏼✨. ”En dag i taget”-tänket har tidigare låtit banalt eller lite klyschigt i mina öron, men plötsligt började jag förstå hur det funkar och nu ser jag det som genialiskt, som vägen framåt och som ett fint sätt att också vara medvetet & aktivt närvarande varje dag 😊! Hejar på dig Rehacer 💖!

majken_r

@Rehacer tack för en bra bild att ha med när det börjar svaja..se vinet som en sån där typ som kommer med jämna mellanrum och sveper in en i rosenskimmer innan man brutalt faller i betonggolvet. Visualisera är min grej. Så detta kan klart funka. Se igenom och sparka ut så fort han närmar sig💪🏼😅💥

Jag känner väl igen liknelsen med relationen som inte går att vara i, men heller inte att vara utan. Eller snarare- det är så det känns. Sorg ska processas och känslan av att vilja/ önska sig bara lite nåd och vila. Den ska också eldas upp och skickas i nån liten farkost över valvet. En sak i taget? Kram, tack för dina fina bilder som ger igenkänning.