Har druckit ca 2 flaskor vin per dag i många år nu. Har försökt sluta så många gånger men klarar det aldrig... den där värmen inombords när man dricker och känslan av att livet åtminstone är lite kul lockar mig alltid tillbaks. Har försökt få min hjärna att förstå att livet är faktiskt inte alltid är kul och man måste stå ut med tristess och lära sig hantera det, men det går inte. Har alltid skött mitt arbete inom hälso- och sjukvården men det har gått sämre det senaste på grund av all ångest jag har dygnet runt förutom när jag dricker (eller då också ärligt talat, när det gått för långt). Vill så gärna ha ett liv utan alkohol men skäms alldeles för mycket för att söka hjälp utifrån, men förstår inte heller hur jag ska kunna hjälpa mig själv. Allt känns hopplöst.

@minestra Hej, du behöver inte skämmas för att ringa vårdcentralen, du är inte den första och inte den sista som ringer ang detta problem, tro mig.
Jag fick ett jättefint bemötande när jag ringde dit.
Ett tips jag kan ge dig, är att läsa runt lite i trådarna här på forumet, så ser du hur vi försöker hjälpa varandra.
Inget är för dumt att skriva här!
Kämpa på och sköt om dig!

Hej Minestra,

Härligt att viljan finns. Är en bra början. Höll själv på i år att försöka hantera mitt drickande. Tyvärr är det inte helt enkelt att klara på egen hand. Jag kan tipsa dig om CA. Är den gemenskap som hjälp mig. Mängder av onlinemöten och fysiska möten. Inga problem att bara logga in och lyssna. Provade öppenvärden först men det fungerade inte för mig. Att prata och ta hjälp av andra som gått igenom detta är ett fantastiskt sätt. Ta hand om dig och hör av dig om du har ngr frågor.

@minestra Hej! Vad bra att du skriver här. Du har kommit in i den onda cirkeln med ett osunt förhållande med alkoholen. Du överkonsumerar på tok för mycket alkohol. Jag har också druckit på tok för mycket varje dag och till slut fanns det bara ångest som effekt kvar av drickandet. Jag kan inte hantera alkohol och inte sluta efter första glaset. Det enda sättet att må bättre och lära om hjärnan är att sluta dricka. Det är det enda språket hjärnan förstår. Hjärnan är helt slutkörd av att ha blivit totalt förgiftad med alkohol. Det tar tid för hjärnan att få återhämta sig och bli balanserad igen.

Idag har jag varit nykter 69 dagar och jag mår hundra gånger bättre och slipper ångesten och skammen som förpestar livet. Ångrar att jag inte gjort detta så mycket tidigare men det är aldrig försent att skapa sig ett sannare och bättre liv.

Ta all hjälp du kan få, det är svårt att klara detta själv. Du kan också anmäla dig till alkoholprogrammet här på forumet, det visar din alkoholkonsumtion och hur du kan gå vidare. Det finns även rådgivare du kan kontakta.

Kämpa på för ett nytt liv, läs om andras resor som @Tikka föreslår så ser du att du inte är ensam.💕

@minestra Att söka hjälp är snarare ett tecken på styrka, ingen klarar detta själv, det är en sjukdom som tillslut tar död på oss. Hälsocentralen är en underbar hjälp, blodprover, antabus och samtal via beroendeenheten är stora steg för att klara detta.
Jag vet att med alkoholen ser man inget roligt utan sin bäste vän, men som nykter öppnar sig många nya dörrar, du kan höja blicken och upptäcka nya saker.
Jag var nykter 1,5 år, började sedan dricka igen, ca 1,5 år, nu har jag varit nykter i 10 dagar och kämpar på. Jag önskar dig all lycka, framtiden kan bara bli bättre!

@minestra jag känner igen mig precis. Också druckit två flaskor per dag länge. Före det en flaska per dag, då höll jag på och räknade glas mm. DET ÄR MENINGSLÖST! Det är sluta helt som gäller. De små spärrar man nån gång haft är nerslitna för länge sen och går inte att få tillbaka. Alkoholism är en progressiv sjukdom som alltid blir sämre, aldrig bättre. Men det går att tillfriskna! Tillsammans blir vi allt starkare! Det kräver stor kraft att genomskåda all glamour runt drickandet- mys gemenskap glädje. För oss slutar det alltid i ångest och olycklighet och skam. Rekommenderar också aa- där finns så mycket erfarenhet och klokhet. Funderar själv på vårdcentralen, hjälp är nödvändig!

@minestra Jag känner så väl igen mig i det du skriver. Har oxå ett bra jobb o alltid skött det inom hälso- o sjukvård. Jag provar nu med det här (är mitt förta försök att sluta, har inte provat förut) för att det handlar även för mig om Skam (det spelar ingen roll vad andra säger att det handlar om styrka att söka hjälp). Absolut det kan jag förstå, men vill inte ha det i min journal. Går inte det här så söker jag hjälp där jag är totalt anonym. Jag är själv bara på dag 4, o det är så jäkla tråkigt...Inte suget, det hanterar jag med godis, utan att jag är så jäkla uttråkad o det känns som inget är roligt. När jag läste ditt inlägg så kändes det bra (menar förstås inte att du inte mår bra) utan att jag är inte ensam om att känna Skam o känslan av att det är tråkigt utan alkohol. Jag finns här om du vill gnälla med mig om hur tråkigt o jobbigt det är. Kanske kan vi peppa varandra. Jag kör kalendern som innebär 10v nykter (70 dagar), det är mitt första delmål. Klarar jag det så är målet att fortsätta att vara nykter. Men för mig kändes det så stort o större chans att misslyckas. Så jag kryssar nu i min kalender o har klarat av 4 dagar av 70.
//Mi