Jag dricker 2 flaskor vin per dag, börjar när jag vaknar tills jag går till jobbet och så efteråt.
Nu har min läkare gjort en orosanmälan (har 2 tonåringar) då de upptäckt detta på ett blodprov för andra tester.
Jag ska in för blodprov igen under mellandagarna på eget önskemål coh har sagt att jag ska återuppta antabus. Jag vet bara inte vad jag ska göra när jag inte dricker. Detta har pågått minst ett år.
Hjälp mig!

Hej, jag har varit i samma sits.
Det är ett helvete när man måste dricka dygnet runt bara för att fungera.

Jag fick besöka socialen efter en orosanmälan. Men jag var väldigt hjälpsökande, fick antabus och ingen utredning inleddes.

Själv har jag tagit hjälp av AA och 12-stegsprogrammet. Det fyller sakta på själen och tar bort min oro. Rekommenderas att testa.

Kämpar själv med beroendet och har lång väg kvar.

@LitenS Hej! Ja det ska alltid till något oförutsett för att man ska inse sitt dåliga läge, och försöka ta tag i det.
Jag kan bara tala för mig själv, men jag hade en dag för 14 dagar sen när jag insåg att detta måste få ett slut, och det är NU. Jag kontaktade vc, fick tala med en kurator och fick en tid hos en läkare. Sen hittade jag denna sida och det tror jag var den stora räddningen.
Jag har insett att jag aldrig kommer att ha möjlighet att dricka en droppe mer. Kan absolut inte ha nån alkohol i hemmet.
Intressant fråga om vad man ska göra när man inte dricker,, vi har diskuterat det här på forumet på morgonen, och kom fram till att allt blir riktigt tråkigt när man är nykter. Men det viktigaste är att planera, aktivera sig, än om det känns träligt. Man måste stålsätta sig om man ska klara detta.
Dom 4-5 första dagarna är ofta ett helvete på jorden,, men sen lättar det upp lite, och man måste kämpa sig fram dag för dag.
Jag har fått mycket hjälp från andra på detta forum.
Så ta och läs lite trådar här så förstår du vad som väntar.

@LitenS Drickandet är en ond cirkel. Man dricker för att ta bort känslor som ångest, oro, stress mm, man mår bra för stunden men måste snart fylla på, för att uppnå effekt och den ökade toleransen. Hjärnan stressas av all alkohol och man får ångest för att man dricker och fyller på för att ta bort obehagskänslorna osv…

Jag har också hållit på som du och hjärnan har blivit misshandlad. Man måste sluta dricka för att hjärnan ska kunna återhämtas sig och komma i balans, det tar sin tid 3-6 månader. Min värsta abstinens var över på 4-5 dagar. Då blir även ångesten och oron mycket mindre. Jag mådde bättre och bättre för var dag i min nykterhet. Livet kan emellanåt te sig grått och tråkigt men det är för att hjärnan inte mår så bra och måste få återhämta sig, som att bryta ett ben, det tar tid att läka innan man kan gå bra igen. Det positiva är att hjärnan faktiskt kan återhämta sig och friskna till😀

De som varit nyktra en längre tid vittnar om hur de återfår ett nytt, härligt, roligt liv utan alkohol. Jag har varit nykter drygt två månader och det är det bästa som skett mig. Jag är mer närvarande i allt, jobb, barn, familj.

Du har ett jobb att göra framför dig men du kommer att må så mycket bättre. Du behöver aktivera dig på andra sätt istället för att dricka. Ta all hjälp du kan få, det är tufft att klara detta själv. I detta forum finns även självhjälpsprogram som kan anmäla dig till för att få stöd på vägen. Sedan finns även vi här för stöd och pepp. Bra att du skriver här.

Kämpa på! Det är så värt✨💕

Jag kontaktade en vän som är nykter sedan 2 år, medlem i AA. Hon kom förbi samma eftermiddag och jag pratade, grät, erkände och bad om hjälp. Hon tog med all min alkohol, gav mig stöd och tips.
Nu har jag varit nykter i 10 dagar, lämnar blodprov på HC för att kontrollera att jag inte dricker och tar antabus 3 ggr i veckan.
Jag är stolt och mår bra, pigg med barnen och nykter jul och nyår. Men jag saknar och längtar efter ruset.
Nu har jag 10 kg att gå ner som jag gått upp pga alkoholen, blir mitt nya fokus med yoga och promenader som hjälp.

@LitenS men grattis!
Vad bra att du fick hjälp så fort.
Ja det är viktigt att det inte finns alkohol i hemmet.
Så länge du längtar efter ruset så är det viktigt att du tar dina antabus.
Tar du dom själv, eller ser någon till att du får i dig dom?
Tänk på att effekten av antabus kan sitta i efter 2 v från sista tagen tablett.
Och av egen erfarenhet blir man fruktansvärt dålig om man dricker med antabus i kroppen.
Kämpa på i den riktning du är på väg!

@LitenS Starkt jobbat och bra att ta hjälp av din vän, hon har massor av erfarenheter du kan ta stöd av. Det tar tid för hjärnan att återhämta sig och för dig att skapa nya vanor som fyller tiden då du drack. Jag tror att det är bra som du skriver att fokusera på yoga och promenader och mindre på hur du saknar ruset. Att ställa om tankarna till hur positivt det är att inte dricka och fokusera på det. Du säger att du har 10 kg att gå ner, lägg upp en plan för hur du ska nå det målet så att tankarna i hjärnan får fullt upp med detta.

Önskar dig ett fint 2022 och att det ska bli som du önskar. Kämpa på💪❤️

@LitenS Bra att du sysselsätter dig med yoga och viktnedgång. Fokus på något annat än alkoholen. Jag har börjat träna på mitt gym igen och jobbar på att gå ner i vikt, har också lagt på mig pga alkoholen senaste åren. Känner att det ger en bra kick med träningen och när man tappar kilo på kilo. Man mår mycket bättre och får märkbart mer energi. Så stå på.

Önskar dig en fin vecka 💓🤗