Hej!
Jag är här nu 😊!
För bara två dagar sedan hade jag inte en tanke på att flytta, inte än.
Men livet händer och ibland blir det så enkelt.
Jag vill inte dricka mer.
Jag behöver inte alkohol.
Livet är så mycket bättre utan - och jag vill leva!!

Så jag packade det viktigaste och traskade hit. Tänker bygga en rejäl, rejäl som i stadig inte stor, permanentbostad och flytta in för gott.

Adressen blir "Ljusare tider" för de är här nu, de ljusare tiderna som jag strävat mot. De kan, och kommer att, bli ännu ljusare. En dag i taget. Mörka moln kommer också att dra förbi, men så är det ju på sommaren, plötsligt kan åskan dra in. Men då kan jag vila i tilliten att strax kommer solen igen - det är inte mörkt för alltid.

Jag tänker på förra vintern (2019-2020) när jag var nykter en längre period första gången. Vilka bekymmer jag hade över att inte få sitta på min framtida altan och ta en drink i solnedgången. Ja, det var då det... Vilka bekymmer över något som inte finns!! Som fick mig att börja dricka igen...

Igår var en underbar dag!
Gubben hjälpte mig - vi har börjat bygga altanen! På kvällen var det helt stilla när solen började sjunka, utsikten helt magiskt vacker! Vi satte oss på regelverket som vi byggt under dagen, jag med en Tonic med lime, och bara njöt av att vara här och nu.
Jag ska sitta därute många sommarkvällar och bara njuta, helt närvarande utan "bedövning".
Jag vill ju inte missa en enda sekund av allt det vackra i livet!

KRAM! 💖💖💖

Tack! @Andrahalvlek @Sattva @Vinäger 🧡🧡🧡
Extra roligt att du tittar in @Vinäger , att du är kvar 😊. Det är ju fullt tillåtet att hålla till i kulisserna. Man väljer ju själv 😊.

Idag måste jag erkänna .... Jo, ja ... tanten är lite trött!! 😂
Så jag väljer att ta det lite lugnare idag 😅.
Men oj vilka härliga dagar jag har haft med MASSOR av rörelse och friskluft!!!

Tvättmaskinen är igång, ska ta ett varv med dammsugaren, fixa lite så att det blir mysigt.
Det är ju nyårsafton idag!!
Härligt!
Fast ... nyårsafton är en dag då det är "normalt" att dricka alkohol. "Normalt" att dricka ganska stora mängder 😔🤢.
Och ... jag kan inte välja fritt 😣😨 ...
...
för jag valde redan för ett tag sedan - jag ska till stallet både ikväll och imorgon bitti 😅🐎💃!
Blir det mycket smällare och fyrverkerier runtomkring måste jag åka dit i natt också och kolla så att ingen häst är alltför skrämd.
Snälla, snälla alla - ta det lugnt med fyrverkerierna!!! Tänk på alla djur!
... och på mig som vill sova 😂.
Nyktert är alltså inget val för mig idag - det är en självklarhet! 😊

Jag tänker på alla som tycker nyårsafton är svår, så velar inför valet - dricka eller inte dricka?
Försök att göra ett val som får er att må bra! Både ikväll OCH imorgon.

Kram och
GOTT NYTT ÅR!
🌟💖🌟

Gott nytt år Soffi! 🎉💐🪅🎈
Kul att du är tillbaka igen. Gillar dina inlägg.
Skrev ett långt svar till dig angående ditt mål ”må bra” inlägg för en tid sedan men postade det visst aldrig. Funderade på begreppet ”må bra”, vad är det egentligen man menar när man mår bra. Fast jag vet ju, men det är kanske sällan jag reflekterar över att jag mår bra och då mår jag nog bra-bra. Men så går ju inte att må hela tiden. Men älskar känslan av energi och lycka. Men inte må dåligt, må okej - det kanske är nog, det kanske är att må bra.
Kul att du mår bra även om du är trött!

@Soffi Gott nytt år!!
Ja, jag har jättesvårt att ha överseende med dem som vill skjuta raketer på nyår, när så många djur far så illa. Vi åker iväg till ett ställe där vi varit förut på nyår, långt bort från det bostadsområde vi bor i. Hunden är livrädd. Men tänker på alla häst- och djurgårdar i närområdet, de kan inte packa sig iväg. Men jag antar att det är lika omöjligt med en raketfri nyår som en alkoholfri nyår för de allra flesta.
Jag önskar dig ett riktigt fint 2022! 🎈💫🌟❣

@Sisyfos skrev:"Kul att du är tillbaka igen. Gillar dina inlägg." Tack!!
Så synd att du aldrig postade ditt inlägg om "må bra". Du brukar ha så kloka funderingar som hjälper mig framåt i mina tankar. "Att slå sina kloka huvuden ihop" - ja det är grejjen!!😅😂
Vad jag menar med må bra? Tja ... det är nog frånvaro av att må dåligt, att klara vardagen helt enkelt.

@Sattva skrev:"Men tänker på alla häst- och djurgårdar i närområdet, de kan inte packa sig iväg. "
Tja ... 🤔 ... ingenting är omöjligt! Men, bara ifrån "mitt" stall skulle det bli en karavan med trailers för typ 45 hästar. Mattar och hussar som ska med ... och deras barn, hundar och katter och ... Japp, det vore en syn! 🤣🤣🤣

Det var min andra nyktra nyårsafton igår! Höll på att skriva "firade nyår", men det vore fel beskrivning.
Jag myste in nyår hemma i soffan - det var sååå skönt! 😍
Och nej, det har inte varit två nyktra nyårsaftnar på raken ... min resa har varit längre än så ... på krokig väg ...
Jag firade in 2020 nykter och nu 2022.

Det är många som har summerat sitt år här, många fina insikter och tankar!
Jag skulle också vilja göra ett försök ... men var ska jag börja? Jag får nog börja redan hösten -19 och titta på hela min resa ...

Tacksamhet.
Många pratar om att tacksamhet är viktigt. Alltså har jag provat, jag tänkte att det var värt ett försök. Det var "fake it till you make it" från början. Men sedan:
När jag verkligen känner tacksamhet, känner mig tacksam på riktigt över stort och smått, även då livet är tufft, då känner jag också att jag är på rätt väg - och att jag kommit en bra bit på den vägen trots allt!

Mina tankar kring alkoholens roll som jag skrev om i höstas dyker också upp igen:
När jag var aktiv och drack dagligen, då var alkoholen lösningen på allt. Men den fungerade allt sämre för varje år ...
När jag slutade dricka vände jag helt om. Alkoholen blev orsaken till allt dåligt. "Bara jag tar bort alkoholen så blir allt bra!"
Nä, så blev det inte för mig. Jag föll. Hade jättesvårt att ta mig upp igen. Men ... alkoholen löser ju ingenting (förutom polära kemikalier).
Jag reste mig igen nyårsdagen 2021.
Under året har jag landat i att alkoholen har ställt till med en hel del dåligt mående, men långt ifrån allt.
Alkohol är varken orsak eller lösning.
Jag måste leta andra orsaker och lösningar...
Nykterhet är en förutsättning för att kunna göra det! 🙏😅

Jag läste hos Mary att en av hennes insikter var att man kan må dåligt även som nykter.
Jag har känt mig så dubbel till att skriva om hur dåligt jag mår ibland i nykterheten ... Det känns nästan som jag "skyller på" nykterheten - det gör jag INTE.
Och, jag vill ju kunna vara en förebild, ge en morot till de som är i början av sin resa - Allt blir bra!!

Så - inför 2022:
Nyktert är bäst!
Det är sant att de allra allra flesta mår mycket bättre efter en tids nykterhet.
Till er som inte gör det, som funderar på att ge upp, gör inte det!!!
Så länge alkohol är en aktiv spelare på plan så går det inte att hitta den verkliga orsaken och därmed den riktiga lösningen.
2022 blir mitt andra år med "Må Bra"-mål 😊😊😊
för det BLIR BÄTTRE dag för dag.

Kram!💖🌟💖

Anonym26613

Gott nytt år 🥳💚🌸

Så fina tankar. Undrar om vi glömt hur dåligt det egentligen var när vi drack 🤔 Tänk om vi redan mår bra. För när jag läser hur dina dagar rullar på, så verkar du ha det så härligt. Jag med!! Men som så ofta, så kan man maskera sina svårigheter även här. Kanske blir första målet att lista ut "hur man mår".
Vilket som, så får jag energi från dina skriverier. Tack för att du finns 🙏❤🥳

Vilket fint/bra inlägg @Soffi 💗

Jag tänker som så att jag vet vilken personlighet jag har därför tänker jag att ett liv utan alkohol kommer inte vara lekande lätt men så mycket bättre än det liv jag lever nu. Eller som du skriver att så länge alkoholen är en aktiv spelare på plan kan man inte hitta den verkliga orsaken och därmed lösningen. Så är det, tänker jag.

Kram💗💫

@Soffi Åhhh!! Jag hade gärna suttit med dig och druckit en kopp te och njutit av kravlöshet med lite dammråttor . 🥰 Dessutom hade jag hjälpt dig med hästar och mockat❤️❤️❤️❤️, saknar våra hästar mycket.
Jag kommer köra en nystart snart, jag jobbar mentalt på det och kommer behöva läsa mycket mera här då för att klara det.
När du skriver att ett delmål är är att vara nykter tillräckligt länge för att "få tillbaka" bra sömn.” undrar jag om du har lyckats?
Jag tänker också på att du skriver att du tvekar över att skriva om dåligt mående under nyktra tider. Jag tycker det skulle vara positivt att höra om den och lite reflektioner kring måendet .!

Hejar i alla fall på dig och tycker du är en härlig person .
Kram

Självklart!!!
Eller ... 🤔

Ja, nu blir det nog snurrigt igen, och jag vet inte riktigt om jag snurrar ut eller snurrar in mig 😂.

Jag läste era svar igår - Tack för dem @Miss Mary Poppins @Varafrisk @Majaela !
Jag började skriva ett svar tillbaka för något hände när jag läste ... när jag såg några små ord 🤔 några ord som jag själv använt som borde strykas ... eller kanske byta plats? Nej, det jag skrev igår gick inte att posta 🤣.
Det här kanske inte heller går att posta i slutändan??

Jag fick en helt brilliant ny insikt! Tills .... jag kom på att ... det här har jag ju redan skrivit om 😳, iaf nästan samma.
Okej. Som jag skrev häromdagen, jag är uppenbarligen inne i en process där jag verifierar eller förkastar, bygger om och bygger på..
Vissa polletter är verkligen tröga och rasslar ner låååångsamt! För att de är fel? Eller för att insikten helt enkelt är så jobbig att det behöver ta tid? Jag vet inte.

Det handlar om att må bra som nykter. Jag vill ju också må bra! Jag vill ju vara en av dem som säger att "Jag mår så himla bra, det är "bara" (nej, det är inte "bara" för någon i början) att hålla sig nykter.
Nu tänker säkert några: Men hon har ju inte hållit sig helt nykter, även små mängder förstör. Då kan man inte må bra. Kanske har ni rätt? Ingen av oss vet. För ... jag faller ju varje gång jag närmar mig 6 månader helvit ... för att jag mår så dåligt ...

@Miss Mary Poppins skrev:"Undrar om vi glömt" . Denna undran ledde in mig på en tillbakablick. Den mänskliga hjärnan fungerar ju så att jobbiga saker oftast förminskas, försvagas eller ibland tom suddas ut. Så de minnen jag har är helt klart förvanskade. Men, jo jag minns. Det var illa i slutet när jag drack. Så tittade jag tillbaka ännu längre till barndom och tidiga tonår, innan jag drack. Det var illa innan jag drack. Nej, ingen så kallad taskig barndom, bara dåligt mående, sömnlöshet och huvudvärk, oförmåga att klara ett "normalt" liv, att passa in i normen. Jag kan omöjligt minnas allt rätt. Men, jag minns alla läkarbesök genom min barndom, förstår nu hur min mamma verkligen kämpade för mig. Men det var aldrig något fel på mig enligt läkarna.
Nåja. Det löste ju sig! Jag fann min lösning 😶.

@Majaela skrev:"nykter tillräckligt länge för att "få tillbaka" bra sömn."
Det här har jag ju redan slagit hål på för ett tag sedan. Delmålet är struket. Det var felformulerat. Jag kan inte få tillbaka något jag aldrig haft.
Så ... det som slog in med full kraft igår var: Jag har haft fel förväntan!
Trots att jag hört sååå många gånger att "Alkohol är inte problemet för en alkis - det är lösningen!" så har jag inte fattat... Om jag började dricka för att jag inte mådde bra ...
Nej, lugn nu! Jag tänker inte börja medicinera med alkohol igen 😅😂.
Men ... hur har jag kunnat tro att jag ska må bra genom att "bara" vara nykter?

Jag har ju helt enkelt bara fått tillbaka mig själv, så som jag är, i nykterheten!
Och visst har jag ett härligt liv!!
När jag får välja själv. Vara ute och jobba "skiten" ur mig, umgås med djur, dra ut i skogen, bara vara utan att hela tiden jobba på att passa in i normen, passa in i ett modernt samhälle.

Ja, jag är okej som jag är.
Jag gör så gott jag kan - det räcker bra!

Nu måste jag dra på mig tvångströjan. Börja jobba.
Men det är också .... okej okej okej ...
Julledigheten har varit så bra! Den kan jag leva länge på 😊.

Kram!🧡

@Soffi skrev:"Men ... hur har jag kunnat tro att jag ska må bra genom att "bara" vara nykter? Jag har ju helt enkelt bara fått tillbaka mig själv, så som jag är, i nykterheten! Och visst har jag ett härligt liv!! När jag får välja själv."

Jag tror att du har hittat en viktig nyckel där ❤️ Sen finns det ju saker som vi måste göra av olika anledningar - och då måste vi jobba med vårt sätt att förhålla oss till det. Men glädje och lust gör förstås allt mycket lättare.

Kram 🐘

Soffi, jag tror att du är nåt på spåren och jag tänker att vi är några stycken här som verkligen, verkligen behöver gå till botten med varför vi har druckit. Alkoholdjävulen i all ära, men den medicinska effekt som alkoholen har behöver man också förstå sig på. Återfall kommer ofta efter 3, 6, 9 och 12 månader påstås det, men det finns nog inga belägg egentligen för att den tid man varit fri från alkohol spelar någon som helst roll. Däremot tänker jag att livet, årstider, rörelse, stress och annat spelar in och att kropp (och själ) har vissa cykler när man av någon anledning är mer låg och trött, eller i vissa andra fall mer speedad och rastlös. Och att allt det där också påverkas av yttre omständigheter. För mig handlar återfallsprevention inte bara om en övertygelse om att inte ta första glaset och jag tänker att det finns en stor skillnad i om man har använt alkoholen som medicin eller som berusningsmedel. Givetvis funkar det som både och, men jag tänker att det finns en skillnad som du sätter fingret på.
Jag tycker att det blir ganska uppenbart när man tittar på t.ex. Behandlingen i kanal 5 att det finns många medicinerare där. Som kanske inte har passat in i normen och som medicinerar för att bli ”normala”. Alkohol är en riktigt usel medicin eftersom den ger bieffekter som kräver mer medicin.
Så ”må bra”, ja vad tusan är det, men sömn är oerhört viktigt tror jag. Och alkoholen förstör sömnen hur nödvändig man än tror att den är för att somna. Jag sover oftast bra, men är ”speedad” i perioder och det går såklart rakt på måendet och på förmåga till självkontroll.
Jag gissar att du är kvinna Soffi, men jag tänker att det också som kvinna är svårare att inte passa in i normen, för jag tror att det finns fler män som hamnar utanför. Och jag tänker att om man inte väljer medicin (tabletter el alkohol), så finns det de som går ”all in” i ett specialintresse och att det är vanligare bland män. Kvinnor har andra förväntningar från samhället och det är inte helt lätt att bryta normer. Jag tror att vi behöver ha möjlighet att hitta balans och fokus men att det är svårt ibland av både inre och yttre processer. Så vi får jobba på helt enkelt med att förstå oss själva och vad vi har för möjligheter att få tillvaron att fungera så bra som möjligt.

@Soffi Jag säger det igen; det är så kul att dunär tillbaka Soffi!
Acceptans och kärlek till den man faktiskt är, tror jag är jätteviktigt. Alla har inte samma grundmående, men alla har möjlighet att göra det bästa av det man har.
Hur har det gått med/ på jobbet förresten? Sist vi pratade har jag för mig du var inne på att det är ohållbart att jobba som du gör/ gjorde. Nyfiken!
Kram!!🥰

@Andrahalvlek skrev:"Sen finns det ju saker som vi måste göra av olika anledningar - och då måste vi jobba med vårt sätt att förhålla oss till det. Men glädje och lust gör förstås allt mycket lättare."
Tack AH! Du har så rätt! Jag jobbar på mitt sätt att förhålla mig till olika saker, se min roll i det hela, se vad jag kan påverka i stället för att förbanna det jag inte kan göra något åt. Det "roliga" i det hela, just nu, är att jag tror att jag kanske inte är den jag trodde mig vara tidigare 🤔😲. Ja, då är det ju "bara" att skruva på det några varv till 😅😂🤣. Jag vet nog var jag hittar min glädje och lust ... men hur jag kommer dit? Ja, det står i stjärnorna än så länge.

@Sisyfos Tack! Som vanligt får du in en hel del fullträffar! Dvs vi tänker lika och du hjälper mig framåt. Sedan, vad som är "rätt eller fel", ja, det varierar ju mycket från person till person.
Angående att vara normbrytande kvinna, för ja, jag är kvinna (skrev ju om klimakterieproblem för ett tag sedan 🤣🤣🤣) så har du rätt - det är inte lätt! Hur det är för män kan jag ju omöjligt veta.
Men, det finns stunder då jag undrat om det inte är ännu svårare för andra än för mig 🤔. Jag har ju tex aktivt valt bort barn, mycket för (dock inte enbart) för att kunna fortsätta hålla på med hästar (specialintresse) och få utlopp för - och tanka - energi. (Hmmm hur såg det där ut? Tja .. få snurr på all energi kanske 😂!) Nåväl. ANDRA har haft jätteproblem med att jag valt bort barn ... Och ja, i den bästa av världar hade jag kanske kunnat ha både barn och ett intresse ...
@Sisyfos skrev:" Jag tror att vi behöver ha möjlighet att hitta balans och fokus men att det är svårt ibland av både inre och yttre processer. Så vi får jobba på helt enkelt med att förstå oss själva och vad vi har för möjligheter att få tillvaron att fungera så bra som möjligt." Skriver under på det. Vi jobbar vidare 😅😅.

@Sattva Tack!
Jobbet ja ... 😲😲 jag borde åka nu!!!
🙄
Läget är lika. Jobbet är ohållbart. Men det har fått lov att vara så under hösten när familjen gick först.
Vill ta tag i det ... men behöver hitta en riktning ...

Kram!

Pussel.
Ja, jag måste sluta snurra ett tag för att inte bli alltför yr 😂.
Så nu lägger jag pussel 😂. Jag tror att jag hittat lite bitar som legat gömda i glömska. Jag provar dem och ser om de passar någonstans...

Jag är nu på Dag 3. På jobbet alltså, nykterheten är betydligt längre 😅. Jag mår skit. Jag som mådde så underbart bra över jul och nyår ...
Men den här gången tänker jag. Ja, alltså, jag tänker 😂. Vad är det jag känner, vad är "må dåligt"?
Frustrerad, avstängd, TRÖTT ... tror jag.

Djupt rotade vanor. Betingade reflexer. Något vi gör utan att behöva tänka, något vi inte reflekterar över. Oftast beteenden vi inte ens minns varifrån de kommer.

En pusselbit är insikten från den där flaskan vin jag hällde i mig i november. Jag har tyckt om att vara "avstängd".

En pusselbit är (det förträngda) minnet från tidiga skolår (tack Sigge!). Jag lärde mig stänga av.

Vad får mig att må bra? Jo, massor av fysisk aktivitet. OCH intellektuella utmaningar, att lära mig saker, att djupdyka i teori för att sedan testa i praktiken. Allt ska helst vara meningsfullt, vilket för mig betyder: till nytta för andra.

I skolan förhindrades jag att jobba som jag ville. Jag lärde mig alltså stänga av.
🤔 Det måste ha tagit sjukt mycket energi att stänga av all min energi och egentliga vilja!?!? Det måste ha fått mig att "må dåligt"!?!?
Vilken lättnad det måste ha varit att hitta drycken som kunde hjälpa mig stänga av - som gav energi ... 😱😓😓😓

Jag drack nästan inget under mina år på universitetet. Ett par tre festkvällar per termin, utöver det - inget!
Naturligtvis för att jag inte hade råd ... men det hade jag nog fixat om jag hade haft behovet ... Men, jag hade inte behovet när jag fick djupdyka i böckerna hur mycket jag ville, testa och laborera, lära mig, utvecklas ... och samtidigt ha friheten att planera min dag så att jag kunde rida, cykla och promenera MASSOR.

Nu. Jag upplever att jag förhindras att göra "något vettigt". (Jag är väl medveten om att vad jag upplever inte nödvändigtvis är sant och att vad som är "vettigt" är högst subjektivt).
Jag har blivit så förbenat trött - jag vill bara sova redan vid lunchtid ...

Tja ... det var lite lösryckta tankar som far omkring just nu.
Men det är ju så pussel ser ut.
Lösa bitar som man får prova mot varandra.
Tids nog ska det nog bli min karta som visar vart jag ska gå 😅😉😊.

Jag ska nog försöka hinna till stallet på lunchen 😏😉😁

Kram!

@Soffi Tycker om att läsa dina inlägg. Känns så ärliga. Hjälpsamma för mig…för de utstrålar inte att allt är så självklart. Och jag är tacksam för när du tittar in hos mig.

Önskar dig en fin dag!

Kram💗

Tack! @Varafrisk

En sådan underbar dag!!!

Ledig 😊💃.
Gubben var här, vi åt middag igår och hade mysigt, men jag värderar nästan våra frukostar tillsammans ännu högre 😂😍😍, ja jag är ju morgonmänniska.
Sedan stallet och promenad i strålande solsken, gnistrande knarrande snö, kyla som ger friska rosor på kinderna. 🤩
Ja, det är en underbar dag och jag mår bra.
Men .... den hade nog kunnat vara ännu bättre 🤔.

Reflektion.
Jag får ju dricka om jag vill.
Det är väldigt sällan jag vill. Väldigt sällan jag ens funderar på "ska jag eller ska jag inte". De allra flesta dagar är det självklart att jag inte ska dricka - för jag vill inte!
Jag vill inte dricka om jag ska jobba dagen efter.
Jag vill inte dricka om jag ska till stallet tidigt dagen efter.
Jag vill inte dricka på sociala tillställningar, eller andra tillställningar heller för den delen. Jag vill vara skärpt när jag är bland folk, och eftersom det tröttar mig att vara bland mycket folk (för mycket intryck) så vill jag också ha friheten att kunna åka hem när jag vill.
Jag vill inte dricka om jag ska köra bil på morgonen/förmiddagen dagen efter. Visst kan jag köra bil om jag har druckit två glas vin kvällen innan! Absolut! Men, jag vet ju att det alltid finns en risk att ett glas plötsligt blivit 5-6 ... Alltså vill jag inte dricka alls då. För jag har glömt bort min lilla ekvation, hur jag räknade ut förbränningen, hur lång tid det tar att förbränna X glas med Y% alkohol. Och eftersom jag ALDRIG MER vill räkna så, så tänker jag inte ens tänka efter hur den ekvationen såg ut.
Jag vill inte heller dricka om det ser ut att bli en fin dag för ex vis skogspromenader dagen efter. Då vill jag ha alla sinnen till fullo skärpta. För det är ju så, nu när jag dricker så sällan så känner jag ju att även små mängder påverkar. Inte mycket, men lite.
Återstår alltså väldigt få tillfällen då jag verkligen vill dricka, oftast gäller det då att jag vill ta ett glas eller två tillsammans med gubben här hemma.
Igår ville jag det - och gjorde så. För att jag tycker det är mysigt/trevligt.
Inga problem, vi hade mysigt, jag drack sparsamt och jag får ju dricka så.

Men idag undrar jag ändå ... hur fria valmöjligheter har jag egentligen?
När jag mår riktigt bra så vill jag inte ha någon alkohol. Då känns det känns självklart att vara nykter.
Och igår, efter att ha mått skit över jobbet i tre dagar, känt hur min hjärna kopplat ner och kopplat bort för att kunna stå ut med jobbet. Ja, då ville jag ha vin.

Den här "karamellen" ska jag nog suga på ett tag....🤔

Dessutom. Den här underbara dagen!
Den hade nog varit fantastiskt underbar om jag haft 100% av mina sinnen vakna. Fler superlativ utan sup alltså 😉

Så, idag är jag självklart nykter 😊.

Kram!🧡

@Soffi Hejsan! Jag tror jag vet vad du borde göra. Vinn 25 miljoner kronor på Eurojackpot och säg upp dig från jobbet.Då kan du greja med de sakerna som du tycker är kul och mår bra av på heltid. 😀 Nä, skämt åsido, du tycks ju ha hittat en metod som funkar bra för just dig. Det är ju jätteskönt. 🤗 Blev glad av att läsa att du hade nytta av min taktik i början!

Tack för din grattishälsning i min tråd!

Kram

@Torn skrev:"Jag tror jag vet vad du borde göra. Vinn 25 miljoner kronor på Eurojackpot "
Tack! Ja, självklart, det ska jag göra!😂🤣
Jo, faktiskt så hoppas jag på en storvinst .... önskar ofta att det bara ska trilla in några miljoner eller så ... men det är ju högst osannolikt 😞🤔 ... för jag spelar inte 😂, inte mer än ett par tre trisslotter per år iaf. Och även om det kan vara fullt tillåtet att "byta beroende" så är nog inte spelberoende det jag bör byta till 😅.
@Torn skrev:"Blev glad av att läsa att du hade nytta av min taktik i början!" Ja, självklart det också!! Jag trodde du visste att jag uppskattat dina råd och din pepp? En bra påminnelse för mig: Jag ska SÄGA till dem jag uppskattar att jag uppskattar dem, SÄGA till dem jag älskar att jag älskar dem. Inte ta för givet att de vet.
Jag har också full förståelse och respekt för att du backat undan lite från min tråd, jag vet varför och det är helt okej. No hard feelings.

Kram!🧡

Usch! 😩😩😩
Jo, jag veeeet. Tänk positivt. Men idag måste jag få gnälla av mig!
Den här sömnlösheten tar kål på mig! Jag är så förbenat trött! Vaknade redan 01.30 ... har försökt att somna om ... varit uppe och vandrat flera gånger och försökt lägga mig igen och sova. Men DET GÅR INTE trots att huvudet är helt luddigt av trötthet. 😵🥴🤯😩
Jag håller mina sömnrutiner, jag var ute och fick röra mig i friskluften över 5 timmar igår, jag har en riktigt bra dag att se fram emot idag och - ja självklart är jag nykter. Ändå kan jag inte sova.
Jag har börjat inse att jag måste helt enkelt "bara acceptera" att jag är en så'n som inte sover ... Men det är fan tufft!!

Så. Klar.

Man ska leva som man lär.
Igår blev jag ju påmind om att jag ska säga till dem jag uppskattar att jag verkligen uppskattar dem, säga TACK till dem som hjälpt/hjälper mig.
Men oj! Hur gör jag här på forumet? Det är så många som hjälpt mig, som jag vill säga tack till, säga vilka underbara människor de är! Vissa finns kvar, vissa har lämnat... Jag skulle kunna säga:
Tack alla! Ingen nämnd, ingen glömd.
Ja, jag hoppas ni vet vilka ni är: Andrahalvlek (ja AH, du är verkligen nr1, så många som du hjälper och stöttar - outstanding!), Sisyfos, Sattva, Mary, Torn, TappadIgen, Pianisten, Vinäger, SeKlart, Miss Lyckad, Vakna Vacker, Mrx, Varafrisk, Talien, Mic, ... åh herregud, vad har jag gett mig in på ... jag kan omöjligt minnas alla just nu ... för ALLA har ju bidragit med något.
Bidragit till att jag har fått ett såååå mycket bättre liv, ett liv utan alkoholproblem, ett liv där det enda jag har kvar att gnälla på är sömnproblem - och de hade jag redan som barn ... det är så'n jag är helt enkelt. 😅

Nu, snart ... bara 1,5 timmar kvar ... tills jag får dra till stallet och jobba av mig lite rastlöshet 😁🤣.

Kram!

@Soffi skrev:"Och igår, efter att ha mått skit över jobbet i tre dagar, känt hur min hjärna kopplat ner och kopplat bort för att kunna stå ut med jobbet. Ja, då ville jag ha vin."
Känns inte helt ok att citera just det här eftersom du skriver så mycket annat som handlar om att du inte är sugen, men jag tror att det här är så viktigt, även för mig.
Jag tänker att när man blockerar sig själv, sina känslor, sin trötthet, sin smärta och bara kör då är det lätt att tänka alkohol som en lösning och har du övat upp att ignorera ditt förnuft tillräckligt länge är det lätt att också dricka på den känslan.
Jag tror att du har lite nycklar där i dina tidigare inlägg. Jag fick inte heller ”göra ut” böckerna i förtid i skolan. Men jag tror att jag kanske blev behandlad med lite mer respekt, jag var ju lärarbarn. Minns hur så-tråkigt jag tyckte att matten var när man skulle ringa in 3 fiskar. Jag förgyllde tiden med att ringa in fiskarna på ett kreativt och sinnrikt sätt, men se det fick man inte för då kunde ju inte läraren se att det var tre fiskar i ringen. Lyssnade på Mikael Niemis vinterprat om hur han hanterade sin skolgång och ”sitt” behov av att passa in i normen. Ganska trist att det ska vara så.
Och usch att du ska ha såna sömnproblem. Jag undrar vad det beror på. Jag har svårare att sova nu i perioder, man kan verkligen fundera över hur allt hänger ihop.
Ha en fin dag Soffi! Uppskattar att du är tillbaka.

Tack för fina ord @Soffi ❤️ Jag har också sömnproblematik i bagaget. Stora problem, som jag både druckit på och medicinerat i omgångar. Alldeles för mycket mediciner, de fick motsatt verkan till slut. Sömnproblem som gjorde mig utmattningsdeprimerad i slutändan, två gånger. Det finns liksom inget värre än att inte få sova. Det är tortyr. Man är så trött att man knappt kan stå upp, men sova kan man inte göra. Jag lider oerhört mycket med dig 😢

För mig vände det inte förrän jag verkligen förstod det här fullt ut: 1) jag måste dra ner på mitt generella tempo hela dagen för att inte bli för uppvarvad och få svårt att sova, 2) man kan inte prestera sömn, det handlar om att gå ner i varv så pass mycket att hjärnan vågar släppa taget. (Ibland känns det som hjärnan lever sitt eget liv, helt utan min påverkan liksom.)

Mindfulness/meditation har hjälpt mig att sänka tempot i mitt liv historiskt. När jag har kommit i sämre sömnperioder har daglig träning hjälpt mig. Jag är urkass på att få till den träningen förebyggande bara, det är min nästa utmaning. När jag mår bra ser jag inte vitsen med att meditera på samma sätt. Vilket egentligen är så puckat, om man jämför det med fysisk träning. Även den mentala muskeln behöver tränas upp och bli stark. Helst dagligen. Och det tar inte lång tid, man ska bara hitta bästa tiden och sen bara göra det. Varje dag. Oavsett om det känns bra eller dåligt. Bara göra det. Över tid märker man sen stora resultat.

Om jag minns rätt har du inte tålamod alls för meditation, du är för rastlös för det. Det kan vara nyckeln, att det därför är precis det du behöver träna på. Stå ut i rastlösheten, fortsätta djupandas, fortsätta stå ut tills din nervösa och stimmiga hjärna stillar sig. Som en flock kajor som först skränar högt och flaxar hit och dit för att till slut finna ro för natten på varsin gren i ett träd.

Och jag vet att du inte vill ha de här råden, men ensam är inte stark. Det är i bollplankandet med andra som de riktigt bra sakerna uppenbarar sig. Tror jag.

Kram 🐘