Jag drack min sista flaska vin igår kväll. Nu har jag sådan fruktansvärd abstinens. Har knappt sovit inatt, skakar och mår illa. Jag har ångest och är skiträdd.
Funderade ett tag på om jag klarar det här själv. Kanske behöver åka och köpa några öl för att minska dessa hemska symtom lite.
Jag törs inte ta hjälp av brroendevården av rädsla för orosanmälan.
Hjälp! Vad ska jag ta mig till?

@Nettan40 Man får abstinens när man slutar dricka, det tar 4-5 dagar innan man mår bättre. Till att börja med tycker jag att du ska ringa alkohollinjen på tel 020-84 44 48, du är anonym. Det kan ge dig råd om hur du kan gå tillväga. Sedan kan du fortsätta skriva här. Ring nu, det är bästa hjälpen för tillfället.

@Nettan40 Hej! Om du bestämt dig för att sluta dricka helt, så slå bort tankarna på öl, det blir bara värre till nästa dag.
Om du får abstinenskramper är det allvarligare, då MÅSTE du söka hjälp, det är farligt.
Om du kan köra bil nu så åk och köp B-vitamin, eller B-jäst, det måste var B1 med mycket Thiamin i ,, det används också vid akut alkoholdemens,, men då får man en hyfsad överdos med injektion.
Den jobbigaste abstinensen håller i sig 3-4 dagar sen blir det bättre,, så du måste härda ut detta.
Kom igen, du klarar detta!
Håll kontakten med oss här!

Väldigt bra att du har bestämt dig och ber om hjälp. Det är det allra viktigaste steget. Vi är många här som vet vad som gäller. Önskar dig fortsatta krafter.

Jag kan intyga vad övriga skriver, är på dag 6 och nu är den fysiska abstinensen över. För mig var dag 2-3 värst sedan lättade det och dag 5-6 är det över. Du får tänka när du mår som sämst att det går över, försök ta en promenad, drick vatten, försök äta något och skriv här❤️
Dock vid kramper eller häftiga skakningar så sök sjukvård
Vi är många här som hejar på dig och stöttar💪

Tack för svaren… jag försöker härda ut. Ligger och vilar på soffan framför en film. Tänker att det är det bästa jag kan göra. Är livrädd för att få kramper så jag tänker att om jag bara vilar kanske jag klarar mig från det. Kanske naivt tänkt. Ska man verkligen orka må så här flera dagar till…?

Heja dig!@Nettan40
Jag försökte distrahera mig med spel, typ wordfeud. Vila mycket! Men som alla säger här du kan också söka hjälp! Hoppas hoppas du alldeles snart mår bättre! Du är inte ensam!❤️

Hej Nettan. Hur har det gått för dig idag?
Lider med dig, varit i liknande situation som du beskriver. Är som att vara i helvetet. Instämmer med övriga - sök hjälp om det är kraftiga skakningar.
Hur mycket och länge drack du innan du slutade?

@Nettan40 Hoho,, Hur är det med dig? Du kan skriva här även om du inte klarat upp att låta bli alkoholen.
Vi försöker lösa detta tillsammans, vi är många här som haft det som du.
Kämpa på!