Eftersom jag inte är så sjuk att jag sover under dagen så blir det väldigt trist. Fast sover jättedåligt på nätterna. Hostar. Sugen på smaker. Å känner ngt odefinierbart sug där en del beror på alkoholen. Men är ju sjuk och ingen smak så det blir ingen alkohol. Det blir Cmore, sticka å inte så mycket mer med det…men är ju iaf nyktet🌟💞

@Varafrisk krya på dig 💖.
Hört många det sista som fått Covid, några till och med som redan haft det och är vaccinerade.
Du får ta hand om dig och vila mycket.
Kram

@Miss Mary Poppins @Ase Tack💞

Ja, jag är vaccinerad två gånger. Skulle tagit dos nr tre i onsdags. Bokade in en ny tid imorgon som jag också avbokade. Nu behöver jag inte vaccinera mig förrän om en månad. Slipper ur karantän om någon dag.

Kram💞

Anonym31513

@Varafrisk Krya på dig! Det är jobbigt att vara sjuk. Bra i alla fall att du är nykter. Ta hand om dig!

@Lavendelblomman Tack💞

12 dagar sedan jag började räkna. Nio dagar utan alkohol och tre dagar med alkohol. Snart blir det sängen.

Godnatt😴

Vilken fin statistik VaraFrisk! Trist att du åkt på Covid och hoppas att får tillbaka lukt och smak.
Jag förstår dina tankar om snus, men det skulle kännas väldigt märkligt att börja snusa nu i min ålder för att ersätta ett beroende med ett annat. Det bästa är säkert att vara helt drogfri, men längtan efter ”kickar” och olika sätt att berusa sig har väl funnits i alla kulturer i alla tider. På Skavlan för nåt år sedan pratade Mikko Paasi (tror det var han) om kickar man får av andning. Ett sunt och naturligt alternativ kanske. Nu tror jag att du har varit alkoholfri hela 2022, bra jobbat! ❤️

@Varafrisk Heja dig o krya på dej! 👍💪
Du verkar vara på "g", härligt, bara du blir frisk!!! Fint att du vill hänga på i våran "grupp i gruppen", du kan bidra där med dina tankar...
Kram 🤗

@Sisyfos Tack för hälsning! Haha....ja faktiskt så har jag varit nykter hela 2022...även om det inte är många dagar så är det ändå mycket för att vara mig! Gällande snuset...så tror jag att jag har varit otydlig. Först och främst så har jag inga tankar på att börja snusa...det finns inte! Men, min känsla är att snus är väldigt speciellt för de som snusar...jag utvecklar inte detta mer utan det får vara bra så.

@Annabell @Rehacer @majsan_nu Tack för hälsningar! Betyder så mycket!

Förutom att vara sjuk har jag en konstig känsla inom mig som jag inte riktigt kan definiera. Idag var första gången på en vecka som jag var utanför huset. Kände att jag behöver få luft och ljus. Solen har varit framme lite grann. Så en kort liten promenad blev det. En kollega ringde under promenaden, min allra bästaste finaste kollega..så jag blev väldigt glad över att hon ringde. Har inte pratat med någon annan än närmaste familjen på över en vecka så det var väldigt betydelsefullt för mig. När man är sjuk känns det ju som om världen stannar fastän den pågår precis som vanligt där utanför. Känner mig fortfarande väldigt trött. Hostar. Ibland när jag äter kan jag känna pytte pytte lite smak eller annars är det min hjärna som tror att den känner smaken. Det är verkligen en otroligt knepig känsla att inte känna smak eller lukt. Det är en sådan självklarhet att känna smak och lukt och jag/man förstår inte hur stor betydelse det har. Följer en kock på Instagram som har haft Corona. Hen skrev att hen hade fått tillbaka både smak och lukt, så viktigt för hen i sitt arbete. Jag klarar ju mig utan både lukt och smak i mitt arbete som tur är!

Jag tror att den konstiga känsla som jag inte riktigt kan definiera gör att jag känner mig i ett ganska så neutralt stämningsläge. Tror det delvis beror på att jag är sjuk, befinner mig i en bubbla vars väggar blev svårare att ta sig igenom även pga att det har varit jul- och nyårshelger. Helger då jag annars även kan känna att jag befinner mig i en bubbla.

Här på forumet kan jag känna mig lite som jag hamnar i en egen bubbla vilket blev så tydligt nu vid årsskiftet. Många av de vänner som började skriva när jag började har nu varit nyktra under två år vilket är så himla fantastikt! Det är så stort! Några har lämnat forumet vilka jag saknar. Några är inne på en månad och även lite längre men kanske inte ett halvår. Så finns det dem som precis börjat skriva, börjat sina nyktra bana. Och så finns jag...som har skrivit i snart två år men inte lyckats nå en längre nykterhet. Jag försöker nu haka på några som har varit nyktra någon månad, några veckor, några dagar. Just nu känner jag mig lite snurrig för jag känner att jag kan inte kroka arm med för många för då tappar jag det utan det får bli några stycken. Det är ändå speciellt att befinna sig där jag är. Jag har inte nått en längre nykterhet vilket inte beror på att jag inte förstår, inte kan utan besitter faktiskt mycket erfarenhet och kunskap utifrån mig själv. Som jag har skrivit tidigare så tror jag att en bidragande del till att jag inte har kommit längre är att jag hela tiden tänkt att det ska kännas mer grundat inom mig och jag måste bestämma mig för en vecka, en månad, tre månader ev längre men det har inte funkat. Nu försöker jag på ett annat vis genom att räkna alla dagar. Det är viktigt för mig att påminna mig själv att tanken bakom det här är inte att försöka ha en bakdörr öppen (och det är ett stort observandum!) utan om det blir ett snedsteg, skaka av mig, resa mig upp och därefter följa resans gång igen. Än så länge känns det här bra..utmaningen blir när jag är frisk igen och börjar arbeta att inte falla in i gamla vanor genom att åka till systemet efter jobbet. Jag kämpar på!

Kram till oss alla:)

majken_r

@Varafrisk Härligt med nyktert år hittills och att du förhoppningsvis är på väg att må bättre. Kram och heja!!🥰

Härlig läsning @Varafrisk!

Läste häromdagen att du har Covid men hann inte svara och skicka krya på dig!

I morse i bilen tänkte jag igen - så fruktansvärt att tappa smak och lukt!
Nu låter det ju som det är på väg tillbaka för dig, smaken alltså, jag hoppas verkligen det!
Så, även om hjälpen kommer från ett absolut oönskat håll, se ändå att du fått hjälp genom de första dagarna, de som är klart svårast. Du är såå värd att lyckas, som du kämpar!

Angående att du nu inte riktigt gör som du trodde/ville/borde göra. Nej, saker blir inte alltid som vi vill, problem ser inte alltid ut som vi tror - och då får man försöka på ett nytt sätt.
Det gör du nu - och du gör det bra!
Jag tror det kommer att fungera bra även när vardagen kommer. Skulle det inte göra det så är det bara att justera metoden lite till.
Typ: Jag kommer inte över muren, jag kan inte hoppa så högt...
Hmmm kan jag prova med en pall, eller en stege, eller en trampolin?
Det var ju faktiskt ingen som sa att jag måste hoppa. Jag bara antog det. Men så fanns det andra sätt!😅

Kram 🤗

Anonym26613

Grymt jobbat @Varafrisk 💚🦋 Du växer i din övertygelse och beskriver så fint hur du resonerar. Jag tycker du kan helt släppa dina tankar om att du skulle vara en udda fågel och den enda som inte lyckas. Det stämmer inte. Du är bara en av de få som är så härligt ärliga. Jag tror att du har hjälpt många andra till att hålla sig till sanningen. Du är grym! Glöm aldrig det!! 💪💚💪💚💪

Hoppas du snart mår bra igen ❤

@majken_r @Soffi @majsan_nu @Miss Mary Poppins Tack snälla för alla hälsningar, kloka ord...så fint helt enkelt:)

Så många nya det är som skriver både här under och rubriken "Förändra sitt drickande" men även under rubriken "Det vidare livet". Somliga är helt nya och några är återvändare. Från djupet av mitt hjärta önskar jag att den/de som vill ska lyckas med sin nykterhet och inte behöva få återfall efter några år men det speglar ändå verkligheten hur svårt det är att bli nykter. Att det är mänskligt att falla men att man kan stiga igen. För egen del är det betydelsefullt att få se alla delar...de snåriga, de mindre snåriga, de mindre klarsynta, de klarsynta....för det är mer hjälpsamt för mig...att identifiera sig ...där det inte känns så enkelt. Det har naturligtvis inte varit enkelt för någon men det är inte alltid att dessa bitar presenteras så geggiga som de är.

Jag minns när jag åt antabus...och kände liksom ingenting...kände mig tom....och av antabusen och nykterheten var jag SÅÅÅ trött...så det var så svårt att uppskatta nykterheten vilket dock inte betydde att jag inte var tacksam över den. För det fanns något inom mig som sa att det här skulle bli toppen direkt...och jag skulle känna mig salig över att vara nykter. Jag säger inte att någon hade sagt så.. jo kanske att den där någon var jag själv...

Jag har kanske inte riktigt samma känsla nu men iaf lite snarlik....vill ju känna superduperglädje ...men det gör jag ju inte. Jag har svårt att känna att det jag gör är fantastiskt. Fast i och för sig...den känslan brukar vara svår att få förankrad inom mig. Å andra sidan har jag även varit sjuk över en vecka och är fortfarande inte helt kurant dessutom smak- och luktlös. För det är nog en förnimmelse som jag har än så länge att jag känner smak när jag äter...jag vet ju vad det brukar smaka...och jag vill ju att det ska smaka! Har ju inte fått den återhämtning som jag hade behövt å andra sidan om nu inte jag blev allvarligare sjuk än så här ja, då kan jag känna tacksamhet över att ha haft Covid-19.

Om man har läst mitt inlägg så här långt kan man nästan tro att jag inte vill bli nykter ...men nej det är inget alternativ. Utan jag vill bara berätta om hur det känns för mig....för det är kanske fler här på forumet som känner som jag. Jag tror att jag behöver landa mer i att livet som nykter kommer kanske inte ge mig kickar (beroende på vad man menar med kickar, vilka kickar man vill ha), om jag inte har haft den vackraste huden före jag började dricka kommer troligtvis inte huden skina som nykter...jag har hunnit bli dryga tio år äldre...vilket givetvis även speglar sig i min kropp. Men jag tror....att nyktra dagar kan ge mig mer ro...ro att ta till mig stunden...stunden då jag inte hela tiden behöver tänka på alkohol...ska jag köpa ska jag inte köpa....och med ron...tänker jag att jag pö om pö kommer att landa...och om jag landar...då kroppen bli lättare och utstråla lyster. Det är en lång väg dit...och jag övar...jag över mig på att hitta min väg till ett nyktert liv....till ett liv som jag vill leva. Jag är 59 år...och känner en enorm livsglädje...jag vill leva:)

Kramar:)

@Varafrisk Så fint inlägg du skriver!
Många tankar du tänker... Livsglädje 💕
För mig är det så,tror jag i alla fall, att vara a-fri är det som ger mig lite sinnesro!
Sen är det förstås så att det finns många vägar dit!!! Men en dag i taget är en superbra tanke... Finns ju flera sätt att räkna på eller hur!
Stora styrkekramen från mig 🤗

majken_r

Tack för ett viktigt och klokt inlägg! Det är detta som är bra, att vara modig och öppen med hur det kan vara. Det är en svår resa att åka med på, att avstå alkohol. Kram🙏🏼 @Varafrisk

Hej @varafrisk, så skönt att du är på bättringsvägen. Jag hade smakbortfall ungefär två veckor men nu är det som vanligt, hoppas det lättar snart.
Jag tycker du skriver superbra om att hitta din egen väg. Så viktigt. Och som du skriver så blir vi ju inte direkt nya, släta rosenknoppar över en natt- men insidan vecklar ändå ut sig. Jag har inte ens hunnit/orkat tänka på vikten den här hösten. Ligger rätt så stabilt, kanske tar jag ett ryck men i grunden är det motion som är min bristvara. Om jag ska välja en!
Ta det dag för dag så får du se hur det är för just dig. Kram 🤗

Anonym31513

@Varafrisk skrev:"Det har naturligtvis inte varit enkelt för någon men det är inte alltid att dessa bitar presenteras så geggiga som de är." Här tror jag att du sätter fingret på något viktigt. Nu är det ca två år sedan som jag på allvar började ta tag i mina alkoholproblem. Jag hade då bilden att de som lyckades bli nyktra blev det över en natt, bara de bestämde sig. Det var den bild jag fick från reportage, böcker etc. För vissa är det kanske så men de flesta har kämpat länge, ibland flera år, innan de lyckas bli nyktra.
Kram på dig och hoppas att du snart är frisk från Covid!