Hej,
Det är första gången som jag öppnar upp mig på ett sånt här forum. Eller ska jag säga erkänner hur det står till.
Jag är 51 år och har nog varit alkoholist i ca.25 år. Jag dricker inte varje dag men väl varje vecka. För mig handlar alkohol om avkoppling/belöning eller tröst. Jag arbetar mycket och skyller på det ena eller det andra för att ta något. Problemet är att det inte finns någon begränsning för mig när jag börjar dricka. Jag dricker tills allt jag har är slut. Och i det slutgiltiga stadiet gör jag ofta riktigt korkade saker eller kläcker ur mig saker som jag inte ens kan få ihop med hur jag annars är.
Jag blir inte våldsam eller så, men kan ofta bli allt för diskutionslysten och såra personer på grund av att jag är för filterlös. Jag måste tillägga att det inte är varje gång jag "krökar igenom"
Men varje gång man tappat det så är ångesten enorm.. Den bubblar upp i form av minnerbilder dagarna eller veckan/veckorna efter. Jag kan köpa tex bilar, båtar mm på fyllan🥴
Det är i och för sig trevligt, men kan bli lite kostsamt ibland.
Men värsta ångesten är av att jag sårar eller blir pinsam för min familj och omgivning.
När jag går igenom alla korkade saker jag gjort i berusat tillstånd är det otroligt att jag inte tagit tag i detta på riktigt förens nu.
Det känns inledande bra att läsa vad alla ni andra skriver.

Hej @Min tid är nu.
Det är ju aldrig försent att ta tag i detta, själv har jag också duckat för problemet för länge nu. Har jämfört mig med missbrukare som kommit mycket längre i sina problem (typ a lagare som förlorat allt) och därmed viftat bort mitt eget problem med ”det är bara extra stressigt nu därav min snedfylla ”. Men faktum är att jag känner igen mig i dig med, Facebook uppdateringar på fylla, bråk med sambon om helt idiotiska saker, pinsam inför barnen och skammen dagen efter 🙄😳
Jag är på dag4 nu och. Heja dig! Heja oss båda! 💪 Detta fixar vi! 💕

@rakel87 Tack för ditt svar!
Precis så är det. Du satte orden på det.
Jag har också på något korkat sätt satt mig själv på en jäkligt hög piedestal.
Och avskyvärt nog tyckt att jag är lite
bättre, bara för att man har en välfungerande tillvaro. Och i och med det blundat för allt och tänkt att man bara ska dricka mindre nästa gång.
Samma för mig 4 dagar.
Lucka till!🙏

Hej @Min tid är nu. Välkommen i gänget. Det här forumet är till stor hjälp tycker jag. Jag har liksom du hittat en massa anledningar till att dricka. Fanns heller inget stopp. Ljög för mig själv att jag kunde sluta när jag ville. Nästa gång skulle det minsann bli bara ett glas el två. Så blev det ju aldrig. Tillslut ville jag verkligen sluta helt. Jag fick erkänna för mig själv att jag hade ett missbruk. Faktiskt alkoholist. Det känns fortfarande konstigt att säga, men det är sanningen. Nu har jag varit helt nykter i snart 1 månad. I början var det jobbigt på flera olika sätt. Men jag känner att allt blir bara bättre och bättre ju fler dagar som går. Det är värt hur mycket som helst att bestämma sig för att bli nykter.

Lycka till 🙂

majken_r

Hej! Så fint att du kommit hit. Jag har varit här några månader och prövat mig fram. Nu är det alkoholfritt som gäller. Vi kämpar på tillsammans! @Min tid är nu.

@Min tid är nu. Välkommen hit! Detta är också det enda forum för mig där jag öppnat upp mig om mina alkoholproblem, tvekade i början även att skriva här. Tänkte att jag skulle fixa det själv, men utan att skriva här skulle jag inte lyckats att sluta dricka. Jag har fått så mycket stöd och pepp och upptäckte att jag verkligen inte är ensam om att ha ett beroendeproblem. Som för så många andra här har allt utåt sett så bra ut och fungerat, och vinet har ju ”behövts” för att koppla av. Så mycket som sagts, gjorts och hänt pga alkohol och så mycket ångest, skam, oro och skuld pga alkohol. Nu har jag varit nykter i drygt 10 veckor och jag är så tacksam för att jag till slut insåg att det är min enda räddning från kollaps. Jag kan inte hantera alkohol eller bara ta ett glas, det slutar med en flaska eller mer. Jag mår sååå mycket bättre på alla sätt och vis och ångra inte en sekund, även om det är kämpigt med den första abstinens och innan hjärnan och kroppen fått återhämta sig ordentligt.
Lycka till och kämpa på !

@Min tid är nu. Hej o välkommen hit!
Här finns så många som läser/skriver om sina olika vägar... Sluta helt eller minska sitt intag av alkohol...
Själv har jag valt att vara helt alkoholfri, känns så skönt att inte behöva förhandla med sig själv. Ska jag eller inte ta något... Nej, för mig känns det bäst att inte förhandla om det!!!
Kämpigt emellanåt men också helt ok emellanåt!!! Finns mycket att läsa här på forumet, jag inte tagit någon annan hjälp än det som finns här. Har haft en egen rådgivare o skriver I den dagbok man kan ha under samma rubrik, "stöd" heter den rubriken.
Lycka till från mig 🤗💪👍

Godmorgon @mintidärnu Hur gick det igår? Jag hade en hyfsat bra dag och kväll, men har mer och mer börjat fundera på mitt mål med stoppet osv.
Ny härlig dag idag! Dag 5 som nykter 💪💕