Anonym26613

Grymt jobbat! Den där rastlösheten brukar här på forumet leda till tre olika vägar:
A) den minskar och man lär sig slappna av
B) man börjar promenera tusentals steg varje dag
C) man utreder sin hyperaktivitet

😅 jag börjar bli proffs på detta. Hade kunnat göra en forskningsstudie på alla texter som finns på forumet.

Ta ovan med nypa salt. Jag har givetvis ingen aning hur rastlösheten ter sig på individnivå. Själv hittade jag lugnet efter ca 30 dagar och idag kan jag slappna av och fokusera utan problem. Hoppas det blir så för dig också 🙏💚🌸

@Miss Mary Poppins tack, för mig är det nog bara att lära mig slappna av. Gillar att springa och promenera så det är något jag kommer sätta igång med så fort det går, nu har det regnat och snöat i en vecka snart så väntar in lite sol igen.

Två veckor igår, idag är det dag femton utan alkohol :)
Just nu känns det hur bra som helst, även om humöret är fortfarande upp och ned och sömnen också inte är den bästa.
Men jag vet att det är nu som det brukar blir svårare för mig och jag faller tillbaka i mörkret.
Jag har slutat dricka aldeles för många gånger och oftast går det bra i upp till två veckor men sedan av någon anledning glömmer jag bort varför jag inte vill eller kan dricka och hur dåligt jag mår när jag gör det.
Min fokus nu är att hitta motivation varje dag och minnas varför jag inte dricker, det här forumet tex är så fantastiskt bra och inspirerande att skriva i och läsa om andras bedrifter eller försök.
Det finns så många som har gjort fantastiska bedrifter och är fantastiska berättare och inspirationskällor.
Att läsa eller skriva här ger mig styrka och beslutsamhet att inte dricka idag heller, och imorgon gör vi om det igen.
Ska föresten bli väldigt skönt att inte dricka imorgon på nyårsafton, förra året drack jag förskräckligt mycket mer än jag borde och den första dagen 2021 var en av dom värsta dagarna i år, Nästa år ska få en så mycket bättre start!
Önskar er alla ett gott nytt år, ta hand om er och era nära och kära.

@Matti77 Både humör o sömn blir bättre med tiden, men det kan dröja ett tag. Nu får du hålla ut o hålla i! Jag önskar dig verkligen lycka till de kommande dagarna, så småningom lättar det men det kan ta sin tid... En dag i taget är en superbra tanke! Det blir ju många till slut...👍💪
Gott nytt år o styrkekram!
🤗

@Matti77 skrev:"Ska föresten bli väldigt skönt att inte dricka imorgon på nyårsafton"

Det här är en stor grej med inställningen tycker jag. Jag vet att många talar om att det kan kännas jobbigt att inte kunna dricka. Jag är så oerhört tacksam för att jag slipper dricka på nyårsafton. Du verkar känna samma sak just nu för just nyårsafton i alla fall så ta vara på den känslan.

@Matti77 skrev:"men sedan av någon anledning glömmer jag bort varför jag inte vill eller kan dricka och hur dåligt jag mår när jag gör det."

Man brukar ju säga att alla har olika erfarenheter men just det du beskriver här tror jag att den absoluta majoriteten av alla har varit med om. Det är precis så jag höll på i många år. Försökte förändra mitt drickande och det gick bra i långa perioder men sen på något sätt så lurade man dit sig själv igen. Det är alkoholdjävulen som sitter och förskönar alkoholminnena man har.

Lördag: Brakfest.
Söndag: Jag ska aldrig dricka igen resten av mitt liv.
Måndag: Vilken ångest. Den här helgen ska jag verkligen hitta på något annat.
Tisdag: Jag måste lära mig att hålla igen. Ångesten sitter fortfarande i. Vad är det för fel på mig?
Onsdag; Fest hos Benke på fredag. Jag kan gå dit och kanske hålla mig mest nykter.
Torsdag; En öl kan jag köpa till imorgon, eller kanske två.
Fredag, efter två öl: FEEESST!
Lördag: Jag ska aldrig dricka igen.

Vad är det som gör att man glömmer av och vad är det som gör att man till slut slutar att glömma av och finner en varaktig nykterhet? Jag vet faktiskt inte, men jag tror att det hjälper att som du gör fundera på det mycket och inte bara låta saker bli som det blir. När man skriver ner sin egen historia och läser andras så bearbetar man allt och förmodligen borde det ju bli svårare att glömma då.

Jag tycker att det känns som att du har förutsättningarna för att lyckas denna gången ändå. Bara fortsätt kämpa och fundera.

Gott nytt år till er alla, idag firar jag tre veckor utan alkohol.
Det går ganska bra tycker jag, men det är fortfarande mycket upp och ned.
Dagarna går bra men när kvällen kommer blir det tungt, inte lätt att sitta framför TVn och koppla av utan ett glas framför sig.
Men jag är väldigt glad och stolt att jag klarat tre veckor, och jag märker att jag sakta men säkert börjar finna äkta glädje i saker som inte har med alkohol att göra.
Kommer fortsätta kämpa varje dag för att fortsätta att inte dricka, jag ska klara det här.

@Matti77 Stort Grattis till dina dagar!
Känner igen det du skriver om kvällarna, jag försöker ha mina rutiner för att hålla fast beslutet att vara a-fri!
Fint att du skriver här o att du är så beslutsam!👍💪
Kram 🤗

Bra jobbat - grattis till 3 veckor!!!!
Bor också i utlandet där man kan handla alkohol i matbutiken, vilken har medfört att jag har handlat ganska mycket, det är ju så enkelt. Jag försöker nu skicka dottern eller sambon för att handla för att slippa frestelsen.

@cthd precis, förut var det en av mina favoritsysselsättningar, att handla "mat" :)
Och varje dag man skulle laga mat var det alltid "något" man råkat glömt att köpa, så man bara måste ta en liten extra tur till mataffären.
Vet inte hut mycket pengar jag spenderat på mat eller snacks som jag köpt bara för att kunna motivera köpet av två flaskor vin.
Jag försöker också undvika att handla själv nu, litar inte på mig själv ännu.
Men snart ska vi klara det också utan problem, eller hur?

@Matti77 Jag var faktiskt och handlade efter jobbet idag, men jag hade inte ens en tanke på att gå förbi dom hyllorna. Jag kom på det nu faktiskt - så himla skön känsla! Du ska se, det går åt rätt riktning, som med ljuset - det har vänt nu.
Hoppas du har en bra kväll!

Vilken härlig Söndag jag har haft, tog med minsta dottern som är snart fyra år till buvudstaden som bara ligger ca 45 min iväg med bil.
Vi kom iväg redan tidigt och hade hela dagen på oss att fika, leka i lekland, köpa leksak, äta McDonalds och strosa runt och kika på fina byggnader.
Jag kan lova att jag inte skulle ha klarat av en sådan här dag för en månad sedan... Om jag ens hade orkat tagit mig iväg ensam med henne hade det varit en lång seg väntan på att åka hem igen så anabbt som möjligt för att kunna ta ett glas eller tre.
Usch vad hemskt det låter, ag vill verkligen inte tillbaka dit igen. Så härligt att se och uppleva hennes lycka idag med ett rent klart sinne utan alkoholfiltrett över, kommer fortsätta kämpa på varje dag för att fortsätta stå imot lockelserna som ständigt försöker luras. Idag är det 25 dagar sedan jag drack alkohol, så länge har jag inte hållit uppe på 20 år tror jag. Ha en fin vecka allesammans!

@Matti77 Jag blir så otroligt glad för din skull. Och din dotter ❤️ Du gör helt rätt som fyller på ditt liv med roligheter - och sätter ord på det. Bästa sättet att bli och förbli nykter är att fokusera på alla fördelar med att vara nykter.

Kram 🐘

Hurra för mig, idag firar jag fyra veckor utan alkohol, vem hade trott det för två månader sedan? Jag hade hoppats men inte vågat tro på att jag skulle klara det. Ok, jag vet att fyra veckor inte är lång tid, men för mig som druckit mer eller mindre varje dag i evigheter känns fyra veckor som en väldigt lång tid.
Den sista veckan har gått bra, jag har inte direkt något sug efter alkohol, snarare tvärt om, när jag tex ser någon dricka på TV känner jag bara att det är så skönt att jag inte gör det och blir glad och stolt.
Men som jag läser att dom flesta verkar kämpa med i början så kämpar jag med sömnen, jag har så galet svårt att komma till ro även om jag är jättetrött. Men förstår att kroppen helt enkelt inte vet hur man gör för att somna utan att vara full. Försöker intala mig själv att det iallfall är bättre att bara vara trött än att vara bakis, men saknar verkligen att bara gå till sängs och somna på tio sekunder som förr.
Nu blir det lite Fanta och en film för att fira :)
Kämpa på alla härliga människor, ni / vi är bäst!

@Matti77 Så fint inlägg du skriver! Skönt att du verkar må så gott, förutom sömnen eller själva insomnandet i första hand...Det är nog så olika, jag har oftast svårt att somna fast jag varit a-fri ganska så länge... Hoppas det ger med sig snart för dig!
Kram från mig till dig 🤗

@Matti77 Grattis till fyra nyktra veckor! 🥳🥳🥳

Sömnen är verkligen ett kapitel för sig, men det bästa är att försöka gilla läget. Ju mer man oroar sig desto svårare blir det att sova. Det går upp och ner, i perioder sover jag jättebra och perioder knappt alls. Ljudböcker som insomningshjälp har funkat för mig periodvis. Nu ska jag börja testa godnattmeditation. Hittade en app som heter Insight Timer. Börjar med ”Meditation för djupsömn”, 20 min.

Kram 🐘

Trettiotre dagar idag utan alkohol, en av dom bästa (av många) saker som jag upplevt efter dessa dagar är att jag inte behöver ljuga längre.
Tidigare kunde en vanlig dag se ut ungefär som sådan, jag vaknar, är trött och mår mer eller mindre dåligt pga alkoholen dagen innan. Ljuger för frun och säger att jag gick och lade mig strax efter att hon somnat.
Jag jobbar hela dagen, sköter det bra, ingen ser att jag är bakis och spelar upp vissa lögner om gårdagens kvällsjoggingtur eller promenad, vilket givetvis var en lögn.
När jobbet är slut för dagen kommer det stora skådespelet in i bilden, hur ska jag hitta på en bra anledning till min fru att jag bara måste åka och handla mat (och vin, som man kan köpa i mataffärer här) utan att hon förstår? Oj, jag råkade glömma att vi inte har just den krydda som jag behöver till matlagningen, oj jag glömde att vi inte har ost till frukosten imorgon, klart ungarna ska ha läsk det är ju Fredag, älskling vill du inte ha lite choklad och så vidare... Så många bra lögner va?
Självklart köpte jag förutom vin oftast tre starköl som man kunde stanna till ut med vägen hem och dricka. Men då kommer förstås nästa problem när man kommer hem, varför tog det så lång tid att bara köpa ost??? Ljuger igen, jag stannade till och kikade på nya däck till bilen, det var trafikstockning, det var en olycka så polisen stängde av trafiken, mötte en bekant jag pratade lite med...
Kvällen går, dags att gå och lägga sig, frun är trött och går och lägger sig först, jag ljuger igen och säger att jag kommer om 5 minuter, vilket förstås inte stämmer. Jag väntar ju bara på att hon ska somna så att jag kan gå ned till den nattöppna butiken precis nedanför våran lägenhet och köpa lite mera öl (Vinet är ju förstås redan slut). Sedan kan jag sitta och se en film och dricka öl och mysa tills klockan är aldeles för sent igen.
Så kunde en vanlig dag ofta se ut förrut för trettifyra dagar sedan, alla dessa smålögner för den man älskar mest, bara för att kunna dricka.