Igår kväll bestämde jag mig! Efter att ha haft ångest i nästan en vecka över julens -och nyårets drickande har jag bestämt mig att vara alkoholfri! Det känns så bra att ha bestämt mig!! Har i flera år haft ångest inför sammankomster och fester då jag vet att jag har svårt för att ta det "lugnt". Inför skidresor och somrar. Inför helger. Alla tillfällen då jag vet att jag brukar dricka har jag ångest för att jag är rädd för att det ska bli för mycket. Och det blir det ofta. Och då säger jag och gör saker dom jag ångrar dagen efter, om jag ens minns vad jag kan ha sagt. Det känns så bra att ha bestämt mig! Att vakna varje lördag och söndag och vara pigg och utvilad. Att minnas varje stund varje helg. Att vara en bra förebild för mina barn. Att satsa på träningen och löpningen. Och spara pengar! Har inget sagt till min man än, inte till någon. Ni vet först!

Grattis och välkommen! @Beslutsam Vi är många här i samma sits. Jag tog steget för drygt en månad sen. Och jag har inte ångrat mig en sekund även om det är kämpigt mellan varven. Här kommer du få goda råd och säkert en eller flera vapendragare som du kan ta rygg på🙏🏼❤️

Bra beslut! Jag var i en liknande situation för ett och ett halvt år sedan och mår så mycket bättre av att inte dricka! Det finns så mycket gott alkoholfritt att ha i glaset i stället. Och så får man sinnesro och balans istället för ångest och bakfylla.

@Beslutsam Ett bra beslut o välkommen hit! Hoppas du kommer att hitta mycket hjälpsamt här...
Jag har varit a-fri en tid, det gäller att hänga i ! Hitta sina knep o tankar som underlättar beslutet!!! Mycket att läsa o ta del av, inte minst programmet som finns under rubriken "stöd" + förstås allas kommentarer o inlägg! Önskar dig all lycka på din väg...👍💪
Kram 🤗

@Beslutsam Toppen 👍 Välkommen i gänget. Här på forumet är det en bra plats att starta sin nyktra väg. Själv får jag inspiration och styrka att stå emot vinsuget när jag går in här och läser kommentarer från vänner som sitter i samma båt.

🌸🤗

Bra beslut @Beslutsam! Välkommen hit! Det första steget har du gjort när du bestämde dig för att vara nykter. Att vakna varje dag och varje helg nykter, pigg och fräsch var också sådant jag längtade efter att få uppleva och även att ha kontroll på vad man sagt och gjort och slippa skam och skuld vägde tungt. Har varit nykter drygt 2,5 månad och är bland det bästa jag gjort i mitt liv.

Lycka till och kämpa på! Vi finns här och stöttar🌸💫