@annabell tack för att du delar med dig av så mycket klokt kring människotjatterfjanten. Har nog fortfarande inte fattat hur det hänger ihop, trots många besök på samma gamla soptipp i Calcutta.
Och icket göra i onödan är verkligen rätt ord. Jag har ”känt” eller kanske snarare varit drabbad av så mycket av just oro, vanmakt, men som ”känts” så stark och som att allt sker i storm, aldrig lugnt (jo några korta sekunder då och då som liksom blir BEVIS på hur STARKT denna fjant-relation är)
Ibland känns det som ett brännmärke som aldrig riktigt försvinner in i huden även om det bleknat väldigt. Då tänker jag att bleka tatueringar går att leva med.
Jag har ju rotat så mycket (som en sjukdom) i dessa olika orsakssammanhang. Men du har nog rätt i att brotta ner och kliva över. Det är en mycket bättre bild än att min hud skulle vara invaderad för evig tid av något som allra mest gjort ont.
Kram! Och tack igen 🙏🏻😍

Det är det där med stormen… Den gör de där lugna partierna så effektfulla, förstärkande och belönande… Skillnaden mellan tillstånden ger ju ett känslopåslag som man kanske aldrig hittar i en genuin, vacker och varm relation… För i dem ryms inte de nivåer av ont, oroligt och trasigt, som krävs för att effekten av att bli omfamnad, lugn och ”hel” ska bli så stor. Man kan nog (om man väl varit med om den) längta lite hela livet efter den där effekten av skillnaden tror jag… Tänka att det är något magiskt med den. Men man ska nog inte blanda ihop den längtan med de äkta, friska känslor som är ens egna. Och det är ju egentligen inte större, svårare eller mer magiskt än… ”en effekt av en skillnad”… (så försöker jag tänka iaf!) ❤️❤️❤️//🦆

Tack @annabell jag tror aldrig jag fått ett mer och bättre förklarande svar och så kan man veta att jag letat. (Nog inte alltid på rätta ställena.) effekt av skillnad är mycket bra beskrivning och är som att gå från bastu till isvak men jag föredrar lite mindre dramatiska växlingar. Också för att drama aldrig tagit mig någonstans utan ofta tillbaks till GÅ.
Denna lilla kuling är överblåst och lämnar mig också ifred lååånga perioder. När jag tror att jag behöver en minimal effekt av en skillnad vore det bra att veta vad jag egentligen behöver- alkohol är ju outruled. Kan tänka mig att det exempelvis är en springtur. Kram Annabell du betyder mycket ❤️❤️❤️

Idag blev det sovmorgon. Min ledighet som är så ovanlig, på det här viset. Inga barn som behöver vaktas, inga middagar som ska tillagas- bakar inte ens bröd. Äter lite allt möjligt som vi har i frysen, igår blev det italienska snitzlar av simpel skivad skinkstek. Ja, de här dagarna är unika för de kräver inget av mig.
Jag ska också tillägga att jag går lite under radarn här, både beträffande jobb och familj. Räcker inte upp nån hand utan sitter på den tills den automatiserade liten att göra nytta lägger sig och somnar om.
Istället rensar jag lite i mina skåp, ORDNAR för en enklare och skönare vardag som jag hoppas att jag ska se fram emot att dra igång på fredag (ett möte) men främst måndag.
Mitt arbete kan också avläsas i realtid, och det gör jag icke heller. Har inte lust på pulshöjningar ens av det positiva slaget. Då börjar hjärnan jobba och jag vill bara smyga runt den som ett barn som sover lätt nu.
Nej men en kopp kaffe till nu, och så kliva i baddräkten för dagens dopp. Kram alla forumvänner och extra kram till ev nybörjare som kikar in (tror det är ganska ointressant läsning när en är som @andrahalvlek brukar beskriva oss- dinosaurier här) Men extra välkomna. Alla fixar nykterheten. Nu eller snart. Helt säkert! ❤️🌟💕

En till dag som började med bad 🏊‍♂️🩱och fortsatte med fix i min egen takt- har gått igenom alla skåp och garderober nu och avslutade med en stor laddning apelsin- citrusmatnelad som ska stå över natten. Typisk grej att göra när man är nykter. Eftersom januari de senaste iaf fem åren varit a-fri så har det blivit en rutin.
Jag läser så många som tagit mod till sig att skriva, precis som jag gjorde för två år sen. Så himla läskigt tyckte jag att det var. Tänk om ingen- noll procent skulle skriva någon enda gång? 🤔 Jag hejar så på alla💕💕! Åh, vill säga till de som tycker att det är tråkigt, att det är okej.
Att de viktiga sakerna kommer att utspela sig på en planhalva som inte ens är synlig dag ett, två eller tre. Ha inte så bråttom med annat än en sak. Och ha då ganska bråttom.
Livet är för värt för att ödsla på bakis-morgnar och kvällar man inte minns hur de slutade. Livet är för värt för att inte minnas.
Jag ska skriva lite mer i min tråd imorrn och ska fundera lite ikväll. Är ledig nu från AB Hemmet. Jag gillar ju att städa och ha ”hushålle” som Lotta på Bråkmakargatan sa. Synd det är så lite uppskattat. (Av världen då). Jag vill ju allraminst vara hemmafru men då och då läser jag fantastiska böcker från Victorianska England med instruktioner om hur man syltar plommon till hur man håller ett linneskåp i ordning. Tar hand om en gris. Det skrevs tjocka och viktiga böcker om sånt. Makes me think. Nu är sllt det där så ofta ändå på kvinnors lott men ändå osynligt (och obetalt). Minus hela grisar och sånt då. Jag menar inte att kvinnor ska vara hemma och krusa örngotts-band. Tror jag inte att någon tror. Men mer att det är en otrolig kunskap (min mamma kan tex städa på en sätt som ingen annan) som vore fint om den kunde höjas över tröskeln.
Ha en fin kväll! Kram 🏊‍♂️😍

Grattis på 2-årsdagen som nykter älskade forumvän ❤️ Så jävla bra är du! 🥳🥳🥳 Ser fram emot att stöta och blöta det tredje nyktra årets glädjeämnen och problem med dig 🙏🏻

Kram 🐘

Ja Grattis på 2-årsdagen. Det är tur att vi har Andrahalvlek som har koll. Från och med idag kan du häva ur dig "Det är flera år sen sist" om ämnet när alkohol nyttjades sist kommer upp. Det är stort!

Stort grattis till 2 år i frihet min kära kompis! 😍 Det här går ju riktigt bra! Nu börjar vi nog få kläm på det här med att vara nykter.😀 Aldrig glömma hur det en gång var är något som är viktigt dock.
Inte få för sig att göra något dumt. Jag håller koll på dig och rycker in om det skulle behövas. Fast det känns väldigt osannolikt att det skulle behövas när det gäller dig!

Kram 🥰

Även jag önskar Grattis till dig @Se Klart!
Två år om jag förstått rätt, det är stort o himla bra gjort 👍💪
Fortsatt lycka till, du är en förebild för oss som inte kommit så långt på vägen!
Kram 🤗 från mig!

Tack @andrahalvlek @tappadigen @sattva @varafrisk @torn @majsan @charlie! 🥰🤗🥰
Blir glad för ALLA ord ni skriver, och jag tänker säga JA till att få vara nykter förebild. Inte nåt asch då, utan JO, tack! Det är som jag tror Charlie skrev nyligen hos nån- inte nån lek att sluta dricka men det är ingen lek att dricka heller.
Eller att leva för den delen.
Svårigheter av olika slag, vi vet ju, och om man går och hänger upp sig på ”varför jag” det ena eller andra så tappar man livets handlingskraft och bränsle. Och det behövs när det ska bli ”flera år sen jag drack”.
Lika mycket behövs att sitta still i sin lilla eks några dagar när det stormar. Bara; oj då. Inget mer. Hålla balsansen med kroppsvikten. Vänta på att blåsten mojnar.

Finns inga råd här som gäller för alla. Men en grej som jag åtminstone upptäckt gäller för mig är att tro på tillit. Tro på framåt, gott. Tro på att jag inte är ensam. Ni finns. Så stort ju. Och allt som finns- vet vi inte ens om än. Det menar jag inte mystiska varelser, utan. Ja- imorrn kommer nån att hjälpa dig med nånting. Nån kommer att göra din väg lite lättare att gå
Och märkligt nog- det här vet jag inte hur det hänger ihop- men den tron liksom utvecklas exponentiellt (heter det så?)
Det har noll och inget att göra med att slippa svårigheter. Och jag är dessutom ute på hal is eftersom svårigheterna i mitt liv varit och är begränsade.
(Men jag är helt säker på att jag kunde uppleva dem större.)
Jag läste just en nyårspredikan som var så himla fin! Präst i Tyresö, little did I know. Hon skrev bland mycket bra, att tacksamhet inte är att blunda för det som är svårt eller skaver. Tacksamhet lär oss att se hela bilden, hela livet.
Att bli nykter är att öva som en tok på tacksamhet. Varje dag. När man har tråkigt och vill ha kul eller bli full eller bara liiite lättare i tankarna.
”Gå och öva på din tacksamhet” har min stränga Sigge Fürst-aktiga magister tvingat mig.
Det har jag gjort. Och den vanan sitter. Jag tittade på vår lilla fina lånehund som lagt sig att sova i soffan. Snusade på henne; såg- hon ligger ihoprullad som ett ringblomsfrö.
Tänk- snart kommer en vår för oss lyllosar som får vara med.
Kram alla ni här som hejar på mig i vått och torrt, jag hejar så hårt på er som kämpar och håller hårt i er som går bredvid. Kram 🌱❤️

Och tack @annabell! Little did you know att jag skrev det längsta och mest stolpiga inlägget detta år, tar visst aldrig slut. Intresseklubben- ni kommer ha jobb nästa år också! 💕

Missade också en viktig sak- jag är ju en sån som slutat i något (sorts) förebyggande syfte, backat undan från stupet. Inte ramlat hela vägen ner, kraschat. Alkoholism är progressiv, betyder att jag troligen var påväg dit eftersom måttlighet för mig- håller enbart begränsad tid. Jag kom alltid tillbaka tlll att dricka för mycket. Så det som jag delar är förstås inte hjälpsamt för alla. Jag vet tex inte mycket om att tex dricka på arbetstid. Men efter 1,5 år med covid hade jag säkert bekantat mig med det också…Jag har inte erfarit att mina barn hittat mig redlös- men med sjukdomens hastighet hade det varit troligt. Så allt vi ”inte” gjort- till det kan man nog troligtvis addera ”än”. Godnatt!

majken_r

Tar med mig detta. Tillit är så viktigt att kunna känna. Kan kräva träning och är med säkerhet svårt om man åkt på många smällar. Att känna tillit till sig själv. Kram @Se klart

Tillit och tilltro! Och att lyfta blicken från sig själv.
Hos mig tog nog alkoholen fram de sämsta sidorna som också gjorde det svårt att känna tacksamhet. Jag tänker att det också handlar om att bestämma sig för vem man vill vara. Den ältande alkisen som känner sig orättvist behandlad eller någon som ser andra människor och som är tacksam för det man har. @Se klart skrev:"Att bli nykter är att öva som en tok på tacksamhet. Varje dag. När man har tråkigt och vill ha kul eller bli full eller bara liiite lättare i tankarna."
Så himla sant det där! Att vara nykter är att ha tankar och känslor tätt inpå och det är viktigt att jobba på att de tankarna är positiva.

Jamen det här med tillit hörni @sisyfos och @majkenr, berör nog alla oss som varit drinkare. Att dricka för att ”hoppas på” lugn, befrielse från det som gör ont är på något sätt antitesen av tillit.

Paus i morgonbadet idag. Behöver starta datorn och förbereds ett möte känns som kyrilliska efter en vecka av total arbets-befrielse! Njut av dagen, sol här, snö, kallt! Kram 🥰