Erkänner att jag har ett problem

Profile picture for user cartman

För första gången så erkänner jag att jag har ett problem med spriten. Jag har nästan precis fyllt 20 år och jag skulle nog inte tro att jag dricker överdrivet mer än andra 20-åringar, utan det är mest varför jag dricker. Under det senaste året så ökade mitt drickande till att jag var full 3-4 gånger i veckan, innan dess så va det mest på helgerna.

När jag är nykter så har jag "demoner" i mitt huvud som säger hur dålig och värdelös jag är som människa, så jag dricker för att få bort dom "demonerna" och få självförtroende och blir den "riktiga" jag.

Profile picture for user Kennie

Hej Cartman,
Så bra att du börjat fundera över hur du dricker! Vänta inte med att börja förändra läget. Det är många som har såna känslor som du beskriver, att vara värdelös, men det går ju att ändra på det. Alkoholen är ju tyvärr ångestskapande i sig, så den gör nog det värre, även om den lindrar tillfälligt. Jag tycker du ska vända dig till vården och se till att få prata med någon om hur du mår. Du kan börja med en vanlig läkare som kan hjälpa dig vidare. Ta hand om dig, du är värd att må bra!