Hej!
Jag är här nu 😊!
För bara två dagar sedan hade jag inte en tanke på att flytta, inte än.
Men livet händer och ibland blir det så enkelt.
Jag vill inte dricka mer.
Jag behöver inte alkohol.
Livet är så mycket bättre utan - och jag vill leva!!

Så jag packade det viktigaste och traskade hit. Tänker bygga en rejäl, rejäl som i stadig inte stor, permanentbostad och flytta in för gott.

Adressen blir "Ljusare tider" för de är här nu, de ljusare tiderna som jag strävat mot. De kan, och kommer att, bli ännu ljusare. En dag i taget. Mörka moln kommer också att dra förbi, men så är det ju på sommaren, plötsligt kan åskan dra in. Men då kan jag vila i tilliten att strax kommer solen igen - det är inte mörkt för alltid.

Jag tänker på förra vintern (2019-2020) när jag var nykter en längre period första gången. Vilka bekymmer jag hade över att inte få sitta på min framtida altan och ta en drink i solnedgången. Ja, det var då det... Vilka bekymmer över något som inte finns!! Som fick mig att börja dricka igen...

Igår var en underbar dag!
Gubben hjälpte mig - vi har börjat bygga altanen! På kvällen var det helt stilla när solen började sjunka, utsikten helt magiskt vacker! Vi satte oss på regelverket som vi byggt under dagen, jag med en Tonic med lime, och bara njöt av att vara här och nu.
Jag ska sitta därute många sommarkvällar och bara njuta, helt närvarande utan "bedövning".
Jag vill ju inte missa en enda sekund av allt det vackra i livet!

KRAM! 💖💖💖

@Soffi Är du inte nyfiken på vad som händer i din kropp som gör att du inte sover? Åh tänk en sån där mätning med hätta på huvudet o kamera o allt vad det är! Tänk om du faktiskt fick svar på vad som är problemet! Och kanske det bara blir samma svar du själv har "jag är bara sån här". Ja men då vet du det o det var den lotten du fick i livets lotteri. Låter jättetufft att vara sömnlös, för det är ju det du är.
Men njut av din dag, jag har svårt att ge råd kring din situation, och tror du har bra koll på läget ändå. Ville bara visa att jag bryr mig❣

Godmiddag 🤣🤣 Soffi ❤️
För du har väl varit uppe typ sedan 02 och dragit ut på en PW om 3.5 timmar!
Skömt åsido. Jag har haft stora sömnproblem hela mitt liv fram till nu. Vad är det som hänt. Som du vet väntar jag på att äntligen få göra ADHD utredningen. Men nykterheten i kombination med baklofen samt en minimi dos 1/2 tbl setralin, den kombon har gjort succé för mig och min sömn. Det bästa av allt är att min inre stress är borta och att den inte ändrar ett skit på den galna Sigge jag vill vara dvs mig själv. Är skraj för mediciner och att bli ngn jävla apatisk zombie ligger inte för mig.
Jag hade ångest vid sänggåendet förut. Nu njuter jag av vetskapen att jag kommer sussa som en prins i minst 8 timmar.
Älskart!
Fridens liljor
Kram

Balansgång.
Ja, det är nog ordet för dagen.
Så mycket är en balansgång.

@Sisyfos skrev:"@Soffi skrev:"Och igår, efter att ha mått skit över jobbet i tre dagar, känt hur min hjärna kopplat ner och kopplat bort för att kunna stå ut med jobbet. Ja, då ville jag ha vin."
Känns inte helt ok att citera just det här eftersom du skriver så mycket annat som handlar om att du inte är sugen, men jag tror att det här är så viktigt"
Jo, det är ok att citera detta @Sisyfos! Jag såg själv när jag skrev det... När jag uteslöt "ursäkten" för att jag fick dricka, ja då såg det ju inte så snyggt ut 😟. Men jag lät det stå kvar. För att minnas.
Hade det varit så att jag på kvällen känt att "Fy vilken skitdag - jag vill ha viiiin!" då hade jag sagt att nej du Soffi, det blir inget. Punkt. Men så var det inte. På eftermiddagen, efter jobbet mådde jag ju verkligen skit. För att må bättre lånade jag en kompis häst och red en sväng 😊. Det gjorde susen! Jag mådde mycket bättre efter det 😅. När jag kom hem till middagen tyckte jag alltså att dagen inte varit så tokig ändå, tyckte att jag mådde ganska bra .... och valde att ta ett par glas tillsammans med gubben. Det gick ju bra, det blev sparsamt. Men för mig är det ack så viktigt att reflektera över VARJE gång jag väljer att dricka. Det var ju först dagen efter som jag såg: Jag måste ha varit väldigt trött, hjärntrött, och troligen begränsad i mitt "fria" val ...
Varför väljer jag då att behålla mitt fria val?🤔
För att undvika ett förbud som triggar.
Varför triggar ett förbud? Varför triggar "Jag ska inte dricka"?
För att jag tänker mer på alkohol när jag inte får dricka det. Det blir lite som "tänk inte på en rosa elefant" - det blir omöjligt att inte tänka på en rosa elefant. Och med mer tankar på alkohol snurrande i huvudet så ökar risken för mig att jag dricker. Tror jag. Det plus att jag får svårare att stoppa, att välja nyktert nästa dag om jag "ändå har brutit mot förbudet" så kan jag lika gärna dricka igen. Det vet jag.

Oavsett vad/vilket jag bestämmer så är det en balansgång....
Just nu nöjer jag mig med att än en gång poängtera vikten av reflektion. Vikten av att dra lärdom. Vikten av att inte hamna i slentriandrickande typ "idag är det lördag - då får jag dricka", då skulle det snabbt gå utför för mig.

Och så ... vikten av sömn ... nej ingenting fungerar som det ska när jag är för trött.
@Andrahalvlek skrev:"Och jag vet att du inte vill ha de här råden, men ensam är inte stark."
Oj då! 😲 Nu har du faktiskt fel AH! 😉😉😂 Jag håller helt med om @Andrahalvlek skrev:"Det är i bollplankandet med andra som de riktigt bra sakerna uppenbarar sig. "
Och jag mediterar! Det ingår i min sömnrutin att meditera i sängen en stund innan jag somnar. Jag har ju aldrig problem att somna på kvällen, men jag tänker att om jag lugnar tankarna innan jag somnar så kanske kanske det minskar risken att jag vaknar jättetidigt, att jag kanske får sova iaf en halvtimma längre. Ja, jag vet ju inte om det hjälper, men det skadar ju inte 😂. Det du kanske minns är att jag fick ett jättemotstånd mot "allt snack om mindfulness" när jag var utmattad. Jag ville ju bara vråla rakt ut att "jag vill inte vara i min kropp, jag vill inte känna efter för hela kroppen smärtar och värker". Och det är ju faktiskt helt fel läge att försöka börja meditera när man är utmattad, om man aldrig gjort det innan.
Och så det där med att "prestera sömn", jo det har jag nog försökt. Det är nog därför jag kommit fram till "okej, det är sån här jag är" okej, okej, okej...
@Andrahalvlek skrev:"det handlar om att gå ner i varv så pass mycket att hjärnan vågar släppa taget" Här satte du nog fingret på något 🤔. Kontrollbehov. Jag vill ju helst veta vad jag ska göra dagen efter när jag går och lägger mig. Typ jag behöver gå upp vid 6 för att vara där till det mötet då osv. Det kan jag inte med mitt jobb som det ser ut nu ...
Jo, jag hade nog identifierat det här redan innan, att det är ett problem. Men det förklarar inte tidigare sömnproblem så det finns något mer ... jag låter "att hjärnan vågar släppa taget" sjunka in ett tag tror jag..

@Sattva skrev:"Åh tänk en sån där mätning med hätta på huvudet o kamera o allt vad det är!" Ja! Jag skulle verkligen vilja det. Men jag får inte min läkare att skriva en remiss förrän jag provat mig igenom x antal sömnmediciner. Och det törs jag inte. Dels för hur jag reagerade på den medicin jag provade i somras 😱🤢, dels för att trots att läkaren vet om min tidigare alkoholproblematik så viftar han bort det faktum att många sömnmediciner är beroendeframkallande med ett "så farligt är det inte"... Nej, alkohol är inte så farligt det heller - för dem som dricker sällan och "tål det".
Det har dock vaknat en liten tanke ... på beroendemottagningar görs ju diverse utredningar för att det är så vanligt att beroendepersoner självmedicinerar av olika anledningar och dessutom har jag läst att det är vanligt med sömnproblem om man har någon form av NPF... Men, jag vet inte ... jag har inte ringt och kollat än om de jobbar med sömn, eller om de kan skriva remiss ...
@Sattva skrev:"Ville bara visa att jag bryr mig❣" Tack!

@Sigge69 skrev:"Nu njuter jag av vetskapen att jag kommer sussa som en prins i minst 8 timmar." SÅ SKÖNT!
Ja, kanske skulle det ändå vara värt att prova medicin ... 🤔
Balansgång var det ju ...

Kram!

Tvärstopp.

Jag borde vara på väg till jobbet nu ....
Men det är tvärstopp. Jag är handlingsförlamad. Har "bara suttit och stirrat" i flera timmar.
Nej, det var inte riktigt sant. Jag tittade på Admiral McRaven "Make your bed" för en stund sedan. Tack @Pianisten för påminnelsen om detta fantastiska tal!
Ja, jag ska nog bädda sängen nu. Men framför allt tar jag med mig "Reach out for others, people who can help you paddle".

Kram!

Tack! @majken_r @Sattva

Idag är det bara fyra dagar kvar! 😁💃💃
Man ska glädjas över det lilla 😊 ... för det kanske inte är så litet ändå 🤔

Hmmm ... jag borde kanske lägga ut en liten varningstext:
Det här inlägget kan tyckas rörigt!
För nu kommer jag nog att låta tankarna löpa fritt, hoppa som de vill. Det blir nog till synes helt utan röd tråd - men den finns där någonstans. Det kan få bli dagens utmaning till er, att hitta den röda tråden 😉😉.

Små saker en enskild person gör kan förändra världen! Ja, det var ju ungefär så som McRaven inledde sitt tal. Och han visste vad han pratade om, visste att han kunde påverka ... men jag undrar jag om han förstod, om det fanns i hans sinnebild, att hans tal många år senare skulle få en medelålders tant i Sverige att lyckas ta sig till jobbet en måndag när tröskeln från början kändes alldeles för hög ... 🤔😂😂

Jag har senaste tiden ifrågasatt lite om jag ska/bör/vill vara kvar här på forumet. Så också igår. Hela dagen, efter att faktiskt ha tagit mig till jobbet, så längtade jag bara hem, längtade bara efter att få krypa upp i soffan med en kopp te. Ja, alltså: en kopp TE.
Det är viktigt att inte glömma hur det var när jag längtade hem till en flaska vin, och visst, jag HAR några issues kvar gällande alkoholens vara eller inte vara i mitt liv. Jag lyfter dem här - för att det är alkoholhjälpens forum ... då ser det ut som att väldigt mycket av mitt liv och mina tankar handlar om alkohol ... när det mesta av mina tankar egentligen handlar om hmmm ..🤔 typ: vem är jag, hur funkar jag egentligen, hur kan jag få bättre sömn, vad ska jag göra för att må bra, var finns min plats i det här samhället, hur ska jag försörja mig, kan jag hoppa av ekorrhjulet ... osv ...??
Men ... det är väl det "Det vidare livet" handlar om? Att hitta sätt att hantera livet utan (eller med sparsamma mängder) alkohol?
OCH, jo jag har ju faktiskt stunder när jag gläds över det lilla också 😅 - som att konstatera att jag längtar hem till te. För ... på ett sätt är det ju ganska stort!?

Motstånd.
Jag tyckte själv att jag kom på en riktigt bra liknelse igår!😂🤣
Varför det kan kännas sååå mycket motigare att komma igång efter en ledighet.
Jag älskar ju att simma!!! Både i sjöar och i havet ... fast i havet simmar jag bara när det fortfarande är ganska svalt vatten för jag tycker INTE om maneter, att tvingas simma sakta och spana så att man inte simmar rakt in bland dem.
Men visst kan det vara ganska motigt att komma i vattnet om man varit för länge uppe på stranden och blivit varm av solen och kanske lite svettig av beachvolley (jodå, tanten tycker fortfarande det är kul!🤣). Då känns vattnet kallt. Står man för länge i strandkanten med bara fötterna i vattnet känns det bara kallare och kallare ... Alltså bäst att gå raskt i till lårdjupt vatten, dyka i och börja simma - då är det sååå skönt!!
Men nu, på jobbet ... där känner jag inte att jag har i uppgift att dyka djupt och simma fort ... och jag kan inte planera själv ... Jag blir stående med iskallt vatten ända upp till midjan 🥶 ... och vet att när jag får klartecken kan jag ta ett steg till och ... börja trampa vatten ... det är svårt att hålla värmen när jag bara trampar vatten ...
Så ... vad kan jag göra själv? Mycket handlar ju om mental inställning ...
Jag ÄR ju ändå glad att jag har en pöl att plaska i ... Kan jag hitta sätt att simma? Kan jag skaffa mig en torrdräkt? Iaf medan jag försöker hitta en annan pöl ... eller ja ... helst sjö då.
För att hitta en annan sjö behöver jag en karta. Kompassen har jag ju ... någonstans 🤔 ...@Sattva skrev:"Den där magkänslan som pratar" ... behöver bara lära mig att tolka den (igen?) ... och foga ihop med hur samhället ser ut ...

Jag var duktig på att teckna som barn! Jo, jag visste nog det, folk har sagt det men ...
Så i höstas hittade jag teckningar som mamma sparat - jag var verkligen bra på att teckna!!😲 Ja, för att vara barn alltså 😂. Men något, jag vet inte vad, fick mig att lägga ner pennan tvärt.
Så nu, om jag skulle försöka igen, så tecknar jag nog som en 11-12-åring ... Man stannar där man slutar liksom.

Tonårstiden är jobbig för de flesta. Det är då man ska lära känna sig själv och lära sig hur man hanterar det jobbiga.
Jag lärde mig att hitta suddgummit i flaskan och radera ut vissa av mina "jobbiga" sidor.
En teori bara.
Man stannar där man slutar ...

Och här slutar jag nog skriva för dagen 😅.

Kram!🧡

@Soffi Det är ju precis det här ”Det vidare livet” handlar om. Stöta och blöta och bollplanka livets issues som de är utan alkohol som filter. Ångesten vi känner har en orsak, det är vårt undermedvetna som försöker prata med oss. Fascinerande. Sakta men säkert ska vi lägga små pusselbitar på plats för att skapa en helhet, och vissa pusselbitar är förstås svårare än andra att hitta. Så fortsätt du babbla 🤩

Kram 🐘

@Soffi Tecknandet är väl en jättebra hobby att ta upp igen! Tekniker kan du lära dig på youtube, allt finns på youtube. Det är så befriande skönt att skapa. Utan tanke på prestation, bara göra. Att bara göra och göra och göra är grejen, då blir det bra till slut. Det är verkligen återhämtning för kropp och själ. Man sysselsätter hjärnan och händer och blir nöjd med det man skapar. Själv stickar och virkar jag. Min äldsta dotter broderar och målar i vuxenmålarböcker. Vi mår bra av sådana ventiler tror jag.

I vaneboken jag brukar referera till berättar författaren om ett experiment. Två grupper med fotoelever får två olika beting. Den ena gruppen ska under en hel termin leverera EN enda bra bild. De skulle fundera och planera och till slut leverera en kanonbra bild. Den andra gruppen skulle leverera minst en bild per dag. Deras beting var att leverera massor av bilder. Jag behöver nog inte ens berätta vilken grupp som tog de bästa bilderna?

Kram 🐘

@Andrahalvlek skrev:"Så fortsätt du babbla 🤩"
🤣🤣🤣 Tack AH! Jag älskar att starta dagen med ett gott skratt! Spelar faktiskt ingen roll att det är på min egen bekostnad. Jag ser ju att jag babblar och bubblar 🙄 .. men jag behöver väl det. Så tack för "godkännande" också 😉😂.
@Andrahalvlek skrev:"Tecknandet är väl en jättebra hobby att ta upp igen! Tekniker kan du lära dig på youtube, allt finns på youtube." Här får jag erkänna ... något, dvs nästan hela jag 🙄, sparkade bakut. NEJ! Jag har inte tid! Jag kan inte! Jag vill inte!
...
Ojdå 🤔. Vad står det för??? Snacka om överreaktion 😳.
Det är sant att jag upplever tidsbrist för det mesta sedan jag slutade dricka. "Jag hinner ingenting". Det tar så'n tid att varva ner ... jag gör allt långsammare ... jag orkar inte, jag är så trött ...
Visst har saker förändrats. Jag har bytt jobb och pendlar längre ... jag har flyttat ... jag har inte hästen hemma längre .. En halvtimma här och tio minuter där, det är klart att det blir ganska mycket tid sammanlagt som jag "förlorat". Och så sover jag sämre (jo jag vet det där med alkohol och sömnkvalité, har vänt och vridit på det med min sömn- och beroendeterapeut, faktum är att jag känner mig mindre utvilad nu ...).
Men jag har också dragit ner på så mycket! Jag har bara en häst nu, bara ett jobb ... Hur i h-vete fick jag ihop det förut???
Nåväl. Det är klart att jag kan hitta tid - om jag vill ... Jag har ju gott om tid på jobbet! Tid då jag bara är frustrerad och energin rinner ur. Men ... jag kan ju inte sitta och rita på jobbet 🥴.
Och så det där med Youtube ... nej, jag behöver inte gå in på det ...

Hmmm ... ett ritblock och några bra pennor kostar inte så mycket 😏. En billig peng för att se vad som dyker upp, vad som händer när jag fattar pennan, för att kanske få se vad som egentligen låg bakom min första reaktion?
Tack AH! Jag tror att det är ett jättebra förslag!😅

Så till: Reflektioner från frukostbordet.
Oj, det här var starkt - men så gott!!😋
Hmmm 🤔 ... det har kommit smygande ... långsamt ... det blir bara starkare och starkare och mer och mer ...
Nej, jag har inga problem - det är inte så farligt!
Kaffe.
Senast jag handlade så var min vanliga kaffesort slut. Inga problem, jag kan prova något nytt. Jag valde en kraftigare mörkrost.
Inser att det hänt flera gånger. Varje gång väljer jag något kraftigare, mörkare. Jag har gått från typ len mellanrost till, nu senast, Skånerost.
Frukostfunderingarna handlade om ifall detta är ett beroendebeteende eller om det är, vad ska jag kalla det, "normalt" är inget bra ord, allmänmänskligt kanske? Smygande omedvetna förändringar mot mer och starkare, i det här fallet mer smakrikt.
Jag vill poängtera att jag har inga problem - det är ju bara kaffe!
...
Åh, herregud ... hur ska jag trassla mig ur det här??? 🙄😉😉😉🤣🤣🤣🤣🤣

Kram!🧡

Du skriver så mycket intressant i din tråd mitt i allt ”babblande” Soffi, 😀. Jag tycker helt enkelt inte att det är så mycket babblande, utan sånt som får en att fundera. Varför slutade jag teckna? Varför tecknade jag från början? Jag har gjort många olika saker, olika sporter, olika hobbies. Jag provar nytt. Är det min rastlösa själ som jobbar då? Som nykter blir jag nog än mer uttråkad. Inte så att jag tycker att det skulle vara roligt att dricka, men jag vill att det händer saker och det är ibland jobbigt. När man är trött, när man behöver vila. Att hitta något att vila i är en utmaning.
Tänkte också på det du skrev om att du drack med din gubbe och att du kanske inte var så fri i ditt val som du trodde. Jag tror att man verkligen behöver reflektera om man ska experimentera med drycken som både du och jag gör.,och välja bort åtminstone 9 gånger av 10. Flera skriver att man triggas av förbud, andra skriver att man lämnar dörren på glänt, några väljer vitt, några återfaller. Jag tror att det flera av oss ägnar oss åt här på forumet är att försöka få ordning på livet och oss själva i förhållande till livet och alkoholen. Alkohol kan inte spela en viktig roll i våra liv. Men vad som rätt vet jag inte, varken för mig eller för dig. Och det kanske är olika vid olika tider, vad som är rätt. För mig tror jag att forumet är rätt. Jag fåran mycket kloka reflektioner från er andra. Konstigt egentligen att så många supersmarta människor har hamnat i ett missbruk.., fast ibland undrar jag om det är just det som är problemet hos några. Hög IQ, få utmaningar. Nu har jag inte satt mig själv i just det facket, men jag tror att det inte är helt lätt att vara smart alla gånger. Och sömnproblemen…, HSP… Inte lätt alla alla gånger att komma underfund med hur man ska leva för att optimera sina förutsättningar. Men teckning kanske och som du skriver med ett skissblock och lite kolonner kommer du en bit på väg.

Måndag morgon 😣. Okej, okej, okej ...
Helgen har varit 😩😵🤢🤕.
Jag har gått in i ett skov av min sjukdom - fast det borde vara omöjligt ...
Känns dubbelt sjukt nu, att ha en sjukdom som gör att man uppfattas som aspackad, totalt redlös, och som ger baksmälla allan ... Jag har alltså tillbringat större delen av helgen i sängen och soffan.
Nåväl ... jag kan iaf konstatera att - Jag behöver ingen alkohol! - och det är ju gott så 😑.
Dessutom kan jag, om jag ska försöka tänka positivt, bekräfta att hjärnan har en fantastisk förmåga att läka! Nervceller, även de man slagit ut med gift (!) kan nybildas!
Okej. Jag erkänner. Jo, jag har offerkoftan på ... men bara den lilla, inte den stora bylsiga 🙄😏.
För jag känner tacksamhet också. Tacksamhet för att jag är nykter och därför inte har någon som helst vånda över att behöva kontakta vården (igen ... 😩), tacksam för att jag inte känner att jag måste mörka mitt alkoholintag.

Det är ju ändå ljusare tider nu!

@Sisyfos skrev:"Du skriver så mycket intressant i din tråd mitt i allt ”babblande” Soffi, 😀."
*Skratt* Ja, min tråd är kanske lite som en lågprisbutik 🤔 ... fynden, guldkornen, finns där! Om man ser förbi allt "skräp" och orkar leta ... Och det som är "skräp" för mig är ett fynd för någon annan 😅.
Nej, jag skriver inte så för att vara elak mot mig själv! Det var bara en liknelse som dök upp i min fantastiska hjärna. Dessutom gillar jag lågprisbutiker ... när jag är på rätt humör. 🤣

Skämt åsido @Sisyfos, hela ditt inlägg är mycket tänkvärt!
Naturligtvis säger jag så för att vi tänker väldigt lika 😁.
Reflektionen tror jag är det absolut viktigaste: Vad, hur, varför osv?
Hörde förresten något igår som ligger och gror nu gällande utveckling och att lära av misstag. Jag minns naturligtvis inte ordagrant och jag har redan vidareutvecklat lite själv, men när vi aktivt vill utvecklas så tänker vi oftast i presens och/eller futurum. "Härifrån och framåt ska jag ...". Men om vi aldrig tittar bakåt så ser vi inte misstagen vi gjort och kan alltså inte lära av dem. För misstagen finns inte i presens!! Självklart!? Nej, jag har aldrig tänkt på det tidigare. Att det är alltid i efterhand som man tänker "Jag borde gjort si och så istället". (Okej, undantag kanske med missbruk av vara månde? Ibland tänker man kanske då att "Nu gör jag fel ..."???.) 🤔 Alltså, om man istället tänker "Därifrån och dit vill jag ..." när man söker utveckling, skulle man då minska risken för att upprepa samma misstag flera gånger?

Dags att starta dagen.
Måtte jag hålla mig på benen ...
Självklart är jag nykter iaf 😍🙏.

Kram!

Anonym26613

Härliga @Soffi ❤🙏
Du babblar så fint. Jag tänker på dina pusselbitar. Undrar vilka bitar jag själv saknar. Det är så nyttigt att läsa runt här. Då utvecklas man. Och när man skriver ner allt i sin tråd, så är det lättare att se sin utveckling.
Tänk vad långt vi har kommit 🥰💚🙏

🤔 När jag läser i efterhand... Det ser ut som om jag drack i helgen. Det gjorde jag inte. Jag var spik nykter. Det är en annan sjukdom som gör att jag verkar full - helt utan droger. Ironiskt nog.

@Miss Mary Poppins skrev:"Tänk vad långt vi har kommit 🥰💚🙏"
Ja, tänk!🙏💖

@Soffi Hej! 🤗 Va bra att du förklarade! Jag fick inte ihop det. Full fast nykter på samma gång. 😳 Det har du inte skrivit ett smack om tidigare av någon anledning tror jag? ❤️Att du har en annan sjukdom. Sådant är ju bra att veta för oss som försöker sätta oss in i hur ditt liv ser ut.

Kram

Jo Torn det har stått, men inte i klartext som nu, eller klartext och klartext…
Det låter jättejobbigt Soffi.
”Dit vill jag”, ja, jag tror att målbilder gör det lättare att nå sina mål, kanske lättare också att ta tillvara tidigare erfarenheter.
Ha det bra Soffi och hoppas du mår bättre nu.

@Soffi Hoppas du mår bättre i ditt skov! Jag hade inte heller förstått att det fanns något mer du hade att hantera. Det var något i somras vet jag, är det det som spökar?
I vilket fall önskar jag dig att du får må riktigt bra! Jag läser allt du skriver o blir glad varje gång jag ser att du varit inne o skrivit😍

Tack! @Varafrisk @Torn @Sisyfos
Jo, jag höll mig på benen igår, tacksam för det! 🙏
Hoppas jag klarar mig idag också, men det är en minut, en timma, en dag i taget som gäller nu.
Så mycket som är lika ... 🤔

@Torn skrev:" Jag fick inte ihop det. Full fast nykter på samma gång." Men då fattade du ju precis rätt!! 🤣
Eller ... iaf lika bra som folk i allmänhet ...
När man träffar på en människa som helt plötsligt inte kan gå eller ens stå, som är så yr så att hon inte ens kan kommunicera redigt och förklara vad det handlar om - ja, då tror man ju att människan är full eller drogad.
Det var min absoluta skräck förut - att bli tagen för full när jag inte var det.
Men, nånting har hänt! Nu känner jag att folk får tro vad sjutton de vill!! Jag är nykter - tro't om du vill!

@Torn skrev:"Det har du inte skrivit ett smack om tidigare av någon anledning tror jag?" Jo, men precis som @Sisyfos svarar så har jag inte skrivit så mycket om det av främst två, eller kanske tre 🤔, anledningar. Först, jag fick en behandling för ca tre år sedan som hjälpt MYCKET genom att jag inte kunnat bli yr (återkommer till den) och det andra är att jag inte tyckt att det hör hemma här. Fast det gör det nog ... jag har ju medicinerat även detta med alkohol😣. Det tredje är nog att jag inte vill bli identifierad ... men om det jag skriver nu kan hjälpa någon annan "medicinerare" så är det värt risken.

Alkohol som medicin. Jag har ju skrivit ganska mycket om att jag medicinerat min HSP, min rastlöshet, min sömnlöshet och trötthet, min frustration över känslan av att inte fungera i ett modernt samhälle mm mm. Men inte om att jag medicinerat yrsel också, men det har jag. Låter det bakvänt? Alkohol mot yrsel? Japp, det funkar! Kortsiktigt. Men i längden fuckar det naturligtvis upp hela systemet. Alkoholen fungerar genom att alla sinnesceller blir avtrubbade, signalerna mellan nervcellerna går långsammare ... eller inte alls. Jag upplever alltså yrseln som lindrigare. Plus att jag aldrig blir yr när jag är bakfull!! Riktigt riktigt skrämmande nu när jag tänker nyktert på det, hur alkoholen verkar på nervceller, hur den "stänger av" - ALLT. Men det var fullt logiskt när jag drack.
Nåväl. För att göra en lång historia kort. Jag fick en behandling för ca tre år sedan, mina dysfunktionella balansnerver slogs ut, specifikt, mha nervgift. Skitläskigt!! Men - vilken .. jag höll på att skriva "gudagåva" ... men det är ju en gåva från läkarvetenskapen 😅. Jag kan alltså inte bli yr längre.
Och jag slipper "självbehandla" HELA hjärnan.
Jag tror att det är en av grundstenarna till att jag kunde börja ta tag i mitt alkoholproblem.
OERHÖRT TACKSAM för det.🙏🌟💖

Nu har jag alltså blivit yr igen 😞.
Jahaja. Det betyder ju bara att nervceller läker/återskapas. Det är ju bra! Med tanke på hur jag behandlat hela min hjärna förut 😱😅.
För de flesta har behandlingen av balanscellerna livslång effekt, men några måste upprepa efter 5-10 år.
Det har gått tre år för mig ... Okej! Jag har extremt bra läkekött! Det är ju toppen!
Jag ringde min läkare igår. Jag fick en tid inom kort, snabbare än väntat, för jag är "ett intressant fall".
Förut hade jag tänkt att "Jag vill inte vara ett intressant fall 😩😭" - och druckit på det ...
Nu tänker jag -Så bra!! Jag är ett intressant fall och kommer därför att få snabb hjälp!🙏🤩

Det händer saker i nykterheten!

Så om du som läser det här känner igen dig i att medicinera med alkohol mot något, vad det än kan vara, ge nykterheten en chans!!
Håll upp med drickandet iaf så länge att du törs söka hjälp på annat håll. Två veckor räcker faktiskt för att kunna ge "hyfsat rena" blodprov. -Börja med det!
Sök hjälp och lita sedan på vetenskapen.
Kan jag, som har medicinerat så många olika saker (även om jag börjar tro att allt hänger ihop på något sätt🤔?), så kan DU!
Ge inte upp!
Jag har i ren desperation druckit emellanåt. Men tänker då att en gång är "ingenting", det förstör inte så mycket - förutsatt att jag blir nykter direkt igen. Alkoholen ska bannemej inte sabba mina chanser att få hjälp på riktigt.
Mitt "desperationsdrickande" är mycket glest nu. Månader emellan.
Det kommer att bli lättare med tiden även för dig.

Kram!🧡