Pratade med beroendekliniken. Gick lite knackigt då videon inte funkade så vi kunde bara prata. Sköterskan bryter så jag har lite svårt att förstå henne men det gick efter många ”va, vad sa du?”. Eftersom jag och min man åker iväg till ett land där alkoholen säljs på alla mataffärer är jag tvungen att ha strategier för att inte få återfall. Hennes tips var att så fort jag känner sug, eller börjar ha tankar på att dricka, är att ha strategier för att bryta det. Jag kommer säga till min man om de tankarna kommer. I vårt hus kommer det inte finnas vin (det enda jag druckit innan) och vi är inga partymänniskor så afterski och sånt är inget problem.
Egentligen sa hon inget nytt som jag inte redan visste genom detta forum! Vi här inne är helt enkelt bäst! Vi har väl lärt oss den hårda vägen eller ”learning by doing” 🙄 Hep, hep: ny nykter dag att slå ihjäl!

Bra att du bygger upp strategier,, det kan behövas @kebne1
Jag minns själv en weekend i Prag,, full kastrull hela tiden,, vätskekontroll vid varenda uteservering.
En sväng på "affären" mitt emot hotellet varje dag. Man tyckte att allt var nästan gratis.
Samma sak på en resa till Sunny beach,, blev bästa kompis med badvakten,, han krängde pilsner på sidan om, han hade en stor trunk med is och pilsner under badvaktstornet.
Jag var hans bästa kund,, fick bästa strandplatserna reserverade varje dag.

@Kebne1 Vad bra att du har strategierna under kontroll! Ja detta är ett bra forum och man får med sig saker hela tiden som man kan ta till. Strategin att säga till sin man när tankarna kommer är superbra! Det har jag gjort från dag 1, skönt att få ur sig det högt och redan där har hälften av tanken gått bort. Härligt att åka iväg till alperna och snön, jag passar på att åka skidor varje dag innan den försvinner😀

@Kebne1 Ett tips är att ha en färdig bryta-fokus-tanke. ”Ja, jag får dricka men först ska jag springa tre varv runt huset”. Och gör det också! Man förflyttar då fokus någon annanstans, allra helst i en fysisk aktivitet, och plötsligt vill man inte dricka längre. Tänk också om allt på ett positivt vetgirigt sätt ”nu ska vi se hur den här upplevelsen blir nykter”. Du kommer uppleva en större närvaro i nuet och större wow-känsla generellt. Vi tror att vi dricker för att förstärka våra känslor och sen är det precis tvärtom. Det är som nyktra vi verkligen har tillgång till alla våra känslor. Och de är starkare.

Kram 🐘

Jag ska verkligen testa nyfikenhets-knepet! Jag ser så mycket fram emot att sitta och vila utanför backens barer och dricka varm choklad. Medan många andra berusar sig med varmt vin. Blir spännande!@Andrahalvlek

Igår skålades det i champagne då vi renoverat klart sonens lägenhet. Jag kände mig stark och cool då jag sa att jag är nykterist. Vi var en blandad skara och någon frågade varför. Jag kände mig stark och sa som det var att jag inte mår bra av alkohol. Jag kommer aldrig mer dricka.
Hepp, hepp!
Frågor på det?
Kämpa på alla fina här inne!🙏🏼

Jag känner mig cool. Och urstark! Det ger mig ännu mer råg i ryggen att säga högt och tydligt till allt och alla att jag är nykterist och ämnar förbli det. 🙏🏼@majken_r

@Kebne1 Heja dig! Man blir mer rakryggad och stolt med tiden. Med all rätt. Varje nykter dag är värd att strutta runt som en mallgroda över. De fåtal som har synpunkter har det oftast för att de känner att deras eget drickande blir ifrågasatt. Det är deras problem.

Kram 🐘