När jag tog steget efter lång startsträcka och sökte hjälp för mitt beroende frågade läkaren på beroendekliniken om jag ville lära mig dricka ”normalt” eller sluta helt. Först förstod jag inte riktigt. Dricka normalt? Men mitt svar kom snabbt: jag ska aldrig mer dricka. Jag hade aldrig orkat med förhandlingen. När ska jag dricka. Hur mycket. Nä, jag blir utmattad av bara tanken. Däremot bad jag om all hjälp jag kunde få. Medicinsk, terapeutisk, allt som finns.
För mig handlar det om mind set. Jag har bestämt mig och jag säger det högt. Jag ska inte dricka mer. Sakta sakta mår jag bättre och bättre. Melankolin börjar lägga sig så smått och det gråa börjar få lite lite mer färg. Imorgon dag 40. Det har inte varit en dans på rosor och jag fattar att det kommer gupp på vägen men jag är stenhård i mitt beslut.
Ännu en nykter dag idag.

@Kebne1 Känner av din styrka och din känsla i det du berättar. Ungefär så tänkte och kände jag också denna gång, den enda vägen ut för att må bra är att sluta dricka. Att lära sig dricka normalt visste jag att jag inte kan, att bara ta ett glas är en pina, jag vill ha hela flaska. Att sitta på en middag och sippa på ett glas, i för mig en evighet, innan påfyllning var en pina. Kunde inte delta i en konversation, tänkte bara på att få mer vin nu!

Du är så stark och modig och cool😎. Det kommer att gå så bra för dig med den inställningen du har💪💕.

Ps. Nu ska jag fixa två dagar utan min man som är iväg, men det ska gå det med. Kanske får hundarna sova i vår säng på natten, de gör de vanligtvis inte. Nä, ska nog sova själv, får mer plats så😀

Exakt! Sippa vin och bara sukta efter mer…. Nä, jag orkar inte med det. Enklare att ”bara” skippa skiten helt!
Du kommer säkert fixa dina dagar utan mannen. Jag lät min hind sova i sängen, så ofantligt mysigt. Men det är vår hemlis😉@vår2022

Ja,, Vad är "dricka normalt" Var går gränsen för normalt och för mycket? Har märkt efter alla år, att det beror helt på vem man frågar. En läkare, eller nuvarande chefen (som är nykterist, tror jag) då tycker dom att fyra folköl på en hel vecka är för mycket, då börjar det pratas om HR och rehab.
Jag drack 6-7 folköl om dan,, det tyckte jag var normalt. Man blev aldrig bakis,, man kunde jobba som vanligt.
Har yngre kollegor (90-talisterna) som går all in fre-lör, ofta med en sjukskrivning på måndag som följd,, men det verkar vara helt normalt.
Säger som @Kebne1, Enklare att bara skippa skiten helt, då behöver man inte fundera på det mer.
Nu kör vi på det som ÄR normalt, nykterhet!
Ha dé!

Dag 40. Snart 6 veckor. Jag känner en befrielse som är svår att klä i ord. Tacksamhet för detta forum❤️
Igår tog jag vaccin. Det var i ett fint hotell och på väg hem passerade jag vinnaren. Ni vet en sån där skönt belyst med härliga loungemöbler och soft musik bakgrunden. De upplysta flaskorna och glasen glittrade fint i ljuset. Suget slog till! Oj, så gott med ett glas iskallt vin.
Men icke! Suget klingade av när jag kom ut.
Guppen kommer komma, och jag är redo! Kom bara: jag ska ge er en jäkla kamp!
Ny nykter dag🙏🏼

@Kebne1 Tjena kompis! Vad bra det går för oss! Guppen känns väldigt små än så länge.
Själv har jag det riktigt bra faktiskt.
Lite sug kan slå till när dom häller upp en iskall pilsner på reklamen på tv,,
tycker det är mycket alkohol reklam nu på tv, Bib, whiskey. Inte bra...

Ja. Alkoholreklam finns överallt! Så irriterande. Jag slår av volymen så fort reklamen kommer. Står inte ut att det blir högre, skrikigare volym.
Ny nykter dag🙌🏾@Tikka

Heej! När drar du till alperna @Kebne1
Satt och såg alpint idag då herrarna åkte störtlopp,, vädret såg så härligt ut där.
Tror det var i Wengen Schweiz.
Ha en fin kväll😊