Hatar att b

Profile picture for user Gabi79

Slant och råkade skicka in en trådstart. Nåväl.
Det jag skulle skriva var att jag hatar att bli full. Jag älskar känslan av att ta ett eller nåt glas t ex mitt på dagen vid en lunch, när man lagar mat, eller är på konsert. Jag gillar det måttliga drickandet helt enkelt. Dock har jag det senaste halvåret fyllnat till rejält flera gånger. Haft svårt att hålla mig till ett par drinkar. Druckit enstaka glas hemma nästan dagligen. Vill inte ha det så. Vill bara va måttlig.
Nu har jag varit helt nykter i 8 dagar. Druckit några alkoholfria öl och helt ärligt inte haft nåt sug direkt. På nyår så spåra det något, så avsmaken och rädslan för alkohol blev för mycket. Tar även antidepp som inte är så bra kompis med alkohol, så ja. Nyskild och deprimerad... Har iaf kommit igång med min träning igen och ser lite ljusare på ett liv i framtiden där jag ska kunna va måttfull.

Profile picture for user Nervöst lejon

@Gabi79 Hej! Hakar på din tråd också. Jag är inte nyskild, det var några år sedan, men det var också då jag började dricka mer och särskilt i ensamhet. Jag har en känsla av att det finns mycket obearbetat från separationen, som jag försökt dricka bort och tänker att nu måste det bitas i det sura äpplet och se nyktert på tillvaron. Låt eländet (och sen kanske harmonin) komma!

Håller alla tummar och tår för din resa!

Profile picture for user Gabi79

@Nervöst lejon Jag separerade för 2år sen, men skilsmässan gick nyss genom. Så inte helt nytt för mig heller egentligen. Men strax efter jag gjorde slut så kom Corona och det var ju kanske bra timing, eller inte. Hade kanske druckit mer om det inte var så begränsat i samhället. Men det blev en slags belöning när man orkat sig genom ännu en dag och känslan är ju guld. Tyvärr ohållbart i längden. Har haft ett sug som oftast startar tis-onsd på kvällen. Då har jag tagit ett glas vin eller en öl och allt känns bra. Men nu jävlar. 9 dagar utan nåt.

Stort lycka till med din resa.
Jag vet inte riktigt vart min är på väg, men jag vill inte bli full iaf.

Profile picture for user Nervöst lejon

@Gabi79 ja, pandemin har definitivt påverkat hur man dricker. Det blir enklare att dölja också.

Och ja, tyvärr är känslan guld. Hur kommer man dit utan alkohol? Det vill jag ta reda på!

Detsamma! Sju dagar för mig. Har inte heller något mål än, men funderar på en vit månad och sen utvärdera.

Profile picture for user Gabi79

Över två veckor utan alkohol nu. Knappt nåt sug heller. Hade troligtvis varit ute i helgen om jag inte blivit sjuk, men nu får det blir två veckor till nästa ev utgång. Mina barn kommer imorgon och jag ska inte dricka en droppe när de är här.

Profile picture for user Gabi79

Ibland kan jag bli så sjukt sugen när någon på tv eller sociala medier dricker öl eller vin. Fick nyss upp en film där en man gav ett glas vin till sin dotter. Direkt kände jag att jag ville ha det. Fick över fort. Klockan är trots allt bara 10:30, men ändå ☹️

Profile picture for user Nervöst lejon

@Gabi79
I film (och reklam) är de ju otroligt skickliga på att skapa associationer mellan alkohol och positiva känslor. Jag behöver påminna mig själv ständigt om att verkligheten inte är sådan.

Riktigt fint kämpat med över två veckor! Jag passerar den gränsen idag 💃