Slant och råkade skicka in en trådstart. Nåväl.
Det jag skulle skriva var att jag hatar att bli full. Jag älskar känslan av att ta ett eller nåt glas t ex mitt på dagen vid en lunch, när man lagar mat, eller är på konsert. Jag gillar det måttliga drickandet helt enkelt. Dock har jag det senaste halvåret fyllnat till rejält flera gånger. Haft svårt att hålla mig till ett par drinkar. Druckit enstaka glas hemma nästan dagligen. Vill inte ha det så. Vill bara va måttlig.
Nu har jag varit helt nykter i 8 dagar. Druckit några alkoholfria öl och helt ärligt inte haft nåt sug direkt. På nyår så spåra det något, så avsmaken och rädslan för alkohol blev för mycket. Tar även antidepp som inte är så bra kompis med alkohol, så ja. Nyskild och deprimerad... Har iaf kommit igång med min träning igen och ser lite ljusare på ett liv i framtiden där jag ska kunna va måttfull.

@Gabi79 Hej! Hakar på din tråd också. Jag är inte nyskild, det var några år sedan, men det var också då jag började dricka mer och särskilt i ensamhet. Jag har en känsla av att det finns mycket obearbetat från separationen, som jag försökt dricka bort och tänker att nu måste det bitas i det sura äpplet och se nyktert på tillvaron. Låt eländet (och sen kanske harmonin) komma!

Håller alla tummar och tår för din resa!

@Nervöst lejon Jag separerade för 2år sen, men skilsmässan gick nyss genom. Så inte helt nytt för mig heller egentligen. Men strax efter jag gjorde slut så kom Corona och det var ju kanske bra timing, eller inte. Hade kanske druckit mer om det inte var så begränsat i samhället. Men det blev en slags belöning när man orkat sig genom ännu en dag och känslan är ju guld. Tyvärr ohållbart i längden. Har haft ett sug som oftast startar tis-onsd på kvällen. Då har jag tagit ett glas vin eller en öl och allt känns bra. Men nu jävlar. 9 dagar utan nåt.

Stort lycka till med din resa.
Jag vet inte riktigt vart min är på väg, men jag vill inte bli full iaf.

@Gabi79 ja, pandemin har definitivt påverkat hur man dricker. Det blir enklare att dölja också.

Och ja, tyvärr är känslan guld. Hur kommer man dit utan alkohol? Det vill jag ta reda på!

Detsamma! Sju dagar för mig. Har inte heller något mål än, men funderar på en vit månad och sen utvärdera.

Över två veckor utan alkohol nu. Knappt nåt sug heller. Hade troligtvis varit ute i helgen om jag inte blivit sjuk, men nu får det blir två veckor till nästa ev utgång. Mina barn kommer imorgon och jag ska inte dricka en droppe när de är här.

Ibland kan jag bli så sjukt sugen när någon på tv eller sociala medier dricker öl eller vin. Fick nyss upp en film där en man gav ett glas vin till sin dotter. Direkt kände jag att jag ville ha det. Fick över fort. Klockan är trots allt bara 10:30, men ändå ☹️

@Gabi79
I film (och reklam) är de ju otroligt skickliga på att skapa associationer mellan alkohol och positiva känslor. Jag behöver påminna mig själv ständigt om att verkligheten inte är sådan.

Riktigt fint kämpat med över två veckor! Jag passerar den gränsen idag 💃

3 nyktra veckor idag! Barnen har konstaterad covid och det blir andra helgen i karantän. Gör ju saker enklare när man är i husarrest. Många olika sug, men ett glas rödvin känns mest lockande för tillfället. Har även jobbar varje dag i 3v, inkl helger, så min vinhjärna tycker jag förtjänar det. Dock håller jag inte med. Har mått ganska bra trots sjukdom och jag tror det har med nykterheten att göra.

@Gabi79 Wow! Tre veckor 🥳 Tur att även karantän kan ha sina ljusa sidor. Men hoppas ändå att ni inte varit alltför sjuka.
Om du har mått ok trots sjukdom och väldigt mycket jobb, så har du nog ännu bättre humör på intågande nu 😊

Över 4 veckor och på onsdag en månad. Jag är just nu sååå sugen på vin. Det är inte ens nåt jag brukar dricka särskilt ofta. Har haft ett sug i flera dagar, men nu är det så jag vill springa iväg till bolaget. Idag kommer mina barn och mitt löfte till mig själv är att inte dricka när de är här iaf och det ska jag hålla. Vet inte varför jag fått ett sånt känslopåslag just nu. Har varit ensam och i karantän i en vecka och nu när jag är ok så har jag sån fomo att det är inte klokt. Det är bara måndag!! Nåväl. Inget vin för mig.

@Gabi79 Hej! Tror inte jag skrivit i din tråd tidigare? Nu gör jag det iallafall!
En månad är ju så bra o lång tid - Grattis! Och bra beslut att inte dricka - en dag i taget blir många till slut har många kloka sagt/skrivit!
Kanske du känner dig bättre nu när du kommer ur din karantän? Du får skriva o berätta mer...
Kram 🤗

@Gabi79
Grattis till alla nyktra dagar! Undrar hur lång tid det tar innan det där suget slutar komma i känslomässiga lägen? Bra att du orkar stå emot den här gången! Och bra tajmat med barnvecka och måndag. Då är det långt till nästa tillfälle och då känns det förhoppningsvis bättre 💪🤗

Tack Majsan och Lejonet!😃
Suget sitter i fortfarande. Eller det kommer i små pustar som går över ganska snabbt. Blir inte så sugen av att se andra dricka på tv längre, nu är det mer bara för jag har varit duktig och förtjänar nåt. Har planer i helgen som innebär att köra bil, så det blir en vit helg nu också (mest troligt).