Jo. Snart så blir det åka av. Lite mycket fix dök upp som småjäklas men snart så… Hoppas du mår bra. Visst känns det lite lättare att andas nuförtiden?
Imorgon ny nykter dag🙌🏾@Tikka

Vecka 6! Tjohooo!
Sån lycka. Idag ska här isvaksbadas för att fira. Igår kväll kom ett starkt vinsug out of the blue. Blev helt paff. Då var jag så slut efter rallydag så jag bara satt och andades mig igenom skiten. Jag har andats mig igenom barnafödslar så nog ska detta också kunna andas igenom.
Idag en ny nykter dag. Mot vecka 7.
Heja alla fina här.
❤️

@Kebne1 Ja, alkoholdjävulen kan poppa upp som gubben ur lådan när man minst anar det! Härligt jobbat med andningen! Får en bild av hur det kan ha sett ut när du nämnde barnafödande😅.

Grattis för den god vägen mot vecka 7👏🌟💪💕

Vi bor ensligt med ett fåtal grannar men vi som bor här umgås. En av min närmaste granne ville idag bjuda på varmt vin på bryggan. Vi satt vid isen och solen verkligen värmde. Återigen fick jag förklara att jag faktiskt slutat att dricka alkohol. Hon tyckte då att det är trist för henne att dricka själv. Jag vill ju verkligen inte att andra ska sluta bara för att jag gör det. Men stämningen blev lite annorlunda. Så svårt detta med alkohol. Det är så normaliserat. Jag som inte dricker är avvikande.
Min status nu är att jag mår bättre än vad jag gjort på tio år. Allt är lättare. Melankolin har lagt sig och längtan efter alkohol är obefintlig.
Jag är en sån lycklig nykterist🙏🏼
Kämpa på alla fina här❤️

Thats my girl 🤩Bra gjort @Kebne1!
Du ser vad konstigt det blir,, jag menar, jag (och kanske du också) hade velat sitta ifred när vi drack vår dryck.
Det var ju trist när folk var omkring,, det bästa var ju att få sitta själv och tippa i sig.
Underlig bästa vän man hade,, en flaska....

@Kebne1 Ja, det är obeskrivligt skönt att vara nykter! Tror det bli så där riktigt skönt när man tvärsäker på att inte dricka, att man inte villl dricka mer, det är min upplevelse. Förmodligen fick din vän som inte ville dricka själv skuld för det, kan känna igen känslan, för att inte båda får ett litet rus tillsammans. Man blir liksom inte ett i en alkoholbubbla och släpper lite hämningar.

Fortsätt vara en lycklig nykterist❤️

På väg neröver kontinenten. Passerat de stora border-shoppingarna. Vi har aldrig varit några fan av dessa och jösses vad folk har fulla vagnar därifrån.
Nu börjar en ny typ av träning för mig, ska bli härligt. Alpluft och kanske lite mer sol.
Det rasslar på mot vecka sju och jag ser ödmjukt fram emot nya nyktra veckor.
Kämpa på alla fina här inne❄️🙏🏼

Hur motiverad är du nu, frågande beroendeklinikens sköterska igen. Ff en tia. Jag är så övertygad i min nykterhet. Jag identifierar mig 100% som nykterist och jag kommer fortsätta med det.
I vår lilla alpby har vi dåligt med Wi-Fi, så mina inlägg kommer kanske inte vara lika många. Men jag fortsätter räkna nyktra dagar.
Ha det gott och kämpa på❄️

Läst runt i forumet och jag slås av kampen många gör för att kunna dricka lite och ibland. Ett sting av avund väcks i mig. Givetvis skulle jag också vilja kunna njuta av ett glas ibland. Men jag känner mig själv. Jag skulle tråna efter det glaset. Hela tiden. Och det orkar jag inte med. Jag orkar inte förhandla med mig själv och därför har jag bara bestämt mig för att aldrig mer dricka. Det hjälper mig mycket, det finns ingen förhandlings-mån i min hjärna. Här i alplandet dricks det ju överallt men jag känner inget sug. Varm choklad funkar så bra det med. Ny nykter dag❄️

@Kebne1 Håller med. För mig är det tusen gånger lättare att sluta helt än att försöka dricka lite. Lite väcker mersug direkt. Som en full godisskål. Vem fan kan ta bara några bitar och sen låta bli? Inte jag.

Kram 🐘