@Greta68 God morgon! Visst är det härligt att vakna nykter och inte ha druckit det där vanliga fredagsvinet. Härligt att du fick med dig maken på tåget, det smittar liksom av sig. Nu har du klarat av din första nyktra fredag på länge, det är starkt gjort💪.

Ha en fin lördag🌷💕

Tack 🙏 @vår 2022. Hade bara önskat att jag vore piggare - är TRÖTT - har förstått att jag inte är ensam om det. Sen blir man trött av att jobba med sig själva också - så utmattande med förändring.
Idag har jag träffat en kompis och ätit lunch. Riktigt trevligt 😀 man får ta vara på det lilla ❣️
Ha en härlig dag

Tack 🙏 @vår 2022. Hade bara önskat att jag vore piggare - är TRÖTT - har förstått att jag inte är ensam om det. Sen blir man trött av att jobba med sig själva också - så utmattande med förändring.
Idag har jag träffat en kompis och ätit lunch. Riktigt trevligt 😀 man får ta vara på det lilla ❣️
Ha en härlig dag

@Greta68 Ja, man är trött den första tiden och som du säger tar det energi att jobba med sig själv också. Det som är bra med dessa förändringar är att de kommer att bidra till ett bättre liv😀. Mysig med lunch med kompisen.

Ha en fin lördag🌷💕

@Greta68 Kämpa, kämpa! Humöret skiftar men det är bara giftet alkoholen som ska ur kroppen som gör sig påmind. Skiten man stoppat i sig som ska ut! Hjärnan som återhämtar sig och vill återfå balans, så håll ut!

Bra jobbat!💪🌷💕

@Greta68 Det är en kamp - speciellt i början där du är! Ta dag för, kanske stund för stund... Det lugnar ner sig vartefter o är inte lika intensiva känslor hela tiden. Instämmer med @vår2022, hjärnan ska återhämta sig o det tar sin tid o kraft... Jag har varit med om detsamma, så småningom lättar det tycker jag. Ge inte upp, tänk att du inte vill göra om detta! För mig var det hjälpsamma tankar i alla fall - hoppas det kan vara det för dig också!
Tar du hjälp nån annanstans än här på forumet?
Hoppas det lugnar ner sig för dig 👍
Styrkekram 💪🥰

Asch Greta föll. Snabbt. Älskling vill du ha ett glas vin? Jag kan åka och handla ! Det enda som är positivt är att maken och jag har enats om regler kring vårt intag som jag hoppas att vi kan hålla framöver. MEN 8 dagar nykter och 1 med vin är ändå så mycket bättre än på länge.

Och ja jag tar hjälp. Har en komplicerad historia som så många andra. Har gått i terapi sedan en svår utmattningsdepression för tjugo år sedan. Har ändå lyckats ta mig tillbaka till heltid. Äter antidepressiva sedan länge - det funkar inte riktigt utan.

Kram och tack 🙏🌷 från Greta

Ja @vår 2022 det är det verkligen. Om inte vi samdrar blir det för tungt. Vågar inte riktigt lita på det än så jag tar en dag i taget med insikten att stor förändring krävs. Inget mer vin ivf och jag fyller i kalendern varje dag. Imorse tränade jag - det var skönt 😀 har köpt hem några böcker som jag skal läsa. Kram Greta

@Greta68
Se det långsiktigt! Precis som du skriver är det ju mycket bättre än tidigare och är du sedan summerar det här året är det förhoppningsvis stor skillnad mot förra.

Man kanske kan likna det vid dieter? Det är ovanligt att det funkar att totalt byta sin kosthållning, gå ner massa i vikt och sen hålla sig där. Det handlar ju också om stegvisa, små förändringar som i det långa loppet skapar bättre vanor och goda resultat ☺️

Kämpa på framåt mot målet 💪

Hej @majsan_nu. Tack 🙏. Det går sådär faktiskt - bättre än innan min krasch i januari men alldeles för mycket vin och alldeles för lätt att trilla dit. Har börjat läsa this naked mind och tipsar maken om den oxå. Det börja luta åt att ett längre uppehåll är det enda som fungerar för mig trots allt.
Kram Greta 😍 hoppas allt bra med dig!

@Greta68 Jag hoppas att du fortfarande kämpar på! Jag känner igen mig så väl i det du, och andra i den här tråden, skriver om att få sambon med på tåget. Det borde pratas och skrivas mer om just den svårigheten. Det är väldigt vanligt, tror jag, att en i ett förhållande försöker förändra relationen till alkohol - men faller på grund av att den andra parten inte riktigt kan se problemet. Det kan kännas som att åka bil med en fartdåre, som lovar att ta det lugnt men sedan trampar gasen i botten. Dagen efter en blöt kväll är suget kraftigare än någonsin. Då är man inte svår att övertala. Hoppas att du hittar ett sätt få honom att se dina behov. Man måste få vila!