Hej nu är jag här igen. Jag var fri ett par veckor från alkohol och fick tabletter från ett beroendecentrum. Som faktiskt hjälpte både mot ångest och sömnen. Men föll tillbaka under jul och fortsatt dricka sedan dess och även ökat intaget.

Men nu är jag på min andra dag utan alkohol. Det enda jag känner nu är lite darrig i kroppen och att det liksom sticker i huden. Det har jag inte känt tidigare när jag slutat med alkohol. Fortsätter ta mina tabletter vid behov. Är detta något någon annan känt när ni slutat? Ringde beroendecentrum och frågade även dem kring detta. Men blir lite nojjig ändå.

Är färdig med alkohol på riktigt nu för har precis fått ett nytt jobb och ska börja med körkort inom en snar framtid. Bara det är en sporre nog att vara nykter.

@Mimmipigg Hej! Jag kände av alla möjliga abstinenssymptom de första 4-5 dagarna, giftet håller på att lämna kroppen. Ser inte vad svaret från Beroendecentrum var när du ringde, men antar att de sade att det inte är någon fara och rätt vanligt? Vad bra att du tagit nytt beslut att vara färdig med alkohol👍. Att dricka alkohol bådar absolut inget gott överhuvudtaget. Dricker man för mycket finns det bara en utgång, att bli beroende och allt elände som det medför.

Nu har du så mycket att se fram emot, nytt jobb och att ta körkort. Verkligen sporrar till att vara nykter. Det är också en ny möjlighet för dig att skapa en nykter framtid. Ta vara på detta! Att bli och fortsätta vara nykter kräver stor beslutsamhet och stark vilja så att man inte lyssnar på den rösten som pockar på då och då, alkoholdjävulen. Den som tycker man varit duktig när man inte druckit på ett par veckor och övertalar en att ta ett glas och slappna av. Då faller man igen. Det gäller att vara på sin vakt, rösten är som starkast i början av nykterheten.

Bra att du skriver här, vi vet vad du kämpar med och vi kan vara med att stötta dig i din nykterhet. Kämpa på, du har mycket viktiga saker framför dig som kräver nykterhet. Själv har jag idag varit nykter i 85 dagar och beslutet att vara nykter är det bästa beslutet i mitt liv. Jag mår så mycket bättre på alla sätt och vis och det är en lättnad att vara pigg och fräsch på jobbet.

Lycka till🌷💕

@vår2022 tack för svar och kloka ord, det är skönt att veta att man inte är ensam❣️ och heja dig till 85 dagar!

Ja dem sa att det inte är någon fara och att det är kroppens sätt att skrika efter alkohol när den lämnar kroppen. Men iom att jag inte känt så innan så blir man ju nojjig.

Ja men precis och det är den där högljudda djävulen man måste överrösta med att hålla fast och se allt positivt med att vara nykter. För det finns absolut inget positivt med att dricka. Sen så är tanken på att aldrig få dricka igen läskig, är bara 30 och har förhoppningsvis många år kvar att leva. Vilket iof lär bli färre om jag dricker. Och den tanken och fokusera på hälsan och vara rädd om den är ju faktiskt det viktigaste.

Ja är mycket att se fram emot, har inte ens kunnat övningsköra tidigare för alltid druckit för mycket. Så bara att få börja köra och få det där körkortet är en sån häftig utmaning som jag ser fram emot och få känna sig stark och självständig. Istället för svag och misslyckad som man gjort innan. Jag vet det kommer vara riktigt tufft men nu får det f*n vara nog.

@Mimmipigg Det som är läskigt är att ju mer man dricker alkohol desto större tolerans får man och behöver dricka mer för att få effekt. Förmodligen får man därför också nya abstinenssymptom för varje gång man slutar. Det blir bara värre och värre för varje gång och faller djupare och djupare i alkoholträsket och det blir svårare och svårare att ta sig ur beroendet😱.

Se på din ålder som ännu en sporre, jag är 50+ och min alkoholkonsumtion ökade hela tiden sakta från 30 års åldern. Tänk vad skönt att din framtid inte ser ut så, att du skriver här när du är 50 och sitter i alkoholträsket. Du är klok som tar tag i detta nu innan det går för långt.

Jag skapar visioner om min framtid, att jag ska vara frisk och fräsch, nykter, kunna ta bilen när jag vill. Inte ha ångest, skuld, skam och dålig självkänsla. Slippa tänka på alkohol hela tiden, planera när jag ska dricka, räkna dagar tills jag får dricka efter ett uppehåll (som slutar med att jag dricker ännu mer än tidigare). Gömma, smussla, smygdricka och återställare på morgonen, vakna varje morgon med självförakt och vilja gömma mig för världen.

Det tar 3-6 månader för hjärnan att återhämta sig från alkolen och att få balans igen. Det är underbart att vara snäll mot hjärnan och det påverkar ditt psykiska mående enormt. Jag känner en stor skillnad i mig själv nu när det gått tre månader. Det är som att leva ett nytt liv!

Så ta chansen till ett nytt liv när du är 30, väl på andra sidan kommer du inte sörja att du inte kan dricka, tvärtom kommer du att vara tacksam för att du inte vill dricka! ❤️

@vår2022 exakt det där med toleransen är det som skrämmer mig. Förut räckte det med några öl, sen eskalerade antalet och nu till sist så var det mest vin. Och ser den nedåt gående berg-och-dalbanan och nej nu vill jag hoppa av den innan det är försent.

Vad skönt att det ändå blir bättre om man har tålamod, kämpar och håller i som du gjort ❣️ Att må bättre och ha friheten som du säger.

Har själv aldrig behövt återställare på morgonen men när man inser att man tänker på alkohol eller räknar ner dagar om man haft uppehåll. Det är ju snarare att man ska räkna uppåt och räkna dem nyktra dagarna som något positivt inte som ett straff som tar slut så man kan dricka. Är sjukt vad beroendet spelar spratt med hjärnan.

@Mimmipigg Precis! Det är vad jag gör, räknar dagarna från att jag senast drack och mådde skit och firar varje dag. Det är mitt nya fokus, att räkna varje dag i mitt nya friska liv bort från alkoholen😀

@Mimmipigg Så bra att du hittat hit! Önskar dig stort lycka till med a-fritt liv o dina planer på jobb o körkort 👍
Själv har jag varit här på forumet en tid o är också a-fri, har ganska många a-fria dagar! Kämpigt emellanåt men så värt...
Lärorikt att läsa runt här i olika trådar, så många starka inlägg o berättelser! Men det har du kanske redan upptäckt...
Räkna varje dag som @vår2022 skriver!
Välkomstkram 🤗

@mimmipigg - som andra redan skrivit, jag önskar också så att jag insåg mitt problem tidigare i livet. Du skriver att du aldrig tagit återställare, men gått från öl till vin.
För mig gick det fort utför på slutet, första återställaren, gå från vin till starksprit. Kändes som en väldigt brant backe och det smög sig liksom på. Flyttade gränser lite i taget.

Bra beslut att ta hjälp. Lycka till på din väg

@majsan_nu tack! Och ja jag förstår att det är en kämpig resa men är värt det i slutändan liksom. Bara räkna dagar och hoppas, man vinner inte bara mer tid men bättre hälsa och kan vara sitt bästa jag en lång tid framöver

@Tackohej ja men gud ja det kan gå så fort och man tänker sig inte för går av gammal vana, förrän en dag man får en käftsmäll av något slag eller goda nyheter och man måste tvärvända sitt liv. Det var så iaf för mig. Och jag är tillräckligt rädd över att gå över till vin. Där var det en tillräckligt stor tankeställare för mig. När gränser flyttas successivt, man är medveten men ändå inte.

Jag skulle dock aldrig fått för mig att dricka före 20.00. Aldrig. Inget rätt eller fel i hur man valt att göra för att få beroendet att leva vidare. Men att läsa allas historier här och få ta del av andras liv som delar samma problematik till viss del eller liknande, då är man inte ensam iallafall. Är ett uppvaknande. Och med så god ton det är här inne med stöttning osv. Så hoppas jag att vi alla tar oss ur det här ❣️

@majsan_nu tack! ❣️ Ja jag ska verkligen räkna varje dag och är så tacksam över ett forum som är så aktivt så man kan skriva av sig och läsa om andras resor. Och även få lite feedback på sitt eget tänk. Det är ju guldvärt 🙏🏻