Dag 85. Sov bättre inatt. Hade fönstret lite öppet inatt, kändes som att sova i tält på fjället när det blåste så hårt. Det var mysigt! Att sova i en säng i ett tält är helt klart att föredra framför ett liggunderlag. När man vaknar är man inte bortdomnad och inte stel som en pinne😂. Sol och blå himmel och vinden har mojjnat en del.

Nu till nya jobbet, skriva ihop några ansökningar sedan gå hundpromenad och göra ett träningspass för att orka söka nya tjänster.

Ha det gott🌷💕

@vår2022 oj! Hatar att sova i tält och frysa. Lyckligtvis Kanarieöarna imorgon. Så duktigt du jobbar med ansökningarna! Hoppas det flyter på. Jag har en gammal jobbgrej som krånglat sista dagarna just när allt varit så stressigt men nu ljusnade det litet. Kampen fortsätter! Humöret stadigt!

@Geggan Tack! Det flyter på! Skickade in en ansökan idag som jag verkligen hoppas på blir mitt jobb! Vi får se. Härligt med lite varm sol och bad🌞. Jobbgrejer som strular brukar lösa sig bättre när man är nykter. Kämpa på som du gör och passa dig för drinkarna over there💪🌷💕

@vår2022 Vad skönt med en natt med bättre sömn! Jag sover alltid i ett kallt sovrum, tycker om när det är lite kallt & friskt. Upplever att jag sover bättre. Min sömn har förändrats det senaste dagarna och jag tycker att jag har landat i en lugnare mer vilsam sömn. Förut var ju nätterna enormt röriga med mycket drömmar och många uppvak, men det är så mycket bättre nu!

Jag håller tummarna för att du hittar det perfekta jobbet för just dig. Det löser sig, det är min stadiga tro att allt gör det på nåt sätt! ❤️

@Rehacer Tack❤️. Ja, på något sätt ska det lösa sig. Sover också bättre i ett kallt rum, har nästan alltid lite öppet utom om det är typ minus 10🥶.

Ha det gott🌷💕

Dag 86. Gjorde en mindfulness övning igår som handlade om medkänsla. Det var en härlig upplevelse! Den gick ut på att andas in medkänsla och andas ut medkänsla. Att känna medkänsla med en särskild person och sedan medkänsla för fler eller för allt på något sätt. Och jag kände verkligen medkänsla med allt. Kände det inom mig och det var verkligen sensationellt. Kände bland annat medkänsla med alla som har ett beroende av alkohol. Det jag inom mig sade när jag omfamnade medkänslan var ”det kommer att gå bra, var inte rädd”.

Jag tror att så många svårigheter i livet handlar just om att man är rädd. Man är rädd för att ta itu med livet, rädd för att misslyckas, rädd för att inte vara omtyckt och sedd, rädd för sina tankar och känslor, man är rädd. Så mitt budskap till alla som har svårt är ”det kommer att gå bra, var inte rädd”.❤️

@vår2022 Tack för ett jättefint uppmuntrande inlägg!
Så tänkvärda ord 👍
Rädsla kan ställa till med mycket, det är som du skriver, en känsla att förhålla sig till! Fint budskap du förmedlar 🥰
Önskar dig en fortsatt fin dag!
Kram 🤗

Dag 87. Igår belönade jag mig med en egen dator, den första egna i mitt liv och en klippning. Var hos psykologen igår och gjorde en övning, min trygga plats. Att blunda och visualisera en egen trygg plats, en plats för bara mig själv. Dit jag kan återvända vid behov och känna trygghet. Visualisera vilka färger som finns och vad jag har med mig, dock inga andra personer. Det var intressant att det bara var jag på min plats, tänkte först på mina närmaste som skulle med, men det skulle bara vara jag där. Ett plats att återvända till när jag behöver kraft och trygghet. Är det en plats tex för mig och min man, är det vår kraft och trygghet där, men om det skulle hända något med min man måste jag ju ha en plats för kraft och trygghet för bara mig för att hjälpa honom. Skulle det vara vår gemensamma plats skulle kraften och tryggheten vara beroende av honom. Tänker att man kan hitta en annan plats som är vår, men denna plats är bara min. Att hitta min styrka, min kraft, mitt mod och mina egna behov och att inte känna mig egoistisk för detta. Att inte utgå och anpassa mig helt utifrån andras behov. Så har jag oftast gjort. Det är lite nytt för mig och det känns oerhört kraftfullt! Att jag då igår köpte mig en egen dator kändes symboliskt för detta nya sätt att tänka om mig själv och mitt egna värde.

En annan upplevelse var att jag på min trygga plats tog med mig vin för att riktigt mysa och koppla av. Tänkte rätt snabbt ”men jag dricker ju inte vin längre!”, bytte ut drycken mot en kaffe latte och bubbelvatten och fortsatte koppla av och njuta för mig själv😂.

Läste i Hjärnfonden att beroende är en kronisk förvärvad hjärnsjukdom och forskning tyder på att chansen till ett alkoholfritt liv ökar om man kan hålla sig nykter 5-7 år, och att 80 procent återfaller inom ett år! Ingen uppmuntrande läsning men ack så viktigt, så det dröjer sin tid innan kusten är klar så att säga. Så tankarna på vin finns dolt i det undermedvetna och kommer att finnas där en lång tid framöver.

Jag ska bli en av de 20 procenten som inte återfaller! Mitt liv börjar bli allt för härligt och underbart att leva och det finns inte chans till att jag skulle vilja återgå till att förstöra mig hjärna, mitt psyke och hela mitt liv. Jag är så tacksam för att jag har gjort denna helomvändning av mitt liv. Och kanske är det så att jag inte skulle ha upplevt allt det fantastiska som jag gör om jag inte fallit ner i beroendet och sedan tagit mig ur det. Det är nu jag kan känna och uppleva den oerhörda skillnaden och jag är tacksam och känner medkänsla med både mig själv och andra.

Så! Nu ska jag återgå till att söka jobb. Ha en fin onsdag🌷💕

@vår2022 låter som en jättebra övning! Det ska jag prova - med utsikt över havet där jag är nu. Ja- att 80% återfaller. Det är väl därför läkare ibland är lite kortfattade. Yeah right, du tänker sluta dricka. Visst. Jag har ju återfallit många gånger under dessa 22 senaste år, efter längre och kortare perioder. Som längst tre år. Jättebra beslut som jag är med på: nu skall jag bli en av de 20% som klarar det!

@vår2022 låter som en jättebra övning! Det ska jag prova - med utsikt över havet där jag är nu. Ja- att 80% återfaller. Det är väl därför läkare ibland är lite kortfattade. Yeah right, du tänker sluta dricka. Visst. Jag har ju återfallit många gånger under dessa 22 senaste år, efter längre och kortare perioder. Som längst tre år. Jättebra beslut som jag är med på: nu skall jag bli en av de 20% som klarar det!

@vår2022 låter som en jättebra övning! Det ska jag prova - med utsikt över havet där jag är nu. Ja- att 80% återfaller. Det är väl därför läkare ibland är lite kortfattade. Yeah right, du tänker sluta dricka. Visst. Jag har ju återfallit många gånger under dessa 22 senaste år, efter längre och kortare perioder. Som längst tre år. Jättebra beslut som jag är med på: nu skall jag bli en av de 20% som klarar det!

@vår2022 absolut! Tack för all pepp! Läste din tråd från början- spännande läsning! Väcker mycket tankar . Åååh vad trött jag är efter denna resdag !

Dag 88. Snöoväder igår kväll och natt. Kommit ca 1 dm, minusgrader, det blåser rejält och solen tittar fram. Det blir en frisk hundpromenad idag. Har sådan otrolig träningsvärk i sätesmusklerna, körde ett jobbigt styrkepass igår. Har fått in en bra rutin i tränandet och det tar inte emot lika mycket längre att sätta igång. Det är så skönt att känna sig starkare i kroppen och att märka att man orkar mer. Det går hand i hand med att äta nyttigare, eller att jag lättare kan undvika pasta, ris, potatis, bröd, vitt mjöl och socker. Åt tidigare lchf i många år och mådde bra av det, sedan smög det sig in det jag nu försöker undvika och det har visat sig på vågen och att jag känner mig ”uppblåst”. Kolhydrater och jag är ingen bra kombo. Men det finns så mycket annat gott att äta, mer ala lchf. Känns som jag är inne i en god spiral för att finna balans i livet; äta nyttigare, träna regelbundet, dagliga promenader, ingen alkohol, mindfulness och daglig avkoppling samt vila på kvällen. Nu finns det tid för detta måbrapaket när den stora tidstjuven alkoholdrickandet är ur mitt liv, såväl tidsmässigt som energimässigt, helt enkelt en ersättning för det. Allt runt alkoholen tog ofantligt mycket tid av mitt liv.

Ha en fin torsdag❄️☀️💕

@vår2022 ja vilken tid det tog att dricka! Och att jobba med förrådet hela tiden. Låter topp alltihop! Här på hotellet med alla bufféer får man verkligen akta sig lite- inte ladda på med allting utan välja lite klokt. Som i livet!

majken_r

Vädermässigt är vi på olika platser, ingen snö där jag är. Antal dagar skiljer också, ligger 70 dagar bakom dig😇 Men det där med kost, träning, återhämtning, vila. Där ligger vi nog nära. Har dessutom träningsvärk i lår/säte idag.. Och det är verkligen som du skriver, vad mycket tid och energi (framförallt energi för mig) livet med alkohol tar! Helt galet. Stor kram 🥰@vår2022

@vår2022 Ja, han tog mycket tid den där MrA. Man ville ju bara hänga med honom och hade inte tid till nåt annat.
Nu finns det helt plötsligt hur mycket tid som helst! Ibland lite föör mycket tid, kan bli rastlös emellanåt att dagarna är så långa. Men det är väl en vanesak, tidigare lullande man ju igenom många timmar med att göra ingenting mer än fylla på glaset. 🥴
Kram