Tyvärr har jag förlikat mig med att vi alla nog ska få covid så småningom. Är ju trippelvaccinerad nu så det kanske är dags snart. Men jag jobbar hemifrån så länge jag kan. Blir hellre sjuk i ”svansen” av den topp som är på gång nu.

Du har kanske fått det från barnen? De som smittas mest nu är medelålders vars barn har fått det i skolan. Sen verkar man ju bli både smittad och smitta andra utan att ens ha symtom själv, så det är ju omöjligt att veta var man får det ifrån. Generellt är jag så trött på allt som har med covid att göra att jag kräks 🤮

Kryakram 🐘

Hej @torn
Du kan inte ana hur mycket vin som kan drickas pga pms… jag kunde också dricka när jag var sjuk. Calvados, hjälp så illa.
Idag hade jag konjak i en sås. Mycket ovanligt- brukar skippa sånt men det här var ett par matskedar ihop med grönpeppar. Ställde undan flaskan som om det var T-röd.
Härligt med abborren. Men främst nu- KRYA på dig! Kram medelst distans (som vanligt alltså). 🥰

@Torn

Godmorgon, hur har du det idag med Coviden, fortfarande på bättringsvägen?Det är nog som @Andrahalvlek säger, de flesta av oss kommer nog o få det.
Många runt omkring mig har haft/har insjuknat i den.

@Jan.3. Tjena! Jo tack, jag mår faktiskt riktigt bra. En enda bakfylla var värre än detta, får hoppas det håller i sig. 🙏 Det kan ju slå väldigt olika. Dock blir jag väldigt fiskesugen när jag läser i din tråd! 😀 Härligt att det inte bara är killar som gillar att fiska. 😍 När jag var yngre så var det mest killar som sysslade med fiske. I alla fall där jag växte upp.

@Andrahalvlek, jag tror jag har fått det via mitt jobb. Vi hade en ovaccinerad typ där som gick runt och hostade hej vilt. Han tror inte på att man kan bli allvarligt sjuk av covid. 😩 fast man vet ju inte. Det finns överallt nu. Och tack för kryahälsning @Se klart. 🥰

Ha det gött!

@Torn Jag hoppas att det håller sig på denna nivån för dig och går över snart. Jag har också testat positvit för Covid nu. Jag vet inte var jag har fått det ifrån. Jag fick ju läsa att jag måste meddela alla som jag spenderat mer än 15 minuter tillsammans med inomhus på ett avstånd om mindre än 2 meter från och med 2 dagar innan symptom till provsvar. Den listan innehöll endast min sambo. Jag underrättade förvisso också en granne som jag umgås med ibland då jag trots allt träffat honom inomhus men avsevärt kortare tid än 15 minuter.

Du får titta på lite fiskefilmer medan du karantänar :)

@TappadIgen Det verkar vara hopplöst svårt att undvika att bli smittad av den här Omikron varianten. Det blev ingen fiskefilm i dag, men väl en riktigt mysig hemmabiokväll där hela familjen deltog. Tyvärr rätt ovanligt numera där mina ungdomar har en tendens att föredra andra digitala plattformar i stället för att hänga med morsan och farsan framför den stora skärmen.😅 En liten fördel med karantänen känns det som.

Ingen väckarklocka behöver ställas i morgon också. Ganska skönt måste jag erkänna. 😃

Ps. Jag har väl nämt tidigare att jag föredrar att se positivt på det mesta. Det finns alltid något positivt i tillvaron att lyfta fram. Och då väljer jag att lyfta det, för det mår jag bra av.

Ha det bra!

Anonym26613

Haloj @Torn ! Så bra att du är på bättringsvägen 💚🙏
Jag drack också pga halsont. Rom i te. Så värdelöst. Men jag skyller inte bara mig själv, då i min omgivning tror man på riktigt att det hjälper. Jag har nu belyst dem att man slutar hosta bara för att man är full. Då dämpar man reflex.
Så mycket vi vet idag. Som ett uppslagsverk hela gänget 🥰👍💚

Grattis till fisken. Blev det soppa?

@Miss Mary Poppins Hejsan! 👋 Jag mår riktigt bra nu, dock så tycks jag ha smittat ner resten av familjen, men det var nog oundvikligt. Abborrarna tillagade jag på enklast möjliga sätt, smörstekta. Det är en riktig höjdare faktiskt. Det behöver inte vara så avancerat för att bli jättegott.😀 Fiskade du något i somras förresten? Du hade ju planer på det har jag för mig.
Jag läste i din tråd att du mår riktigt bra nu! Härligt! 🤗 Det verkar som om du har haft en sådan där go aha-upplevelse! Ens”riktiga” hjärna som överlistar alkoholhjärnan liksom. Jag gillade skarpt när det där hände mig själv. Allt lossnar på något sätt och man blir jätteglad. Man hade äntligen fattat.😂

Kram

Anonym26613

Godkväll!
Det blev inte fiske, men jag tittade på. Och paddlade lite. Det var lugnande, verkligen. Det blir nog flera gånger 💚🙏

Ja, jag mår verkligen bra. Eller iaf när det gäller A. Eller, övrigt också som det känns just nu. Något har verkligen lossnat. Jag tror att jag fattade något när jag började jämföra A med annat onyttigt.

Tex: "oh, tänk om jag går på AW och Maja frågar om jag vill röka en cigarett. Vad ska jag svara?"

Eller:
"Tänk om alla andra andas in cannabis och jag har bara ren luft i glaset 😱"

Då kände jag bara att HALOO!! Det är faktiskt inte så konstigt att inte göra som andra.
Så nu går jag bara runt och duger. Gött är det 💚❤💚❤💚

Då var jag helt frisk och har jobbat idag. En väldigt mild variant av covid åkte jag som tur var på. Som jag skrev tidigare, en enda bakfylla var värre en detta.😅 Jag läste @Annabells klockrena inlägg i förändradelen av forumet! Hur @Se klart lyckats förmedla ” Sluta tänk och bara GÖR det nu för fan” på ett sådant bra och snällt sätt. 🥰 Det var precis så jag gick till väga för att lyckas sluta dricka. Även om jag visste att det skulle vara överjävligt jobbigt, med en ruskig abstinens, rastlöshet, dötråkigt, sömnlöshet och alla möjliga tänkbara jobbigheter så GJORDE jag det. Jag visste att det bara var beroendehjärnan som lurade mig, och det enda sättet att ta makten över den var att bara fokusera på en enda sak. Inte dricka en droppe alkohol under en riktigt lång period. Det hade jag läst hos andra här på forumet som lyckats bli nyktra. Så det litade jag på och bara körde på stenhårt. Jag minns att jag tänkte många gånger åren innan jag till slut fick nog: Det här är inte jag, jag skulle ju inte bli en alkis.😖Tänk vad rätt jag hade ändå, det var inte jag. Det var alkoholens beroendeframkallande egenskaper som hade tagit makten över mig. Men jag blev fri till slut. Genom att inte lyssna på beroendet, och bara göra det som folk här på forumet som gått före sa att jag skulle göra. Inte ifrågasätta, inte misstänka illvilja, inte käfta emot. Ni visste, jag visste absolut ingenting. Ni vill bara väl, jag tog tacksamt emot. Och skulle någon skrivit ” sluta tänk, bara gör det nu för fan!” så skulle jag ha gjort det. Bla har jag @Vaknavacker att tacka för ungefär de orden. 😍

Bara lite tankar som kom från ingenstans.😃

Ha det gött!

@Torn Och jag håller med dig! Skönt att du fick en lindrig covid - och nu slipper du oroa dig för smitta! Vilken frihet 🙏🏻 Snart ordnas det väl covid-partyn för att sprida smittan medvetet, för vi orkar inte gå och vänta på att få skiten 😫 Vi ska alla ha det, förr eller senare. Tacksam över att jag har hunnit med tre sprutor så att oddsen är goda för att det ska bli hyfsat lindrigt.

Kram 🐘

@Torn skrev:"Ni vill bara väl, jag tog tacksamt emot. Och skulle någon skrivit ” sluta tänk, bara gör det nu för fan!” så skulle jag ha gjort det. Bla har jag @Vaknavacker att tacka för ungefär de orden. 😍"

Och vilken tur att du fortsatte att förmedla de vidare till oss som kom efter. Det går inte att dividera med alkoholdjävulen. Det är bara ett kort Nej!
Kram 💕 sländan

Tack för era kommentarer! 🤗 Jag sitter på jobbet och det är verkligen lugnt. För lugnt nästan. Sedan en vecka tillbaka är det krav på att ha munskydd på sig hela tiden. Jag tror detta gör att folk inte riktigt orkar engagera sig fullt ut. Dyker det upp småfel i produktionen så snabbfixas de i stället för att ringa oss som ska göra en mer grundlig analys. Sedan är det väldigt mycket personalfrånvaro också som spelar in.

Ha en bra eftermiddag!

@Torn Hej! Nu när jag äntligen skaffat konto här vill jag kika inom och ge mig till känna och säga hej. Jag har läst första halvan på din långa och mycket inspirerande tråd som gäst. Och nu, mycket tack vare dig och stämningen i denna tråd, är jag också medlem. Är imponerad av den styrka och beslutsamhet du verkar ha. Men det som tog skruv var faktiskt alla dina fisketurer, när du gav dig ut och försökte fånga nya arter oavsett tidpunkt på dygnet. Just sportfiske är inte riktigt min grej men friluftsliv är. Och det intresset har jag nästan sumpat pga alkohol. Har inte orkat de vandringar jag planerat, har varit för bakis, har inte kunnat njuta av stunden för jag sneglat på klockan när bolaget stänger. Så tack för att du så öppet pratat om din resa. Och stort tack för att du även pratat så mycket om din hobby. Det sparkade liv i min hobby 😊

@Friluftstok Hej, och välkommen hit! Jag såg att du hade startat en egen tråd, jättebra! Skriv och läs på forumet så mycket du orkar, och om vad som helst! Det gör större nytta än vad man tror. Är det något som skaver, skriv ner skiten! Har du något kul att berätta, skriv! Är du stolt över något, skryt för oss! Kul att du hittat inspiration från mitt fisketjat. 😀 Ja det var en av de största anledningarna till att jag till slut fick nog av drickandet. Min stora hobby höll på att gå förlorad. I bland planerade jag hela dagen innan för ett äventyr dagen efter. Men när väckarklockan ringde på morgonen och bakfyllan satte in så var motivationen som bortblåst.😖 Alkoholen tog över totalt till slut. Så många gånger som jag ställde in mina fisketurer och hängde på dörren när Systembolaget öppnade i stället.

Det du behöver göra nu är bara att se till att komma i väg ut i naturen. Det kommer säkert kännas ovant några månader och tankar kring alkohol poppar upp. Reflexmässiga kollar på klockan så inte systemet stänger osv. Men det försvinner mer och mer ju längre tid du är nykter. Och glädjen, motivationen, stoltheten och känslan av att må riktigt bra tar över. För egen del har det blivit som jag brukar skriva: Bättre än jag någonsin hade kunnat föreställa mig! 😍 Jag ska förresten ut på en artsatsning i morgon! 😃

Ha det bra!

@Torn det låter så himla härligt när du beskriver att det blev bättre än du någonsin kunnat föreställa dig! Jag har långt kvar till där du är men kommer nog fortsätta kika in här då och då. Du är riktigt inspirerande och har ett sätt att skriva som gör läsningen intressant! Hoppas artsatsningen idag gick vägen och tusen tack för dina peppande ord! 💐

@Friluftstok Det blev ingen ny art i dag, men det spelar ingen roll. Det var underbart väder och havet låg helt spegelblankt. 😍 Jag njuter så otroligt mycket mer av naturen i sig numera. Jag ser massor av saker som jag knappt lade märke till förr. Fåglar och alla olika sorters växter under vattenytan. En massa koralldjur, ostron, kräftdjur, maneter mm mm. Ett myller av liv i alla möjliga färger och former. Förr hade jag bara två saker i skallen när jag var ute och fiskade. Fisk och alkohol. 😕 Mitt liv har blivit så mycket mer njutningsfullt och berikat sedan jag blev nykter. Det låter väl helt knäppt, men det är svårt att förklara. Jag kan bara gå på den stora positiva skillnaden som jag upplever mellan då och nu. 😃

Ha det gött!