@Matti77 34 dagar sedan o nu så mycket bättre! Låter superbra både för dig (framförallt) o därmed också för din familj!!! Önskar dig verkligen all lycka på den inslagna vägen... Är din plan att fortsätta vara a-fri? I alla fall hoppas jag att du tänker vara det många dagar till o börja med, det är ju vad som rekommenderas även om en tänker dricka längre fram...
Jag har valt a-fritt liv fortsättningsvis,har ganska många dagar nu. Känns skönt att slippa diskutera med mig själv o känner att jag börjar gilla det a-fria mer o mer!!!
Vill bara få tillbaka lite mer energi, det har varit/är energikrävande att bli a-fri!
Styrkekram från mig 🤗

@majsan_nu tack för din lyckönskan. Min plan och högsta önskan är att leva helt alkoholfritt i framtiden, men samtidigt skrämmer den tanken mig otroligt mzcket om jag tänker den. Så just nu tar jag bara små beslut och sätter korta mål, en till vecka, en till måndad osv.
Håller helt med om vad du skriver om energin, det tar på krafterna också att inte dricka.
Men en dag kommer vi vara fulla av energi igen, kram :)

@Matti77 Tjenare! Jag fick lite rysningar av dina beskrivningar av ljugandet och smygandet. 😬 Stor igenkänningsfaktor där. För egen del tillkom också återställande av div alkohol som frugan trodde stod orörd. Jag minns tex ”en” flaska gin som jag nog hade spätt ut med vatten 100 gånger, och ersatt med en ny flaska 20 gånger. 😅 Allt gjort i smyg. Det är bra för mig att få lite påminnelser vilken misär det var förr. Jag är så van numera att aldrig behöva ljuga om den minsta lilla grej.

Jag har varit helt nykter i över 2 år nu och att bli nykter är tveklöst det bästa som har hänt mig. Har aldrig mått så bra som jag gör numera. Bra att du inte blickar för långt fram i tiden. I början kan det vara svårt och skrämmande att tänka på tillfällen där man jämt drack förr. Det blir bra, det går utmärkt utan alkohol. Det kommer du märka då. 😃

Bra kämpat och ge inte upp vad du än gör. Ta bara inte det första glaset. Alltid viktigast.

/Torn

Anonym26613

Hej @Matti77 ! Bra jobbat. Vilka insikter och ärlighet! Alla har säkert en egen historia om lögner och smugandet. Tack för att du delar med dig 💚🙏

Ibland skriver folk härinne att livet blir så trist utan alkohol, men mitt drickande såg ju ungefär ut som ditt Matti, ljugande och smusslande, döljande. Väntande på att alla skulle somna så att jag kunde dricka utan att nån märkte. Hur trist låter inte den beskrivningen? Hur tråkigt var det inte? Och trots den vetskapen tog jag alldeles nyligen ett litet gästspel i det träsket.
Alltså hur jobbigt är det inte att hålla på med det där också? Livet är totalt fixerat på alkohol. Planerandet med att dricka och köpa. Smusslande och återställande. När rastlösheten släpper för dig, för det tror jag att den snart gör, så gissar jag att du kommer att landa i mer ”här och nu”. För jag tycker att du har skrivit om den här ganska obehagliga (såhär i efterhand) längtan efter alkoholen och att få dricka. När längtan försvinner finns ett lugn och ett ”här och nu” som är det bästa med hela nykterheten för mig i alla fall.
Jag kan inte se att jag hade några som helst positiva effekter av att sitta och fyllna till i soffan när andra sov. Ibland blev jag också den obehagliga ”ältande alkoholister” som kände sig orättvist behandlad, ibland löste jag problem, det var bara den lilla haken att jag glömt allt dagen efter.
Nej HU, inga fler gästspel i det träsket. Så bra jobbat med 4 veckor.

@Matti77 Grattis till dina 34 dagar🎉🌟. Jag upplever precis som du att det är så befriande att inte längre behöva ljuga. Så mycket smygande, gömmande och smusslande det varit. Hade olika ställen i huset där jag lagrade ”nödvin”. Allt gick på rutin och blev normaliserat. Till slut var det även återställare på morgonen som skulle smusslas. Jag brukade vänta tills min man gick på toa, då fanns lite tid att trixa och gömma vin innan han var klar. Eller när han stack ut och sprang på helgen på morgonen. Minns när jag varit nykter några veckor hur min vana satt kvar och jag på autopilot skulle smussla när han gick iväg. Var på väg att utföra handlingen när jag kom på att jag ju slutat dricka! Det var en sådan befriande känsla😀. Har nu berättat om allt smusslande för honom, det är så skönt att vara sann och ärlig. Alla dessa hemligheter jag hållit på med är borta och minnen blott. När jag tänker på det idag känns det så otroligt jävla galet, hur orkade jag😱.

Men som sagt minnen blott och ett liv jag aldrig mer ska gå tillbaka till! Jag har idag varit nykter i 86 dagar och mår förträffligt bra! Ha en fin tisdag, du kämpar på så bra💪🌷💕

@Matti77 Ja, den dagen full av energi ser jag framemot 💪
Min plan är att vara a-fri långt framöver men jag gillar de kortare formuleringarna som du skriver - de tar oss en bit itaget på vägen mot målet, i alla fall mitt a-fria mål... Så tänker jag!
Hoppas du är på spåret, har ju tagit ett tag innan jag skriver detta...
Styrkekram till oss alla 🤗

Dag trettiosju utan alkohol idag, min vecka har varit helt ok trots en liten förkylning.
Inget specielt har hänt, jobbar, leker med dotter, ser en film tillsammans med frun och försöker sova efter det.
Ett nytt fenomen har uppstått den här veckan, jag har drömt mardrömmar om att jag dricker igen, vet inte varför men jag har en tanke att dom uppstått pga en "Super bowl" party inbjudan jag fick av en god vän.
Vi är ett litet gäng av väldigt goda vänner som har en tradition av att se Super bowl (finalen i Amerikansk fotboll) tillsammans. Det är ett evenemang som normalt börjar runt klockan 00:30 och slutar runt 05:00 på morgonen och händer en gång per år, vi har gjort detta tillsammans i säkert femton år nu.
Det har alltid varit en av årets höjdpunkter och vi har alltid haft väldigt trevligt, dock så ingår ganska mycket alkohol, mina vänner har inga problem med det och dom vet inte om mina problem eller historia.
Jag vill inte heller berätta pga många olika anledningar men har heller inga problem att hitta på en bra anledning till att jag inte kommer dricka just denna gång, vilket jag verkligen inte vill.
Men, jag tror det är pga detta mina mardrömmar uppstått, redslan för att bara råka tacka ja till ett glas för jag vet att om jag gör det så är det kört igen... Tror att jag inte riktigt litar på mig själv, även fast jag tror jag gör det. Någon som haft liknande känsla?

@Matti77 Det kan bli en rejäl utmaning med mycket förhandlande hela tiden, alkoholdjävulen är en pigg, lurig en. Tror det är bra om du har en väl genomtänkt plan och att du känner till dina svaga punkter när du triggas. Ha en bra strategi för detta. Ha tankar inom dig som högt säger ”fan vad duktig jag är som inte dricker, jag kommer att må så bra för det! Eller något i den stilen.

Lycka till och låt inte alkoholdjävulen förstöra alla dina fina dag och din kamp! 💪💕🌷

@Matti77 Jag tänker att det är bra att avstå från vissa saker i början när man är skör. Med tiden kommer du stolt att kunna berätta för dina kompisar, men de första månaderna fixar man inte riktigt det. För mig tog det nog tre månader innan jag berättade för någon IRL, utanför det här forumet. (Jag bor själv.) Att avstå i sådana lägen är riskminimering. Vita lägen är okej, sjuk kan man alltid blir i dessa tider.

Dina drömmar handlar absolut om din ambivalens just nu. Ditt undermedvetna processar detta för fullt. Hur ska du göra? När du bestämt dig kommer drömmarna försvinna, för den här gången.

Kram 🐘

Har också väldigt mycket alkoholdrömmar just nu. Så verkliga att man blir rädd när man vaknar… ”är det SANT??!”. Pju. Pustar ut när man vaknar till o märker att så inte är fallet.

Tänker som de andra här. Ha en SUPERGENOMTÄNKT strategi för superbowl kvällen. Visualisera din ”plan” ;) och se redan nu hur du går till sängs på morgonkvisten klar i huvudet efter en fin kväll med dina vänner! Om det innefattar en vit lögn för dem, gör upp den redan nu så du kan släppa oron kring vad du ska säga och fokusera på kvällen! :)
Det är nytt och märkligt att umgås med sina vänner på detta sätt och det slår iaf mig flera gånger under kvällen hur medveten jag är om mig själv hela tiden. Men sen glömmer man ibland och så tänker jag att det är med nya situationer, man lär om med tiden o snart är det ”nya” normalt för andra och en själv.
Hejja dig!

Hej allesammans, ett tag sedan jag skrev här, det går fortfarande bra för mig och nu är jag uppe i dag 45 utan alkohol.
Har igentligen inte hänt något vilket jag antar är en bra sak. Vaknar tidigt, tar dotter till förskola, jobbar, umgås med familjen och försöker sen sova.
Om kroppen bara kunde lära sig att det går att somna utan alkohol så skulle allt vara toppenbra.
En väldigt positiv sak som hänt den sista veckan är att jag märkt att kroppen börjar lära sig att koppla av på kvällen. Tidigare var det så svårt att koppla av och fokusera på en film till expempel, men den sista veckan har jag märkt att det äntligen börjar bli bättre.
Hoppas ni alla har en fin helg, fortsätt kämpa och var så bäst som ni är allihoppa!

@Matti77 Hej! Roligt att du hör av dig😀. Och vad positivt att du börjar kunna koppla av på kvällarna och att det går bra för dig att vara nykter. Grattis till dina 45 dagar!🎉🌟💐, superbra jobbat!

Ha en fin lördag🌷💕