@Matti77 Fint att du skriver!
Hur gick det med kompisträffen du skulle på? A-fritt förstår jag av det du skriver - men var du med eller kanske inte?
Koppla av är en konst, för mig är det svårast när jag väl ligger i sängen o ska försöka somna. Har varit så flera nätter nu, somnar när det närmar sig morgon 😒
Kvällarna däremot brukar jag känna det lugn du beskriver.
Grattis till dina 45 dagar 👍
Kram 🤗

@majsan_nu hejsan, har inte varit på den träffen ännu, det ãr först om två veckor. Just nu känner jag mig lugn och säker för det. Tack så jättemycket för undran och omtanke. Kram :)

@Matti77 Hej!
Du var ute i god tid o jag missuppfattade!
Skönt att du känner dig lugn o kan delta a-fritt kanske? Evenemanget i sig kanske är tillräckligt spännande o tillsammans med kompisar o a-fria öl kanske funkar??
Du har ju redan kommit en bit på den a-fria vägen...så grattis igen 👍
Fortsatt lugna kvällar o kanske lite bättre sömn kan vi önska oss!
🤗 Kram

Anonym26613

Grattis till dina dagar 🥳💚 Grymt bra jobbat.
Det där med att slappna av på kvällarna blir bara bättre. Håll ut bara!!
Sömnen blir också lite bättre, men om inte, så är det ok att be om hjälp från vårdcentralen. Det finns ofarliga alternativ till alkohol.

Så roligt att det går bra för dig 🥳💚

@Matti77 kul att dagarna rullar på för dig med, bra jobbat! 🤩
Jag har i flera års tid mest kollat serier som jag redan sett, då har det inte gjort så mycket om man inte hängt med då noga 😅 Har senaste veckan börjat kolla mer på filmer och märker ju att jag uppskattar det. Även om jag just ikväll när jag hänger här på forumet slökollar Greys 🙈

Dag 48 idag, igår var en riktig jobbig dag.
Jag är en person som alltid oroar och alltid har oroat mig över saker, det kan vara hur larviga småsaker som helst som jag bara inte kan sluta oroa mig över även fast jag vet att det inte behövs och är hur onödigt som helt. Mitt liv är förutom mina alkoholproblem väldigt bra, jag har ett bra jobb, en fin familj och ett normalt liv, så det finns inte mycket igentligen att oroa sig över om man jämför med många andra som har det tufft.
Jag vet inte om det är så men det är säkert en stor anledning till allt mitt tidiga drickande, när jag dricker är det så skönt att slippa tänka och fundera.
Igår på morgonen fick jag ett jobbigt mail som innehöll en privat uppgift jag måste lösa här i landet där jag bor. I Sverige hade det varit en enkel uppgift men här vet jag hur jobbigt det kommer bli med alla myndighetskontor där ingen pratar engelska som jag måste besöka. Sedan försöka reda ut saker med hjälp av mina än så länge mycket dåliga lokala språkkunskaper med någon sur kvinna eller man på myndigheten önskar jag inte någon att uppleva.
Så detta i kombination med min hjärna som är så enkel att oroa var igår och natten inget rolig alls, tidigare vet jag precis vad jag hade gjort för att lösa det och glömma allt jobbigt några timmar. Men den här gången fanns ingen enkel utväg utan det var bara uthärda tankarna och funderingarna.
Sov typ inget inatt och hjärnan är fortfarande på högsta varv, men ska försöka tänka positivt nu.
Vet inte varför jag skriver detta och det finns ingen slutpoäng eller något sånt, förutom att trots allt jobbiga så är det väldigt skönt att kunna stå imot den enkla utvägen att dricka och glömma. Det gör mig stolt över mig själv. Önskar er alla som kämpar på en jättefin dag idag.

@Matti77 inlägg behöver inte ha nån slutkläm hälsar hon som svamlar mest hela tiden 🤪 Bra jobbat med dina dagar! Jag är ju tre dagar efter och satte 45e strecket idag ⭐ Känner även igen mig i att vara en orolig själ med en överaktiv hjärna. Kan också börja oroa mig för allt möjligt, saker som jag blåser upp eller saker som inte finns. Läste nån meme för ett tag sen typ "97% av mina problem finns bara i min hjärna" Också ett citat som fastnade. Och på sätt och vis så förstår jag att man tar sig en drink (eller sju...) när huvudet är överhettat och oron börjar övergå i ångest. Det är inte rätt sätt att hantera det men det är en quick fix som ofta är lockande.

@Matti77 det är bra att skriva av sig och sätta ord på sina känslor. Det påverkar hjärnan och brukar lätta på trycket och oron. Att göra andningsövningar brukar också vara bra och släppa spänningar. Lång inandning och lång utandning. Träning är också guld. Bra att du inte tar till alkohol, det löser inga problem. Hoppas att det reder ut sig till det bästa. Och det kommer att lösa sig, det gör det alltid på ett eller annat sätt.
Kram🌷💕

@Matti77 Att trots allt tänka positivt - bra inställning - när det kommer till problemlösning! Vet ju inte alls vad det handlar om så det är svårt att ha något råd. Kanske det inte är en lång historia, du kanske inte behöver oroa dig så länge? Att du i resten av ditt liv har det fint med familj, jobb o övrigt låter ju
positivt o ger bättre förutsättningar både med a-fritt o lösning av det aktuella problemet tänker jag! Hoppas det reder ut sig o att du kan må bättre o förhoppningsvis sova!
Kram från mig 🤗

Firar femtio dagar nykter idag! Det känns som en stor viktig händelse.
Trots vissa saker som jag nämnt tidigare, dålig sömn, fortfarande väldigt rastlös, mycket grubblande så mår jag fantastiskt bra och är så väldigt mycket gladare än tidigare.
Vi skulle gått ut och äta något gott för att fira 50 men minstingen i familjen fick positivt covid besked igår så det blir till att stanna hemma och fira med fanta, fru och Netflix. Om jag ska vara ärlig så känns det roligare än att äta ute :)
Ha en fin dag allasammans, kram

@Matti77 Stort grattis till 50 dagar! Jag har några saker att tipsa om som hjälpte mig mycket då det begav sig. 1: Grubbla inte på saker som redan har hänt, och som inte går göra något åt 2: Lägg ingen kraft på småproblem, allt löser sig på ett eller annat sätt, det är lugnt. 3: Oroa dig inte för hur det blir i framtiden, man tänker helt annorlunda då.

Bra jobbat! 💪

Grattis från mig med! Jag har också en oroshjärna och har ”skjutit upp” mycket av den med alkohol. Snart kommer du att upptäcka att oron minskar. Den gör det. Oros-berg blir små kullar att traska över. Ha en fin kväll! 😍

@Matti77
Grattis till dina 50 dagar som nu t om är 50+ dagar!!
Du får gå en språkkurs, lägg tiden på att lära dig språket nu när du inte lägger tid på att dricka. Inte för att det hjälper dig just nu med det problemet du har just nu, men kanske om det dyker upp andra grejer längre fram.
Dagens tips. 😉
Ha det gott! ✨